България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Е хубу че сте пенсионирани рацъри сичките и ги разбирате нещата , ама човека иска де се изживее и той . Да мине по вашия път на адреналинки превъзпитани рацъри и след 2 милиона да пише у форума колко е лошо рацърството 
https://www.youtube.com/watch?v=YTitWDtipJE
Ето ви как се случват нещата при белите хора , напълно легално . Обаче от тая тема до колкото виждам искате да си останете негри завинаги .

https://www.youtube.com/watch?v=YTitWDtipJE
Ето ви как се случват нещата при белите хора , напълно легално . Обаче от тая тема до колкото виждам искате да си останете негри завинаги .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ще ходим до Немция за да караме ли, не разбрах.
Одеве звъннах на брокера, че да се възползвам от войната между Маргините и Алексей Петров, ъъъъ...между Бул Инс и Лев Инс, та досега почти винаги съм бил при вторите защото само те даваха цена за ГО при такситата без увеличение на тарифата както правят другите. Никога не съм си мислел, че ще застрахован нещо в Бул Инс, ама сега направих гражданска, малко по-евтина беше с някакви си 17 лева, брокера ме пита при коя да слага от двете компании, викам където ще прибереш повече комисионна и сложи там.
От две седмици ли била каза тая война как да се надцакат или да надцакат другите, не знам и все ми е тая, обаче се сещам за друго. Как реваха, реваха, реваха всички колко е трудно и как изнемогват завалиите на тия цени и че трябва да ги вдигат и изведнъж...бам, оказва се, че много надолу можели да застраховат с печалба естествено. 
Одеве звъннах на брокера, че да се възползвам от войната между Маргините и Алексей Петров, ъъъъ...между Бул Инс и Лев Инс, та досега почти винаги съм бил при вторите защото само те даваха цена за ГО при такситата без увеличение на тарифата както правят другите. Никога не съм си мислел, че ще застрахован нещо в Бул Инс, ама сега направих гражданска, малко по-евтина беше с някакви си 17 лева, брокера ме пита при коя да слага от двете компании, викам където ще прибереш повече комисионна и сложи там.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Jordana написа:Да мине по вашия път на адреналинки превъзпитани рацъри и след 2 милиона да пише у форума колко е лошо рацърството
ми не знам дали сме пенсионирани, я си карам на калоянеца...
колко карам е друг въпрос, де... ама те, опитвам се там нещо

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не е това логиката. Гонят тези с щетите при други компании, точно защото се затягат нещата. Няма никаква война. Напротив, чистят нежелани клиенти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мислиш, че наистина гледат и питат за ПТП през последната година ли?
Подранил си, това са само приказки за маса и оправдания за да прилапат клиентите. Въобще никой не се вълнува от тях имаш или нямаш ПТП.
Други интересно обаче каза брокера. Оказва се, че някои компании се водят от това към коя област ти е колата, без значение, че ти си собственика и може да живееш в друга. Например аз съм си тука, но като колата с номер РА и не ми се даваха пари за глупости да го сменям, при някои компании цената е по-различна в зависимост от номера. Викам къде е логиката след като аз съм собственика и не живея в Пазарджик, ама айде. Пак техни си глупости.

Други интересно обаче каза брокера. Оказва се, че някои компании се водят от това към коя област ти е колата, без значение, че ти си собственика и може да живееш в друга. Например аз съм си тука, но като колата с номер РА и не ми се даваха пари за глупости да го сменям, при някои компании цената е по-различна в зависимост от номера. Викам къде е логиката след като аз съм собственика и не живея в Пазарджик, ама айде. Пак техни си глупости.

- steeN
- старши ентусиаст
-
Нищо не питат. Гледат си статистиките за щети на колата/шофьора при тях. А те имат достатъчно вече. Това с регистрацията винаги е било така, съвсем са те хванали за канарче. Не им е дошло до главата, просто в един момент ще ти взимат постоянен адрес и ще те питат за област, в която се кара колата. Пак няма да открием топлата вода тук. Това се прави отдавна в небанановите държави. Не ги слушай брокерите, тях единствената работа им е да продадат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Top Gun Maverick написа:А нямаш идея едно животно на пътя как може да ти обърка нещата или някой ако се завърти или спре рязко. Казвам ти го като човек, който е блъскал куче, борсук, чакал и кон, а много пъти му се е разминавало с коне и кучета.
Прав си за всичко, да.
А във връзка с цитата и във връзка със заглавието на темата - и аз съм избил доста животни, но най-лошия ми спомен е един борсук точно на хемус. Със 130-140 го отпрах вечерно време в лява лента, в дясно имах тир, зад мен имах някаква друга кола и боклука излезе изпод мантинелите баш пред мен, нямаше как нито да спра,нито да го заобиколя, направи ми поразии за 2000лв (тогава не бяха малко пари), изтекоха всички сосове на колата, чаках пътна помощ 2-3 часа че беше празник и още куп главоболия.
Та ето един пример за причина за птп идващо от държавата. Защото аз карах с културна скорост, колата беше изправна, но оградата на магистралата е скъсана на хиляда места и някои заблудени животинки си преминават.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
От години не съм бил близо дори да ударя животно, дори котка в град на булевард и мисля има отношение с намалянето на средната ми скорост на движение. 130-140 нощем ако не умира някой не бих карал, дори в Германия рядко ми се е случвало.
Моят борсук излезна с 80 нощем и го ударих с около 40, само бронята залепих и някакво копче.
Джордане, прав си, бащата едно време ми викаше, че докато не се блъсна няколко пъти, няма да се науча да карам, ама аз бях курназ, че много мога.
За щастие не съм имал сериозно ПТП.
Моят борсук излезна с 80 нощем и го ударих с около 40, само бронята залепих и някакво копче.
Джордане, прав си, бащата едно време ми викаше, че докато не се блъсна няколко пъти, няма да се науча да карам, ама аз бях курназ, че много мога.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
брокера ме пита при коя да слага от двете компании
Последните години ходя направо на място в някой от офисите , не се занимавам с брокери щото това са още едни кърлежи по веригата дето не дават отстъпки . Имам познат с такава застрахователна агенция с няколко офиса и десетки служители и като му кажа "намали" за ГО все едно му отнемаш сладкото на диабетик такава физиономия пускаше . И почнах директно при застрахователя да ходя . Много ми харесва бонус малуса на Стина тази година ГО ми падна със още 60лв . Не че миналата беше висока, но сега се върна на нива от преди 5-6 години .

Не , само за сверяване на часовника на моралистите че ще се строшат от стягане и гипсиране вечеЩе ходим до Немция за да караме ли, не разбрах

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе тоя брокер ми е бая личен човек, на баща ми също от 20 години само при него правя ГО, сваля си от неговия личен процент, застраховател никога, никога няма да направи това ако си му просто клиент. Да не ти казвам, че застрахователна оценка на кола може да направим с него ако струва 120к до 20 със съответната врътка.
Иначе съм съгласен, че са кърлежи по веригата.
Абе морала е ясен, аз сега 2-3 години съм пас, после като взема да пиша за джамъри, криене на номера с хартийки и т.н.(даже имам снимки по събори така
)тогава ще вземат да ме хранят леко колегите. Сега съм много морален.
Но такъв и трябва да съм.
П.п: Почвай да спамиш да ни отварят темата с конспирациите, накрая ще им омръзне и ще го направят.
Не ми се отваря нова, в оная има бая материал.

Абе морала е ясен, аз сега 2-3 години съм пас, после като взема да пиша за джамъри, криене на номера с хартийки и т.н.(даже имам снимки по събори така

П.п: Почвай да спамиш да ни отварят темата с конспирациите, накрая ще им омръзне и ще го направят.

- steeN
- старши ентусиаст
-
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Квото е било преди години е било и не може да се изживее пак. Това, което ви убягва е че нещата си следват един естествен ход, който вие си мисите че може да спрете.
И другото е, че статистиката е много вероятно да ви настигне преди ченгетата...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хм, мой приятел понеже Алианц му изръсили, че от 7300 каквото на М4-ката вместо да падне с овехтяването след първата година на колата, щяло да се повиши. Той очакваше нещо под 7000, но вика айде 7 да ми кажат, те обаче заради инфлацията му предложили 9300.
Тя беше на лизинг към тях, директно отива и си я изплаща и минава към Армеец на доста по-ниска цена. Та заговорили се с тоя от Армеец местния и онзи казал, че и те намалили драстично цените след 20-ти февруари някъде. 
А той и а бая щети последните 4 години. Та Стийн, може да си мислиш още, че някой иска да се отърва от някакви ПТП-та, докато застрахователите се борят за пазар.
Като влезе малуса, тогава може да стане това, не преди това. И мен преди години една се мъчеше да ме къпе, че нямало да ми правят застраховки защото не виждала как карам в града, ама....та винаги си ги е имало тия приказки, но са само това засега - приказки. Някой ако е позволил застраховател да го изнудва защото е рискова водач си е за негова сметка.

А той и а бая щети последните 4 години. Та Стийн, може да си мислиш още, че някой иска да се отърва от някакви ПТП-та, докато застрахователите се борят за пазар.
Като влезе малуса, тогава може да стане това, не преди това. И мен преди години една се мъчеше да ме къпе, че нямало да ми правят застраховки защото не виждала как карам в града, ама....та винаги си ги е имало тия приказки, но са само това засега - приказки. Някой ако е позволил застраховател да го изнудва защото е рискова водач си е за негова сметка.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
dhtj написа:А във връзка с цитата и във връзка със заглавието на темата - и аз съм избил доста животни, но най-лошия ми спомен е един борсук точно на хемус. Със 130-140 го отпрах вечерно време в лява лента, в дясно имах тир, зад мен имах някаква друга кола и боклука излезе изпод мантинелите баш пред мен, нямаше как нито да спра,нито да го заобиколя, направи ми поразии за 2000лв (тогава не бяха малко пари), изтекоха всички сосове на колата, чаках пътна помощ 2-3 часа че беше празник и още куп главоболия.
Та ето един пример за причина за птп идващо от държавата. Защото аз карах с културна скорост, колата беше изправна, но оградата на магистралата е скъсана на хиляда места и някои заблудени животинки си преминават.
Предполагам си викнал полиция и си имал протокол? После съдиш държавата, и понеже полицията е констатирала борсука имаш голяма вероятност да спечелиш.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Само има един тънък момент в такива случаи. Не мислете, че ви аги животното ще е виновно по закон или собственика му. Звучи абсурдно, но има голям шанс вие да сте виновни ако да речем сте карали в дясна лента, а животното е пресякло от ляво надясно. Или ако карате в лява лента, а то пресече от дясно наляво. В такъв случай още катаджиите може да ви изшият, че щом пресича от другото платно животното, вие сте имали достатъчно време да реагирате и да избегнете удара ако сте карали със съобразена
с пътните условия скорост. Което на път на който имате ограничение 90 може да значи 50 ако има храсти или нещо си.
Да не говорим, че появата на животно от сорта на куче, борсук, кон в България е ситуация, която вие трябва да предвидите. Непредвидено би било да речем да ви излезе слон, но ако е крава особено в близост до населено място, считайте, че вие сте виновни на 99%-та според закона. И не го забравяйте това. Дори да няма знак за домашни животни. А имали такъв все тая ако ще животното да ви падне от небето пред бронята. Да, тука ще го има фактора магистрала, но като видят щетите по колата и опънат таблицата, може да изчислят, че сте карали бая бързо. Но това при домашно животно, при диво няма да има ответна страна да иска да ви изкара виновни.
И все пак не е сигурно дали някой може да осъдите и накрая да платите разноските по неуспешно дело.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
///M Power написа:dhtj написа:А във връзка с цитата и във връзка със заглавието на темата - и аз съм избил доста животни, но най-лошия ми спомен е един борсук точно на хемус. Със 130-140 го отпрах вечерно време в лява лента, в дясно имах тир, зад мен имах някаква друга кола и боклука излезе изпод мантинелите баш пред мен, нямаше как нито да спра,нито да го заобиколя, направи ми поразии за 2000лв (тогава не бяха малко пари), изтекоха всички сосове на колата, чаках пътна помощ 2-3 часа че беше празник и още куп главоболия.
Предполагам си викнал полиция и си имал протокол? После съдиш държавата, и понеже полицията е констатирала борсука имаш голяма вероятност да спечелиш.
Е как е отговорна държавата че е имало животно на пътя ? Освен ако мрежата не е била скъсана евентуално