Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Фев 2023, 18:02

Не знам това къде да го пльосна, та тук ще е. Току що возих една китайка на 27 години. Викам чакай да я предразположа да говори и питах първо(като не знаех каква е)дали не е от Корея и тя вика не, Китай, пита защо мисля, че е корейка и се изненадвам, че е от Китай и аз викам, че в Китай няма такива красиви жени по принцип :ok: :mhihi: (ама тя вярно беше много хубава за китайка)ще го приемела като комплимент и аз и рекох, че по-скоро констатация. :mhihi: Но тя добави, че вярно в Корея жените са по-красиви, което пък ме накара да се замисля защо е така, понеже винаги съм го знаел, ама не съм се замислял защо, както и да е де.
Та от там почнах вече. Живеела в някъде си между Ухан и Шанхай. Питах я какво мисли за правителството им, тя направо ги скъса да го хвали. Каза, че преди 20 години в Китай било много трудно да се живее защото нямали пари, хората били бедни, изпитвали трудност дори с изхранването си. Сега било много, много по-добре, правителството е взело мерки дори за селските райони и хората дори там живеели много добре. Наблюдавала как се появявали все повече и повече богати хора, а обикновените хора вече можели да си позволят всякакви нормални неща. Затова казва мисля, че е добро правителството ни и аз го харесвам. И чака някакъв отговор от мен в стил нов въпрос или да кажа какво мисля за казаното от нея. И аз ей тъй :shock: ама викам чакай да не се излагаме, питах я за ковида как е работата, ами вика нормално, както по целия свят беше зле, ние имахме по-стриктни мерки, но сега хората излезнаха да протестират и правителството ни отмени рестрикциите. И аз си викам на акъла направо каква либералност. :shock: След това и говорих там за мой познат от Тайван, който се ожени за Българка и живеят там вече, тя бая се радва, че любовта победила разстоянието и т.н. не остана време да я питам какво мисли за отношенията с Тайван, само и вметнах, че той ги мрази. :mhihi:
Накрая каза, че в България хората били много мили и добри и аз добавих, че повечето са такива, като навсякъде няма как да са всички. :ok:

Та чудя се аз, абе те ли облъчени, ние ли сме облъчени за тях или истината е някъде по средата? Понеже ето, това тяхното си е модерен комунизъм. Никой не ги спира да ходят където си искат какво в Северна Корея да речем, чак толкова да са заблудени, че живеят много добре ли? Тя казва, че помни преди 20 години колко е било трудно и как е сега, владееше идеален разговорен английски. Каза, че можело да посетя Китай когато си поискам и вече без Ковид ограничения и...абе наистина ми изглеждаше доволно от живота това момиче. И не като ония облъчените дето се кланят на Кима. :shock:
Беше на гости при една баба в едно близо село, надявам се пак да я видя и возя, че да продължим разговора.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Фев 2023, 20:22

Top Gun Maverick написа:Та чудя се аз, абе те ли облъчени, ние ли сме облъчени за тях или истината е някъде по средата? Понеже ето, това тяхното си е модерен комунизъм. Никой не ги спира да ходят където си искат какво в Северна Корея да речем, чак толкова да са заблудени, че живеят много добре ли? Тя казва, че помни преди 20 години колко е било трудно и как е сега, владееше идеален разговорен английски. Каза, че можело да посетя Китай когато си поискам и вече без Ковид ограничения и...абе наистина ми изглеждаше доволно от живота това момиче. И не като ония облъчените дето се кланят на Кима. :shock:
Беше на гости при една баба в едно близо село, надявам се пак да я видя и возя, че да продължим разговора.

Истината винаги е посредата, много вероятно да е истина това, че живеят по-добре сега, все пак са много по-силни икономически. А и те имат друга култура, не са като нас все да сме песимисти.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Фев 2023, 21:26

И бабата ли е китайка. Да си немате китайски квартал/село/?
А читайците живеят по-добре сега, само че далеч не всички. В големите градове-да и пак не всички. А по селца и паланки си орат с волове още. Доколкото ориз се оре, Хаха. В бг не е по различно. София или Пловдив е едно ама в село Бабяк не е същото.
А милиард ++ навалица просто ни е извън представите.
Разказвал ли съм за една дет търгува с тях и покрай Ковид им писа мейли нещо отстъпка повече да дадат, че сме само 5 милиона и пазара е малък.
отговора беше-опитайте в друг град, Ахахахааа.
Или китайците, с които вечерях на едно събитие разказаха, че били среден бизнес. И като го питах единия колко хора работят при него, вика а-- при мен са малко. Само 40 000. Иначе в холдинга сме средна работа, 200 000 заети.
и даже не си довърших вечерята след тия ми ти отговори.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Фев 2023, 6:22

Was ist das?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2023

Мнение от steeN » 26 Фев 2023, 12:49

Ей такова, че Гросбританиен искат пaк в ЕС. Къде го чукаш, къде се пука... Това ако ми го бяха казали преди години, щях да обявя този, който ми го казва за луд.

https://www.independent.co.uk/news/uk/p ... 50813.html

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 26 Фев 2023, 13:49

Ще мъцна, че доматите и паприката в Германия са внос така или иначе. Та повредата не в в техия Блаупункт :mhihi: Те германците си отглеждат репички, кромид и маруля от салатните (излизат Април месец), краставици/корнишони (началото на лятото), домати (биволско сърце, пак от средата на лятото) унд зо вайта... :wave:

Колкото до нагличаните -да ядат котешка храна, колонизаторите ньиедни.... :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Фев 2023, 20:04

steeN написа:Ей такова, че Гросбританиен искат пaк в ЕС. Къде го чукаш, къде се пука... Това ако ми го бяха казали преди години, щях да обявя този, който ми го казва за луд.

https://www.independent.co.uk/news/uk/p ... 50813.html

Винаги съм твърдял, че британците ще реват от тоя Брексит, но не мислех, че ще стане толкова скоро :mhihi:
Never mistake motion for action...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Фев 2023, 22:09

Подкрепям. Винаги съм си мислел, че дългосрочно грешат с това излизане, понеже се заблуждаваха...абе мамка му, за какво излезнаха всъщност? Не искали мигранти от нашата държавица примерно? :shock: Че те имат толкова пакистанци и индийци(кмета на лЯндън май беше такъв муджахидин)покрай това велико колонизиране, че не виждам как точно нашите орки ще ги стреснат. Нещо не ги вдявам, искаха пак да са наопаки ли? Единственото, което ми идва наум е, че дадени политици искаха да извлекат политически дивиденти. И то стана. За кратко.

Обаче никога, никога не съм допускал, че след толкова кратко време ще почнат да реват. Но като се замислиш, не е чак толкова учудващо, понеже и тогава нацията беше раздвоена, а и не съм живял там, но имам усещането, че нещо политиците ги подведоха относно ползите за да манипулират общественото мнение. :conf: Плюс това Ковид простотиите се отразиха навсякъде и където бяха свикнали на охолство, но нещо е куцало се усети явно по-силно.

Вие имате ли други обяснения за терзанията на туземците в момента? Освен, че кралицата се спомина. :mhihi:
Бах дъ уей, помня от известно време Стийна, че беше голям прокламатор на това как Англия ще го духат стабилно.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Фев 2023, 22:19

От всички англосакси Австралия Нова Зеландия Канада Краварника , само бритосите бяха за малко в европа . Да си стоят в тяхната си общност където винаги са били , по добре за европа и за всички нас .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Фев 2023, 22:23

Top Gun Maverick написа:Бах дъ уей, помня от известно време Стийна, че беше голям прокламатор на това как Англия ще го духат стабилно.

В темата за прогнозите е :)

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Фев 2023, 7:17

Как "го духат" нещо не става ясно обаче при положение че цяла европа "го духа " напоследък ? Нали всичко е по евтино там а заплатите по големи ? Някоя платена социопатическа агенция са питали по телефона 5 броя бритоси - "преди ли беше по добре или сега ?" И те са отговорили че преди са били по добре и искат пак така . Все едно да питаш 5 булгаристанеца преди ли беше по добре или сега ? Чекай да позная ....2/3 си късат ризите от мъка и отговарят че преди е било по добре при Тиквите а сега е кофти и всичко отива на зле . Това пък е повод ние да брекзитнем набързо , нали така ?!! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Фев 2023, 9:22

Ами не знам, ама медиите спомагат стабилно за това усещане. Миналият ден пак даваха магазини с празни рафтове, имат проблеми със зарзаватите хората поне. :mhihi: Бачкащите там каквото казват е, че не е както преди и не могат да спестяват толкова. Не е цветя и рози де, но предполагам има малко пресилване на нещата от медиите. Да не забравяме, че сега могат да служат на интереси с цел да го има тоя страх у хората там.
Нас по-скоро ни интересува държавата като цяло как е, а не отделните хора колко неща могат да си купят със заработените пари.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Фев 2023, 15:21

Не се смей на комшията, когато мечката играе в неговия двор :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Фев 2023, 15:27

Някой вярва ли, че в Англия рафтовете са празни??
И дали в България са по-пълни?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Фев 2023, 15:33

Все тая за рафтовете, имат проблеми, заслужени при това.

BMW_POWER написа:Не се смей на комшията, когато мечката играе в неговия двор :idea:

Викаш те като се смеят цял живот на останалия свят е ок а?

https://youtu.be/6yRvlHI9wHo
Канада, това за тебе. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата