България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от drifty » 07 Юли 2023, 9:24

TNT написа:
drifty написа:Не съм минавал от там, нямам идея колко остри са завоите

С 39-ката на темпомат с 90 само един завой няма да вземеш :yes: Просто зад воланите само говеда. Може би се кара по-бавно, но МНОГО по-спокойно. С тези изпреварвания преди, ми се е налагало да правя трета лента, да не се челосаме :kuku: Както се написа отдавна във форума, на Ганьо не трябва да му се дава да преценява :mhihi: Сега е време да направят и магистралата. Дано я изкарат изцяло извън дефилето, а не 50/50.

Е, че значи си е съвсем нормален път. Към Търговище има едни завои по главния път за Варна, там си се кара с 60-70км/ч без проблем и ако цялата колона ги поддържа, всичко ток. Но като влезе един с 20км/ч и става леж.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 07 Юли 2023, 9:27

pampo написа:Една година без нито една жертва в Кресненското дефиле
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14835025
Спомням си колко зле беше прието това решение. Една година по късно резултатът е налице, докато майсторите на мотоспорта не са могли да покажат топ уменията си там.

Аз от много време проповядвам в тая тема че подобни ограничители (не такива дърварски колчета, има и по-модерни видове) трябва да се сложат на много места в страната и инцидентите ще паднат драстично. И винаги една не-малка група от хора обаче ми опонират че не била проблем инфраструктурата, ами манталитета на българина... То че и манталитета е проблем, проблем е, ама манталитета не може да го промениш от днеска за утре. Инфраструктурата можеш.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Юли 2023, 9:30

Каруци няма или поне няма някой толкова смел. Преди време беше закъсало някакво камионче и беше станало бая колона, но то това е очаквано. Кара се нормално, може би една идея по-бавно от преди.

Като човек, дето тежко хейтише тия колчета, признавам, не бях прав. Спасените животи са най-важното!

Друг остава факта, че не си дават зор с магистралата, която щеше да спаси всичките животи и време и т.н.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Юли 2023, 9:45

drifty написа:
TNT написа:
drifty написа:Не съм минавал от там, нямам идея колко остри са завоите

С 39-ката на темпомат с 90 само един завой няма да вземеш :yes: Просто зад воланите само говеда. Може би се кара по-бавно, но МНОГО по-спокойно. С тези изпреварвания преди, ми се е налагало да правя трета лента, да не се челосаме :kuku: Както се написа отдавна във форума, на Ганьо не трябва да му се дава да преценява :mhihi: Сега е време да направят и магистралата. Дано я изкарат изцяло извън дефилето, а не 50/50.

Е, че значи си е съвсем нормален път. Към Търговище има едни завои по главния път за Варна, там си се кара с 60-70км/ч без проблем и ако цялата колона ги поддържа, всичко ток. Но като влезе един с 20км/ч и става леж.

...и същите не желаят посмъртно да използват отбивките, които са направени за пропускане на колоната! Защото така ще признаят на целия свят, а най-вече на себе си, че са ... идиоти!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 07 Юли 2023, 9:54

Боли ги дедовия, че правят колона.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 07 Юли 2023, 11:38

Това с поддържането на 90 в този участък-само ако няма движение или през нощта примерно. Има много последователни завои, съответно няма видимост, от едната страна е Струма от другата скали. Понякога има паднали камъни зад завоя, а пътя тесен и няма много място за маневриране. Отделно има коли, които не могат да взимат завоите с тази скорост поради ред причини-неопитен или възрастен шофьор, деца в колата на които има става лошо, колата не е в добро техническо състояние и така. Самото дефиле е 15-ина километра, та ако се мине в колона с 60 няма да се загуби кой знае колко време. И без това после се набиват да висят на Кулата, не знам за къде бързат :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Юли 2023, 11:54

В момента обикновено точно с 60 се минава, но спокойно, без нерваци.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Юли 2023, 11:55

Дефилето е с 2 посоки нали знаеш. :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 07 Юли 2023, 12:01

Kroki написа:Дефилето е с 2 посоки нали знаеш. :D

Забелязъл съм :mhihi: , в обратната посока се набиват да чакат на кръговото за качване на магистралата :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Потребител
Аватар

Мнение от n.metodiev » 07 Юли 2023, 12:14

Последните няколко пъти като съм го минавал цялата колона си се движихме с около 70 км/ч. при положение, че си имаше трафик. Направи ли и впечатление, че никой не се лепеше за предишния, поне до колкото виждах колите около мен

Изпратено от моят MAR-AL00 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Юли 2023, 12:38

streetz написа:Статусите на някои "инфлуенсъри" не остаряха добре деба :D
Screenshot 2023-07-06 224151.jpg

Няколко пъти минавам през дефилето след като има колчета - няма нищо общо с преди.
Не знам дали са опасТни изпреварванията, но не съм виждал такъв смелчага.
Явно е голям проблем да покараме 20 минути и да се кефим на природата около нас, пичката до нас или просто на това, че сме живи и здрави и отиваме да си правим кефа.
А странно на Тракия със 140 ме изпреварват 5 карача за 170 километра...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Юли 2023, 17:41

Няма такава олигофренска държава , за пореден път се убеждавам . Тръгнали баш в пика на сезона да кърпят пътя между Златни пясъци Варна . Малко преди Св Константин и Елена е тапата и стигаше над дървения мост аз като се набих . Половин Варна е със затворени улици заради тия ремонти баш в тия месеци като става троен трафика заради туристите . Гръцката махала има 3 улици ги кърпят стана 1 месец е ад , пътя за Каменар зтаворен стана 2 месеца ровят и там , ул Прилеп срещу ВиК и там ровят . За Виница стана 3 месеца е затворен пътя . Вместо да почнат тия ремонти феврураи март и май юни да е завършено най късно те ги влачат с месеци и разкопават още даже там където няма нужда . :banghead:
Последна промяна Jordana на 09 Юли 2023, 9:11, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Юли 2023, 14:41

Jordana написа:Няма такава олигофренска държава , за пореден път се убеждавам

Май сме на едно мнение за територията населена с алчни примати :bchug:

Чета, че за седмицата има 15 загинали по пътищата... :help: И сега виждам това...
15 убити за 6 дни, иначе акции, макции, к0ра ми Янко!!!

:shock: :shock: :shock:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Юли 2023, 18:03

:dunno: :help: :help:

Пет жертви на тежка катастрофа на околовръстния път на Видин
Пет жертви и двама ранени има при тежка катастрофа на околовръстния път на Видин, станала вчера вечерта към 21:30 ч., предаде БТВ.

Пътнически микробус с благоевградска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от с Баня, се е блъснал в товарен автомобил с хасковска регистрация, спрял за изчакване на ред за преминаване в посока граничния пункт.

Загинали са водачът на буса и четирима пътници – две жени и двама мъже. Другите двама пътници – мъж и жена, са настанени във видинската болница.

По-късно БНР предаде, че е критичносъстоянието на един от двамата пострадали при тежката катастрофа.

Двамата ранени са 28-годишен младеж, който е в критично състояние в реанимацията във видинската болница и 54-годишна жена, която е настанена в хирургията с по-леки травми, каза Цветан Василев, дежурен лекар в хирургията.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Юли 2023, 19:04

Преди малко си пуснах Хоризонт да слушам Хора, Пътища, Автомобили... доста катастрофи, загинали, глоби, неадекватни решения на АПИ и т.н.

"шофьорите" - масово без кжники и пияни, правят тежки зyлуми доста често фатални

Положението не е никак розово и със сигурност не се оправя достатъчно бързо :confused: Крайно време е хората от които зависят тия неща да започнат да работят, и то да работят качествено, защото от тях зависи адски много, не знам толкова ли е трудно за осъзнаване :dunno:

Щели да засилват видео контрола в центъра на столицата, защото много хора минавали на червено и било много опасно (No shit, Sherlock!!!)

Хората само в центъра минават на червено, в останалата градска част няма проблем :ok: :banghead: :ranting:

И още такива неща "на парче" :confused:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата