СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 18:24

ildivvy, гледам, че си от Пловдив.
Иди при Слави Шишков да си правиш колите и да ги обслужваш и няма да сбъркаш.
Ако трябва ще ударя едно рамо, че за едното масло може и да те отсвири. То и мен ще ме отсвири ако му се обада за такова нещо, ама ще се пробвам :)))
И не слушай ако некой ти каже, ама той само френски коли прави.
От цяла България се влачат хора при него , много е добър.
Газаджия имам също мноооого добър, ама е в Плевен.
Ама в общи линии с дреболии не се занимават де.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Фев 2023, 18:38

Моджо написа:Да не си съгласен и ти с тезата, че в сервиза ще те прееват ако ти сменят маслото и затва треа сам, задължително. С маркуч и помпа. Оти немаме канал де, не заради нещо друго.

Аз като много други съм на принципа: парен каша духа и затова казах като си намериш добър механик да си ходиш само при него, без да тъниш и тн. За смяна на масло...ако имам условията сигурно също бих си го правил вкъщи, но като знам, че оставям колата в сигурни ръце защо пък да не си платя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 18:41

Ще ти дам на моя канал. На втория или третия път ще установиш, колко е по-лесно, удобно и чисто да го свършат некъде другаде:))) а може и още на първия. Особено ако си скъсаш болта като мен веднъж, порежеш се яко щото немаш 39 ли беше вложка да отвиеш тялото на филтъра втори път и така..... ахахахаххаха.
Не знаех, че за смяна на масло треа много добър механик...понеже в Дианата го сменям обикновено на БМВ-то, давам 10 лв, пия си кафето и си зимам колата. Колко е добър - не знам. Проблем не е имало.
Та и понеже е същия дето прави и реглажа, веднъж на 2 години освен маслото прави и това и пак не е имало проблем, то и нужда не е имало ама не знам що съм си набил в главата ,че на всеки 2 години треа да правя реглаж се едно дали е карана колата или не.
Последна промяна Моджо на 15 Фев 2023, 18:48, променена общо 1 път
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Фев 2023, 18:47

За тебе верно е по добре да ходиш на майстор . Щом не ти се получава смяната на масло всеки път :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 18:52

Да, и затова ходя. По твойта специалност си идват техниците да си правят профилактиката. Не че не мога и аз да напръскам с меглио и да забърша..ама. Мерят там нещо по системата, чистят...имам си дукимент за целата работа и така. И нещото работи вече 12 години без яд. Аз съм на принципа всеки да си знае работата и нема нужда да се прави на майстор или да си прави сам каквото и да е освен ако просто не му е хоби или интересно.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 15 Фев 2023, 19:07

Хубаво е човек да се пооцапа понякога :ok: ,че станахме бетер чиновници да го еВа .Имам колеги де не знаят от де се налива маслото и от де се мери ,един слабоумник беше налял антифриз у казана за чистачките :censored: ....да неговорим за смяна на крушка .За моята кола само за ангренажа разчитам на майстор .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2023, 19:12

Моджо написа:Да, и затова ходя. По твойта специалност си идват техниците да си правят профилактиката. Не че не мога и аз да напръскам с меглио и да забърша..ама. Мерят там нещо по системата, чистят...имам си дукимент за целата работа и така. И нещото работи вече 12 години без яд. Аз съм на принципа всеки да си знае работата и нема нужда да се прави на майстор или да си прави сам каквото и да е освен ако просто не му е хоби или интересно.

Ти за тва ли си прави сам миФките навън лепи ряза маза и санира ? Щото Кольо Фичето ти прави санирането ? Добре добрее ...не ти допада да сменяш масло , бъркането на хоросан те кефи . :mhihi:
Последна промяна Jordana на 15 Фев 2023, 19:33, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 19:23

Толко си запомнил. Никога не съм правил саниране сам. За плочките на мивките, аз си ги правих. Факт. Нема да се повтори, хихихи. Имаше и циклене ако помниш, та дойдоха майстори и го направиха ахахаха.
Па специално санирането, като нещо важно и дългосрочно, беше по дебелите книги. С договор, фактура, гаранционна карта, приемно предавателен протокол, скица, как си му е реда.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 15 Фев 2023, 20:10

Баш па за едно масло да ходиш до сервиз, щото било по-чисто, па ддз.

Имам проблем с 39ката, студена като върне смукача и почват през 5-6 секунди да играят оборотите, ама пропадат, та ако я оставя да го направи 3-4 пъти е много вероятно и да угасне. Закарах я в сервиз, казаха ми какво и е, смениха го - спря да го прави, пак потреперваше, ама нямаше проблем. Обаче почна да го прави топла като намалям за кръстовище или маневрирам напред назад. Е не след дълго почна и студена пак да го прави и ся го прави и топла, и студена. А момчето по принцип доста се старае и ги чува петлите, ама.. Ся кво да я правя, да я закарам още някъде, че да почна после да я карам с подаване на газ, че да не угасне нейде.
Последна промяна drifty на 15 Фев 2023, 20:19, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 20:11

Мпх?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Фев 2023, 21:26

Хванала е вирус който от само на студено е мутирал и към топлия режим :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Фев 2023, 21:40

Jordana написа:Хванала е вирус който от само на студено е мутирал и към топлия режим :mhihi:

... или му се е зацапало леглото на буталцето на моторчето за празните или главния дросел е оцапан

или имаш вакумен теч / протрито мъркуче някъде ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 15 Фев 2023, 21:42

Да де, уж проста работа, ама трябва май сам да си я свърша..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 15 Фев 2023, 21:44

Абе Алх, понеже ме караха да се сещам кви коли съм карал, та се сетих за един понтиак файърбърд.
Съществува ли тая марка понтиак още?
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Фев 2023, 21:48

Карал си ги или си ги имал твои лични, щото това са две абсолютно различни неща, че нещо не стана много ясно от предните ти постинги ? :|
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата