Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Здравословен живот, или...
Всяко упражнение може да доведе до непоправими последици когато не се изпълнява правилно
Кое да не бързам да правя и това доведе до образуването на дискова херния още на 18 години.
Явно си извадил късата клечка , батките дигат 500 и нищо им няма

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Батките са батки. Аз на 18 тежах малко за сметка на това тренирах много, тежко и неправилно.
Отделно и работех тежко здравата. И после обикалях с бабичките по санаториумите.
И те така.
Отделно и работех тежко здравата. И после обикалях с бабичките по санаториумите.
И те така.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Jordana написа:Абе аз ли съм виновен че в тия теми пишете предимно хора със здравословни проблеми и получавате масивна фрустрация от всяко мнение което не съвпада с идеала ви за здравословен живот ?
Ако има нещо ,за което си виновен това е ,че си на всяка манджа мерудия , лично мен мноооооого ме дразниш със компетенцията си по всичко. Не та знам в Гугъля ли киснеш нонстоп , ама животът ме е научил, че тоз, дето на теория разбира от всичко на практика не разбира от нищо.
По въпроса за фитнеса и мъртвата тяга : масово хората не разбират, че тези неща са маратон, а не спринт. Когато си изнасилваш тялото то ще ти отмъсти в един момент.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
В крайна сметка се оказва че няма такова понятие като "здравосвен живот " . Един не яде захар , друг сол , друг блъска в залата и прави буци , трети си мери калориите , четвърти тича да свали килограми , пети прави всичките тия неща плюс още допълнителни "здравословни " бонуси ...и всеки смята че води здравословен живот ??!! На практика здравословния живот е комплекс от мерки които свалят риска от смърт , нищо повече нищо по малко . Това не е дълголетие , не е универсално , не е гарантирано . И се оказва че е напълно индивидуално какво точно ще предприеме човек освен класическите мероприятия за борба с алкохола цигарите затлъстяването ... Някъде по напред в темата съм го коментирал , в началото на годината излезе едно доста мащабно и продължително изследване на начина на живот и подължителноста на живота . Практически няма корелация между продължителноста на живота и начина на живот във високо развитите страни , хората които живеят "здравословно " имат съвсем малко по нисък риск от смърт спрямо другите около 16% което е нищо на практика по отношение на риска . От всичката информация по въпроса според мен есенцията е че ключът към нормалното физическо състояние и дълголетието е нещо напълно тривиално .....нивата на кръвната захар . Това на практика лежи в основата на всички диети , калорийни режими и каквото се сетите като патология . Високите нива на кръвна захар отключват един куп здравословни проблеми , тривиалните са диабет , високо кръвно , наднормено тегло , изменения в съдовете на кръвоносната система , полова импотентност но също и имунни проблеми ..практически целия спектър на здравословни проблеми . Дори микробиомата се нарушава и се активират вируси и бактерии които иначе си живеят безпроблемно в нас. Например разни клостридиуми и хеликобактери които нормално са неактивни .. Човек изпада в кома при нива на кръвната захар 30 милимола на л. и под 2 ммл . Нормалните нива са 3.4-6 ммл ...Какво е толкова особеното при така наречената кръвна захар ? Особеното е че нивата явно са бърз активатор на маса биохимични реакции в организма , молекулата е нестабилна и на всеки 3-4 минути се разпада и синтезира отново а основното депо е черния дроб . Тоест това не е статично състояние което веднъж като стигнем и воала , воче сме в топ форма . Не случайно последните проучвания върху хапчето за дълъг живот са именно върху контрола на ....кръвната захар . Не случайно и метформина го наричат хапче на дълголетието .. но в случая не става въпрос даже и за метформина .
Последна промяна Jordana на 02 Юли 2023, 19:43, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Правих си тест за биологичната възраст на клетките ми. След няколко години сравнително малко усилия, горе долу чисто хранене, почти без алкохол, и коктейли с нмн и резверетрол, за някакво време в началото метформин, ми даде че ми е година и половина по млада клетката. Под 40 съм, вече съм по към средни 30
Не значи много, щото не съм си правил преди да почна такъв тест(нямаше ги), но и до преди 10 години водех изключително нездравословен живот. На приятелка в добра форма, но пиеща алкохол ежедневно и даде, че клетката и e 3 години по стара.
Леко по леко усилвам натоварванията също, целта ми е VO2 макс-а да ми е на елитно ниво и да го държа високо, пък да видим до къде ще го докараме и ще живея ли цял живот.
Ключа в здравословния живот е движение често и да не се тровиш излишно, което изключва голяма част от стандартната и препоръчвана храна в супермаркети и заведения и за голямо публично съжаление, алкохола. Back to basics.

Леко по леко усилвам натоварванията също, целта ми е VO2 макс-а да ми е на елитно ниво и да го държа високо, пък да видим до къде ще го докараме и ще живея ли цял живот.
Ключа в здравословния живот е движение често и да не се тровиш излишно, което изключва голяма част от стандартната и препоръчвана храна в супермаркети и заведения и за голямо публично съжаление, алкохола. Back to basics.
И в крайна сметка...каквото е писал оня горе това въпреки усилията.
Което не значи да бъдем диванни картофи разбира се.
Баща ми на 60 години имаше преса почти като на БумБум.
Работохолик като мен.Не спираше буквално физическата си работа всеки ден цял живот.
Под 10% мазнини е стоял винаги.
Не е пил и пушил никога.
И...се разболя от рак на езика преди 3 години.
Заболяване което имат основно пияници и заклети пушачи.Принципно...
Единствено тази му форма му позволява все още да се държи и факта,че той заболявания изключае дискова херния която имаме май всички в семейството от преработване...друго не е имал.
Та клетки...младост...живейте си живота и си носете новите дрехи...
И пак казвам не се мъчете да векувате... няма да стане.
Просто се придържайте към добро здраве и добра физическа форма по един или друг начин.
Все пак само дозата прави отровата при всичко.
Което не значи да бъдем диванни картофи разбира се.
Баща ми на 60 години имаше преса почти като на БумБум.
Работохолик като мен.Не спираше буквално физическата си работа всеки ден цял живот.
Под 10% мазнини е стоял винаги.
Не е пил и пушил никога.
И...се разболя от рак на езика преди 3 години.
Заболяване което имат основно пияници и заклети пушачи.Принципно...
Единствено тази му форма му позволява все още да се държи и факта,че той заболявания изключае дискова херния която имаме май всички в семейството от преработване...друго не е имал.
Та клетки...младост...живейте си живота и си носете новите дрехи...
И пак казвам не се мъчете да векувате... няма да стане.
Просто се придържайте към добро здраве и добра физическа форма по един или друг начин.
Все пак само дозата прави отровата при всичко.

slatanic написа:И пак казвам не се мъчете да векувате... няма да стане.
То векуване, без да ти е кеф, няма смисъл от него. Искам все да ми е комфортно, освен при няколкото контролирани стреса и е важно, всеки ден да ми е празник и да си угаждам.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Защо спря метформина? (аз по принцип съм супер скептичен, че има някаква полза от него освен за диабетици)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Дава енергия бол и не ти се преяжда , вместо да трупаш паласки се горят калории . И това сваля кръвната захар до нормални нива което е още един бонус , оптимизира нещата един вид . Сега , че има диабетици дето тъпчат захар и метформин едновременно е отделен въпрос . Диабетика е много трудно да се откаже от захарта щото е намесен и мозъка в пристрастяването към сладко .
Последна промяна Jordana на 02 Юли 2023, 20:30, променена общо 1 път
steeN написа:Защо спря метформина? (аз по принцип съм супер скептичен, че има някаква полза от него освен за диабетици)
Метформин ме научи да пия една моя бивша, кардиоложка, още преди да стане модерно, ако ще ям карбс. После с нмн-а, почнах да го взимам ежедневно, он/офф, по около 1г и всеки път ми изсъхваше кожата и почва да сърби, след няколко дни. После се зачетох и първо не съм убеден от често цитираните проучвания за ползите с дълголетието и главно, блокира Б12 усвояването и е грехота, при голямото количество месо дето ям, да съм Б12 дефишънт, което го потвърдих и го спрях. Сега и аз съм на мнението, че на инсулиново чувствителни хора, метформина пречи.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
fair enough
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
slatanic написа:Под 10% мазнини е стоял винаги.
Сори ама не мога да ти повярвам при положение че хора които си вадят хляба с това не успват да държат тези проценти няколко години, баща ти ей така с физическа работа успява, вярно баща ти е ама малко прекали с хвалбите

Или просто си нямаш идея колко са 10%, ще се раддвам бум да ти обясни малко за процентите, че гледам преди и имаше и заблудени хора дето качваха снимка и казваха %, но бяха далеч от истината

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Spunky написа:steeN написа:Защо спря метформина? (аз по принцип съм супер скептичен, че има някаква полза от него освен за диабетици)
Метформин ме научи да пия една моя бивша, кардиоложка, още преди да стане модерно, ако ще ям карбс. После с нмн-а, почнах да го взимам ежедневно, он/офф, по около 1г и всеки път ми изсъхваше кожата и почва да сърби, след няколко дни. После се зачетох и първо не съм убеден от често цитираните проучвания за ползите с дълголетието и главно, блокира Б12 усвояването и е грехота, при голямото количество месо дето ям, да съм Б12 дефишънт, което го потвърдих и го спрях. Сега и аз съм на мнението, че на инсулиново чувствителни хора, метформина пречи.
Подобрява мозъчната дейност и предпазва мозъка от стареене и загуба на когнитивни способности
подобрява сърдечната дейност и дава по нисък риск от сърдечно съдови заболявания
30% по нисък риск от развитие на рак
подобрява метаболизма и регулира инсулиновата чувствителност
по ниска обща смъртност дори при диабетици които вземат метформин
......
https://blog.insidetracker.com/anti-agi ... -metformin
ivanski_2 написа:slatanic написа:Под 10% мазнини е стоял винаги.
Сори ама не мога да ти повярвам при положение че хора които си вадят хляба с това не успват да държат тези проценти няколко години, баща ти ей така с физическа работа успява, вярно баща ти е ама малко прекали с хвалбите... и един мармот завива шоколада
![]()
Или просто си нямаш идея колко са 10%, ще се раддвам бум да ти обясни малко за процентите, че гледам преди и имаше и заблудени хора дето качваха снимка и казваха %, но бяха далеч от истината
Аз проценти не меря.Виждам резултати.
А тия хора дето с това се уж занимават да ходят да видат как изглежда дървосекач на пълен работен ден например.
Щото едно е в залата, а друго е всеки ден на работа.
Как и да е.Фактите са пред мен цял живот не от снимки в нета.
Въпроса бе че нищо не дава гаранция на къде ще отидат нещата в един момент.
Та успех и добро здраве на всички.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Какво ви е мнението за солна стая ? Бая зор виждам тази година с пролетната алергия. Вчера бях и усетих рязък ефект. Колко често е ок да се ходи ? Мисля поне още 2-3 пъти да отида тази седмица.