Политическа.
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Политическа.
https://www.mediapool.bg/nova-drama-ger ... 47231.html
По-подготвен от Борисов няма
ГЕРБ мислят, че е шега Петков и Василев да са във властта

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.mediapool.bg/pp-db-mozhe-da ... 47195.html
А гледай преди това същият сайт какво пише.
Ако питаш мен търсят сензации да вдигат шум сега колко е невъзможно да се разберат и накрая...няма да имат избор и ще го направят. Освен ако няма някаква друга схема.
А гледай преди това същият сайт какво пише.

Ако питаш мен търсят сензации да вдигат шум сега колко е невъзможно да се разберат и накрая...няма да имат избор и ще го направят. Освен ако няма някаква друга схема.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
carmanf1 написа:bum_bum написа:Абе на мен никой от бабите и дядовците ми не ми е разказвал да сме имали руснаци квартиранти...
Баба и дядо са били деца тогава, но помнят и са ми разказвали.
Имало е руснаци в къщата на баба ми тук в Пловдив, имало е и в къщата на дядо ми в с. Мрамор, софийско.
Нон-стоп са били пияни тия и са вършели отвратителни изродщини - изнасилвания (ама не само на момичета и жени), грабежи, побоища, безследно изчезнали хора и квот се сетиш.
Същото знам и аз от моя дядо. 1:1, а съм от северна България, нямам общо с Пловдив.
"У нас" са живели и германски войници и руски след това. Германските са били културни и са си плащали всичко, което консумират. Имам райхсмарки дори запазени със свастиката (малка колекция на различни пари имам).
Руските пияни изроди са крали на поразия. Останалото също...
Познавам/х доста възрастни хора и обичах да си говоря с тях за отминалите времена, любопитен съм. Впечатленията са ми, че всички, които са видяли от царско и от комунистическо време (т.е. родените преди 35-та година да кажем), всички мразят и плюят комунизма, чул съм стотици истории за репресиите, убийствата и кражбите на режима, за подмяната на историята в учебниците и прочее.
Тези, които милеят за комунизма са от промитите поколения родени между 50та и 80та година, които не са имали интереса да слушат историите на по-възрастните и са си оформили мнението само от соц пропагандата, която ги е заливала отвсякъде.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Дядо ми много ги плюеше комунистите, той е роден преди 40-та. Само защото никой от фамилията не е бил партиен и сме били от село не са му дали да иде да учи в София за зъболекар ли беше или лекар(забравил съм тая подобност, все пак е можел да избере докато учи)някъде 50-те към края мисля. Всичко му е било топ, но партийния в село му завидял и как така щял да ходи да учи той, пратил някакво писмо до София, че той през 40-те когато е бил на някаква невръстна възраст бил стрелял по комунистите, партизани ли са били, някакви парашутисти ли бяха, а е бил на 9 години
имаше и някакви други неверни неща и разбира се го отрязват. Най-тъпото е, че е бил приет и е учил вече 45 дена в университета и тогава са го върнали.
Те пък след 45, ама години падат де. А пра-пра дядо ми е имал към 250 овце, знаете, идват у ги вземат
Имали сме няколко вола, вземат и тях макар да са ги оставили да спят у нас, но с тях са орали тютюна на цялото село ако може така да кажем вече в ТКЗС-то. Цял живот ги псуваше дядо, че са простаци от прости по-прости и в рудниците там им е оправял куп неща по технологичните процеси. За него нямаше по-прости хора от комунистите в много отношения. Баща ми когато искал за кратко да става полицай е бил много остро порицан от дядо и това е била главната причина да си оттегли документите защото дядо наистина ги мразеше и един вид го е усещал, че така бащата ще стане един от тях. В крайна сметка дори партийна книжка не взема, но който не е бил член на партията общо взето го е чакала голяма балтия за много неща.
Та от дядо това съм запомнил, най-долните, най-мързеливите и най-простите са били комунистите. За него ако някой е умен, но не е комунист, те гледат да го смачкат още в зародиш. За дядо всички комунисти бяха за разстрел и нищо друго не заслужавали и само така сме щели да се оправим.
Майка ми родена през 60-те гледа да ги отрича тия неща с аргументите, че и сега гледат да те мачкат ако не си с властта и почва да обяснява все за хубавите неща от соца, които наистина не са малко. Та може би си прав колега за родените след 50-та. А дядо ми беше рядко умен човек колкото и нескромно да звучи. Все викаше, че си и останал необразован глупак въпреки отличните си оценки, но пак да натъртя, по-прости от комунистите нямало.
Разбира се това е било невъзможно да го кажеш някъде едно време, даже и в местния хоремак ако вътре има комунист, а и не се знае кой ще иде да каже на секретаря и ще те накльопат, че много знаеш и си враг на партията майка, народа и т.н. глупости до безкрай.

Имали сме няколко вола, вземат и тях макар да са ги оставили да спят у нас, но с тях са орали тютюна на цялото село ако може така да кажем вече в ТКЗС-то. Цял живот ги псуваше дядо, че са простаци от прости по-прости и в рудниците там им е оправял куп неща по технологичните процеси. За него нямаше по-прости хора от комунистите в много отношения. Баща ми когато искал за кратко да става полицай е бил много остро порицан от дядо и това е била главната причина да си оттегли документите защото дядо наистина ги мразеше и един вид го е усещал, че така бащата ще стане един от тях. В крайна сметка дори партийна книжка не взема, но който не е бил член на партията общо взето го е чакала голяма балтия за много неща.
Та от дядо това съм запомнил, най-долните, най-мързеливите и най-простите са били комунистите. За него ако някой е умен, но не е комунист, те гледат да го смачкат още в зародиш. За дядо всички комунисти бяха за разстрел и нищо друго не заслужавали и само така сме щели да се оправим.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Моята история с комунизма накратко - дядо ми някакъв супер спец тракторист и механик в местното ТКЗС , псуваше и комунисти и партийния секретар и директори наред . Баба ми все му викаше - мълчи бе , беля ще ни докараш
- обаче никой не го закача , щото се сещат , че без него са в киреча . Съответно нашите и те безпартийни и от там пък негативи в даскалото . Аз съм пълен отличник , обаче никога не ме избраха в ученическия комитет
, една година само бях физкултурник
Може да ви е смешно , ама е доста кофти за едно пишлеме на 10-15 години . Докара ми трайни психо трамви , като яростна омраза към всичко комунистическо
. Демек и аз съм репресиран
Преди години стана дума и баща ми каза /ей така, на масата / , че доста трудно е било онези години , ако не си член на партията .Само това каза - ама от неговите уста прозвуча като присъда над онзи строй и онова време... . И другото гадно е , че който е имал земя и сгради са му върнати , а пра дядо ми е имал 400 коня - е няма как да му ги върнат , нали . Макар , че и едно ново БМВ с около 400 коня дадено от държавата на наследниците / аз /,би било една малка компенсация

Преди години стана дума и баща ми каза /ей така, на масата / , че доста трудно е било онези години , ако не си член на партията .Само това каза - ама от неговите уста прозвуча като присъда над онзи строй и онова време... . И другото гадно е , че който е имал земя и сгради са му върнати , а пра дядо ми е имал 400 коня - е няма как да му ги върнат , нали . Макар , че и едно ново БМВ с около 400 коня дадено от държавата на наследниците / аз /,би било една малка компенсация

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вероятно не сте от еврейски произход, че тогава нямаше да пишете такива неща 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
В къщата на баба ми също е имало германци.
Казва, културни хора. Всяка сутрин се къпели и си перяли дрехите на кладенеца (били си направили параван до него да се къпят).
А руснаците вика, чорлави, не къпани с месеци, смърдят като пръч от 50м ги усещаш по миризмата, че идват.
Както колегата по-горе каза, германците всичко си плащали, включително и наем.
Всяка вечер им носели шоколад (от къде са го взимали
)
След вечеря им показвали звездите и нещо им обяснявали, ама баба вика ние като нищо не им разбираме от езика, само гледахме звездите.
Помогнали на прадядо ми да ремонтира каруцата. Помогнали и с някъв ремонт на сайванта.
После идва 45-46-та и “народната власт” им взима безвъзмездно всичко и ги прокудва да се оправят, както могат.
Къща с 22 декара двор и всичко що има като добитък и допълнителни постройки. И всичко сринали.
На дядо ми пък са взели около 100 декара ниви, които сега са под язовир Волуяк-Мрамор. Ходи си ги търси
Баба и дядо мразеха комунистите от мозъка на костите си.
Казва, културни хора. Всяка сутрин се къпели и си перяли дрехите на кладенеца (били си направили параван до него да се къпят).
А руснаците вика, чорлави, не къпани с месеци, смърдят като пръч от 50м ги усещаш по миризмата, че идват.
Както колегата по-горе каза, германците всичко си плащали, включително и наем.
Всяка вечер им носели шоколад (от къде са го взимали

След вечеря им показвали звездите и нещо им обяснявали, ама баба вика ние като нищо не им разбираме от езика, само гледахме звездите.
Помогнали на прадядо ми да ремонтира каруцата. Помогнали и с някъв ремонт на сайванта.
После идва 45-46-та и “народната власт” им взима безвъзмездно всичко и ги прокудва да се оправят, както могат.
Къща с 22 декара двор и всичко що има като добитък и допълнителни постройки. И всичко сринали.
На дядо ми пък са взели около 100 декара ниви, които сега са под язовир Волуяк-Мрамор. Ходи си ги търси
Баба и дядо мразеха комунистите от мозъка на костите си.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И дядо ми много ги мразеше, заради 2 вола и някаква земя.
Воловете не ги върнаха. Земята обаче я прибра леля ми с някаква врътка. Продадоха я и си купиха нова Тойота. После продадоха тойотата за да има какво да ядат. Сега метат входове.
Явно каквото сам си направиш и комунистите не могат да ти го направят
Воловете не ги върнаха. Земята обаче я прибра леля ми с някаква врътка. Продадоха я и си купиха нова Тойота. После продадоха тойотата за да има какво да ядат. Сега метат входове.
Явно каквото сам си направиш и комунистите не могат да ти го направят

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
А дали точно комунистите не са направили голяма част от хората неспособни да оползотворят и запазят някаква частна собственост, след като 45 години тва не е съществувало като концепция?
Общо взето чак последните няколко години почна да се наблюдава някаква нормализация в това отношение.
Общо взето чак последните няколко години почна да се наблюдава някаква нормализация в това отношение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Много ясно, виж една Гърция как се е развила през това време. Тука е било време да работиш само на заплата и да ти стига за абсолютно всичко най-необходимо, плюс почивки и общо взето спокойствие ако си послушен. От там нагоре...къде бе. Всички места са заети от този и онзи. Моделът в момента е малко по-различен. Казвам малко защото някои неща са узурпирани пак от потомците на същите тези пирани.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Същите спомени и аз имам от баба ми и дядо ми . Сега нахлуват в главата ми . Жалкото е ,че ще си отидат с нас - следващите поколения няма да имат спомени вече .
Баба ми е от Врачанско - същите неща ми е разправяла. Немските войници - любезни, чисти - със страхотни чисти униформи . В студа голи до кръста се мият, бръснати винаги . Раздавали са и тя каза шоколади на децата. Плащали са си чинно . Руснаците после гладни, изпокъсани дрехи - и се чудят от кой двор какво да грабнат, за да ядът . За плащане и дума не може да става .
За 44-та . Пра-дядо ми е бил фабрикант и едър земевладелец . Въпреки всичко до преди години още го помнеха последните живи от района само с добро . Имал е огромни масиви земя в цяла северозападна България - примерно с.Мраморен и Орешака е била почти изцяло негова. Но е помагал на всички - незусловно . Комунистите му взимат всичко до последно . Обичал е да пие винце вечерно време по чашка - след промените гладуват като кучета и си е слагал в чаша вода по няколко капки оцет, за да си припомни по някакъв начин вкуса на виното . Интересното е ,че доста от служителите му, на които е помагал и е знаел ,че са комунисти - един не му е помогнал , или дал един залък. Не издържа човека и се самоубива ... След промените дядо ми и баба ми с много голями мъки успяха да направят така,че някаква смешна част от земята поне да върнат - но пак 50% от нея е по чукарите . Нищо не можаха повече да направят - примерно с лозята . На мястото сега има поне 70 вили / месноста двата бора / , ресторанти и какво ли не . 2/3 са собственост на бивши функционери . Спомням си като ходихме един път - и разбраха,че сме наследници се събра една тумба да ни гонят с вили и лопати .... идилия. На Вършец една станция на наша земя има построена, някакъв язовир във врачанско пак така, гробището по спомен ...
Пак по спомени - за някакви избори веднага след 44-та . Нарочно било направено пердето - където се гласува по-късо . И вътре нито маса, нито нищо . И един седи и гледа. Нещо било от този род / по спомен / - който клекне, или си повдигне крака - значи нещо отбелязвал при гласуването . Та повечето от тия - направо после изчезнали.
Има хора от фамилията , които после са попрекарали в небезизвестното Беляне .
По царско време дядо ми е бил / както са им казвали / - бял офицер . В охраната на двореца е бил и ми разправяше за малкия / тогава Симеон / - как се качвал на един дънер и е викал с всички сили - Елате и ме свалете ! Елате и ме свалете
. После като дойде тук в Бг тоя миндил, дядо ми му писа по този повод - този спомен, но той не му отговори даже .
През втората световна дядо ми заради способностите си в артилерията е стигнал до подполковник или полковник по спомен - та при всяко ходене на гости при него ми разправяше за някаква битка с някаква бригада май немска-Принц Ойген . Била много страховита . Разправяше ,че танковете им били "голямата работа" . Как не го слушах повече за подробности . Тогава не ми стигаше акъла и от едното ухо та през другото .
Втората част на разказа ми е ,че ако е способен човек - можело е нещо да направи , но до някакво ниво - нагоре : не !
Цял живот са страдали баба ми и дядо ми поради потеклото си - все им казваха " КУЛАЦИ". Въпреки,че са били способни хора и въпреки,че не са станали членове на пратията : баба ми е успяла да стане шеф на Оптиката в София , дядо ми доста висок пост / максимума за не-функционер / в транспортното .
И накрая им дадоха едни смешни пенсии - та до последно се мъчеха с тях да преживяват - тоест не живот а съществуване
Баба ми е от Врачанско - същите неща ми е разправяла. Немските войници - любезни, чисти - със страхотни чисти униформи . В студа голи до кръста се мият, бръснати винаги . Раздавали са и тя каза шоколади на децата. Плащали са си чинно . Руснаците после гладни, изпокъсани дрехи - и се чудят от кой двор какво да грабнат, за да ядът . За плащане и дума не може да става .
За 44-та . Пра-дядо ми е бил фабрикант и едър земевладелец . Въпреки всичко до преди години още го помнеха последните живи от района само с добро . Имал е огромни масиви земя в цяла северозападна България - примерно с.Мраморен и Орешака е била почти изцяло негова. Но е помагал на всички - незусловно . Комунистите му взимат всичко до последно . Обичал е да пие винце вечерно време по чашка - след промените гладуват като кучета и си е слагал в чаша вода по няколко капки оцет, за да си припомни по някакъв начин вкуса на виното . Интересното е ,че доста от служителите му, на които е помагал и е знаел ,че са комунисти - един не му е помогнал , или дал един залък. Не издържа човека и се самоубива ... След промените дядо ми и баба ми с много голями мъки успяха да направят така,че някаква смешна част от земята поне да върнат - но пак 50% от нея е по чукарите . Нищо не можаха повече да направят - примерно с лозята . На мястото сега има поне 70 вили / месноста двата бора / , ресторанти и какво ли не . 2/3 са собственост на бивши функционери . Спомням си като ходихме един път - и разбраха,че сме наследници се събра една тумба да ни гонят с вили и лопати .... идилия. На Вършец една станция на наша земя има построена, някакъв язовир във врачанско пак така, гробището по спомен ...
Пак по спомени - за някакви избори веднага след 44-та . Нарочно било направено пердето - където се гласува по-късо . И вътре нито маса, нито нищо . И един седи и гледа. Нещо било от този род / по спомен / - който клекне, или си повдигне крака - значи нещо отбелязвал при гласуването . Та повечето от тия - направо после изчезнали.
Има хора от фамилията , които после са попрекарали в небезизвестното Беляне .
По царско време дядо ми е бил / както са им казвали / - бял офицер . В охраната на двореца е бил и ми разправяше за малкия / тогава Симеон / - как се качвал на един дънер и е викал с всички сили - Елате и ме свалете ! Елате и ме свалете

През втората световна дядо ми заради способностите си в артилерията е стигнал до подполковник или полковник по спомен - та при всяко ходене на гости при него ми разправяше за някаква битка с някаква бригада май немска-Принц Ойген . Била много страховита . Разправяше ,че танковете им били "голямата работа" . Как не го слушах повече за подробности . Тогава не ми стигаше акъла и от едното ухо та през другото .
Втората част на разказа ми е ,че ако е способен човек - можело е нещо да направи , но до някакво ниво - нагоре : не !
Цял живот са страдали баба ми и дядо ми поради потеклото си - все им казваха " КУЛАЦИ". Въпреки,че са били способни хора и въпреки,че не са станали членове на пратията : баба ми е успяла да стане шеф на Оптиката в София , дядо ми доста висок пост / максимума за не-функционер / в транспортното .
И накрая им дадоха едни смешни пенсии - та до последно се мъчеха с тях да преживяват - тоест не живот а съществуване

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Гледам, тука са пише много за комунизма и как имало репресии, доноси, завист и т.н. Но има един важен момент, който се пропуска, а именно- всички тия репресии по времето на комунизма са били извършени от българи срещу българи. Т.е от едни измекяри докопали се до власт срещу себеподобни, но останали извън властта. Пазачите на Белене са били българи, не руснаци
Завистливия партиен на село е бил българин, а не руснак/турчин/цинагин etc.
Всеки народ си заслужава управляващите. Asi que a llorar a otra parte 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На баща ми му върнаха 100 декара в натура 2000. Същите преди 10-Тина години бяха поголовно изсечени без никой да знае от кого и кога. За това пак ли комунистите са виновни?steeN написа:А дали точно комунистите не са направили голяма част от хората неспособни да оползотворят и запазят някаква частна собственост, след като 45 години тва не е съществувало като концепция?
За немците и руснаците не знам.. с едните сме били съюзници, а за другите победени противници. Ако немците бяха влезли като противникова армия как ли щяха да се държат? Отговори вероятно има в поведението им в Полша и други завоювани страни.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
nickstorm написа:Гледам, тука са пише много за комунизма и как имало репресии, доноси, завист и т.н. Но има един важен момент, който се пропуска, а именно- всички тия репресии по времето на комунизма са били извършени от българи срещу българи. Т.е от едни измекяри докопали се до власт срещу себеподобни, но останали извън властта. Пазачите на Белене са били българи, не руснациЗавистливия партиен на село е бил българин, а не руснак/турчин/цинагин etc.
Всеки народ си заслужава управляващите. Asi que a llorar a otra parte
Нали знаеш "лафа" за казана в Ада на нас Българите . Няма дявол, който да ни пази . Някой като подаде глава и другите не се стремят да избягат заедно и да му помогнат, ами го дърпат тоя с подадената глава да си се върне в "кюпа"

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Политическа.
Едно - Каква противникова армия като по това време се бием на тяхна страна? Какви победени противници? Това каква история е? Единствената причина да ни обявят война е да вземат контрол над територията.
Две - Всичката тази каша със собственостите нямаше да я има изобщо, да. Няма добър начин, по който да се компенсира тази кражба и затова са нужни толкова много години да се пренаредят нещата отново.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Две - Всичката тази каша със собственостите нямаше да я има изобщо, да. Няма добър начин, по който да се компенсира тази кражба и затова са нужни толкова много години да се пренаредят нещата отново.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes