Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Политическа.

Мнение от barabqga » 04 Май 2023, 19:22

bum_bum написа:
alx написа:
bum_bum написа:
alx написа:
това според тебе проблем ли е? много от сериозните бизнеси особено във сферата на услугите започват точно по тази схема която е приета, проверена и доказана, че работи. тия неща са заучени положения...

Не е проблем, стига модератора да не е бай Муйо от Булгаристан, защото тогава възниква въпроса от къде е набарал пари да плати за вниманието на професорите и от кого е зависим в последствие, когато стане премиер на Булгаристан.

на тая схема с умниците и лидера й се вика тинк танк и обикновено започва с лични (или често никакви) средства... и ако нещата потръгнат тогава се дели печалбата.

както казах- заучени положения. капитализма си има своите начини да прави от нищо нещо и това е една от причините на успеха му.

аз ще ти кажа съвсем отговорно, че от всичките оферти за лидерство на родината тази на пп беше най- малко лошата.

Да де, но тук патерицата май е дошла от другаде и този човек вероятно ще има глас в управлението на страната без да е стъпвал изобщо някога в България. Че бяха може би най-малко лошия вариант си вероятно прав, но аз затова и не гласувам. Не искам повече никога да гласувам за по-малко лошите.
може да го погледнеш от страна, да гласуваш за малко по-добри които са

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Май 2023, 19:25

Направо Швейцария на Балканите ще станем, ахахаха.
Почвам да се съмнявам и в психичното здраве на нацията освен в умственото и ниво на планктон.
От Спонджбоб де.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Май 2023, 19:34

barabqga написа:може да го погледнеш от страна, да гласуваш за малко по-добри които са

Неща да гласувам никога повече за подобни уроди. Това от жажда да мре няма да му се изпикая в устата, камоли да гласувам за него.

alx написа:конспирации... но дори да се верни- аз нямам никакъв проблем успял на запад (или група от такива) да имат пръст в управлението на държавата ни.

Аз нямам нищо против това да е успял или да е милионер. Даже още по-добре, може да краде по-малко евентуално (сакън :mhihi: ). Просто заявката, която направи нещо не се припокри с последвалото неадекватно поведение. Дето имаме една поговорка- дойде като Аслан, а си тръгна като насран.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 04 Май 2023, 19:46

bmw maniqk ivo bmw написа:
dhtj написа:
И аз теб искам да питам две неща:

1. Мислиш ли, че ако излезем от ЕС и НАТО ще живеем по-добре, в какъв аспект ще се подобрим?
2. С какво според теб костя е по-различен от волен и възраждане от атака?

1. Да ще живеем по-добре и ще се подобрим във всеки аспект.
2. Още не е ясно с какво е по-различен, но поне казва истината за сега.

И какво те кара да твърдиш, че ще живеем по-добре от сега?
Аз твърдя точно обратното.
На колко си години, помниш ли живота през 90те и ранните 2000г.?
Аз съм бил дете тогава, но помня. Живота си беше беден отвсякъде.
От среден клас семейство от провинцията съм, майка ми и баща ми са висшисти, никога не са били безработни, винаги са работили по специалността си, но пари нямаше, никой нямаше освен мутрите и партийните наследници. Топлихме се с печка на дърва тогава, както всичките ми приятели и познати, никой нямаше климатици. Кухненските шкафове навсякъде бяха класическите бели талашитени, наследство от соца и всеки хол беше същия с класическата соц секция. Всичко беше наследство от тогава. Сигурно 60-70% от автопарка беше москвичи и жигулатори на по 30-40 години с капачки от оцет вместо чистачки, пътищата бяха сто пъти по-зле от сега, по бензиностанциите още имаше 2Т микс за трабанти, вартбурги и ИЖ-ета. :lol: Живота не беше лош, но беше беден във всеки аспект, и дрехи, и хобита, не мисля че има нужда да изброявам всичко.

Сега кво е положението? Пак се оплакваме че сме бедни, но май е само на думи. Всички ходим на море в Гърция, а много ходят и по дубай и малдивите, познавам хиляда човека с яхти, джетове, пистови мотори, нови коли, няколко апартамента и т.н... Дори и от по-бедните, всеки луд има някакво скъпо хоби - кой има апарат за 6000лв с обектив за 3000, кой е рибар с карбонови въдици по 2000лв, дронове и колички с дистанционни се карат по хиляди левове, във всеки град ако се разходиш по центъра ще видиш десетки деца на по 12 години да карат колелета по 4000лв, аз на техните години карах 30годишно балканче сгъвайка, дето го е карал и баща ми като малък...
Тогава ми се караха като си скъсам гуменките за 10лв, сега имам един шкаф с пуми, найкове и адидаси по 200лв чифта и не им знам бройката... По колата съм си купил шпер, хибридно турбо, три вида спортно окачване смених, кулери мулери, не знам колко пари съм налял, но си правя кефа и има още хиляди хора като мен... А дядо ми се чудеше с какво да запуши протеклия радиатор на москвича за десети път... :lol:

Големия прогрес дойде след ЕС. И за работа мога да говоря, например имам поглед върху земеделието. Преди ЕС се бачкаше пак с машини наследство от соца - ЮМЗ, Беларус, Болгар, гадни, мизерни, тракащи боклуци, вечно тече масло от тях, вечно са счупени и имат нулева производителност. Ореш цял ден, 12-15 часа, накрая на деня ти треперят ръцете, боли те гъза и имаш прах във всички дупки и си изорал 200 декара. Да не говоря, че още имаше и хора по селата, които обработват земята с кон и рало... Дойде ЕС, всички си купиха John Deere, Case, Steyr с евросубсидии, вътре с климатик, с навигация, цъкаш две копчета, дремеш на седалката и за 8 часа машината е изорала 800 декара... Тва ако не е пример за подобрение на живота, не знам кое е... И не е само за земеделието това, модерните машини, които дойдоха с ЕС и евросубсидиите улесниха живота на всеки работник в производството...

Пълна глупост е да излизаме от ЕС, просто щото баланса ни с ЕС е положителен - получваме много повече пари, отколкото даваме.
А за НАТО да не говорим. Украйна не беше в НАТО и руснаците и еваха майката, а те поне имаха армия. Ние нямаме нищо, ако не сме в НАТО или друга голяма защитна организация, турците или руснаците могат да ни превземат за минути...

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 04 Май 2023, 20:26

dhtj написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:
dhtj написа:
И аз теб искам да питам две неща:

1. Мислиш ли, че ако излезем от ЕС и НАТО ще живеем по-добре, в какъв аспект ще се подобрим?
2. С какво според теб костя е по-различен от волен и възраждане от атака?

1. Да ще живеем по-добре и ще се подобрим във всеки аспект.
2. Още не е ясно с какво е по-различен, но поне казва истината за сега.

И какво те кара да твърдиш, че ще живеем по-добре от сега?
Аз твърдя точно обратното.
На колко си години, помниш ли живота през 90те и ранните 2000г.?
Аз съм бил дете тогава, но помня. Живота си беше беден отвсякъде.
От среден клас семейство от провинцията съм, майка ми и баща ми са висшисти, никога не са били безработни, винаги са работили по специалността си, но пари нямаше, никой нямаше освен мутрите и партийните наследници. Топлихме се с печка на дърва тогава, както всичките ми приятели и познати, никой нямаше климатици. Кухненските шкафове навсякъде бяха класическите бели талашитени, наследство от соца и всеки хол беше същия с класическата соц секция. Всичко беше наследство от тогава. Сигурно 60-70% от автопарка беше москвичи и жигулатори на по 30-40 години с капачки от оцет вместо чистачки, пътищата бяха сто пъти по-зле от сега, по бензиностанциите още имаше 2Т микс за трабанти, вартбурги и ИЖ-ета. :lol: Живота не беше лош, но беше беден във всеки аспект, и дрехи, и хобита, не мисля че има нужда да изброявам всичко.

Сега кво е положението? Пак се оплакваме че сме бедни, но май е само на думи. Всички ходим на море в Гърция, а много ходят и по дубай и малдивите, познавам хиляда човека с яхти, джетове, пистови мотори, нови коли, няколко апартамента и т.н... Дори и от по-бедните, всеки луд има някакво скъпо хоби - кой има апарат за 6000лв с обектив за 3000, кой е рибар с карбонови въдици по 2000лв, дронове и колички с дистанционни се карат по хиляди левове, във всеки град ако се разходиш по центъра ще видиш десетки деца на по 12 години да карат колелета по 4000лв, аз на техните години карах 30годишно балканче сгъвайка, дето го е карал и баща ми като малък...
Тогава ми се караха като си скъсам гуменките за 10лв, сега имам един шкаф с пуми, найкове и адидаси по 200лв чифта и не им знам бройката... По колата съм си купил шпер, хибридно турбо, три вида спортно окачване смених, кулери мулери, не знам колко пари съм налял, но си правя кефа и има още хиляди хора като мен...

Големия прогрес дойде след ЕС. И за работа мога да говоря, например имам поглед върху земеделието. Преди ЕС се бачкаше пак с машини наследство от соца - ЮМЗ, Беларус, Болгар, гадни, мизерни, тракащи боклуци, вечно тече масло от тях, вечно са счупени и имат нулева производителност. Ореш цял ден, 12-15 часа, накрая на деня ти треперят ръцете, боли те гъза и имаш прах във всички дупки и си изорал 200 декара. Да не говоря, че още имаше и хора по селата, които обработват земята с кон и рало... Дойде ЕС, всички си купиха John Deere, Case, Steyr с евросубсидии, вътре с климатик, с навигация, цъкаш две копчета, дремеш на седалката и за 8 часа машината е изорала 800 декара... Тва ако не е пример за подобрение на живота, не знам кое е... И не е само за земеделието това, модерните машини, които дойдоха с ЕС и евросубсидиите улесниха живота на всеки работник в производството...

Пълна глупост е да излизаме от ЕС, просто щото баланса ни с ЕС е положителен - получваме много повече пари, отколкото даваме.
А за НАТО да не говорим. Украйна не беше в НАТО и руснаците и еваха майката, а те поне имаха армия. Ние нямаме нищо, ако не сме в НАТО или друга голяма защитна организация, турците или руснаците могат да ни превземат за минути...

Личните истории не са важни и трябва да се гледа по мащабно. Това, че една малка част от норода имат охолен живот не е доказателство за добро състояние на държавата и на целия народ! Има много обективни показатели от които е видно, че България деградира.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 04 Май 2023, 20:44

bmw maniqk ivo bmw написа:Личните истории не са важни и трябва да се гледа по мащабно. Това, че една малка част от норода имат охолен живот не е доказателство за добро състояние на държавата и на целия народ! Има много обективни показатели от които е видно, че България деградира.

Каква малка част бе братче, ти в мол ходил ли си скоро, на границата с гърция лятото бил ли си, колите по улиците виждаш ли какви са? Живота в България никога не е бил по-лесен и по-богат отколкото в последните 10 години. :)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Май 2023, 21:34

Вие на баце паметник ще издигнете :mhihi:

dhtj написа:Каква малка част бе братче, ти в мол ходил ли си скоро, на границата с гърция лятото бил ли си, колите по улиците виждаш ли какви са? Живота в България никога не е бил по-лесен и по-богат отколкото в последните 10 години. :)

Да, последните 10 години ... Ниски лихви и някаква икономика. Искате на Малдивите, вземете заем и идете. Теглене втори кредит и идете до Тайланд. Искате нова кола, на изплащане с 1.99%, и то не навсякъде. Нов апартамент? Веднага, под 2% ипотека....

Ама палачинката рЕзко се обърнА! Лихвите по ипотеките се умножиха по две, на някои по три. Нова кола е вече 7.50% за 72-84 месеца ...

Иначе казано, келнерО дойде и донесе сметката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 04 Май 2023, 23:53

Кви заеми, виж в темата за имотите, че хората си плащат апартаментите със сакове. :lol:
И аз търся да купувам сега и мога да го платя в кеш... А бачкам от 2018та и съм почнал като стажант със 750лв заплата...

Ся някой ще каже че съм ИТ, така е, но тва не е единственото място с пари. Както казах, запознат съм със земеделието, масово има трактористи по 4 до 6 бона заплата, всичкото кадърен майстор плочкаджия и шпакловчик дере по стотици лв на ден, за вериги на бмв искат по 2-3 бона за труд... И най хубавото е че никой не те спира, можеш да отидеш в който град искаш да бачкаш, в която държава искаш да учиш, няма жителство, няма партия да те спре... Ако ме усещаш на къде те бия, към любимите ти червени :lol:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Май 2023, 0:10

Или не познаваш материята, или леко се изхвърляш. На чужди пари не обичам да прав сметка, но при начални цени +100К в Евро, разделено на 5 години трудов стаж, икономисвал си 20К в Евро на година. Шапки долу :bowdown:

Аз съм фен на Курнела персонално, не на партията и. Не бъркай двата щата :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 05 Май 2023, 0:16

Не съм казал че ще купувам в софия, но по принцип си близо със сметките.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Май 2023, 0:28

dhtj написа:Не съм казал че ще купувам в софия, но по принцип си близо със сметките.

:yes:

Да не сме у спама. Тошко Йорданов ще се гушне ли с властта или се прави на ущипана невеста? "Повече глупави решения няма да правим", това заради коя от всичките им простотии е? Чета във вести.бг

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 05 Май 2023, 0:38

dhtj написа:. Ореш цял ден, 12-15 часа, накрая на деня ти треперят ръцете, боли те гъза и имаш прах във всички дупки и си изорал 200 декара. ...........John Deere, Case, Steyr с евросубсидии, вътре с климатик, с навигация, цъкаш две копчета, дремеш на седалката и за 8 часа машината е изорала 800 декара...

Оня виц за рибаря дето рибата мятала опашка извън багажника знаеш ли го?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 05 Май 2023, 0:54

Е, схващаш ми идеята, тракторист не съм бил никога, само като дете са ми давали да се уча и да си взема мерака.
Сега кое колко оре, на коя предавка, колко дълбоко и колко тела има плуга не мисля че има нужда да го дискутираме, важното е сравнението в удобството и производителността на една машина, която се е ползвала преди ЕС и една, която се ползва сега, разликата е огромна...

Да не влизаме във спама...

BMW_POWER написа:Да не сме у спама. Тошко Йорданов ще се гушне ли с властта или се прави на ущипана невеста? "Повече глупави решения няма да правим", това заради коя от всичките им простотии е? Чета във вести.бг

Най-много ще се смея ако ИТН станат патерица на Бойко, дето цялото им съществуване е основано да са срещу него :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 05 Май 2023, 1:03

dhtj написа:Е, схващаш ми идеята

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 05 Май 2023, 1:54

dhtj написа:масово има трактористи по 4 до 6 бона заплата

Мола ти са, недей ги плещи тия, че някое ИТ ще вземе да се върже и да стане тракторист :lol: В кампания може и да ги стигне някой тия суми, демек 2-3 месеца в годината. През останалото време на минималната заплата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата