Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Море 2023г.?!...
Следват Сейшелите
Ако ще надграждаш. Акули има ли?

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Има ма са някакви дребни, не повече от метър, даже нещо от порядъка на 60-70 см. Освен това не нападат, появяват се около бунгалата рано сутрин и вечер като се стъмни. Иначе големите акули са навътре и тук в лагуната не се появяват.
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Бора бора или френска Полинезия е тавана на разходките тип море-океан-остров за мен.
Няма накъде да надграждал вече.
Не съм стъпвал натам, дори ме съмнява да успея някога.
Няма накъде да надграждал вече.
Не съм стъпвал натам, дори ме съмнява да успея някога.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
peshehodetz написа:Bora Bora - the perfect getaway
Тази дестинация отдавна я бях набелязал и най-после стигнах и до тук. Сега обаче идва тънкия момент че от тук нататък едва ли ще ми се ходи някъде другаде или поне където и да отида някак си ще ми е безразлично. Макар че се свиква, подобно е било усещането и при други дестинации които съм посещавал за пръв път. Сега ако решите да идвате насам имайте предвид че в момента тук е зима и е най подходящото време. Топличко е, но не е лепкаво влажно като лятото което е от ноември до февруари като освен това вали доста често.
Кажи малко повече за климата и това дали е малък туристически капан на края на света или си е топа на топа.
Аз превъртях играта на зимните курорти и мисля, че най-после е време и за екзотични острови:)
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Аборигените на Полинезия изглеждат подозрително еднакви...
А бичата акула може да живее в сладководна вода и си влиза навътре по реките до двеста км някъде, та те така с екзотичните дестинации...

А бичата акула може да живее в сладководна вода и си влиза навътре по реките до двеста км някъде, та те така с екзотичните дестинации...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Топ дестинации, ама проверете температурите лятото, какви животни се въдят там и колко от тях са безопасни.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
acho.rs написа:Аз превъртях играта на зимните курорти и мисля, че най-после е време и за екзотични острови:)
И защо не си ни разказал в ски темата?
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
acho.rs написа:
Кажи малко повече за климата и това дали е малък туристически капан на края на света или си е топа на топа.
Аз превъртях играта на зимните курорти и мисля, че най-после е време и за екзотични острови:)
Струва си отвсякъде ма много си зависи от индивидуалните предпочитания. Има наистина известна доза маркетинг и реклама като да речем съседния остров Мооореа всички казват по фейс групи и форуми в които членувам и съм изчел че е по красив и една идея по евтин но всички се натискат насам. За климата - от юни до септември е най-добре да се идва понеже както споменах по горе сега е зима и е сухо, подухва лек ветрец и температурата стига до около 28-30 градуса. Обаче в този интервал цените са най надути и също така най трудно се намират свободни стаи, особено ако искате бунгало над водата. Ние резарвирахме началото на март и едва намерихме една останала опция. Някои си правят резервация дори година по рано. Лятото тук почва от ноември и продължава до февруари и не ви го препоръчам понеже независимо че може да минете по тънко, доста е горещо и влажно, освен това и вали много често и рискувате да уцелите целия престой в дъждове и да седите само в стаята и идването ви по такъв начин се обезмисля. Има някои евтини еърбнб квартири които са ок но трябва да внимавате да имат климатик, че особено лятото няма да можете да спите от жега и влага. Повечето курорти не са ол инклузив, някои предлагат само закуска, при други и тя се заплаща а не е евтина. Нашия пакет включва освен закуска и вечеря но при нея много от нещата в менюто се заплащат допълнително, алкохола също както и мини бара в стаята. Като цяло всичко е доста скъпо, бутилка 750 черно джони на супермаркета е 85 usd, кола под наем дачия за 4 часа е около 95 usd, за 8 часа 125, рено клио за 8 часа 165 а РАВ4 за 8 часа 245usd. Коктейли на плажа Маргарита или Маите между 18 и 25 usd в зависимост дали е по време на хепи ауърс или не. Кола под наем обаче е добре да се вземе да се разгледа острова има доста красоти които могат да се видят. Ако само искате да сте в бунгало над водата и нищо друго и da лежите по цял ден на плажа олл инклузив по добре идете някъде на Малдивите ще ви стъпи поне на половината ако не и една трета от това тук. Плажовете са супер в момента 11 сутринта сме само ние и още една двойка повечето са по бунгалата си или около басейните а лично мен много ме кефят празни плажове. Няма ги тези селяндурщини дето някои минат сутрин рано и нахвърлят по една книга или кърпа и си запазват място, просто всички шезлонги и чадъри са свободни. Като цяло плажовете са топ, водата и лагуната кристално чисти и едно идване си заслужава отвсякъде. И не на последно място а може би доста напред тук е много сейф изключително ниско ниво на престъпност, предимно дребна кокошкарска такава. А иначе лично при мен следващи планирани дестинации в следващата година и нещо са ми приоритет Фиджи, Кук Айландс, Нова Зеландия, Големия остров на Хаваите, че от всичките само на него не съм бил, също някои Кариби и др като не е задължително да са в този порядък.

keep walking
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Много полезна информация - благодаря 

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Тези в Гръцко са изплискали легена ,реших да запазя от 22-ри за 7 нощувки - едно че няма нищо читаво , ами и цените са
След 3 часа ровене и консултации с компанията запазихме нещо на Тасос .То ако седим цяло лято , по добре да си го купим
И на наШто море същото . Абе казвам им аз ,че юли и август е за планина , ама не - на Морето трябва , на бялото 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
mr_petroff написа:Тези в Гръцко са изплискали легена ,реших да запазя от 22-ри за 7 нощувки - едно че няма нищо читаво , ами и цените саСлед 3 часа ровене и консултации с компанията запазихме нещо на Тасос .То ако седим цяло лято , по добре да си го купим
И на наШто море същото . Абе казвам им аз ,че юли и август е за планина , ама не - на Морето трябва , на бялото
Цялото северно бяло море е пълно с туристи от балканския полуостров, няма как цените да са ниски, то даже си имал късмет да намериш.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- BMW-MANiac
- Потребител
-
- Мечтае да кара: ///M POWER (E39)
slatanic написа:Имало някакви интересни плажове на Тасос и понеже ще съм на Керамоти другият месец ще скокна и на там, ама да кажете кои са че не ги запомних като си говорехме с фризьорката преди някой час.
Paradise Beach, Psili Ammos Beach, Atspas Beach... може да посетиш и тях

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Някой мнение за плаж Ставрос в Халкидики?
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMW-MANiac написа:slatanic написа:Имало някакви интересни плажове на Тасос и понеже ще съм на Керамоти другият месец ще скокна и на там, ама да кажете кои са че не ги запомних като си говорехме с фризьорката преди някой час.
Paradise Beach, Psili Ammos Beach, Atspas Beach... може да посетиш и тях
Като човек ходил 9 пъти на Тасос, горещо НЕ препоръчвам точно тези плажове в силния сезон - страшно много балканска простотия. Иначе таверни, пясък, вода, климат са си топ.
mr_petroff написа:Тези в Гръцко са изплискали легена ,реших да запазя от 22-ри за 7 нощувки - едно че няма нищо читаво , ами и цените саСлед 3 часа ровене и консултации с компанията запазихме нещо на Тасос .То ако седим цяло лято , по добре да си го купим
Тази година си запазих 3 почивки в Гърция, две от които ма Тасос за по 4 дни. Никога не съм имал проблеми да намеря каквото търся. Сега, ако на 1ви Юли търсиш места в Северна Гърция за 15ти Юли, малко е тегаво - вече няма ковид и балканските параноици, дето отказваха да ги чипират, сега налазват бясно. Та - бягай на ЮГ и без това Северна Гърция заради нас вече е скъпо и претъпкано