Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Икономическата криза 2020-2023
alx написа:аз мисля, че трагедията на хората на територията е че, това ти е било първата задача за деня... :
Разбира се, че не е първата задача за деня това. Ако имах куче, както преди трябваше да го разходя. След това, предвид времето в момента трябваше да прекараме 15 мин в банята, защото въпреки, че живея в затворен комплекс с платено почистване песа ще е в кал до ушите.
След това се приготвя храна за децата, защото в стола се готвят само помии, непригодни за храна, ако искаш да имаш здраво дете. В лафката естествено има само фафли, бисквити, сандвичи и шоколади. Храна не продават, особено пък за деца.
Следва каране на децата до градина и училище. И понеже в България раждаемостта е извън всякакви скали и граници, местата в училищата и градините са много кът. Та първо 5-10км е една посока за да оставя малката в градината, където да стои час и нещо сама, преди да дойдат другите деца, после още толкова км в обратната посока за другото дете.
И тогава вече, живот и здраве можеш да се заемеш с четенето на парцалите, наречени вестници за да решиш дали си струва да трепериш над мизерните си спестявания или да кажеш "майната му, да става каквото ще".
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Икономическата криза 2020-2023
bum_bum написа:...
Не съм тук да доказвам на никой нищо. Да съм ти дал наклон нещо дали да сменяш или не? Да съм те адреситал нещо лично теб? Времето винаги разкрива истината. Аз лично нищо няма да сменям.
А за КТБ, аз никога не съм държал пари над лимита в банка и никога не съм банкирал само с една банка и няма тенденция това да се промени.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 16 Мар 2023, 17:06, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не бе, питам, щото преди каза, че съм тъп като държа пари в КТБ за която всички викаха, че е стабилна.
Сега излизам отново тъп като не слушам същите тия бастуне да не си обръщам спестяванията в друга валута. Некъв параграф 22 се получава, затова се допитвам до експертно мнение тук.
Сега излизам отново тъп като не слушам същите тия бастуне да не си обръщам спестяванията в друга валута. Некъв параграф 22 се получава, затова се допитвам до експертно мнение тук.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
От една смяна, няма да се загубят кой знае какви суми, по спомен на 50к евро 100-на лв, ако някой ден се обръщат пак още толкова.
Не е малко, но за тези пари си купувате спокойствие до някъде.
Аз не смених, защото сумата която имаме е доста малка.
Ако имах, бих сменил най-вероятно отново.
Не 1, не 2, не 3 и т.н. пъти, българина е бил ограбван яко и говора за последните 30-на години
Не е малко, но за тези пари си купувате спокойствие до някъде.
Аз не смених, защото сумата която имаме е доста малка.
Ако имах, бих сменил най-вероятно отново.
Не 1, не 2, не 3 и т.н. пъти, българина е бил ограбван яко и говора за последните 30-на години

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alekangg написа:От една смяна, няма да се загубят кой знае какви суми, по спомен на 50к евро 100-на лв, ако някой ден се обръщат пак още толкова.
Нещо подобно е, да. При добър курс разликата е около 10 лева на 5000 евро.
Има и друго. Ако човек планира покупка на имот например, може да си го направи по принцип,
щото всички искат имотите да им се плащат в евро и сметките им за преводите са в евро

Заемите и тях много познати ги вземат в евро.
alekangg написа:Не 1, не 2, не 3 и т.н. пъти, българина е бил ограбван яко и говора за последните 30-на години
Не само последните 30 години. Може да прочетеш какви деноминации са правили през комунизма

Съобщават по радиото - "Сменяме парите", хората отиват да ги сменят и на един ги сменят като за свои хора, а с други се изгаврят брутално.
На едни са сменени 100:4, т.е. за 100 лева получават 4 нови лева. На други хора, както и на частни предприятия ги сменят 200:1

По този начин буквално прехвърлят парите от едни хора на други

За точните години може да бъркам.
alx написа:zAcK написа:bum_bum написа:Може би съм тъп, може би е излишно, но всичко, което притежавам от сутринта е вече в евро.
Познай каква беше първата ми задача за днес, след като си изпих кафето
аз мисля, че трагедията на хората на територията е че, това ти е било първата задача за деня... моята беше да си среша и разходя песа в леса зад къщата. виж- дори има малка рима. като бонус успях да снимам един сокол които ми беше дал свободно на 3-4 метра от мене и въобще не ме ебаваше
Положението тук си е брало лайката

Както се казва, така са преценили

Не може това да е министър. Вчера излиза и обяснява, че следва катастрофа, днес обяснява, че държавата е супер

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

https://www.baltictimes.com/the_europea ... l_bank_se/
Pippa Bunce според Financial Times е била включена в списък със 100-те най-добри жени - предприемачи

Pippa Bunce според Financial Times е била включена в списък със 100-те най-добри жени - предприемачи

Като гледам последната картинка ми се ще да купя 2 билета за Австралия за жената и детето и след като пристигнат Путин да натиска копчето.
Оттам ще се оправяме както и до когато можем.

slatanic написа:Като гледам последната картинка ми се ще да купя 2 билета за Австралия за жената и детето и след като пристигнат Путин да натиска копчето.
нова зеландия колега, нова зеландия...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
slatanic написа:Все там на майната си имам на в предвид де!...![]()
о, ако ще се ходи на майната си - едни приятели са построили село за чудо и приказ в непал... там.. близо до Боговете... ама само сателитен интернет има... ама всъщност- то май така е и по-добре
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Нова Зеландия, и там не са наред с главите. Сега чета новините, франсетата яко стачкуват. Прекъснали са енергоподаването от Испания. Блокирали пътища и мостове. Веселба настава.
Горният Филип (Пипа) е блокирал средства на руски граждани. Виждайки това, коитайските вложители започнали да теглят яко. Това в новините не се съобщава
Абдел Азиз бин Салман, министър на енергетиката на Саудитска Арабия е заявил, че няма да продават нефт на нито една държава, която поддържа каквито и да е изкуствени ограничения на цените.
Горният Филип (Пипа) е блокирал средства на руски граждани. Виждайки това, коитайските вложители започнали да теглят яко. Това в новините не се съобщава

Абдел Азиз бин Салман, министър на енергетиката на Саудитска Арабия е заявил, че няма да продават нефт на нито една държава, която поддържа каквито и да е изкуствени ограничения на цените.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз избирам Аржентина ако ще се ходи на майната си. Изобщо не ми трябва никакъв интернет, важното е че има телешки пържоли и малбек.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
zAcK написа:Познай каква беше първата ми задача за днес, след като си изпих кафето
1,9582 ОК ли е, или съм се прееВал?![]()
Всъщност, дреме ми, ама да си питам
По-важно ми е да не го мисля
Цял ден се чудя каква е тази атака по чейндж бюрата и по заложните къщи от ранна утрин, а то била заради неспали предприемчиви инвеститори мильонери, копнеещи да разменят полуживият Лев за безценно евро, долар, турска лира даже. Тия па по заложките сигурно злато са изкупували

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
E34 написа:Цял ден се чудя каква е тази атака по чейндж бюрата
Не мисля, че някой нормален държи пари под дюшека и ги превалутира в чейндж бюро

Вероятно си се сблъскал с някакви бабички от тия, дето хвърлят пачки през прозорците

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
zAcK написа:E34 написа:Цял ден се чудя каква е тази атака по чейндж бюрата
Не мисля, че някой нормален държи пари под дюшека и ги превалутира в чейндж бюро![]()
![]()
Вероятно си се сблъскал с някакви бабички от тия, дето хвърлят пачки през прозорците
Не се залъгвай, има много хора с кеш, които не искат да чуят думата банка, че да обръщат наличното на касата. А физическото злато винаги е добра опция за съхранение, ако го купиш втора ръка.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.