Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от BMW_POWER » 27 Фев 2023, 18:29

Маверика, ама имаме безплатно здравеопазване :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Трюдото вчера го гледах, откъс от някакъв митинг в подкрепа на Украйна. Непрекъснато се чуваха викове "ФЮ!". Той пред хора отдавна избягва да се появява. Но за данъците, тук си плащаш. Скоро и при вас ;) Тия песни, за 5лв (10лв с такса смет) данък апартамент в Световрачане, скоро ще свършат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Фев 2023, 20:08

Ти имаш някакво много сериозно разминаване в представите си за света. Първо признаваш, че държавите се управляват меко казано калпаво, корупцията във високите нива е умопомрачаваща и не се гони общия интерес ами на определени кръгове. Дори започваш да говориш за контрола налаган чрез фиатните валути(в частност еврото) и влизането в матрицата. И бааам веднага след това се кефиш как те дерат тия същите като гергьовско агне с данъци, та и с нетърпение чакаш и другите да почнат да ги дерат като тебе. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Фев 2023, 20:18

Нормално е да завижда, всеки който чуе че имот в Бг за 300к евро продажна цена има данък 100евро на година.

И аз съм на мнение, че рано или късно този филм ще свърши, но не мога да кажа кога ще стане, по-скоро няма да е скоро.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Фев 2023, 21:43

alekangg написа:Нормално е да завижда, всеки който чуе че имот в Бг за 300к евро продажна цена има данък 100евро на година.

И аз съм на мнение, че рано или късно този филм ще свърши, но не мога да кажа кога ще стане, по-скоро няма да е скоро.

Завиждам за ниските данъци, признавам си. Тук всеки доход се декларира и облага.

Бубо, къде видя, че се "кефя" :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 27 Фев 2023, 21:46

BMW_POWER написа:
alekangg написа:Нормално е да завижда, всеки който чуе че имот в Бг за 300к евро продажна цена има данък 100евро на година.

Завиждам за ниските данъци, признавам си. Тук всеки доход се декларира и облага.

Бубо, къде видя, че се "кефя" :shock:
не се ли радваш на благата от високите данъци които плащаш, или предпочиташ ниски и съответното нищо срещу тях

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Фев 2023, 5:46

"Благата от високите данъци" отиват при едни други хора. Във вид на социални помощи, безплатни жилища и т.н. и т.н.... Аз съм от тия, дето плащат и скърцат със зъби, ама .... това да беше проблема :dunno:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Фев 2023, 8:30

Ела си вече в България тогава. :ok: Тука ще се срещнеш с едни други минусченца. :mhihi: Но пък няма да ринеш сняг, а никой няма да те глоби ако не го ринеш пък случайно има малко. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Фев 2023, 8:39

Ела си вече в България тогава. :ok:

Че те всички си идват ... идват да си правят зъбките тука . Алха също твръдеше по едно време че ще хвърли котва в родината някой ден . Така че както казва Папи Ханс " всичко е точно " :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Фев 2023, 15:56

Jordana написа:
Ела си вече в България тогава. :ok:

Че те всички си идват ... идват да си правят зъбките тука . Алха също твръдеше по едно време че ще хвърли котва в родината някой ден . Така че както казва Папи Ханс " всичко е точно " :dunno:

Последно си "правих зъбки" при едно прибиране 2009. После ги преправих всичките. Миналата година вкарАх едно Е60 в устата, но за тия неща си има застраховки. А благодарение на работата на жената имаме доста добра такава. В бг-то не съм се прибирал от есента на 2015 и в обозримо бъдеще не виждам повод за такова нещо.

Комшията го виждам някъде на юг. На хубав климат и чашки с чадърчета. Не вярвам да си зареже семейството и да иде на седем часа разлика. Да, може да си ходи, но не вярвам да е за постоянно.

Като отвори дума, как в зъболекарският бизнес в страната? Питам, защото зъболекарските клиники тук са под път и над път. И пак масово хората след 60-така са с по 20 зъба в устите. Е, има го и другото, с два реда "бели зъби".

И още нещо интересно

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/r ... eo-2339551

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Фев 2023, 18:22

Хората в Бг, особено извън големите градове над 60 са с 5-10 зъба средно, къде отиде с 20???

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Мар 2023, 2:55

Аз пиша повече, че все някой ще ги изброи и пак ще съм виновен. Имам двама колеги на по 61-63, със зъби само отпред. Правенето на на нещо сериозно в бг е безпредметно. Три визити са +$5К билети и разходи. Освен ако не слагаш два пълни реда с импланти...

Качеството не го коментирам. Смених практически всичко, правено у нас.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Мар 2023, 7:57

У нас отдавна е безсмислено да се прави каквото и да е по зъбите.
Не е 2000-2010 година, когато е имало някакъв смисъл, ако се гледа цената.

Дори тогава не всеки е правил в Бг зъби.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Мар 2023, 14:32

Докато вмирисаните мародери си играят на бензиностанция с ракети, развитият свят продължава да развива истински продукти с висока добавена стойност :idea:
Лошото е, че когато умствените ти възможности са като на къртица, няма как да осъзнаеш, че upgrade-а на външния кенеф с крадена тоалетна чиния не е постижение и символ на прогрес...

Apple has announced an additional 1 billion euros investment in German engineering over the next six years as part of its Silicon Design Center expansion in central Munich.

Apple says the investment will go towards the design and construction of a "state-of-the-art research facility" at Seidlstrasse, where Apple's R&D teams can "come together in new ways, enhancing collaboration and innovation."
"Our R&D teams in Munich are critical to our efforts to develop products delivering greater performance, efficiency, and power savings," said Johny Srouji, Apple's senior vice president of Hardware Technologies. "The expansion of our European Silicon Design Center will enable an even closer collaboration between our more than 2,000 engineers in Bavaria working on breakthrough innovations, including custom silicon designs, power management chips, and future wireless technologies."

In addition to Apple's new Seidlstrasse facility, teams will occupy several additional R&D spaces at Denisstrasse and Marsstrasse as part of the Silicon Design Center expansion. The three new sites are located across the street from Apple's recently opened R&D facility at Karlstrasse. Together with engineering sites at Arnulfstrasse and Hackerbrücke, the new facilities form Apple's European Silicon Design Center, centrally located in Munich’s Maxvorstadt neighbourhood.

Apple says it has spent over 18 billion euros with more than 800 German companies, supporting job creation, community development, and workforce opportunities throughout the country over the past five years.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Мар 2023, 15:15

Пускам сълза и за двата лагера - САЩ и Русия. Украйна не я споменавам, понеже тя е само потърпевш от всичко друго по света, което няма много общо с нея.
Иначе от тая ми сълза за САЩ и Русия не знам, айфон ли да си купя? Силите ми стигат само за втора ръка такъв, ума ми отказва да проумее как може да искат толкова(вече не знам дори колко струват)пари за един ОБИКНОВЕН телефон, пък бил той и с някакви технически нововъведения. :dunno: Нормално да вкарват пари в Европа, това ще увеличи продажбите и пропагандата колко много ти е нужен техен продукт. Американците са майстори в манипулациите, даже не знам да има по-добри от тях. Вероятно това е сред водещите причини да са номер едно в толкова много неща и най-вече военно.

П.п: Няма ли да се отваря вече военната тема, че докато се правим на дистанцирани от "да нямало дразги" може да почне и трета световна война?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Мар 2023, 15:30

Top Gun Maverick написа:как може да искат толкова(вече не знам дори колко струват)пари за един ОБИКНОВЕН телефон, пък бил той и с някакви технически нововъведения. :dunno:

https://mobilebulgaria.com/telefoni/xia ... omi-13-pro

Xiaomi китайчето вадят модел за 2500лв. Колко да струва един Айфон :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата