Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Политическа.

Мнение от Е.Димитров » 05 Май 2023, 8:53

Добре де, Алх казва за някакъв американски войник, който се сражава в Украйна и семейството му дава дори интервюта.
Ама ако се сражава на другата страна, сигурен съм, че семейството му ще попадне на всякакви трудности и дори няма да си покаже носа от къщата.
По темата за излизане от НАТО и ЕС, аз също не искам излизане от тези структури, но тук се насажда постоянно насилствено мнение , колко лошо ще стане.
Все едно няма държави извън НАТО и ЕС.
Това си е чист страх, насаждане на страх и прилича на едно време застрахователните дружества, дето ако не си застрахован и не си плащаш рекета, нещата ще станат много лоши за теб.
Аз все още не намирам разлики от едно време директивите, дето се спускаха от СССР и сегашният контрол от ЕС.
ЕС дори не крият, че не трябва да има държавна и етническа принадлежност.
Националист е мръсна забранена дума, която веднага се привързва с фашист и нещо лошо.
Не може да има национални доктрини и идеали в зоната на ЕС. Идеалите и доктрините са само едни, тези на ЕС (и НАТО разбира се).
Тея "глупости" с Левски , Ботев и цялата плеяда от възрожденски националисти трябва да престане, или само в музеите да си остане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 05 Май 2023, 8:57

dhtj написа:И какво те кара да твърдиш, че ще живеем по-добре от сега?
Аз твърдя точно обратното.

Евала, Човек! :yes:
Но мисля, че няма смисъл да си губиш времето...
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Май 2023, 15:20

Е.Димитров написа:...

В тъмните години такова лизане на задника на Големият брат не е имало. Имахме връзки у с изтока, и със запада. Сега от голямата бяла къща ти нареждат с кого да търгуваш и с кого не. И ти безропотно изпълняваш. На това "свобода" ли му се вика? Или имаш "свободата" да изпълняваш всичко, което ти е наредено? В тъмните години ни забраняваха да напускаме границите. Сега пък има визи и санкции. Нямаш право да търгуваш с когото си поискаш. Това как се нарича? Да, разликата е в броя на страните, които можеш да посетиш, но не си мислете, че навсякъде ни се радват. Виждал съм го от първо лице.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Май 2023, 15:38

BMW_POWER написа:

В тъмните години такова лизане на задника на Големият брат не е имало. Имахме връзки у с изтока, и със запада. Сега от голямата бяла къща ти нареждат с кого да търгуваш и с кого не. И ти безропотно изпълняваш. На това "свобода" ли му се вика? Или имаш "свободата" да изпълняваш всичко, което ти е наредено? В тъмните години ни забраняваха да напускаме границите. Сега пък има визи и санкции. Нямаш право да търгуваш с когото си поискаш. Това как се нарича? Да, разликата е в броя на страните, които можеш да посетиш, но не си мислете, че навсякъде ни се радват. Виждал съм го от първо лице.

Аз съм съгласен, че по соца е имало повече свобода, свобода да откраднеш интелектуална собственост и да си я занесеш в кочинката за да викаш, че си го измислил ти понеже няма как някой да знае, че е чужд продукт ...

Та така, сега няма свобода също толкова колкото и преди, но индивида има повече избор щото не знам на някого да е забранено да емигрира в Русия ... или бъркам :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2023, 15:46

Не мисля, че някой е казвал, че нещо е измислил. Може би за пред народа, но там на институционално ниво са си знаели. То си е било държавна политика и сме имали много силен отдел икономически шпионаж. То кой ли е нямал тогава де.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Май 2023, 15:53

K_Ilkov написа:
BMW_POWER написа:

Аз съм съгласен, че по соца е имало повече свобода, свобода да откраднеш интелектуална собственост и да си я занесеш в кочинката за да викаш, че си го измислил ти понеже няма как някой да знае, че е чужд продукт ...

Та така, сега няма свобода също толкова колкото и преди, но индивида има повече избор щото не знам на някого да е забранено да емигрира в Русия ... или бъркам :ok:

Колега Илков, с цялото ми уважение :ok: Тръгна да биеш дузпа и си вкара автогол. "Интелектуалната собственост"... Ти сериозно ли :?: Никой не тегли нищо от нета, плаща си правата и ... пак сме в черен списък за пиратство :mhihi:

Като можехме едно време в СССР, защо сега след 34 години демокрация не можем в САЩ? Та даже теми има по въпроса. Нали си свободен, хващай самолета и в страната на неограничените възможности :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 05 Май 2023, 16:00

Exclusive89 написа:
dhtj написа:И какво те кара да твърдиш, че ще живеем по-добре от сега?
Аз твърдя точно обратното.

Евала, Човек! :yes:
Но мисля, че няма смисъл да си губиш времето...

Така е, няма смисъл да си губи времето да пише само глупости. :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Май 2023, 16:11

Костя е новия Левски!
Всичко друго са глупости :lol:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Май 2023, 16:14

dhtj написа:Костя е новия Левски!
Всичко друго са глупости :lol:

Курнела е номер 1.

Айде стига с глупостите. Ще дойде Горският и ще осигури свободно време на много хора.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Май 2023, 16:21

Е.Димитров написа:Добре де, Алх казва за някакъв американски войник, който се сражава в Украйна и семейството му дава дори интервюта.
Ама ако се сражава на другата страна, сигурен съм, че семейството му ще попадне на всякакви трудности и дори няма да си покаже носа от къщата.

да, има го и този момент вероятно. но ако се сражаваш на"страната на америка" никой няма да ти каже копче.

По темата за излизане от НАТО и ЕС, аз също не искам излизане от тези структури, но тук се насажда постоянно насилствено мнение , колко лошо ще стане.
Все едно няма държави извън НАТО и ЕС.
Това си е чист страх, насаждане на страх и прилича на едно време застрахователните дружества, дето ако не си застрахован и не си плащаш рекета, нещата ще станат много лоши за теб.
Аз все още не намирам разлики от едно време директивите, дето се спускаха от СССР и сегашният контрол от ЕС.
ЕС дори не крият, че не трябва да има държавна и етническа принадлежност.
Националист е мръсна забранена дума, която веднага се привързва с фашист и нещо лошо.
Не може да има национални доктрини и идеали в зоната на ЕС. Идеалите и доктрините са само едни, тези на ЕС (и НАТО разбира се).
Тея "глупости" с Левски , Ботев и цялата плеяда от възрожденски националисти трябва да престане, или само в музеите да си остане.

колега - в родината _ВСИЧКО_ което е построено, свършено, обновено, предложено в основата си последните 20 години е с европейски пари по една или друга схема. не забравяй, че стратегически ние не произвеждаме нищо, не предлагаме нищо и сме никой на международните пазари където всичко се върти в долари/ евра. единственото което имаме е една военна индустрия - с това ли искаш да препитаваме държавата?

а и ако не беше европата/ сащ, щеше да е ссср- щото виж първия ми параграф- винаги ще се кланяме на някого- друго положение няма колкото и да е тъжно. а за тебе не знам, но аз лично предпочитам да се кланям на някаква пародия на демокрация от колкото на един строй които някак си съумява да държи народа на най- богата държава във света на ниво малко над "скот"
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 05 Май 2023, 16:23

K_Ilkov написа:
Та така, сега няма свобода също толкова колкото и преди, но индивида има повече избор щото не знам на някого да е забранено да емигрира в Русия ...

За Щатите също не е забранено да се емигрира... Ти що не емигрираш за юса примерно?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 05 Май 2023, 16:25

alx написа:единственото което имаме е една военна индустрия - с това ли искаш да препитаваме държавата?

Построена от..? :roll:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Май 2023, 16:28

nickstorm написа:
K_Ilkov написа:
Та така, сега няма свобода също толкова колкото и преди, но индивида има повече избор щото не знам на някого да е забранено да емигрира в Русия ...

За Щатите също не е забранено да се емигрира... Ти що не емигрираш за юса примерно?

щото не му дават, що... от стотиците хора които познавам да се взели зелени карти познавам двама които се отказаха. двама.

ти колко познаваш които са отишли да живеят в русия? аз последните 30 години знам нула. цифром и словом. нула. но за сметка на това около мене в нова англия е пълно с руснаци и всичките които знам си живеят доста добре. хем не са някакви олигарси... защо ли така се получава?
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Май 2023, 16:34

alx написа:
nickstorm написа:
K_Ilkov написа:

щото не му дават, що... от стотиците хора които познавам да се взели зелени карти познавам двама които се отказаха. двама.

ти колко познаваш които са отишли да живеят в русия? аз последните 30 години знам нула. цифром и словом. нула. но за сметка на това около мене в нова англия е пълно с руснаци и всичките които знам си живеят доста добре. хем не са някакви олигарси... защо ли така се получава?

"щото не му дават" - ето отговора на въпроса, дали е свободен. То и аз съм газда у дома, ама жената като каже, че не дава и до тук със свободата :ok:

Резонен въпрос. Защо за олигарси може, а за нас не може??? Нали сме "свободни". За мен с канадския паспорт също не може. Пък сме съседи, НАФТА, Г7, НАТО, и т.н. и т.н. и пак не може.

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 05 Май 2023, 16:36

nickstorm написа:
alx написа:единственото което имаме е една военна индустрия - с това ли искаш да препитаваме държавата?

Построена от..? :roll:

...извънземните през 20-те и 30-те години на миналия век :mrgreen:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата