България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:Напълно умишленИ убийства са това![]()
![]()
![]()
Да изброявам ли?
- не изпълнява полицейски разпореждания и бяга от МВР;
- не спазва правилника за движение;
- прави ПТП и бяга;
- след това убива човек на пешеходна на червен светофар и бяга от мястото на престъплението;
- след това убива друг човек и ранява тежко още двама;
- отново се опитва да избяга.
И всичко това на трезво!
Едно е да се случи нещо по невнимание, но този боклук е извършил серия от престъпления, две убийства, но не едновременно и т.н.
Това е сериен убиец и заслужава най-тежкото наказание!
Отново ще кажа, че това са две умишлени убийства извършени едно след друго и този заслужава минимум доживотна!
Нямало умисъл?!?!

Цитирам бащата на убитото момче в интервю от днес:
„Момичето е убито на светофара, а синът ми е на 300 метра по-надолу. Това е неадекватно. Не мога да ви кажа нищо повече“
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Jordana написа: Предполагам че тоя случай последния е бил с някаква дрога която полевия тест не е открил , като му излязат кръвните проби ще си покаже .
Добре де, а не допускате ли случайно че е възможно да е бил трезвен, просто да е психопат? Твърде много тежест се отдава на алкохола и наркотиците ми се струва. С тая въшка форд ка, да направиш таива бели, според мене трябва да си тотално психо.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако са му "пречили" като е бягал от куките съм сигурен, че си е съвсем нормален, имам предвид като психично здраве. Последно бягал ли е от куки или не?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Ако са му "пречили" като е бягал от куките съм сигурен, че си е съвсем нормален, имам предвид като психично здраве.
Ти сериозно ли?

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
А може и да е чел авто форуми където редовно се коментира кой как гони "бегачката" .Масово явление е форумни герои се хвалят колко вдига колите им.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:Ако са му "пречили" като е бягал от куките съм сигурен, че си е съвсем нормален, имам предвид като психично здраве. Последно бягал ли е от куки или не?
Ти като не си спирал на палка (мисля, че се беше хвалил с тва) на наркотици ли беше... или просто не си осъзнавал, че може да ти се промени живота драстично към лошо заради няква смешна глоба?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
А защо изключвате вина на другата кола, която се е пристроила от лявото в дясното платно?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
STEVAL написа:А защо изключвате вина на другата кола, която се е пристроила от лявото в дясното платно?
Е тва от кога е забранено?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Имало е Бързи и яростни 46 на Ботевградско...
Само не мога да разбера тоя точно какви пируети е направил

Само не мога да разбера тоя точно какви пируети е направил

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Изпуснал е управлението и се е метнал в другото платно ,поредния който живее в анимационен филм.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Jorixa написа:STEVAL написа:А защо изключвате вина на другата кола, която се е пристроила от лявото в дясното платно?
Не е забранено, стига да са спазени правилата за такова престрояване.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Jorixa написа:Top Gun Maverick написа:Ако са му "пречили" като е бягал от куките съм сигурен, че си е съвсем нормален, имам предвид като психично здраве.
Ти сериозно ли?Според теб тва че бягаш без причина от куките и блъскаш хора щот ти "пречат" е признак на добро психично здраве?
Напълно. В психично здраве, че да осъзнава какво прави. Много престъпници бягащи от ченгетата са в идеално здраве с главата си, просто имат някаква цел. В добро психично здраве е за да носи наказателна отговорност, това ме вълнува мен като казвам тия думи, а не да го мисля сопола вътрешно какво изживява.
steeN написа:Top Gun Maverick написа:Ако са му "пречили" като е бягал от куките съм сигурен, че си е съвсем нормален, имам предвид като психично здраве. Последно бягал ли е от куки или не?
Ти като не си спирал на палка (мисля, че се беше хвалил с тва) на наркотици ли беше... или просто не си осъзнавал, че може да ти се промени живота драстично към лошо заради няква смешна глоба?
Нещо си се объркал, нямам такъв случай. Коментирахме онзи клип на този в САЩ и че когато ти пуснат сирени няма как да се докаже, че на теб ги пускат, тоест да си разбрал на 100%-та, че е за теб тая сирена в определени ситуации. Не съм спирал на даяджии

In God we trust, all others we track.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Ако е бил пиян или дрогиран, или е имал труп в багажника или нещо такова, има резон да бяга от полицайте. Ама предвид че (поне по текущи данни) е нямал никакви сериозни нарушения, явно просто не е бил наред с главата и е играл твърде много NFS според мене
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
STEVAL написа:А защо изключвате вина на другата кола, която се е пристроила от лявото в дясното платно?
Ударът на Форда с другата кола и стълба е на повече от 300 метра от мястото, на което Форда помита момичето и момчето.
Фордът блъска хората на пешеходната на бул. Сливница и ул. Русе. Тялото на момичето е намерено в района на това кръстовище. Фордът продължава да се движи в посока бул. Константин Величков. Спира движението си непосредствено преди кръстовището на Сливница и Константин Величков. Твърди се, че се е ударил в друга кола и след това в стълб. Тялото на момчето е намерено на това място, вероятно е било качено върху капака на Форда. Разстоянието между двете кръстовища е 350 метра.
От запис на охранителна камера, насочена към бул. Сливница и кръстовището с ул. Русе се вижда, че колата се движи доста бързо. Други коли не се виждат около момента на удара с пешеходците.
Снощи на мястото се събраха към 150 човека да почетат паметта на жертвите, бащата на момчето беше там. Момчето и момичето били двойка, щели са да се женят. Тъжна история. Светла им памет.
Чух някакви хора да разправят, че не е имало преследване с патрулка, не знам колко е вярно.
Тази вечер от 19:00 пак ще се събират хора там, този участък от булеварда ще бъде блокиран за около час. Да го имате предвид, ако минавате по маршрута. Или пък може някой да се включи за подкрепа. Аз ще се разходя и днес, ей така от съпричастност.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
STEVAL написа:Jorixa написа:STEVAL написа:А защо изключвате вина на другата кола, която се е пристроила от лявото в дясното платно?
Не е забранено, стига да са спазени правилата за такова престрояване.
Е какви правила за престрояване има, освен прекъсната линия (където там е такава) ? Даваш мигач, ако няма кола в дясната лента се престрояваш и тва е. Тва че някой хвърчи там с двойно превишена скорост не е твоя вина.
sme666ko написа:Чух някакви хора да разправят, че не е имало преследване с патрулка, не знам колко е вярно.
Не е имало преследване, просто не е спрял на палка, ама полицайте не са го гонили.