България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Те в тъмното пресичат... На светло ги виждам засега
, ама в тъмното бая са ме стряскали 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
И на макдоналдсите ми се е случвало няколко пъти, понеже ще им паднат краченцата иначе. И вероятно ще трябва да се лежи такъв като за човек
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И кво е страшното да караш с 90 по магистралата ?
Е те..пред мен има 4-5 тира и съм оставил място да се мушне още 1 ако иска и зад мен има още тирове
И си карам даже и с под 90 и нищо страшно , стресиращо или квото и да било има.
Вярно, само няколко километра са сутрин като отивам към офиса, ама и на дълго пак се движа с 110-120 и не преча на никой и на мен не ми пречат съответно.
https://aslpic.com/h156
Ку искате и цялото пътуване ще го направа на клипче
ПП Разход 3 на 100 и ми дреме на Бъзо хахахахаа
Е те..пред мен има 4-5 тира и съм оставил място да се мушне още 1 ако иска и зад мен има още тирове
И си карам даже и с под 90 и нищо страшно , стресиращо или квото и да било има.
Вярно, само няколко километра са сутрин като отивам към офиса, ама и на дълго пак се движа с 110-120 и не преча на никой и на мен не ми пречат съответно.
https://aslpic.com/h156
Ку искате и цялото пътуване ще го направа на клипче

ПП Разход 3 на 100 и ми дреме на Бъзо хахахахаа
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
https://news.bg/crime/chetirima-postrad ... gasko.html
Поредния преценяч, който го е "изхвърлил" завоя.
Поредния преценяч, който го е "изхвърлил" завоя.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Да се похваля, днес получих писъмце от КАТ, че съм превишил скоростта на спускането от Бояна към околовръстното (ограничение 50км/ч, минал съм бил с 65км/ч). Както и да е, нарушението е с дата 05.10.2021г, и с кола, която не е мое притежание от 01.2022г. Това, което ме гложди, е, как би се изчислил един бонус-малус в такъв случай, предвид, че от тогава съм платил вече по 2 пъти ГО на другите ми коли? Ако да речем, малуса се чисти след 5 години, защо не съм получил бонус за последните общо 4 ГО, които съм платил, и съответно малуса от сега ли почва да тече (т.е. вместо вече да съм "излежал", образно казано, 1.5г от "присъдата", си получавам пълните 5 години)?*
* ясно ми е, че бонус-малус реално няма, но нали застрахователите упорито искат да се вкара... според мен, докато не си оправят бакиите в КАТ, няма как да бъде въведено това по справедлив начин.
* ясно ми е, че бонус-малус реално няма, но нали застрахователите упорито искат да се вкара... според мен, докато не си оправят бакиите в КАТ, няма как да бъде въведено това по справедлив начин.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
За малусът не знам как ще е, но сега примерно пред КАТ ако ти търсят повторно, гледат датите на...връчване.
Абе на вас прави ли ви впечатление, че е станало голяма мода всякакви сравнително оф-роуд джипове да ги карат кални все едно излизат от кочина и това по главните пътища? И то толкова кални или по-точно така кални, че си сигурен как това не е мито отдавна! Стоят засъхнали и си ги карат като ръсят всичката тая гняс навсякъде, явно им прави кеф така, ама е супер селяндурско.
У нас си имам една четка с дълъг прът и като не ми е претенциозна колата почти всеки ден я минавам леко само с вода, без препарати и си стои чиста. Толкова ли е трудно малко от малко да махнеш единия пръст кал поне? В София има ли такива индивиди?

Абе на вас прави ли ви впечатление, че е станало голяма мода всякакви сравнително оф-роуд джипове да ги карат кални все едно излизат от кочина и това по главните пътища? И то толкова кални или по-точно така кални, че си сигурен как това не е мито отдавна! Стоят засъхнали и си ги карат като ръсят всичката тая гняс навсякъде, явно им прави кеф така, ама е супер селяндурско.
У нас си имам една четка с дълъг прът и като не ми е претенциозна колата почти всеки ден я минавам леко само с вода, без препарати и си стои чиста. Толкова ли е трудно малко от малко да махнеш единия пръст кал поне? В София има ли такива индивиди?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми лесно, ще ти важи фалоса от датата на писъмцето от кат, а не датата на нарушението и готово.
примерно
примерно
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Моджо написа:И кво е страшното да караш с 90 по магистралата ?
Камера имаш ли, качваш ли клипове

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
А, не..сутринта докато си карах се присетих и викам, чай да снема с тилифона за нагледно.
Че иначе не вервате
)
Ма виж на подбалканския е по-интересно...особено сутрин кога сички бързат за където са тръгнали...зема верно да снимам и да качвам в ютуб....то са изпреварвания в завой без видимост, то е каране 110-120 , то е чудо..аз с 90 съм най-бавната кола
))
Че иначе не вервате

Ма виж на подбалканския е по-интересно...особено сутрин кога сички бързат за където са тръгнали...зема верно да снимам и да качвам в ютуб....то са изпреварвания в завой без видимост, то е каране 110-120 , то е чудо..аз с 90 съм най-бавната кола

Хм,хм...
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Вчера се прибирам от съседния град, излизам от едно кръстовище без предимство, гледам в дясно идва кола, но е на доста голямо разстояние, даже преди един легнал полицай и си викам аз съм и тръгвам. Абе много бързо ме настигна, хем беше далеч.. Ма сме си в града, карам си с 40, онзи ми стои на бронята, класика. Наближавам легнал полицай, след него кръстовище, след него пешеходна пътека, а от двете страни съответно спирка на градския и училище - ся беше почти полунощ, но там редовно има деца/тийнейджъри до късно в двора на училището. Намалям аз за легналия полицай и естествено веднага онзи ме изпревари в кръстовището преди пешеходната. Някаква малка джипка тип витара. И кво стана после, 2 завоя по-късно след като вече бяхме извън града бях зад него. Не знам що така им се дразня на такива дето изпреварват на супер неподходящи места, че чак нарочно и аз после им се лепвам да им вися на задните брони за малко.
Днеска пък, явно напоследък все случва на почти всяко минаване - https://www.google.bg/maps/@43.07088,25 ... 8192?hl=bg
От там дето е комбито всеки път която кола се движи там просто си влиза на главния път. Днес пак така, гледам ги две коли и стоя и си мисля, че ще трябва да спирам заради някой от тях, та пуснах газта и вече почти минавам и гледам първия няма намерение да спира, та почнах да намалям и съм готов да спра и оня наби рязко спирачки и спря. Минах, тоя дето беше зад тоя дето спря реши да се включи като заобиколи спрелия, луда работа.
Днеска пък, явно напоследък все случва на почти всяко минаване - https://www.google.bg/maps/@43.07088,25 ... 8192?hl=bg
От там дето е комбито всеки път която кола се движи там просто си влиза на главния път. Днес пак така, гледам ги две коли и стоя и си мисля, че ще трябва да спирам заради някой от тях, та пуснах газта и вече почти минавам и гледам първия няма намерение да спира, та почнах да намалям и съм готов да спра и оня наби рязко спирачки и спря. Минах, тоя дето беше зад тоя дето спря реши да се включи като заобиколи спрелия, луда работа.

- TNT
- младши ентусиаст
-
То знака без предимство не се уважава на места, където можеш да си засилиш. Даже се влиза на пълна газ 

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:То знака без предимство не се уважава на места, където можеш да си засилиш. Даже се влиза на пълна газ
В интерес на истината предния път точно така влезе, ама грам не намали. Тоя поне спря, макар и вече влязъл на главния път.

- steeN
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:Ми лесно, ще ти важи фалоса от датата на писъмцето от кат, а не датата на нарушението и готово.
примерно
Да, плюс че застрахователната компания като има директна връзка с КАТ хич няма да "обработва" данните чак 2 години. Да не говорим, че застраховката се скл. за година обикновенно, т.е. така или иначе в общия случай, ще я вдигнат най-рано след като изтече текущата, което ще е в най-дългия случай 1 година. Кое му е сложното

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тука кой да обвиним?

https://www.varna24.bg/novini/regionaln ... en-1649567
Лек автомобил "Опел“, шофиран от 18-годишен младеж, се е блъснал в стълб. В автомобила освен водачът са се возили две момичета – на 18 и на 22 години. Първото е откарано в болница във Варна с контузия на бял дроб и опасност за живота. Второто, за жалост, е загинало на място.
За това момче – шофьора, се знае, че често кара много бързо, а също така – пие и кара.“, разказа човек от Бозвелийско.
По думите му, предния ден, 18-годишният шофьор дрифтил в селото. Според източник, във фаталната вечер всички в автомобила са били пияни.

https://www.varna24.bg/novini/regionaln ... en-1649567
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
damian2112 написа:...............
Продах си едната кола преди 4 години, докато я прехвърлим с купувача, успя да нацели един отзад. Всичко мина и замина /щети около за 1400лв/, колата е оправена и се движи вече с новия собственик. Отивам да си правя каско и гражданска сега, на новата кола, и ми казват че съм имал щети за 1,4к и ми вдигнаха цената с около 100лв. Казаха че от тази година ще отчитат такива неща /Справката е по ЕГН/
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti