Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Политическа.

Мнение от Jordana » 06 Юни 2023, 9:47

Маверик ... "по делата ще ги познаете" . Дай си равносметка какво по точно добро е направил Тиквоча за 17 години от 2006г откакто се дундурка в политиката ? Само интриги скандали сваляне на правителства задкулисие търговия с влияние и какво ли не , пътя му в политиката е една кална диря в която с пръчка е написано "Модела ГЕРП " . Даже и малкото полезно което е направил се губи в мръсотията му . Дори Корчо и Кокорчо са в някаква степен негови отрочета щото се пръкнаха и захлебиха власт на вълната протести срещу Тиквоча . Аз не мога да разбера за какво му е тая власт и да управлява след като се видя за толкова негови правителства дето минаха че само на приказки го докарва .
Последна промяна Jordana на 06 Юни 2023, 10:46, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юни 2023, 9:56

Това с японските коли беше добро. :mhihi:
Ами прав си Джордане, бая цапане имаше за тия години. Сега тези яхнали властта благодарение на него пак както казваш ще го ползват за патерица. То като се замисля, че повтарях колко пъти, че буквално той ги избра на власт, понеже те само това повтаряха как ще го махат...тип Яне Янев, което също казах и логично си дойде тази "коалиция". Талант си е да си прост, но да може да вкараш и враговете си в своя лагер. :shock:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Юни 2023, 9:58

Top Gun Maverick написа: Ето, сега ПП и ДБ ще имат шанса да управляват без Слави, без БСП и без куп маймуни на клона, ама вие не им давате шанс щото говорили за американското посолство. Алоуууу, соца си отиде с всичките си плюсове и минуси, сега не Горбачов казва кой да кара влака. И ако не сте осъзнали все някой трябва да казва. Ако не искаш никой да ти казва ставаш от най-силните 5-10 държави в света и си ти. Другият ти вариант да станеш като Северна Корея и да се държиш като малко дете с големите, ама и те са послушковци на Китай, та май и така не става.

Айде да видим какво ще направят ПП и ДБ сега пък после почвайте да ги плюете, нали искате шанс да се давало. После може да изберете Костадинов, който няма да има друг шанс освен да се коалира с Боко. Ама помнете, че той никога, никога, ама никога не би го направил. Ама му помнете думите, помнете и че негласна подкрепа от ДПС няма да приеме, ще ни изкара и от НАТО. Ако не помните ще ви го напомнят като се обърне на 180 градуса в името на народа. :ok:
Не знам как може да има толкова наивни хора с интелект.

Сега, положението е следното, "соца" си отиде и дойде същото, като "соца". Пак има "голям брат", който не казва а налага какво да става, пак ни се посочва "врага", пак ни се казва какво да става. Няма разлика и да ти кажа, така е в живота, така трябва да е, хората по принцип трябва да бъдат "водени" и да им се посочва какво искат.
Тук няма значение, дали се казва "Соц" или "ЕС", с тая разлика, че ЕС дава основното на искане на плебеите- материални блага, без значения коя употреба са.
И аз съм "ЗА", по-добре идеология с пълен търбух" от колкото само "идеология". При двата случая свободата на свободно мислене обаче се ограничава, което не е проблем, защото повечето хора не изразяват собствените си мисли, а хора с оригинална мисъл са още по-малко. Но пък свободната воля в едно общество/социум също не е ок.
Ти не знаеш, какво се случва в Северна Корея, твоите сведения са от телевизора и то пропаганда. Там има много особености, религия, култ и хората там смятат, че така е правилно. Не трябва да пречупваш всичко през личният си поглед, просто защото нямаш достатъчно информация.
"Възраждане" са до толкова полезни, колкото да се държи някаква "златна" среда, те не стават за управление, но стават за контрол и срещу залитане в някаква крайност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2023, 10:09

Никой не е бил гладен по време на соца. Имал е и жилище на 90%, повече от колкото сега.

Това, което не си имал по време на соца е точно свобода, затворени граници, държавата ти казва къде да учиш, къде да работиш, къде да живееш (в собствената ти държава при това).

В собствените си очи си някакъв велик мислител, в същност постоянно циклиш с някви битовизми и аналогиите ти винаги са неадекватни и дори инфантилни често.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юни 2023, 10:13

Димитров, стискаме ръцете за почти всичко(Стийнът малко е допълнил) :bchug: с изключение на това за Северна Корея. Все пак ще допусна, че не всичко е както казват и има пропаганда, но това е в малка степен. Някой ден като почнат да пускат свободно мислещи журналисти от Южна Корея, може би ти ще си смениш мнението.

Не мога, Гешев лепва и Кирчо сега за двойното гражданство. :ahah: Що мълча досега?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Юни 2023, 10:15

Киро ако е мъж ще си даде имунитета сега, ако е мишок ще се крие. Ще стане ясно просто. :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Юни 2023, 10:19

steeN написа:Никой не е бил гладен по време на соца. Имал е и жилище на 90%, повече от колкото сега.

Това, което не си имал по време на соца е точно свобода, затворени граници, държавата ти казва къде да учиш, къде да работиш, къде да живееш (в собствената ти държава при това).

В собствените си очи си някакъв велик мислител, в същност постоянно циклиш с някви битовизми и аналогиите ти винаги са неадекватни и дори инфантилни често.

Както винаги пишеш глупости!
На тебе каза ли ти държавата къде да учиш, границите затвори ли ти, каза ли ти къде да работиш и къде да живееш?
Вече писах по-рано и се отнася и за теб, нямаш оригинална мисъл, повтаряш някакви неща, които дори не разбираш и като цяло имаш гастарбайтерска логика и психика.

Top Gun Maverick написа:Димитров, стискаме ръцете за почти всичко(Стийнът малко е допълнил) :bchug: с изключение на това за Северна Корея. Все пак ще допусна, че не всичко е както казват и има пропаганда, но това е в малка степен. Някой ден като почнат да пускат свободно мислещи журналисти от Южна Корея, може би ти ще си смениш мнението.

Има такива журналисти и дори ги показаха по NG и Дискавъри.
Интересни неща се видяха.
Просто не трябва да си мислиш, че всички искат това, което смяташ за твое виждане и правилно. :bchug:
Последна промяна Е.Димитров на 06 Юни 2023, 10:22, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 06 Юни 2023, 10:20

Според мен това е натиск от ГЕРБ или ЕС/САЩ за гласуването на имунитета на Бойко тази седмица. Има известно колебание в редиците на ПП/ДБ по отношение на въпросното гласуване за Бойко и вероятно с това за Киро сега ги притискат.

Като гледам обаче са на път да гласуват Въздържал се/Против и окончателно да се дискредитират. А може и да го отиграят с "всеки да гласува по съвест", но така да наредят нещата, че да не мине свалянето на имунитета. При всички положения са в много лоша позиция.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Юни 2023, 10:25

Гласуването според мен ще протече по следният начин и следната причина.
"Въздържал се", защото видиш ли, главният прокурор "не е легитимен и е политическа атака" и така, ще го спуснат до пролетариата ,а пролетариата ще го поеме като както ПП на ГЕРБ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Юни 2023, 10:26

Е.Димитров написа:На тебе каза ли ти държавата къде да учиш, границите затвори ли ти, каза ли ти къде да работиш и къде да живееш?

Не ми каза, щото режима се разпадна преди да дойде момента да ми казва :lol: 10 страници ще ми се обясняваш сега как е нямало изходни визи, жителство, квоти в университетите и после разпределение да работиш някъде. Елементарен трол.

TheDriver написа:...

Тва е малко, като не може да обясним нещо... трябва да са американците. Американците ли натискат на Киро да се вземе имунитета също? :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 06 Юни 2023, 10:58

steeN написа:
Е.Димитров написа:На тебе каза ли ти държавата къде да учиш, границите затвори ли ти, каза ли ти къде да работиш и къде да живееш?

Не ми каза, щото режима се разпадна преди да дойде момента да ми казва :lol: 10 страници ще ми се обясняваш сега как е нямало изходни визи, жителство, квоти в университетите и после разпределение да работиш някъде. Елементарен трол.

И на мен не ми каза, щот имах късмета '89та режима да се сгромоляса.
Ама много добре знам баща ми, майка ми, бабите, дядовците ми, на какви репресии са били подложени, само щот не са искали да стават партийни членове.
Забрана за университет, уволнения от работа, гонения и постоянен тормоз от кварталния милицейски идиот и т.н.

steeN написа: ... трябва да са американците. Американците ли натискат на Киро да се вземе имунитета също?
:lol:

На мен ми е интересно хората, които постоянно обвиняват американците "краварите", за кво ли не на тоя свят, дали са живяли изобщо там, поне за малко, че да дават компетентни мнения кви кравари са.

Хем прости кравари били, хем цялата световна конспирация тяхно дело - как става така, не знам :lol:

Сигурно и земетресенията в Турция са тяхно дело :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Юни 2023, 11:08

Хем прости кравари били, хем цялата световна конспирация тяхно дело - как става така, не знам :lol:
Въпрос на доктрина и глобална външна поритика . Това дали са прости кравари или не няма особено значение . Тия дето им дърпат конците бас хващам че не знаят от къде никне опашката на кравата и къде рогата . По същия начин обвинявате Русия във всички злини на света пък серяли във външни кенефи ръйш ли ..Айде малко поне бъдете последователни като ги пишете такива и не бийте негрите ...моля :mhihi:
Последна промяна Jordana на 06 Юни 2023, 11:16, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 06 Юни 2023, 11:11

... трябва да са американците. Американците ли натискат на Киро да се вземе имунитета също?

Според мен е видно, че компромисите, които ПП/ДБ и ГЕРБ бяха принудени да направят са плод на външен натиск. :dunno:
При липса на този външен натиск по линия на ЕНП,ЕК, САЩ не виждам как щеше да има правителство. :dunno:

Ответните сили опитват да им сложат "прът в колелото" и искането за сваляне на имунитета на Бойко от страна на Гешев е точно такъв проблем за който ще е необходим още един компромис на сметката на ПП/ДБ.

Искането за сваляне на имунитета на Кирил Петков е от страна на Софийска Районна Прокуратура, колегията на която, ако не се лъжа е основен противник на Гешев. :dunno:
Т.е. вътрешна атака в "градската десница". Дали в вътрешно организирана или някой отвън продължава да натиска, за да се подсигури, че правителство ще има, няма как да знаем, но за мен е напълно възможно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Юни 2023, 11:13

Според мен си в някакво объркване как работи прокуратурата.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/05 ... niteta_na/

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на бившия министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщиха от държавното обвинение.

carmanf1 написа:...

Как да е, неговото е елементарно concern trolling. Неискрено споделяш някакво "притеснение", което привидно е подобно на "притесненията" на отсрещната страна.

"Манячета, аз много харесвам ЕС, ама вижте те не са по-различни от соца... да направим нещо по въпроса" и измества дискусията от реалната и плоскост... и отиваме на абсурди като "Северна Корея в същност е свободна страна, но от ЕС са ти промили мозъка да мислиш, че не е".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Юни 2023, 11:16

steeN написа:

Ахаа, "защото"...
И после типичното чуто от някъде "трол"
Сега 30 години , че и от горе къде отиде да учиш, да работиш и защо в САЩ и не само там още има визи за българите?
И пак за бягане на запад, визи и тн. глупотевини.
Бахти космополитите имало тука, пее гастарбайтерската душичка.

По въпросите за САЩ
Някой (повечето) хора не правят разлика между да е добре да живееш в САЩ и външна политика на САЩ.
Двете неща са тотално различни и несъвместими.

п/п
Много модерно стана в диалог на български език да вкараш дума на английски мислейки си, че някак си ще даде тежест на мнението и ще ти сложи някаква титла в ранга.
А то си е чиста парвенющина :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата