СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Ивайло Димов » 21 Фев 2023, 14:22

:yes: Напълно подкрепям колегата ,все още има безотговорни родители дето си возят децата в скута докато шофират из града ,"Акъл и мензис не дойдат ли на време- не ги чакай" .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Фев 2023, 14:32

Такъв с детето в скута ми е давал газ при изпреварване. Вече в другата лента видях как Опелчето метна сажди от заваряването на газта :shock: Според мен хората с интелектуален капацитет да правят подобни неща... децата на задната седалка или в скута не им пречат. Детските столчета също съм забелязал, че по по-малките населени места не се уважават много много. Коланите също :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Фев 2023, 14:36

Така са си преценили :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 21 Фев 2023, 14:42

Абе не е само по малките населени места. Не малък процент виждам, че си возят децата свободни в колата, че дори и на предната седалка. Не знам.....не ги разбирам такива, но..... акъл море - глава шамандура.

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Фев 2023, 15:20

На предната седалка си е разрешено, не виждам проблем в това. Има си изисквания как точно да става. Каката се вози от 7 годишна отпред. И никъде не имало проблеми, ни в бг, ни в ЕУ. Само Сърбия е бамбашка ;) С колан, разбира се.
Хм,хм...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Фев 2023, 15:31

Едва ли някой има това предвид, а по-скоро когато си се разхожда на предната седалка и застава право на таблото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 21 Фев 2023, 16:07

Чл. 133.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Фев 2023, 16:22

На предната седалка не може , това хубаво . Обаче не е казано нищо за управление на автомобила с учебна цел от скута на тати . Той води ли се за седалка ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Фев 2023, 16:23

Ето де, със повдигаща седалка е разрешено. А някъде пишеше от каква височина и кг може и без такава. Чел съм ги много преди да тръгнем из еу по този начин. Вкл и за всяка страна поотделно. Само в Сърбия е забранено отпред до 12, със седалка или без. Поне по моя маршрут. А вече ми е се тая, каката направи 12))). Ся па малката се вози без столче отзад. Пак с повдигаща и с колан.
А в скута на тати и двете са карали и къв е проблема? Не сме били на магистрала, я.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Фев 2023, 16:34

Моджо написа:А в скута на тати и двете са карали и къв е проблема? Не сме били на магистрала, я.

Така е, няма проблем. Няма да хвръкне някъде при ПТП, нали има еърбегове на 20см от детето :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Фев 2023, 16:37

Да, разбира се. В селската уличка, по която я минат 3 коли през деня, я не, с 5 км.ч. са птп до птп. Не е трудно да се сетиш, че не сме карали по път с много коли. Да не кажа, че даже и път не е.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 21 Фев 2023, 16:45

Аз искам да започна да уча моята щерка, но макар и на село ме е страх по улиците.
Ако имаше полигон нещо наблизо щеше да е екстра.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Фев 2023, 16:48

Моджо написа:А в скута на тати и двете са карали и къв е проблема? Не сме били на магистрала, я.

проблема е, че в скута на тати гръдното кошче на детето е 20см по- напред от твоя... а колана има една фукнция и тя е да задържи тялото ти в някакво положение, че като изскочи възглавницата да не ти е там тялото- иначе тоя пиропатрон може да те нокаутира за части от секундата... а като детето е там просто може да го убие.

на кола с възглавници винаги винаги винаги си носете коланите и никога никога никога не слагайте нещо близо до кората на еърбега във волана и тази над жабката...

не случайно всеки модерен еърбег има сенсори които го деактивират под някакво тегло на стола (примерно 40кг- не знам точно колко е)

https://youtu.be/Ir14uz55-vs
Последна промяна alx на 21 Фев 2023, 16:51, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Фев 2023, 16:49

Аз не ги уча. Седят в мен и държат волана само. А уличката е такава между къщите. Коли не минават. Като почна да ги уча има къде. Не е полигон, но е голям и празен паркинг с размерите на полигон.
Алх, кротни се. Под 100 метра са. Колани, еърбеци, глупости. Не сме тръгнали на пътешествие.,
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 21 Фев 2023, 16:51

Вие не разбрахте ли,че Моджо има отговор за всеки въпрос и винаги е прав! :dummy:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата