България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Ма как тъй пияни, без книжки и на червено, нали само и единствено се караше бързо до сега. 

Top Gun Maverick написа:За трилентови те в София не мога да говоря, но за тука мога. Значи вчера слизам да махам поредната ударена котка на изхода на града. Лежеше си бая умряла, а преди 10 мин бях минал и нямаше, сутрин разбира се около 9 кога всеки цървул бърза за на майка си това. Слизам и точно я хващам за опашката и тя помръдва, почва да гледа с очите напред, да се мъчи да отваря уста, но зор реагираше все пак като я изтеглих на тревата. После видях, че стои там умряла нацяло и главата и леко виси от бордюра, нямам идея дали е мръднала леко напред, котакарк беше всъщност. В този момент, а и колкото време повече минава желая на всички минаващи през града на подобни места, редовни снимки, ама да се пукат от яд като плащат и да се чешат по канчето защо така станало с тях. Днес видях две малки котенца, едното на пешеходна пътека ударено, другото по-надолу. Редовно махам някоя котка от асфалта. Жена ми снощи ми говореше как те излизали внезапно и затова ги блъскат, да, съгласен съм, че не всяка котка може да спасиш. После ми каза как карала с 30 и една котка и скокнала внезапно и на косъм да я блъсне. И аз питах "ама не я блъсна нали, а ако караше с 20-30 отгоре дали щеше да и се размине"...и получих прав си. Та така. Писна ми да гледам как идиоти, които карат и не очакват да им изскочи нещо просто блъскат котките в градовете. 100 метра по-надолу на това място се караше със 100+ винаги, редовно имаше блъсната котка и дори куче по-рядко, но съм виждал. Откакто има тринога, дори да я слагат веднъж седмично аз ударена котка не съм видял там!!!!!![]()
![]()
![]()
За 15000 триноги в страната, за да се слагат в градовете на места, където трябва да се кара бавно, за всякакви рестрикции ако щете, за платени глоби преди ГТП, за, за, за! И не защитавам котките, те излизат внезапно, ама така е устроено това животно, има силно развити инстинкти, които понякога надделяват над разума и не мислят. Но както в много държави има разхождащи се диви животни където им падне и трябва хората да се съобразяват с тях, така и тука може да се съобразяваме малко повече с котки, кучета, таралежи, катерица видях вчера убита бе мамка му, костенурка съм виждал дебил да лети срещу нея и от удара тя да гръмне даже, бахти малоумниците без грам чувство за околния свят да има в огромни количества, без шофьорски умения, но пък с много, много големи его и неебаване на нищо, на абсолютно нищо. А някои просто са тъпи и грам не мислят. Не говоря за разсеяни, на всеки може да се случи, говоря за тъпи природно.
Е това е прекалено... дай да караме с 10, щото можело някое коте да излезе на пътя... малки са, нито можеш да ги видиш, изскачат внезапно, не се съобразяват с колоте. На бездомните котки/кучета не им е мястото в градската среда, сред тежкия трафик, все още, чисто еволюционно не знаят да се пазят от колите - нито усещат колко бързо се движат, нито знаят че са твърди и един удар с тях може да бъде фатален. Автомобили има едва от 100 и нещо години. Иначе да, 40 на трилентов булевард е пълно безумие.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/790891
Ти да видиш. Малко ред по Ганьостралата...
"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочи полицаят в ефира на Нова тв.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/790891"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочи полицаят в ефира на Нова тв.
Евалата. Ей тия нещастници дет ми мигат отзад, макар че карам с над ограничението, са сред най-големите отрепки на пътя. Купил си 350 коня джип и решил че тряя да го надъни с 220 на магистралата в час пик. Ей льольо, нито си на аутобана, нито си на Монца.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Имало автомобили от едва 100 години, колко си прав. Котки има откак има хора, съзнаваш ли разликата? Ще има котки и когато няма да има автомобили. Дай като не им е мястото на пътя да се кара вдигайки пушилки пък както стане. Никой не казва с 10 да се кара, но като си в малки улички трябва да се съобразява това. Ако се спазваха градските ограничения по мое мнение щяха да умират 1 от всеки 10 сега умрели котки, таралежи, катерици, кучета, гълъби, лястовички и т.н.
П.п: Тия светещите на дръвника. Все повече ще изгарят. Карал съм и с безумни скорости, ако няма предпоставка да блъсна някой не светя.
П.п: Тия светещите на дръвника. Все повече ще изгарят. Карал съм и с безумни скорости, ако няма предпоставка да блъсна някой не светя.
Последна промяна Top Gun Maverick на 11 Юли 2023, 12:33, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Аз също съм мигал не веднъж, ама на хора дето карат със 120 в лява лента и не се прибират макар и да могат. Ама тва да мигаш на някой дет изпреварва със 150, просто щото си решил че магистралата е лично твоя, е съвсем друго нещо.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Jorixa написа:steeN написа:https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/790891"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочи полицаят в ефира на Нова тв.
Евалата. Ей тия нещастници дет ми мигат отзад, макар че карам с над ограничението, са сред най-големите отрепки на пътя. Купил си 350 коня джип и решил че тряя да го надъни с 220 на магистралата в час пик. Ей льольо, нито си на аутобана, нито си на Монца.
you are doing it wrong
първо трябва да се извеждат тия дето карат нарочно в лявата лента при свободна дясна и да им се съставят актове, а след това другите... наредили се, братче, 2 км колона в лявата лента, а в дясната няма никой

п.с. как пък на мен никой не ми свети

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
vicho написа:
първо трябва да се извеждат тия дето карат нарочно в лявата лента при свободна дясна и да им се съставят актове, а след това другите... наредили се, братче, 2 км колона в лявата лента, а в дясната няма никой![]()
п.с. как пък на мен никой не ми свети![]()
Е зависи къде, то с нашата магистрала има някой участаци дето дясната лента не става за шофиране, така че там е ок да карат нарочно в лява. Иначе не ти мигат щот явно караш само в дясна лента. Щото в лява и с 200 да караш ще се намери некой с 220 да ти мигне.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://www.segabg.com/hot/category-bul ... te-fishove
Интересно.
В безсилието си да се справи със събирането на глобите за нарушения по пътищата МВР опря до работодателите. От министерството са решили да натоварят шефовете на фирми със задачата по връчване на фишове и наказателни постановления.
Интересно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Няма интересно и безсилие, да им ги връчват ако искат с пощенски гълъби. Като си нарушил ще си плащаш. И без това повечето глоби са символични, та не голяма драма, че някой щял да плати 50-100(35-70)лв. след като го намерят на работното му място.
П.п: Карал съм със 180 в лява лента с М5-ца и ми е святкал гоУф отзаде, и то не някакво ве ер 6 примерно.
П.п: Карал съм със 180 в лява лента с М5-ца и ми е святкал гоУф отзаде, и то не някакво ве ер 6 примерно.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
steeN написа:https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/mvr-shte-natovari-rabotodatelite-da-vruchvat-putnite-fishoveВ безсилието си да се справи със събирането на глобите за нарушения по пътищата МВР опря до работодателите. От министерството са решили да натоварят шефовете на фирми със задачата по връчване на фишове и наказателни постановления.
Интересно.
Те и сега събират неплатени сметки, просто ще се добавят и тези към КАТ

- vicho
- старши ентусиаст
-
https://www.kriminalno.com/%d0%b0%d1%80 ... eWXjm82RqY
всеки си прави каквото си иска, пък да не говорим, ако е "Звезда"

всеки си прави каквото си иска, пък да не говорим, ако е "Звезда"

Не разбирам защо намирането на нарушителя е проблем. Изпраща се честитката на последния известен адрес и с това се приключва. Ама загубила се, ама той/тя не живее вече там… товс е проблем на нарушителя. След 6 месеца неплащане се отнема книжката и при едно спиране те арестуват за управление с отнета книжка.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
alx написа:Не разбирам защо намирането на нарушителя е проблем. Изпраща се честитката на последния известен адрес и с това се приключва. Ама загубила се, ама той/тя не живее вече там… товс е проблем на нарушителя. След 6 месеца неплащане се отнема книжката и при едно спиране те арестуват за управление с отнета книжка.
не било хуманно така
първо се опитват да ти връчат постановлението 2 години, после още 2 години се води връчено и "тече" давност и след това я камилата, я камиларя

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
vicho написа:https://www.kriminalno.com/%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%88%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%80/?fbclid=IwAR21t7TLILoRKd5nPP92b0LtnpHZd7816aclXRz3AY7b3AYVFeWXjm82RqY
всеки си прави каквото си иска, пък да не говорим, ако е "Звезда"![]()
![]()
Нещо не те разбирам в случая. НАВСЯКЪДЕ по света всеки си прави каквото си иска и си носи съответната отговорност. В случая не виждам нещо по-различно, хванали са я с 1.25 и ако беше с 1.20 щеше да е по-различно, ама на, ще я съдят. Къде е драмата?
Масово ченгетата вече не цепят басма щото си бил известен. В случая не пише дали се е опитала да им изпее нещо дори за да я пуснат, значи въобще не са имали такъв интерес куките и са я думнали. Аз се радвам на такива новини, ти се мръщиш. Сега целия шибан хайлайф на БГ ще научи и ще цъкат с език, че вече така не може, че е трудно, че не прощават, че не е както едно време. Първо обикновените граждани минахме през това, не помниш ли? Сега е ред на хайлайфа.