Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от Don_Diego » 19 Юли 2023, 11:44

Мен в Гърция са ме черпили само като сме направили голяма сметка и то са ни дали десерт, не за цялата група ами колкото да отбият номера. Последния път на 400+ евро сметка ни дадоха десерт за 10 евро подарък :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колкото до тукашното обслужване - наистина е зле в 98% от заведенията, но в останалите 2% е дори пред това в Гърция :bchug:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Юли 2023, 11:51

Всичките води, хлебчета и десерт са заложени ценово в артикулите. Да, яко е че така го правят и да тъпо е, че тука нямат акъл за 2ст, за да погъделичкат по този начин клиентелата.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 19 Юли 2023, 12:31

Написах го горе. 6 салати по ~17лв + по едно малко узо на калпак комплимент, заедно с хиляди извинения от персонала. Вярно, чакахме много време вероятно поради глупаво планиране на собственика да има достатъчно наличност, но се реваншираха доволно. Може би ключовото беше, че се забавлявахме с персонала, а не им държахме сметка за забавянето.

Миналата година на 20 души ни донесоха 2-3 табли шотове на Игуана. Вярно, бяхме поръчали няколко пъти по толкова преди това, но си подсигуриха, че ще сме там и следващите дни.

И въпреки това, по-често ми се е случвало в Гърция да носят комплименти алкохол (водата и хлебчетата не ги броя). Най-приятното беше като се оказа, че сме отседнали при братовчедите на собственика на ресторанта и веднага дойдоха с комплименти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 19 Юли 2023, 14:05

В тукашно заведение си поръчвам наливна бира.Носи сервитьорката чашата,повечето си имат маркер докъде е 0,5л при което и правя забележка,че едвам пяната ми на бирата е до маркера а не самата течност :mhihi: тя нещо смърцафърца и избяга.След 3мин друга нейна колежка ми носи друга чаша доволно напълнена с думите съжалявам за предишната бира,това е комплимент от заведението..аз така :shock: благодарих и оставих доволен бакшиш.Това ми се случва за пръв път в наше завдние!!
За гърция просто няма да коментирам..нямало е случай да остана разочарован от обслужване или храна, а в последно време повече там ходя по кръчми отколкото у нас :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Юли 2023, 16:16

Е.Димитров написа:Ей, как хвалите чуждото само!
Все едно никога не са ви правили жестове в България.
На мен пък последният ден пък ми се обади собственика на наетият от мен апартамент на морето, за който плащах и ми предложи да остана още един ден безплатно, защото следващите гости щели да дойдат по-късно.
Това включваше и безплатно да ползвам паркинга.

Какво значи безплатно да ползваш паркинга? :dunno: Да не е бил платен? Щото в Гърция никога не съм плащал за паркинг, освен един път в центъра на Солун! Това за 15 години ходене по няколко пъти в годината! :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Юли 2023, 16:20

zAcK написа:
Е.Димитров написа:Ей, как хвалите чуждото само!
Все едно никога не са ви правили жестове в България.
На мен пък последният ден пък ми се обади собственика на наетият от мен апартамент на морето, за който плащах и ми предложи да остана още един ден безплатно, защото следващите гости щели да дойдат по-късно.
Това включваше и безплатно да ползвам паркинга.

Какво значи безплатно да ползваш паркинга? :dunno: Да не е бил платен? Щото в Гърция никога не съм плащал за паркинг, освен един път в центъра на Солун! Това за 15 години ходене по няколко пъти в годината! :bchug:

Затворен комплекс е и собствениците на този апартамент не са купили парко място, което в днешно време си е направо прецакване. А на вън извън комплекса почти няма къде да се паркира и хората наемат парко място в един платен паркинг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Юли 2023, 17:38

Колега Димитров, убу де, не те разбирам. Къв е тоя затворен комплекс...ти на море ли си или в София отишъл ? Къ па нема се набутам в комплекс още по-малко затворен :))
Айде да не си на 1-ва линия чак...ама.... комплекс...
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Юли 2023, 18:19

Ще те улесня:
Представи си, че е хотел на 100-200 метра от морето.
Удобството на просторен апартамент, където може да си доведа и кучето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Юли 2023, 18:54

100-200 метра от морето става...щото иначе като кажеш затворен комплекс и друго си представям :) Като най-малкото е , че морето е ..някъде там.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Юли 2023, 20:41

Моджо написа:100-200 метра от морето става...щото иначе като кажеш затворен комплекс и друго си представям :) Като най-малкото е , че морето е ..някъде там.

И аз си помислих, че някакси си представяш пандиз.

Дори обмислям покупка там на някой двустаен с цел , като стане май месец да се изнасям на там до края на септември.
И без това работя от вкъщи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юли 2023, 9:58

Моджо написа:100-200 метра от морето става...щото иначе като кажеш затворен комплекс и друго си представям :) Като най-малкото е , че морето е ..някъде там.

Все пак в България няма разлика между жилищен комплекс (урбанизорана зона) и хотел в туристическа зона :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 20 Юли 2023, 10:40

В България като се замисля, май само в Хепи са ми подарявали неща при техен фал :mhihi:

Всички други масово са шушумиги и се мъчат да те изкарат теб виновен. То и няма как - в Гърция където се сравнява 90% са семеен бизнес, тук е бизнес на някой, който няма да го видиш никога, а другите са работници, които ги въртят всеки сезон...

За Черноморието от много време ме дразнят (да не говорим, че понятието летен вирус със с**не и повръщане някак другаде по моретата лятото не съм го срещал...), та им пожелавам догодина още по слаб сезон :wave:

P.S.: Като гледам цените на по интересните хотели тук бих казал, че вече опциите не са само Гърция - Италия и Испания също. За бюджетните чувам, че Албания яко набира скорост също. Турция мен не ми представлява интерес (там масово като слушам, ходят гладни и бедни да се наядат на all inclusive-a :mhihi: ).
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юли 2023, 10:55

Ако искате да спрем да сравняваме българското с гръцкото море , защото на всеки е ясно че сравняваме кон със магаре... Нещо като Пампорово срещу Маерхофен. Навсякъде може да си изкараш добре, стига да познаваш мястото и да си с правилните хора и нагласа. Обаче да си опрадваме нашето, само защото е в България, не е релевантно. На мен ми е полезно да се дават добри примери за нашето море, защото моят опит за 25 години ходене в нас е че 90% от местата не стават, основно заради обслужване и цени. Морето е ясно че е мръсно, студено и често бурно, това няма как да се промени...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Юли 2023, 11:04

Както каза един познат, на нашето море вече са само паралиите. Който няма пари, отива в Гърция. А който е хептем скъсан - в Турция :mhihi:

Шегата настрана, по нашето море все още може да минеш по-тънко, има все още евтини нощувки. Аз обаче предпочитам да дам малко пари отгоре или просто да отида 1 ден по-малко, но да си почина и да няма проблеми. Чакане по граница с часове би ме напрегнало, но дотук рекорда за Гърция ми е 30мин. Тази година минах за 3мин на Кулата. Единственото, което леко ме напрегна на отиване, беше колата :mhihi: Изгора ми мигача вече в Гърция, имах резервна крушка - доста тясно да изкарам крушката. Смених я в край на сметка, потеглих, на първата нужда да пусна мигач - пак изгоря :mhihi: Дефектна :mhihi: Веднага имаше някаква супер селска бензиностанция, момичето на касата видя, че търся крушка. Викна собственика/управителя, човека търси заедно с мен в купчината с кутийки и ми намери :bchug: В България най-много да се опитат да изкарат повечко пари от теб, като видят, че си на зор.

До Лефкада винаги ми се е струвало по-далече, отколкото ми се шофира за ПОЧИВКА. Един колега обаче ходи с по 1 нощувка на Халкидики да си раздели пътя и си е идея за догодина :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 20 Юли 2023, 11:07

Някой хора като мен търсят бурно море. :dunno: Това е един от малкото недостатъци който виждам в Гърция - липса на вълнение. :dunno:
Не бих го определил и като студено в обичайния летен сезон.

Мръсно е относително понятие - визуално мръсното море за мен не е проблем. Въпросът е дали е мръсно с водорасли, пясък от вълнението и т.н. или е мръсно с мазут, фекалии и други неща. Мръсотията обикновенно върви ръка за ръка с презастрояването и многото хора, за съжаление не останаха много места във и около които да не е бетонирано.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата