Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от steeN » 22 Юли 2023, 11:04

bum_bum написа:Ние като нация сме крайно невзискателни към средата в която живеем.

Това е нещо, което се пренася във всички сфери на живота тук. Аз лично го отдавам на слабата защита на собствеността (във всички видове, частна, общинска, държавна) от страна на държавата. Всеки може да отиде да се изтропа (под всякакви форми) на чужда собственост и това рядко има последствия. От елементарни неща, на които всеки е бил свидетел, примерно как се изхвърлят боклуци в двора на съседи... до кражби, замърсяване или просто съсипване от безхаберие.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Юли 2023, 11:51

Безхаберието е държавна политика. Аз лично се отказах да се боря за малко по-чиста и приветлива среда там, където живея. Бях пускал снимки за едно кръгово, което направиха тук зимата. В момента в средата на това нещо има бурени, щир, трева високи близо 2 метра. Ако го погледне човек изолирано прилича не на гледка от място на 10м от което в блока се продават двустайни апартаменти за по 350к евра, преди акт за ползване, а от Живите Мъртви да речем, където държавата е спряла да функционира от няколко години.

Ситуацията е аналогична предполагам във всяко едно недоклатено общество. Когато големия бизнес действа чобански с мотива, аз да си направя хубавото хотелче, па другото съм му евал майката и държавата в ролята на регулатор я няма кво да очакваме?

И после идва слабоумника, който изсипва 700 бона за двустаен със спални по 12 квадрата за да гледа тоя пущинак навън. А човек, който харчи тия пари без да мисли за какво ги дава ги изкарва лесно и бързо. От там храната ни е по-гадна и по-скъпа от средното за ЕС. Надниците по-ниски. Жилищата построени с левия крак. И после "имам алергии, постоянна хрема, все съм изморен, все ме боли това и онова" и т.н. Е, къв да си като ядеш лайна и живееш в жилище, което те трови? Ма това искаме, това получаваме. Инфлуенсъри, чалга, Ферарита паркирани в прахоляка и калта, ВИП сепарета, плажове и хамаци. Ако нямаше търсене, нямаше да има и предлагане. :dunno:

Иначе на хартия нещата са доста строги, но важат за мишкарите и за тия, които не бутат под масата. На мен започването на строежа, вместо законовия срок от месец отне година и половина. Като една от причините беше новата наредба за извозване на отпадъците. Повече от 6 месеца никой в община Банкя не можеше да я разчете правилно. Не се и обаждат в СО да питат, щото не може ти така да притесняваш началниците. Чакаш той да ти се обади за нещо и междувременно ако е в настроение вежливо да го запиташ. Ако си платиш нещата се решават бързо и лесно. Ако не, може да чакаш с месеци и години. Ако не бях с това мислене, тук където сега живея можех да имам 3 апартамента, вместо да съм на квартира, щото недостроената ми къща струва там някъде. И така като напредват годинките все по-често мисля, че е скъпо и ненужно да имаш принципи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 23 Юли 2023, 9:02

Добро утро от Тасос - Скала Рахони .Тук жегата се понася по леко :D Пристигнахме вчера , само като видях опашката за ферито ми се дръпна фъшкията , особено след като се бях зарекъл юли и август да не стъпвам в Гърция :mhihi: .Викам си тука ще е мазало ... Обаче тези по феритата са факири - качихме се и тръгнахме за 25 мин. - машини са откъм експедетивност. И на плажа учудващо спокойно без много народ ...На този плаж всичко е фри - желателна била консумация 10 евро на сет / Платана бийч /.Цяла Румъния и половин Сърбия са на острова .Снощи към два часа беше 29 градуса - ама покрай брега се понася .Четирима човека в Горгона при Костас оставихме 110 евро с узо ,салати , риби , бири и морски дарове - няма изяждане - големи порции . Ами добре е за сега :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 23 Юли 2023, 9:46

https://glasnews.bg/razsledvane/more-i- ... eo-515752/

Море и (малко) бетон.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Юли 2023, 9:53

И аз съм доволен от почивката в Керамоти.
Не съм доволен,че ми умря алтернатора преди Маказа...ама поне мерцедеса е с нов акумулатор успя да ме върне в Кърджали.
Оттам гледахме едно кино в "мола" докато стане... и стана.
Хапнахме и пийнахме доволно.
Цените са нормални.Храната е чудесна.
Жега много.
Ходихме един ден и до Тасос,но набързо,че ме притесняваше алтернатора да не се предаде пак.
И там добре.
Само пустите му комари на Комароти...ама там си е така. :mhihi:
Иначе екстра.Починах доволно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2023, 10:11

Гледам на едно място, няма да посочвам държавата и местността , та гледам така наречените "защитени дюни" и на тях кацнали разни неща, като заведения и подобни.
Ама много точно някакси са се позиционирали защитените дюни около заведенията.
Не казвам, че има заведение върху дюни разбира се :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2023, 10:11

Мислиме до година да си наемеме няква къща за около месец в Гърция лятото. Някой знае ли някакви сайтове в който се предлагат такива едномесечни рентали ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 23 Юли 2023, 10:30

airbnb.com - има всичко :) И не само за Гърция де, много удобна платформа е ако не ти се занимава с хотели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Юли 2023, 10:32

То и в букинга има къщи.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2023, 10:34

damian2112 написа:airbnb.com - има всичко :) И не само за Гърция де, много удобна платформа е ако не ти се занимава с хотели.

Гледах ги, ама там са обявени цени на нощувка, съответно като сложиш цял месец излиза малко дебело. Все си мисля че за по-дългосрочни рентали би трябвало да е по-евтино

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 23 Юли 2023, 10:49

Намираш телефона и се обаждаш, ако има сайт директно през него пробваш. Не знам дали ще направят кой знае каква отстъпка, съмнявам се.
Гледам във vili.bg има също къщи в гърция.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 23 Юли 2023, 10:51

Jorixa написа:
damian2112 написа:airbnb.com - има всичко :) И не само за Гърция де, много удобна платформа е ако не ти се занимава с хотели.

Гледах ги, ама там са обявени цени на нощувка, съответно като сложиш цял месец излиза малко дебело. Все си мисля че за по-дългосрочни рентали би трябвало да е по-евтино
Ами понеже точно вчера търсих, на някои обяви си пише за отстъпки при по-дългосрочно ползване. Освен това, винаги можеш да се свържеш с домакина през платформата и да се разберете за цена и срок, обикновено отговарят много бързо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 23 Юли 2023, 10:54

Пиши в гугела rent house in greece и гледай
https://www.spiti24.gr/en/to-rent/property/chalkidiki

Примерно.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2023, 10:58

Моджо написа:Пиши в гугела rent house in greece и гледай
https://www.spiti24.gr/en/to-rent/property/chalkidiki

Примерно.

Търсих, ама ми излизаха само някви с луксозни вили за по 10000+ евро ан месец :mhihi: Тоя сайт изглежда ок, ще го прегледам мерси. Ще чекна и airbnb-то пак

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Юли 2023, 13:16

о.Тасос си остава една от добрите дестинации, които са най-близо до нас!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата