България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:..........Значи аз също на магистрала карам с 80-100 когато съм с подходяща за това кола и въобще не ми дреме. ..........

Трябва да съм с някой американски камион, за да се чувствам добре с 80-100 на магистралата.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Е видя ли тир вдигам 90+, колкото да не е зад/пред мен.
Тоя цървул със сигурност иска и брой коментари отдолу, но със сигурност няма да влезна в ю туб за да му направя кефа като му оставям коментар. Не знам защо им давате трибуна на такива във форума да им генерираме гледания. Забрава, забрава и никакъв и Терес към такива видеа. Такива много лесно се лекуват ПО ПРАВИЛНИК като минете пред него. Нека снима и обяснява, че намаляте без причина, дори при конфликт после да върви да обяснява, че не е видял да минава котка, куче, птичка пред стъклото и т.н. безкрайни неща, които ви дават право рязко да намалите. Да лазиш така по нервите на някой е много зле, понеже не осъзнаваш, че попаднеш ли на неуравновесен ще тресне такива спирачки, че ще си глътнеш камерата като си блъснеш колата, макар и леко.

Тоя цървул със сигурност иска и брой коментари отдолу, но със сигурност няма да влезна в ю туб за да му направя кефа като му оставям коментар. Не знам защо им давате трибуна на такива във форума да им генерираме гледания. Забрава, забрава и никакъв и Терес към такива видеа. Такива много лесно се лекуват ПО ПРАВИЛНИК като минете пред него. Нека снима и обяснява, че намаляте без причина, дори при конфликт после да върви да обяснява, че не е видял да минава котка, куче, птичка пред стъклото и т.н. безкрайни неща, които ви дават право рязко да намалите. Да лазиш така по нервите на някой е много зле, понеже не осъзнаваш, че попаднеш ли на неуравновесен ще тресне такива спирачки, че ще си глътнеш камерата като си блъснеш колата, макар и леко.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не искам да се занимавам с такива типове като този и като цяло не съм за насилието, но някои екземпляри просто си го търсят и го намират рано или късно.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Този е от така наречените "преценячи", взел закона в собствените си ръце.
Няма разлика от другите "преценячи" , които преценят да минат от някъде с ограничение 60 със 120, щото "нямало смисъл от този знак там"
Няма разлика от другите "преценячи" , които преценят да минат от някъде с ограничение 60 със 120, щото "нямало смисъл от този знак там"
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз съм от тия. Пресен пример ми е околовръстното на Ловеч посока Плевен.
https://www.google.com/maps/@43.1597028 ... 384!8i8192
Нормално ограничение от 80, става 60 и след това точно на отбивката, която е само за ляво, без възможност от другата страна да завиват в нашото платно и става 50! (тука го няма). Точно след знака 50 има една малка отбивка и там слагат камерата.
https://www.google.com/maps/@43.162791, ... 384!8i8192
Отсрешната страна, въпреки, че законово е позволено навлизане на автомобил в твоето платно, който прави обратен или ляв завой, ограничетно е 60 и камера никога не е слагана.
Всичко е точно.
Нормално ограничение от 80, става 60 и след това точно на отбивката, която е само за ляво, без възможност от другата страна да завиват в нашото платно и става 50! (тука го няма). Точно след знака 50 има една малка отбивка и там слагат камерата.
Отсрешната страна, въпреки, че законово е позволено навлизане на автомобил в твоето платно, който прави обратен или ляв завой, ограничетно е 60 и камера никога не е слагана.

Всичко е точно.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Точно така се прави!
И мен ме дразни, излизам само в квартала, ама колан трябва да сложа (в колата), фаровете да запаля.
Пък едни други, те колата си я карат само в неделя в махалата, ама им искали ГО, преглед че и данъци.
Като пък стана въпрос за ГО, за какво това нещо е задължително, всеки да си прецени за себе си и ако смята за нужно да си го плати.
И мен ме дразни, излизам само в квартала, ама колан трябва да сложа (в колата), фаровете да запаля.
Пък едни други, те колата си я карат само в неделя в махалата, ама им искали ГО, преглед че и данъци.
Като пък стана въпрос за ГО, за какво това нещо е задължително, всеки да си прецени за себе си и ако смята за нужно да си го плати.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Каква е идеята на мен, дето не може да ми влезе кола в платното ограничетно да е 50, а от другата страна където може да влезе кола, огреаничението да е 60?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Темата е такава Кроки, безопасност.
По-назад писах, ако само за един ден, само за ден се спазват всички ограничения без да се правят коментари "защо" , убеден съм, че в този ден няма да има нито една жертва на пътя.
Казах го и преди, нямате компетенцията или сегашната модерна дума "експертизата" да коментирате кой знак защо е там.
Закона е такъв, законите са такива за да няма "преценячи".
И мен ме дразнят някакви типове, дето искам да набия защото са пропадняци но закона е такъв и ако набия някой (мина с по-голяма скорост от разрешеното) и ме хване милицията (снимат ме за скорост), никаво значение няма дали този е бил боклук (знака е сложено забравен) и аз помагам на обществото.
По-назад писах, ако само за един ден, само за ден се спазват всички ограничения без да се правят коментари "защо" , убеден съм, че в този ден няма да има нито една жертва на пътя.
Казах го и преди, нямате компетенцията или сегашната модерна дума "експертизата" да коментирате кой знак защо е там.
Закона е такъв, законите са такива за да няма "преценячи".
И мен ме дразнят някакви типове, дето искам да набия защото са пропадняци но закона е такъв и ако набия някой (мина с по-голяма скорост от разрешеното) и ме хване милицията (снимат ме за скорост), никаво значение няма дали този е бил боклук (знака е сложено забравен) и аз помагам на обществото.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Наскоро имах много готин случай. Наближавам нерегулирано кръстовище, като аз съм дясно стоящ. Та има коли, аз лекинко давам напред и виждам от лявата си страна една наперена кака с някъв бел Мерцедес, която ме гледа малко особено. Усетих на къде отиват нещата и реших, че ще си пробвам късмета, като продължих навлизането в кръстовище. Очаквано се почнаха едни клаксони по мен, аз се движа лекичко за десен завой, а кака свири по мене, ама не смее да ме удари (пък на мен не ми пука за тая ми кола). Завих си на светофара и лежерно си слушам музика, при което забелязвам нещо бяло до мен. Поглеждам и виждам кака със свален прозорец, нещо иска да каже. Намалих музиката, свалих прозореца и нейната реч започна - "Отзад возя малко дете, и само ще ти кажа, че не съм те пуснала да минеш пред мен, АЗ СЪМ НА ГЛАВЕН ПЪТ". В този момент нямах какво да кажа (или по-скоро имах, но...), избухнах в неистов смях и продължих.
Джуки, цици и т.н. се слагат, акъл нъц.
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
Джуки, цици и т.н. се слагат, акъл нъц.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Kroki написа:Аз съм от тия. Пресен пример ми е околовръстното на Ловеч посока Плевен.
Отсрешната страна, въпреки, че законово е позволено навлизане на автомобил в твоето платно, който прави обратен или ляв завой, ограничетно е 60 и камера никога не е слагана.![]()
Всичко е точно.
Това е някакво брутално недоразумение, някой е платил да направят такава отбивка на път с по две платна или някой е откраднал пари за по-сложно съоръжение, но важното е всички да са доволни.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ранди, а трябваше да и кажеш както си се смееш само, че си дясно стоящ. Така можеше и да се замисли, даже има голяма вероятност, но да се надяваме, че някой друг ще и каже. Хората не знаят, че понятие главен път в закона реално няма. Но затова са виновни и медиите понеже съм чувал да я казват тази простотия когато става дума за ПТП. Главен път може да ползваш като географско наименование примерно Е79 е главен път и толкова. Трябва да се ползва път с предимство и път без предимство.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Така де. Всъщност става дума за квартално кръстовище, реално абсолютно еднакви улици, а не по-голяма и по-малка, за да се смята на главен път. Имах много какво да кажа, но на човек, който ми обяснява подобни неща, едва ли има смисъл...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Kroki написа:Аз съм от тия. Пресен пример ми е околовръстното на Ловеч посока Плевен.
Отсрешната страна, въпреки, че законово е позволено навлизане на автомобил в твоето платно, който прави обратен или ляв завой, ограничетно е 60 и камера никога не е слагана.![]()
Всичко е точно.
Идеята е, че кола може да намаля до спиране и да не я нацелиш отзад. Затова са защриховали и лявата лента, за да разкарат всички оттам. Което ще води до допълнително забавяне на трафика, от две ленти в една. А за отсрещните ленти, така или иначе, колата трябва да е спряла и да изчаква, тъй като са с предимство. Освен това, това е Т образно кръстовище и тези от опашката, там където пише ауспуси, могат да правят ляв завой в твоята лента. Имат само знак Стоп.
Мое лично мнение, хубаво би било да се разшири пътя до 3 ленти в мястото на кръстовището и малко след това, за да е по-безопасно включването, но явно няма парЕ.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Оня ден тука в квартала на едно кръстовище съм на път с предимство обозначен със знак , завивам на ляво по пътя с предимство и пътя завива на ляво и срещу мене един мерцедес ми сече пътя . Олигофрена има знак стоп и знак пресичане път с предимство обаче не спря изобщо на стопа и аз намалих да не го разпоря странично , спря на средата на кръстовището и прави някакви знаци "ко има вее" По принцип не съм от нерваците обаче ако тоя беше слязъл щях да го центровам между очите . Към 60 годишен плешив миндил .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Top Gun Maverick написа:Да видел колко щяло да го обвинят. Какво да те обвинявам бе човек, ти си си дребна душичка по природа, тя достатъчно ти е показала къде ти е мястото. Значи аз също на магистрала карам с 80-100 когато съм с подходяща за това кола и въобще не ми дреме. Но си карам вдясно когато условията го позволяват. Тука при втората ситуация с 46-цата в началото да кажем беше нормално да не се маха защото имаше някакъв трафик вдясно, но после ако не ме лъже скоростта имаше моменти на 1 километър през който километър никой вдясно.После пречеше на другото Ф10 ли е фейс там, каквото е, всъщност тогава май беше тоя 1 километър. Да му имам и тежкия трафик на тоя палячо. Нарочно го засичали, как не са го замерили с някоя бутилка не знам.
В първият случай пък въобще няма смисъл от коментар. Селска постъпка и е повече виновен от другите, понеже ТЪРСИ конфликта и скандала като онези в ареста дебелаците и тротинетката. Смятайте колко време обикаля и снимка за да попадне на такова нещо и що народ е изнервил, който не му се е вързал за да прави "сензации". Абсолютна амеба е тоя.
коментара ти е много точен. това е каране на принципа "ощипана мома"
този ако така кара и оставя такава голяма дистанция от тоя пред него (щото дори за мене това е голяма дистанция при тази скоросто) дори в щатите ще го задминават отдясно нон- стоп... да не говориме, че ако е в някой по- нервозен щат като ню йорк или масачузетс като си погледне в задното огледало и само ще види една огромна решетка на 1 метър от бронята му на която пише "мак", "волво" или "фрейтлайнер"... и най- голямата му грешка ще е да се опита да модерира скороста или не дай си Боже да брейкчек- не някой такъв...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила