СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от TheDriver » 01 Мар 2023, 15:53

Колеги какво ви е мнението за пазара на коли в България спрямо Западна Европа.

Наясно съм какъв скрап се продава при нас и все пак виждам някакви грандиозни разминавания.

Нещо което у нас е по средата на ценовия прозорец, в mobile.de или autoscout го няма изобщо. Т.е. от средната цена в България почват най-ниските цени там. :shock:
Най-скъпите екземпляри тук са на дъното на пазара там. Като в страни като Испания или Холандия цените са още една идея нагоре.

Друг парадокс за мен - Кола върната от лизинг тук с оставаща година гаранция на цена 35к. Там обаче тези пари стигат само за стария модел който е извън гаранция и е с 5 години по-стар. :shock:

Аз ли не гледам на правилното място?
Трябва ли да зачеркна mobile.de и autoscout? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Мар 2023, 15:54

Don_Diego написа:НекстЛевел са всичко друго, но не и скъп фитнес :mhihi:

Преди като ходех в Пулс, бяха много малки подобни изпълнения. Сега ходя няколко пъти седмично да плувам в Рамада - също е пълно с нудисти, само че там съблекалнята хич не е голяма като в Пулс :paranoid:

Да, има и по-скъпи където ходят още по-големи селяндури :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2023, 15:55

Jordana написа:Ще го напиша отново че вече и аз се обърках от тия американски глупости . Има различни варианти на тия трафове дето са на улицата , нямам идея как е при тебе но предполагам че става въпрос за 2 напрежения х120 волта и 1 х240 . Получават се като намотката на трафа е изходно 240 волта със средна точка която ти е нулата и имаш 2 отделни фази х120 спрямо тази нула/земя . Това дето му викаш че е завъртяна на 180 едната фаза не е баш така , наполовина е вярно щото имаш две отделни фази 120 имаш и 240 което 240 не "зъвъртяно " на никъде и е монофазно . Но имате и друг вариант на изпълнение което си е 3 отделни фази като трафа е тип делта със заземен ъгъл . Има вариант и с три отделни фазови намотки като със заземен център както е в европа .

колега, както казах- мислиш, че знаеш нещо, но ти е пълна боза в главата. една фаза като просто едната верига е 180 градуса след/пред другата като фаза. от един траф. в най- добрия случай може да й кажеш "split phase".. но фазата е една.

https://ctlsys.com/support/two-phase_el ... ch%20other.

3-те фази тук са само за индустриални търговски обекти. няма 3 фазно за дома. най- голямото за дома е 2х 400 ампера което е каквото аз имам.. и пак е една фаза... в дома влиза троен кабел - две "горещи" и нула. земя не идва от трафа.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Мар 2023, 16:00

Аз си купих от Швейцария. Доволен съм и ми дойде на по-добра цена от колкото в БГ. :idea:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 01 Мар 2023, 16:07

През посредник или има начин директно в техните обяви да търсиш?

Малко се чувствам като при търсенето на имоти. Обявите по основните сайтове изглеждат със супер завишени цени, но някакви хора имат алтернативен достъп до това което се продава.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2023, 16:15

TheDriver написа:Най-скъпите екземпляри тук са на дъното на пазара там. Като в страни като Испания или Холандия цените са още една идея нагоре

мисли го така - цената на една европейска кола в европа трябва да е една и съща защото нали всичко е в евро. важи като е нова и като е на старо. разбира се всяка държава си има свойте особености и ако колата вече е там тогава цената може да е различна от "нормалната" за европа нагоре или надолу... но с малко... няма да видиш примерно 20% по- евтини италиански коли в германия защото немците смятат италианките за боклуци... те ще са примерно 5-10% надолу... това е типична пазарна икономика и нещата се саморегулират.

демек на един модел на старо определена година определящото цената на различните екземпляри е състоянието и пробега и цената трябва да е горе долу еднаква във всички европейски държави.

като прочете горното- ако в родината един модел / година е по- евтин означава, че или състоянието е по-лошо или пробега е по-голям. ако в обявата пише, че е в добро състояние на ниски км и въпреки това такъв екземпляр в европата е едни 25% нагоре - просто едно от двете неща не са верни- или състоянието или пробега не са както са представени. няма друго обяснение защото се предполага, че търговеца я е купил по- евтино и я продава по-скъпо и съответно няма сценарии да я е купил за 10к от италия и да я продава за 8к в родината... ако така изглежда- значи не я купил за 10к а за 6к и това означава, че не в състоянието или на пробега които се представя. много е просто... много хора си мислят като си купят нещо 1/4 надолу от нормалната му цена, че са ударили кьоравото- не не са... просто нещо от представените неща не е така в действителност :angel:
Последна промяна alx на 01 Мар 2023, 16:29, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Мар 2023, 16:29

TheDriver написа:Колеги какво ви е мнението за пазара на коли в България спрямо Западна Европа.

Тук колите винаги са били по-евтини в сравнение със западна европа. Нови, стари, с малък пробег, с голям пробег, няма значение. Айде за една част от колите да кажем, че са съмнителни - сглобени от 3 ударени коли 1 здрава, италианки обявени за издирване, бивши подводници от северна хамерика, милионници с превъртяни километражи и т.н. На мен ми е интересно другата част от колите как са докарани на ниските цени :dunno: За върнатите от лизинг в момента е пълен мазаляк с цените и то само заради официалните търгаши/дилъри. Дават ти една нормална цена да ти изкупят колата нали и обаче в следващия момент си слагат едно 30-40% отгоре. И се оказва някаква кола на 3-4г. например за има няма 10-20% надолу от цената на нова. И естествено никой не купува. "Пресен" пример от зимата. Питам за един меган РС къп, 2016-2017, на 50-60к км. и ми я обявиха за 67-68, а нова от магазина беше на 76 или нещо от сорта :shock: Не съм проверявал, но като нищо може и още да стои въпросната обява.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2023, 16:31

madafaka_donkele написа:На мен ми е интересно другата част от колите как са докарани на ниските цени :dunno:

ми.. аз ти го написах по-горе... не са това за което са представени да са... западняците квито са скръндзи дали ще си продадат колата 1/3 надолу на ганьо авто търговеца да я докара в родината и да я продаде на 1/4 по-ниско от колкото струва в европата? такъв сценарии няма...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Мар 2023, 16:37

BMW_POWER написа:
Всеки чай има различно действие. Смени го с друг. Аз три - четири пъти преди години пих някакъв чай като от къпина. Нещо подобно имаше на картинката. Ебаси и пикаенето после. Направо през 15 - 20 минути. Аз бера тук и суша липа. С мед си е супер.

Кафето не ми действа така. Нито еспресото, нито местното :dunno:

По принцип и преди и сега не пия по-различни чайове. Струва ми се дори, че домашния, с шипове цвят, най-много ме удря. А преди съм го пил всеки ден зимата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Мар 2023, 16:50

колега, както казах- мислиш, че знаеш нещо, но ти е пълна боза в главата. една фаза като просто едната верига е 180 градуса след/пред другата като фаза. от един траф. в най- добрия случай може да й кажеш "split phase".. но фазата е една.

Нищо не мисля , те хората са го написали какво и как имате
https://www.electricaltechnology.org/20 ... iring.html
До трафа на стълба отива трифазно 4.5-7 киловолта , в него има или 3 отделни монофазни трафа като вторичните намотки са комутирани по подходящ начин или 1 трифазен траф с 3 монофазни изхода .
Последна промяна Jordana на 01 Мар 2023, 16:54, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 01 Мар 2023, 16:50

Алекс, аз съм наясно, че това което се продава тук е на много километри и в съмнително състояние.

Но разликата в цените е драстична. Ето пример за конкретен модел за конкретна година.

Пазарът тук 3.5к - 5.5к Евро. Като повечето коли са между 4 и 4.5к
Пазарът в autoscout e 4k - 18k Евро. Като повечето коли са между 6 и 9к

:dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2023, 16:53

Jordana написа:

Нищо не мисля , те хората са го написали какво и как имате
https://www.electricaltechnology.org/20 ... iring.html

линк-а който си дал- каква връзка има с дискутираното?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Мар 2023, 16:55

Връзката е че си мислиш че знаеш нещо пък то се оказва че не го знаеш :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 01 Мар 2023, 17:27

Пичове има ли вариант да се изтегли информация снимки и контакти от напълно умрял андроид? Телефона не се включва не се свързва към компютър само дава индикация, че се зарежда и до там. Сони експериа, но не помня коя

Sent from my iPhone using Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2023, 17:30

Jordana написа:Връзката е че си мислиш че знаеш нещо пък то се оказва че не го знаеш :dunno:

да. както казах- ясен си ми... дори едни факти не можеш да подбереш дето да ти защитят "тезата"... гугъл-ни 240 volts single phase и ако нещо не е ясно- питай.
Последна промяна alx на 01 Мар 2023, 17:34, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата