Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Море 2023г.?!...
https://offnews.bg/obshtestvo/mosv-niam ... qSVMghVylk
Хем е чиста, хем умряла риба
Няколко сигнала за умряла риба на брега и във вода в района на къмпинг "Свети Георги" в местността "Иканталъка", между Каварна и Балчик, са постъпили вчера в РИОСВ-Варна.
Хем е чиста, хем умряла риба

Да, не би следвало все още да има нещо от язовира.
Аз на нашите не вярвам, но следя украинците(които си затвориха крайбрежието) и румънците. Това коeто излиза от едните и другите съвпада, нашите разбира се твърдят, че при нас нищо няма и нищо няма да има.
Украинците на 15ти Юни обявиха, че петното с отпадъци и химикали е напуснало залива на Одеса и се движи на Юг към Румъния(беше при Zatoka).
Румънската агенция два дни след това също каза, че петното е излязло от залива и се движи към тях, дори имаше сателитни снимки. Очакванията им са, че до края на Юни ще стигне северния им курорт Сулина. Според румънците ще е при нас до "средата на месец Юли", като се застраховат, че не знаят как делтата на Дунав ще повлияе.
Аз общо взето чакам да видя дали румънците ще затворят Сулина и ако го направят си отказвам резервацията.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... loase.html
Аз на нашите не вярвам, но следя украинците(които си затвориха крайбрежието) и румънците. Това коeто излиза от едните и другите съвпада, нашите разбира се твърдят, че при нас нищо няма и нищо няма да има.
Украинците на 15ти Юни обявиха, че петното с отпадъци и химикали е напуснало залива на Одеса и се движи на Юг към Румъния(беше при Zatoka).
Румънската агенция два дни след това също каза, че петното е излязло от залива и се движи към тях, дори имаше сателитни снимки. Очакванията им са, че до края на Юни ще стигне северния им курорт Сулина. Според румънците ще е при нас до "средата на месец Юли", като се застраховат, че не знаят как делтата на Дунав ще повлияе.
Аз общо взето чакам да видя дали румънците ще затворят Сулина и ако го направят си отказвам резервацията.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... loase.html
Последна промяна TheDriver на 28 Юни 2023, 15:59, променена общо 2 пъти
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да, проблема ни е "ден година храни", който е мото на почти всеки бизнес в БГ.
Както казах, някакви прогнили бараки окичили се с някаква табела "ресторант", вътре една баба или леля върти някакви съмнителни манджи.
Менюто. ако може да се нарече меню парцала, който дават и като го прочетеш, цените са по-високи от заведения в София.
На едно място гледам метнали ципури на скара , явно с надеждата на хората да им замирише на гръцко а в менюто написали претенциозно "грилована ципура" и цена...47 лева!
"Пържени картофки поръсени с морска сол"- 250 грама -13 лева.
Някакъв убит хот дог на някакво още по-убито барче до плажа 12 лева.
И да не изреждам още.
Миналата година ходих в някакво заведение в Несебър, където за първи път от години видях опашка пред ресторант.
Ресторанта не беше някакъв "на крак". Беше класически ресторант , сядах си , ядеш си, пиеш си и си правиш дъра бъра колкото искаш вътре.
А от вънка опашката чака някоя маса да се освободи и да седнат.
Та какво правеше този ресторант толкова искан и посещаван.
Ами всичко!
Да почнем от обстановката, приятна обстановка, чиста и тн.
Сервитьорите идват веднага и поръчките не се бавят никак.
Поръчваш, идва след минути, искаш още нещо, веднага идва сервитьор и не чакаш.
Храната изключително добра и в много добри порции.
А цените- напълно нормални като за нормален ресторант да кажем в Перник.
И разбира се оставят добри бакшиши.
Печалбата им не вярвам да е малка и мисля, че правят далеч по-големи печалби от някое претенциозно заведение , дето цените са космос.
Така се прави бизнес.
Как така , на някакво убито капанче не далеч от плажа ти искат за скапан хот дог 12 лева а да кажем на Джъмбо в Бургас от страни има някакво капанче и там да си поръчаш хубав добър гирус и айран ще е около под 10 лева.
Съмнявам се тези вторите да правят малка печалба.
Както казах, някакви прогнили бараки окичили се с някаква табела "ресторант", вътре една баба или леля върти някакви съмнителни манджи.
Менюто. ако може да се нарече меню парцала, който дават и като го прочетеш, цените са по-високи от заведения в София.
На едно място гледам метнали ципури на скара , явно с надеждата на хората да им замирише на гръцко а в менюто написали претенциозно "грилована ципура" и цена...47 лева!
"Пържени картофки поръсени с морска сол"- 250 грама -13 лева.
Някакъв убит хот дог на някакво още по-убито барче до плажа 12 лева.
И да не изреждам още.
Миналата година ходих в някакво заведение в Несебър, където за първи път от години видях опашка пред ресторант.
Ресторанта не беше някакъв "на крак". Беше класически ресторант , сядах си , ядеш си, пиеш си и си правиш дъра бъра колкото искаш вътре.
А от вънка опашката чака някоя маса да се освободи и да седнат.
Та какво правеше този ресторант толкова искан и посещаван.
Ами всичко!
Да почнем от обстановката, приятна обстановка, чиста и тн.
Сервитьорите идват веднага и поръчките не се бавят никак.
Поръчваш, идва след минути, искаш още нещо, веднага идва сервитьор и не чакаш.
Храната изключително добра и в много добри порции.
А цените- напълно нормални като за нормален ресторант да кажем в Перник.
И разбира се оставят добри бакшиши.
Печалбата им не вярвам да е малка и мисля, че правят далеч по-големи печалби от някое претенциозно заведение , дето цените са космос.
Така се прави бизнес.
Как така , на някакво убито капанче не далеч от плажа ти искат за скапан хот дог 12 лева а да кажем на Джъмбо в Бургас от страни има някакво капанче и там да си поръчаш хубав добър гирус и айран ще е около под 10 лева.
Съмнявам се тези вторите да правят малка печалба.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За гърбав не знам , вероятно е възможно от много бачкане да получиш някакви увреждания . Но със сигурност от много работа богат не се става , а булгар иска да е богат без да работи така че търкулнало се гърнето и си намерило похлупака 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
I love the sound of V8 in the morning...
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
заведението знаеш ли гоzAcK написа:Влизам миналия ден във Фейсбук и какво да видя![]()
Едно на половина цигане от село, дето е пълен мърляч, пие по цяла вечер и живее в някакъв коптор и т.н., почнал работа в кухнята на един ресторант в Царево![]()
И се замислих колко пъти в годината си мие ръцете този агент![]()
Вероятно не са повече от 1-2
![]()
![]()
До момента работеше в гората с циганите, товареше дърва. Яко се е качил в кариерната стълбица![]()
![]()
![]()
![]()
Та толкова за хигиената по Черноморието...
Щях да споделя снимки от кухнята, награбил един поднос с калкан, ама реших да не ви го причинявам![]()
![]()
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
Имало някакви интересни плажове на Тасос и понеже ще съм на Керамоти другият месец ще скокна и на там, ама да кажете кои са че не ги запомних като си говорехме с фризьорката преди някой час. 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Голдън бийч /Скала Потамя - между Хриси амуд(и)я и Хриси акти. Бяло кат вар.... То това е 1 плаж всъщност. Ние бяхме в Хриси Амудя отседнали.
Имаше още 2 ама не им помня имената...то Тасосо не е кой знае колко голям, можеш да обиколиш.
Май на Лименария беше единия.
На белия иди..другите са си плажове кат плажове.
Има оси..не по всяко време, ама има. Да си знаеш
Ако обичаш мед - купи си непременно.
Имаше още 2 ама не им помня имената...то Тасосо не е кой знае колко голям, можеш да обиколиш.
Май на Лименария беше единия.
На белия иди..другите са си плажове кат плажове.
Има оси..не по всяко време, ама има. Да си знаеш

Ако обичаш мед - купи си непременно.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Осите са според годината! Има години, когато са много, има и когато няма... Ако има се обикновено края на Август и Септември.. НЕ е толкова страшно... Някои от 'интересните' плажове са кофти достъп.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
И аз така разбрах,но не разбрах кои са точно тия плажове.
Та ходилите давайте съвети имам още две седмици докато дойде време за заминаване.
Та ходилите давайте съвети имам още две седмици докато дойде време за заминаване.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ако обичаш да скачаш-гьола!
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
slatanic написа:Имало някакви интересни плажове на Тасос и понеже ще съм на Керамоти другият месец ще скокна и на там, ама да кажете кои са че не ги запомних като си говорехме с фризьорката преди някой час.
Голдън бийч , Парадайс ,Алики , Гьола ,Лиминария срещу Трипити бунгалоус ,Скала Рахони - тези са ми фаворити

Ариба бич и около него, зад супер маркета до Скала Рахони ми е бест заради яките дървета хвърлящи сянка и хубав пясък във водата