Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от BMW_POWER » 18 Фев 2023, 15:55

Jordana написа:...дори на водата смъртоносната доза е около 5 литра за възрастен човек ...

Слава Богу, това не се отнася за бирата. С дни съм пил повече от 5л бира дневно и съм оцелял :angel:

Диетата ми от нова година насам е вече 49 дни. Започнах 106кг, в момента съм 94кг. Не ям хляб. Писах по-горе. Ябълка или портокал на закуска, банан на обяд, вечерям каквото е сготвила жената плюс задължителна салата. Количеството на вечерята съм я намалил с около 1/3 до 1/2 на това, което консумирах преди. Ходя много, правя и коремни преси, за да сваля шкембето. Физически се чувствам много по-добре и не усещам умора, отпадналост или каквато и да е промяна във физическото състояние.

В тъмните години Февруари беше месец на трезвеността. Този месец не съм пил никакъв алкохол. Няма да изкарам до 28-ми, защото другата събота ще идват едни приятели на гости :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Фев 2023, 15:59

Прави ги по къси тия "диети" щото няма да можеш като дойдат гостите на 28ми да качиш 10 кила с едно ядене . Еееее ...поне не вярвам че можеш :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Фев 2023, 16:02

На 25-ти идват. Ходихме и посрещахме гости тази година. Даже една позната ми беше наготвила нещо специално (прави се близо 6 часа) и ми се сърди, че хапнах толкова малко. На гости наблягам на салатите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Фев 2023, 16:32

BMW_POWER написа: Ходя много, правя и коремни преси, за да сваля шкембето.

Това като го чуя и всеки път се изумявам хората колко понятие си нямат от телата си и как работят. Прави ако щеш по 2000 коремни на ден, шкембето няма да го изгориш по този начин. Ще го изгориш с правилно хранене, тоест да си в дефицит на калории, но без да си в дефицит на важните микро и макро нутриенти както си в момента и вдигане на общото количество изразходвана енергия, което правиш с разходките, но според мен е малко, с разходки може да се ограничиш ако си на 80. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 18 Фев 2023, 16:58

За топенето на мазнините е така, но нетренираните коремни мускули се отпускат и човек може да има видимо шкембе без да има много излишни мазнини, затова нека си прави упражнения за корема, не е излишно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2023, 17:51

ildivvy написа:Даваха го за една от супер-храните май... Явно всичко е до мода!

Гликемичния индекс (колко бързо ще ти качи кръвната захар) на меда е 58, на захарта 65. Практически няма разлика. Единствената причина този на меда да е по-нисък е, че в него има вода.

Всеки може да си създаде страница и да дава съвети за "супер храни". То са мед, чиа, кокосов нектар и незнам кво като супер храни.. Има страници със съвети за ядене на мед на гладно. Вероятно единствената по-голяма простотия, която може да се направи е пиенето на фреш. Пълни простотии, написани с цел трафик, защото хората обичат да четат глупости. Ако има изобщо нещо, което бихме могли да наречем супер храни, то това са черен дроб, яйца и мас/сланина.

dhtj написа:но нетренираните коремни мускули се отпускат

Няма такова нещо като "отпуснат" и "стегнат" мускул. Мускула не може да виси. Нетренирания мускул изглежда по-скоро "плосък", няма тонус. При нетренирано ядро няма какво да държи стомаха и той може да стърчи. Което освен козметичен дефект създава и предпоставки за херния и травми на гръбначния стълб. Но в по-голямата част от случаите виновника за тумбака е т.нар. "мазнини на сърдечния удар" или по научному "висцерални мазнини". Те обвиват всеки орган, живеят си там собствен живот и нон-стоп отделят токсини, които предизвикват инфаркт, инсулт, диабет и различни дегенеративни заболявания.

b_u_b_o написа:Прави ако щеш по 2000 коремни на ден, шкембето няма да го изгориш по този начин.

Абсолютно. А освен това, можеш и да имаш перфектна преса, без никога да не си направил и една коремна преса. Ефективните упражнения за ядрото са други.

BMW_POWER написа:Ябълка или портокал на закуска, банан на обяд, вечерям каквото е сготвила жената плюс задължителна салата. Количеството на вечерята съм я намалил с около 1/3 до 1/2 на това, което консумирах преди.

Нагоре ти казаха, това е много грешно. За да отслабнеш, трябва да ядеш. Калорийния ти дефицит може да бъде 20% за кратко, 10 за по-дълго време. Но не повече. За да си запазиш мускулната маса, костната плътност и за да не си затапиш метаболизма така, че утре да не можеш да хапнеш каквото и да е било, без то да се складира моментално като мазнина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 18 Фев 2023, 19:47

Има ли значение какъв е дроба - пилешки, телешки, гъши и т.н. или не е кой знае колко важно. А и още какво е положението с рибата, поне аз гледам минимум два-три пъти седмично да консумирам предимно океанска.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2023, 19:54

Най-богат на микронутриенти е говеждия дроб. Пилешкото, ако не е пасищно като цяло е кофти.

Рибата, див улов и дребна- аншоа и др подобни. Големи, хищни риби са пълни с тежки метали. Логиката е, че акумулират големи количества, докато дребната живее по-кратко и яде само растения и поради това не успява да се отрови толкова качествено.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 18 Фев 2023, 19:56

bum_bum написа:Най-богат на микронутриенти е говеждия дроб. Пилешкото, ако не е пасищно като цяло е кофти.

Рибата, див улов и дребна- аншоа и др подобни. Големи, хищни риби са пълни с тежки метали. Логиката е, че акумулират големи количества, докато дребната живее по-кратко и яде само растения и поради това не успява да се отрови толкова качествено.

Аз често взимам риба от Девин имат рибарник и рибата им е много мног вкусна, даже си откриха и магазин в София( не знам къде), но аз имам голяма хладилна чанта и директно от там предпочитам, взимам и замразявам та имам за доста време.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2023, 20:01

Рибата от ферми е аналога на пилето. Антибиотици и храни, които по принцип не трябва да яде.

Фермената сьоНга например е с чисто бял цвят на месото. И понеже така никой не би я купил се оцветява с добавки в храната. Има цветове по пантон, че да си избереш цвят на месото. Същото нещо го има и за яйцата от клетъчни кокошки, в противен случай жълтъка им ще бъде почти бял и отново никой няма да ги купи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 18 Фев 2023, 20:03

bum_bum написа:Рибата от ферми е аналога на пилето. Антибиотици и храни, които по принцип не трябва да яде.

Фермената сьоНга например е с чисто бял цвят на месото. И понеже така никой не би я купил се оцветява с добавки в храната. Има цветове по пантон, че да си избереш цвят на месото. Същото нещо го има и за яйцата от клетъчни кокошки, в противен случай жълтъка им ще бъде почти бял и отново никой няма да ги купи.

Тогава конкретно място за читава риба знаеш ли ?
Май ще трябва да си дадеш банковата сметка, че взеха да ми стават в повече консултациите/въпросите :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2023, 20:13

Аз не претендирам да съм прав. Това са просто някакви факти в които вярвам. 9 от 10 човека ако попиташ ще ти кажат, че това са глупости.

Конкретно място за риба няма. Единствената що годе чиста от тежки метали е дребната див улов. Но като цяло всичко от морето вече е замърсено или с тежки метали или с микропластмаса. Почти няма и чиста морска сол вече, какво остава за риба.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Фев 2023, 20:13

Одеве си прегледах резултатите на кръвта и урината от профилактичните прегледи, които правят в завода... Два-три показателя са в 'червено'. Представям ги, както и още няколко параметъра...

1. MCH (ср. конц. на Hb в RBC) ↑ 31.7 pg (26.0 - 31.0)
2. MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) ↑ 356.0 g/l (295.0 - 345.0)
3. Холестерол (Total Cholesterol) ↑ 6.50 mmol/l (3.60 - 6.00)

Холестерол -HDL -Cholesterol 1.40 mmol/l (0.90 - 3.50)
Холестерол -LDL - Cholesterol 4.33 mmol/l (оптим.1,3-3.35; ср.риск 3.35-4.1; висок риск> 4.13)
Триглицериди(Triglycerides) 1.03 mmol/l (0.41 - 1.88)

Има ли за какво да се притеснявам :mhihi:

Относно меда, баща ми гледа пчелите като хоби, а и мястото е екстра... Истински е!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2023, 20:24

За хемоглобина не знам. Холестерола бива да е с по-нисък ЛДЛ и по-висок ХДЛ, нещо като съотношение 2:1, но като цяло е не е чак зле.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Фев 2023, 20:31

Имаш предвид първите два параметъра ли? Иначе хемоглобина е: Хемоглобин ( Hb ) 147 g/l (135 - 180)
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата