Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от TheDriver » 20 Юли 2023, 16:30

Сравняваш ябълки с круши.

Всичко което изброи са типични за местната кухня неща идващи от "доставчици" някъде наблизо. Нормално е същите неща във Варна да са по-скъпи.
Освен това не всички тъпчат риби и калмари всеки ден.

Мен ме интересува колко ще ми излезе изхранването с това което дадения ресторант предлага. Колко струва основно ястие от менюто в БГ ресторант(винен кебап примерно) спрямо основно ястие от менюто в Гърция(мусака с тиквички примерно).

Full board там където ще почивам ми излиза 60лв. на човек на ден или 180лв. за двама възрастни с две деца. В други хотели имаше и за 45лв. на човек.....

Колко струва изхранването на човек в ресторанта на хотела или друг ресторант на плажа в Гърция?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 20 Юли 2023, 16:38

За мен въпроса е къде ти е по приятно. За по евтино, мисля че на всички им е ясно, че в Гърция НЕ е, спрямо България.

Иначе ми е писнало от кокошкарските номера на нашенци и сърби/македонци. Като ги видя, че се мъкнат с хладилните чанти, на beach bar... Като искаш да си носиш - носи си и чадър и една кърпа и на свободната зона... Гърците също все повече им се дразнят и ги подкрепям, че почнаха на много места да слагат минимална консумация, за да може да ползваш чадъра и шезлонга. Ама те искат на хубавото, за едно кафе с вода за 3 евро и после да се хвалят колко евтино са минали :lol:

За вечеря също много ме кефи какви числа се обявяват. Аз и жената под 60-70 евро рядко сме падали (2-ма човека). Ако почнеш с интересни риби, особено диви си лесно 100-200 евро.

Иначе със скапани гироси и за 3 евро можеш да минеш при желание...

Full board/all inclusive не е много популярно, поне в Северна Гърция. Има няколко хубави хотела, които го предлагат, но там цените не са много адекватни (около и над 1000 евро/лева на вечер, примерно Ikos веригата или Sani) :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Юли 2023, 17:08

Дривер, Македонията в Добринище /механата / знаеш ли я ? Е същите са и цените в Гърция почти навсякъде където съм бил. Както и порциите. Са като ида в Бяла ще ви кажа как е. По принцип си е по-скъпо в Гърция, ама вече са доста приближени нещата като цени. Ся, който пие алкохол и обича некви рибешки работи - не знам. Аз алкохол /дори и бира/не пия и риби и подобни не обичам. Децата са мераклии на оТкопод, ще видим колко ще го ядат. На мен ми е 160 евро на вечер за 4-ма, с вкл закуска и вечеря. Хотелчето е на брега. Каката вече не е безплатно, а е 50% от цена за възрастен. Беше по 90 евро /даже под 90 /преди години да го ева, ама... Обяда го сложи 40 еуро и 10 еуро плажа кафе и сок , стават 210.
в Бяла ми е 70 еуро нощувката с включено нищо. Подозирам, че под още 100 еуро за едене нема да паднем, даже и да не е много скъпо. Плажа не знам как ще е..нямам нищо против да си плащам за шезлонг и чадър, обаче ако са наредени един до друг през 2 метра ще си купя чадър и ще заровя в пясъка :)) Разликата е 40 еуро на ден спрямо Гърция...ама ако не плащам шезлонгата. Та чак много по евтино не е в бг . Вече. Виж ако си на квартира нещо може да е и по 2 по-евтино. Оти га одех в Царево плащах 40 лв за етаж от къща :)) В сравнение с цените по хотелите си беше без пари направо.
И след като ще ходим за 8 път май стана в Гърция на това място явно нащо няма какво по-добро да ни предложи, освен евентуално по-евтино. Като изобщо не съм от тия дето викат, че сичко е гомНо по нащо море. Напротив. Ходим си и на него и никога не сме имали каквито и да е проблеми ни с нощувки, ни с храна, ни с болести, ни с вода.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 20 Юли 2023, 18:04

Моджо написа: Хотелчето е на брега. Каката вече не е безплатно, а е 50% от цена за възрастен. Беше по 90 евро /даже под 90 /преди години да го ева, ама... .

Коя е тази "каката" - за по голяма дъщеря става въпрос или нещо друго ? :) :) :)
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Юли 2023, 18:12

Да бе, по-голямата дъщеря. Нема други каки около мен :)) От ония де.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peshehodetz » 20 Юли 2023, 18:32

Моджо написа:Да бе, по-голямата дъщеря. Нема други каки около мен :)) От ония де.

Така си и помислих, но това "каката" ме върна доста години назад. Сетих се за един мой съученик и приятел от немската. Та като падна стената и народа се юрна по света обаче за разлика от сега, 90-те години не можеше така свободно да се пътува, изискваха се визи, а те не се вадеха така лесно. Та този мой съученик заби на морето и се ожени за една германка от Щутгарт 5 години по голяма от него и така се измъкна. Обаче непрекъснато и викаше "каката" като станеше въпрос за нея. Ще си правим срещи на класа по случай 10 години от завършване или некакви други и все казваше " ще видя дали каката ще дойде с мен" или ще ходят с "каката" по Испания или Италия и други подобни. :) :) :)
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юли 2023, 18:41

Понеже сме на тема "далаверка" да отбележа, че в едно (популярно за българи) пропаднало село с гаден плаж на :idea: Касандра, рибата на деня беше 120евро/кг а гръцката салата беше 20евро - разбира се 100% от посетителите бяха нашенци и трябваше резервация 2 дни по-рано - wtf !?! Седнахме голяма компания, персонала очевидно знаеше и бг и английски, но накрая сметка дойде само на гръцки, без касов бон, само плащаме в кеш - и с бонус- поне +30% над консумацията. :idea:
В доста по-класен ресторант, в непосредствена близост до известен хубав плаж на Тасос, прясната риба беше на бройка - по 15 евро Фагрито а салата 7 евро - като салата е огорман порция със 100гр козе сирене. Същата тази таверна обслужва 4 звезден хотел - защо ли е евтина ?...

На Корфу няма да коментирам цените защото ходих преди 5 години, но да речем че.бяха трудни за осмисляне (скандално ниски)

Сега ще споделя как е на Кефалония

Но да - на мен и жена ми , една вечеря в София или в Бургас ми е 150лв + и то без да ям прясна риба. В Гърция харчим много пари, просто защото СИ СТРУВА. А у нас се чака 1 час+ само за
- викане на сметка 20минути
- сервитьорка да си вземе парите (щото ПОСа все не работи) 20минти
- недей боже да чакаш ресто - 20 минути

BTW - Да, на Миконос и Санторини е по-скъпо и от Слънчака :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юли 2023, 19:07

Ха ха това цигане дето го качихте тука със сметката 650лв за мраморното телешко чак по телевизиято го дават . Задействала се някаква комисия да ги проверява цените ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peshehodetz » 20 Юли 2023, 19:29

Ма тези цигани ли са, аз си мислех че са турци ? :( :( :(
keep walking

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2023, 19:37

Jordana написа:Ха ха това цигане дето го качихте тука със сметката 650лв за мраморното телешко чак по телевизиято го дават . Задействала се някаква комисия да ги проверява цените ... :mhihi:

Какво има да проверяват?

В топ ресторантите с разните там намазани готвачи да не би една шепа зеленчук и 50гр месо да струват няколко стотин долара или евро?

Даже и без да ходим толкова надалеч 400гр пица, която я има, я не 100 -200гр месо и сирене да не би да е ОК да бъде 20 или 30лв?

Чипса ако го сметнем и най-долнопробния излиза, че ядем картофи на 20+лв. Крекери и разни такива глупости са пак килото брашно за левче отива на 20. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юли 2023, 19:54

За пиците не знам , не ям пица обаче някакво такова мраморно телешко 500 евро килото ядох в Германия на едно парти . Точно така го правиха на грамаж , филетирано и го пекът пред тебе на каменна плоча . В смисъл не е да се набухаш с кило и половина като тия и после да викаш фалирах , някакъв модел деликатес е ...поне аз така ги виждам нещата . Тия обаче гастарбайтерите ако му държат двата края е друго ..:ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Юли 2023, 21:57

На Халкидики в момента, ципура и лаврак от ферма 40 евра по заведенията, същите диви 70 евра килото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юли 2023, 22:28

bum_bum написа:
Jordana написа:Ха ха това цигане дето го качихте тука със сметката 650лв за мраморното телешко чак по телевизиято го дават . Задействала се някаква комисия да ги проверява цените ... :mhihi:

Какво има да проверяват?

В топ ресторантите с разните там намазани готвачи да не би една шепа зеленчук и 50гр месо да струват няколко стотин долара или евро?

Даже и без да ходим толкова надалеч 400гр пица, която я има, я не 100 -200гр месо и сирене да не би да е ОК да бъде 20 или 30лв?

Чипса ако го сметнем и най-долнопробния излиза, че ядем картофи на 20+лв. Крекери и разни такива глупости са пак килото брашно за левче отива на 20. :dunno:

Аз 1-2 пъти в месеца си купувам телешко по 200лв килото...Отделно от поне 5 години в София има ресторанти където пържола уж от същото е 250лв . Не знам какво толкова са се надъхали. Голям праз, че някой си е поръчал рибай рол стек и не е питал за цена.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Юли 2023, 9:25

И нещо извън тези теми. По Фокус казаха одеве, че и у нас дошла една тенденция, която по други плажове отдавна съществувала, ама аз не я бях чувал. Съветват малките деца да не се пускат чисто голи защото е възможно да се случи наоколо да има някакъв изрод, който да ги снима и да ги качва в някакви педофилски сайтове. :ranting: Та който има съвсем малки деца да внимава с тези неща. Навсякъде плъзнаха вече всякакви ненормалници. :kuku: :conf: :dummy:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Юли 2023, 9:30

Според репортажа са му казали, че е скъпо и то няколко пъти.
После въпросният казва "ми не разбираме добре български".
Отделно заведението си направиха добра реклама.

п/п
В някакъв репортаж го бяха снимали този пред къщата му.
Направо....а надписа над вратата цепеше мрака.
Нещо разчетох "живее ми се..." и това написано с латински букви, тоест на шльокавица :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата