Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Аз съм много за чистата продукция, но да има малко и основа. Бях разказвал за тоя, дето се появява от някъде си със спанак на цена по-висока от тази на био спанака на Гимел в Лидъл. И то доста по-висока, не помня вече точните цифри.
Идваха по едно време тия поповете мисля от Жабленския манастир. Всичко им е с 30-40% по-евтино от на останалите. Следващата седмица същите цени като на всички. Викам- дядо попе, кво стана? Другите се сърдели, че продава под техните цени и ги вдигнал.
Значи може, но и там както навсякъде чакат на втората година да станат милионери.
Идваха по едно време тия поповете мисля от Жабленския манастир. Всичко им е с 30-40% по-евтино от на останалите. Следващата седмица същите цени като на всички. Викам- дядо попе, кво стана? Другите се сърдели, че продава под техните цени и ги вдигнал.
Значи може, но и там както навсякъде чакат на втората година да станат милионери.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
А не можаха ли другите да свалят цените, като неговите и всичко да е точно?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ildivvy написа:А не можаха ли другите да свалят цените, като неговите и всичко да е точно?
В момента се е отворила голяма ниша за подобни спекулатни, заради манията всичко да е еко, зелено, био мио.
Малко време и хората ще се научат, че ги ограбват с тези "етикети". После, пазара сам ще се регулира.
Имам един пример - отива да си купува от няква баба "био" "чисти" марули и лапад, ама колата му пуши като комина на ТЕЦ-а

ПП. на скоро жената на братовчед ми си беше купила едно мънинко пакетче мокри кърпички за 8-9лв, щот били био

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Положението е тотал щета! Като се почне от бабки-тарикатки на пазара, дето продават турски зеленчуци за български турбонатурални екофрендли курамиянко продукти, та се стигне до измекяри като тия от "М... село", дето препродават за био разни зеленчуци с вкус на преработени кашони!
Абсолютна измекярщина по всички фронтове е в тая територия!
Има тук-там някоя бяла лястовица, но като цяло населението е адски алчно и безскруполно и би продало и децата си, за някой лев
Какво остава да продаде някой боклук на непознат и после вечерта пред блока да се налива с боклук закупен от друг тарикат и подпийнал да се надъхва - "Как ги преебах тия балъци"...
P.S. Най-якото е, че няма никакъв контрол.....

Абсолютна измекярщина по всички фронтове е в тая територия!
Има тук-там някоя бяла лястовица, но като цяло населението е адски алчно и безскруполно и би продало и децата си, за някой лев

Какво остава да продаде някой боклук на непознат и после вечерта пред блока да се налива с боклук закупен от друг тарикат и подпийнал да се надъхва - "Как ги преебах тия балъци"...

P.S. Най-якото е, че няма никакъв контрол.....
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Докато сме на темата - къде мога да дам храна за комплексно изследване за каквото и да е вредно в нея? БАБХ, лаборатория? Искам да докажа на жена ми че точно тези еко-селски продукти от ФБ групите невинаги са наистина такива.
Иначе баща ми гледа 3 дка лешникова градина + 100 кошера(трето поколение е), съобразява се дори прекалено много с торове и препарати, първо заради лешниците, второ заради меда. Стратегията на прекупвачите обаче е много циганска и всяка година му извиват ръцете с цената заради антибиотици в меда, което не е изключено - все пак не можеш да ограничиш пчелите само на твоя територия. Само че миналата година му писна и изпрати проба до няколко различни лаборатории - както и очаквах - нямаше антибиотици в меда, но това не накара прекупвачите да му дадат над 4лв/кг. Подобно е и с останалите пчелари, а меда е поскъпнал за крайния потребител. Разликата е ясно в чий джоб отива..
Иначе баща ми гледа 3 дка лешникова градина + 100 кошера(трето поколение е), съобразява се дори прекалено много с торове и препарати, първо заради лешниците, второ заради меда. Стратегията на прекупвачите обаче е много циганска и всяка година му извиват ръцете с цената заради антибиотици в меда, което не е изключено - все пак не можеш да ограничиш пчелите само на твоя територия. Само че миналата година му писна и изпрати проба до няколко различни лаборатории - както и очаквах - нямаше антибиотици в меда, но това не накара прекупвачите да му дадат над 4лв/кг. Подобно е и с останалите пчелари, а меда е поскъпнал за крайния потребител. Разликата е ясно в чий джоб отива..
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
3186 написа:Иначе баща ми гледа 3 дка лешникова градина + 100 кошера(трето поколение е), съобразява се дори прекалено много с торове и препарати, първо заради лешниците, второ заради меда. Стратегията на прекупвачите обаче е много циганска и всяка година му извиват ръцете с цената заради антибиотици в меда, което не е изключено - все пак не можеш да ограничиш пчелите само на твоя територия. Само че миналата година му писна и изпрати проба до няколко различни лаборатории - както и очаквах - нямаше антибиотици в меда, но това не накара прекупвачите да му дадат над 4лв/кг. Подобно е и с останалите пчелари, а меда е поскъпнал за крайния потребител. Разликата е ясно в чий джоб отива..
За меда, има и такива, които купуват мед на 12 лв/кг, но искат количество и т.н. Един братовчед гледа пчели, произвежда манов мед и има сертификат за биопроизводител.
Пчелите са му зачукани в едни баири в Родопите на границата с Гърция. Най-близките нивички, които се гледа са на 2 км. и са 50-60 декара.
То е силно казано се гледат, че там селата вече са обезлюдени. На 3 км. вече има малко по-големи обработваеми площи.
Някаква фирма от Габрово му го купуват, като преди това си го тестват в лаборатория. Имат си доверие вече и едните, и другите са доволни.

Като цяло в нашия край(Ивайловград) по 12 лева струва на дребно буркан мед, та това си е добра цена.
Тия габровци го изнасяли някъде към студените части на Европа, ама не разбрах точно къде

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
9-10 лв за бурканче мед давах още преди години, сега не знам колко е, трябва да питам, че купувам по една бака, ама не я плащам аз. Намерете си пазар без тези кръвопийци бе колега, само им тъпчете гушите, да не ти казвам, че някои кавали после месят и меда.
Кумецът ми гледа, но около 20 кошера има. Откривал съм даже рояк и ми го кръстиха.

Кумецът ми гледа, но около 20 кошера има. Откривал съм даже рояк и ми го кръстиха.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Е 4-5лв на килограм е цена на едро - говорим за няколко тона на година, които няма как да се пласират на дребно. Само че от 1-2 години и на дребно си поскъпна, но продължават да изнудват дребните производители с такива смешни цени.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мисля, че ако пуснеш една тема във форума с цена на баки от 10-15 кг. ще имаш доста голям успех. А и не само тук. С обяви предполагам хора търсещи истински мед ще се отзоват, но вие си знаете най-добре де. Моят кумец с 20 кошера продава само на дребно. Вашите 100 са доста повече.
In God we trust, all others we track.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
carmanf1 написа:ПП. на скоро жената на братовчед ми си беше купила едно мънинко пакетче мокри кърпички за 8-9лв, щот били био
Пазара на здравословните неща е спекулативен откакто съществува, защото търсенето превъзхожда предлагането.
Разбира се т.к. масовия потребител е неук едно 80% от здравословните неща не са съвсем такива.
Но пък не виждам нищо лошо човек да се образова и да се възползва от това, което се предлага.
Малките ежедневни решения не само за това с какво се храним, но и какво ползваме в домакинството дават голяма разлика.. след 30 години примерно. Но много хора не виждат ползата моментално и съответно не могат да я осъзнаят.
Да, Ариел пере по-добре от биологичните препарати. Доместос чисти по-добре. Мравките, комарите и мухите ще изчезнат моментално с Райд, много лесно е да си купиш полу готова храна, пица, готова салата или някаква там манджа и т.н.
Обаче, масово децата страдат от алергии и астма. Тестостерона при мъжете след 40 вече е на нивото, което е естествено за 80 годишните, жените са в менопауза пак там някъде, масово хората около 40 почват да се оглеждат за продукти за стави.. и малко хора се замислят защо така. А така става, когато цял живот провокираш имунната си система да работи усилено за да се справи с ежедневните грешни решения. Накрая тя се изтощава, обърква и започва да те атакува. А когато всеки един продукт, който ползваш без да се замисляш е пълен с хормонални дистърбъри, фталати, ксеноестрогени и т.н. хормоналната система също сдава багажа с всичките там последствия.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bum_bum написа:carmanf1 написа:ПП. на скоро жената на братовчед ми си беше купила едно мънинко пакетче мокри кърпички за 8-9лв, щот били био
Пазара на здравословните неща е спекулативен откакто съществува, защото търсенето превъзхожда предлагането.
Разбира се т.к. масовия потребител е неук едно 80% от здравословните неща не са съвсем такива.
Но пък не виждам нищо лошо човек да се образова и да се възползва от това, което се предлага.
Малките ежедневни решения не само за това с какво се храним, но и какво ползваме в домакинството дават голяма разлика.. след 30 години примерно. Но много хора не виждат ползата моментално и съответно не могат да я осъзнаят.
Да, Ариел пере по-добре от биологичните препарати. Доместос чисти по-добре. Мравките, комарите и мухите ще изчезнат моментално с Райд, много лесно е да си купиш полу готова храна, пица, готова салата или някаква там манджа и т.н.
Обаче, масово децата страдат от алергии и астма. Тестостерона при мъжете след 40 вече е на нивото, което е естествено за 80 годишните, жените са в менопауза пак там някъде, масово хората около 40 почват да се оглеждат за продукти за стави.. и малко хора се замислят защо така. А така става, когато цял живот провокираш имунната си система да работи усилено за да се справи с ежедневните грешни решения. Накрая тя се изтощава, обърква и започва да те атакува. А когато всеки един продукт, който ползваш без да се замисляш е пълен с хормонални дистърбъри, фталати, ксеноестрогени и т.н. хормоналната система също сдава багажа с всичките там последствия.
Преди всичко, тези неща тръгват от това "уж да е по-лесно/бързо". Реално обаче, ако човек започне да се храни читаво, не са нужни кой знае какви колосални калабалъци и еко-био-мио продукти - единствено е трудно да се намерят читави магазини, като всякакви големи вериги ги изключвам.
А и генерално, подобна философия може да се прилага в много от сферите на живота.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
"Еко био мио" са просто регулации какво не може да се прави, които са доста по-строги от общите правила какво не може да се прави. Нищо повече.
Никой не те спира да надвишиш и едните и другите правила (и на практика доста малко те спира и да ги нарушиш).
"Читавите" магазини не решават нищо. Магазините не произвеждат.
Никой не те спира да надвишиш и едните и другите правила (и на практика доста малко те спира и да ги нарушиш).
"Читавите" магазини не решават нищо. Магазините не произвеждат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Според мен, с добра организация и вече създадено име, меда от 100 кошера може да се продаде и на дребно. Поне аз бих опитал... Баща ми гледа пчели, но има доста по-малко кошери. Всичко, което не оставяме за нас, го продаваме. Според мен, ако го имахме наличен, можем да продадем почти 1т мед. Говоря теоретично... Такова е търсеното от нас. За справка - бащата го продава на 10лв/кг .
Ex: 96' BMW318ti

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По повод био зеленчуци и меса.
Аз ще ви кажа как стават нещата бре.
Преди време правих една идея , но...
Как и да е за идеята и реализацията.
Ето как може да постъпите (според идеята) и да имате всичко супер био и с ясен произход на зеленчуци и меса.
Просто е, просто ...си осиновявате градина или крава/крави поставят се камери да се следи как се гледат, плащате някаква сума и имате домати, краставици, месо , само дето не сте се мъчили да го гледате и убивате.
Получавате чиста еко продукция и само трябва да се съберете повече хора за да може цената да е ок.
Аз ще ви кажа как стават нещата бре.
Преди време правих една идея , но...
Как и да е за идеята и реализацията.
Ето как може да постъпите (според идеята) и да имате всичко супер био и с ясен произход на зеленчуци и меса.
Просто е, просто ...си осиновявате градина или крава/крави поставят се камери да се следи как се гледат, плащате някаква сума и имате домати, краставици, месо , само дето не сте се мъчили да го гледате и убивате.
Получавате чиста еко продукция и само трябва да се съберете повече хора за да може цената да е ок.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те това се експлоатира от години , Иван и Андрей правят риалити шоу с твоята идея - фермата . Отглеждат био зеленчук доят био млекценце от био козички и кравички . Снимат ги безплатно 24ч и организаторите изкарват пари от това 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...