България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Морално ли? Ко речи?
Тука морално, неморално нема. Имаш задължението да имаш а б и в и кат ги немаш те глобяват. Разсъждения също нема. Ма тва за кво е, мен не ми требва и т.н. Докато е задължително ще носиш и ще лепиш и нема се оплакваш ако са те глоби ли. Че и да ги псуваш на сичко отгоре. Тва па е много морално нали?
Тука морално, неморално нема. Имаш задължението да имаш а б и в и кат ги немаш те глобяват. Разсъждения също нема. Ма тва за кво е, мен не ми требва и т.н. Докато е задължително ще носиш и ще лепиш и нема се оплакваш ако са те глоби ли. Че и да ги псуваш на сичко отгоре. Тва па е много морално нали?
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Аз ли съм кьорав не знам ама знак за двупосочно движение няма. А отстрани има още едно платно и колите си минаваха от там. Сега са пренасочени в насрещното и това си е така от месеци без знаци.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е ти нали си знаеш, че е двупосочно
Абсурдно 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
пътят е затворен от януари 2021
не запомни ли оттогава

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Като гледам там така и ще си остане в едното платно движението още дълги години. Освен ако не стане чудо и Тиквата се върне на власт да "оправи" приятелчето си от Бароко, за да се довърши строежа.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Рядко минавам, но първия път когато ми се случи един колега, чичак като мен отнесе баси псувните като ми се наби в насрещното срещу мен. Той псува, щото има знак накъде да кара и той го води срещу мен. Аз псувам, щото знам, че там е еднопосочно и тоя се навира в насрещното. 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Моджо написа:..
Пътувам с бус с двойна платформа с 2 бегачки. Не съм претоварил, всички коли са вързани правилно, свети всяка една шибана лампичка. Имам нужните категории. Не съм направил нарушение, за да ме спират. Как да не го напсувам? Аз ли съм най-черния в тая държава и с мен ли ще се оправи, че за такава минимално и незначително нещо ще настоява да ме глоби. Ай, да е лична кола разбирам, но това е служебен. Всеки може да го е изхвърлил или замотал някъде..... Малко му беше, още повече трябваше да го нахрана.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
vicho написа:..
тъжна е ситуацията. Имаше моменти и дето някой беше махнал знаците. Пълен абсурд е.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Те и в Германия на TUV-a сигурно ако всичко друго е изрядно си затварят очите за дреболии. Аи стига, всички искате да се оправи държавата ама никой не иска от него да почне оправянето.
Аз пък псувам тея, дето не искат да пишат тъй като аз когато съм в нарушение и ме спрат винаги държа да ми пишат. Даже за последното ми нарушение в деня, в който ми излезе фиша доброволно спрях на патрул за да ми го връчат и да си го платя.
Аз пък псувам тея, дето не искат да пишат тъй като аз когато съм в нарушение и ме спрат винаги държа да ми пишат. Даже за последното ми нарушение в деня, в който ми излезе фиша доброволно спрях на патрул за да ми го връчат и да си го платя.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Да си затворят очите могат....ама ако искат.
Фактите са, че си в нарушение и не виждам причина да се псуват хората, че са си свършили работата.
И оправдания нема, младеж. Като всичко ти е изрядно що писаха, така си прецениха ли ? Или не могат да спират който и когато си поискат за проверка ? Или лепенката се изхвърля някъде и се замотава ? Освен аок не изхвърлят и замотаят целия джам не виждам как другояче да стане тая работа.
Вярно искаме да се оправим..ама от другия първо да се почне.
Че и малко им било даже...
Ми..хубаво.
Фактите са, че си в нарушение и не виждам причина да се псуват хората, че са си свършили работата.
И оправдания нема, младеж. Като всичко ти е изрядно що писаха, така си прецениха ли ? Или не могат да спират който и когато си поискат за проверка ? Или лепенката се изхвърля някъде и се замотава ? Освен аок не изхвърлят и замотаят целия джам не виждам как другояче да стане тая работа.
Вярно искаме да се оправим..ама от другия първо да се почне.
Че и малко им било даже...
Ми..хубаво.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То едва ли някой спори дали полицая е прав или не. Въпроса е, че когато има някакво маловажно нарушение и е видно, че водача е съвестен, да не говорим, че е предложил да отиде да ги донесе за 5 мин едва ли има нужда от санкции.
Вероятно в целия нормален свят винаги ще ти влязат в положение за такива някакви дреболии.
Вероятно в целия нормален свят винаги ще ти влязат в положение за такива някакви дреболии.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ако всичко беше на номера, нямаше да има нарушение 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Съдейки по псувните надали проверката е била лека и мека. Освен това е ако искат ще ти влязат в положението. Не разбирам защо се търсят оправдания, честно.
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
vicho написа:...
Още ли не са го оправили тва, зааааеби. Тоя репортаж го помня, много добра работа, но...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:Съдейки по псувните надали проверката е била лека и мека. Освен това е ако искат ще ти влязат в положението. Не разбирам защо се търсят оправдания, честно.
Не става въпрос за влизане в положението и оправдания. Ако си мангал, можеш да караш пиян, насран, без книжка, без ГО, без нищо. И нищо не могат да ти направят, щото не могат да вземат на босия цървулите така или иначе. Ако влезеш в гуглето точно за 15 мин ще си намериш стероиди, химии, виагра, ДДТ, ментета на всяка една марка, която си пожелаеш и какво ли не.
Но ако си бял човек ще те шибат през гащите, заради това, че имаш платена ГО, но не си залепил стикера. Както и ако си с нормален бизнес всеки ден ще има някаква инстанция да ти бърка по дупките, докато шанаджиите си живеят съвсем необезпокоявани.
Аз го намирам за леко дразнещо.