Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Море 2023г.?!...
За къщи за месец най-добре е airbnb, там често си има заложена отстъпка за седмица, за 10 дни ли за 1 месец.
Не се надявай да ти излезе на 50% от колкото за 1 бр нощувка х30
Нещо от сорта на 20% е добро намаление.
Иначе има много други сайтове, но те са с разни скъпи неща, които надали се търсят
Не се надявай да ти излезе на 50% от колкото за 1 бр нощувка х30
Нещо от сорта на 20% е добро намаление.
Иначе има много други сайтове, но те са с разни скъпи неща, които надали се търсят
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
steeN написа:Това с "презастояването" и мръсотията в градовете е почти и единствено софийски феномен заради специфичната география.
Едно голо плоско поле. Дори в Пловдив няма такова нещо.
По морето точно бяха тръгнали към събаряне нещата и имахме някаква еуфория покрай ковид с ваканционни жилища, но и това ще отмине.
Хората ще разберат, че да имаш второ жилище, което да седи празно 2/3 от годината е доста скъп лукс, въпреки че звучи много романтично.

А по темата- и ние се колебаехме за ваканционен имот, но след бързи калкулации ест се оказа, че не си струва, особено ако си купиш нещо в Жилищен Комплекс дето уж е хотел а всъщност всичките ти 8000 съседи в блока,, така де - "хотела" идват само уикенда да се насерат от пиене....което не протича много тихо...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Трети ден сме в Сарти, ми баят убаво е, доколкото почивка на море може да е убава де. Някакво студио на първа линия, излизаш и си на плажа, което с дете е огромна екстра. Колата не съм я поглеждал откакто сме тука, само е заметната с едно чердже да не изгори таблото. Лошото е, че жената си прави устата да сме пробвали някакви други плажове... кариди бийч и някакъв друг, били много вървежни. За мен всичкото море е жега + пясък + солена вода = мизерия, сега на всичкото отгоре и кола да разкарвам.
Яденето евтино поне (щот риба и мекотели не ядем), порциите огромни, всичко вкусно, даже едно посиране за адет няма
Само не одобрявам, че тука на всичката скара ръсят горчица - гироси, сувлакита, пържоли, кюфтета... сефте виждам такова нещо в Гърция, някаква нова мода сигурно.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
За плажовете е хубаво да се разходите надолу, има големи красоти. Моите фаворити са Арменистис, Ориндж бийч и Тиганиа по-надолу, като на последните два трябва по-рано да се отиде на плажа. Кариди нещо не ми хареса , Лагониси малко по-нагоре е топ също 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Шагообъркаш човека. Арменистис и Ориндж са в посока България. Аз му викам нагоре.
Тигания не го знам къде е, че и ние не сме много туристи. Някъде близо до Талата имало уникален плаж с бял пясък ама достъпа бил кофти. На Арменистис плажа е много голям и не е такъв уютен като по-малките, като напр Талата. Иначе наистина хубавите плажове са като тръгнеш с лодка или падълборд по брега, докато ти паднат ръцете. Ходил съм във всичките посоки и все има нещо. 50кв плаж и няма никой. Някои са повече камънаци, но има и такива само с пясък. Само от Талата в ляво като тръгнеш към града няма нищо. Т.е. има един ама е някакъв нудистки къмпинг
Миналата година се возим с падълборда и гледам малък плаж и хора. Викам- там сме. Га наближихме, гора от хойове

Миналата година се возим с падълборда и гледам малък плаж и хора. Викам- там сме. Га наближихме, гора от хойове

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кой от квото го е страх. От другото няма кво да се притеснявам
На връщане имаше и една интересна история с един катамаран и някакви руснаци ама не е за форума

На връщане имаше и една интересна история с един катамаран и някакви руснаци ама не е за форума

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мой приятел днес ми звънна, бил една седмица на Слънчев бряг та спомена някои цени: чадър и два шезлонга 50 - 60лв, баничка 7-8 лв...
Едно семейство с две деца остава на плажа и паркинг 150лв от воле.
На платената зона няма хора
но на свободната било пълно .
Едва ли ме лъже
На платената зона няма хора

Едва ли ме лъже

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз на слънчака знам за място на плажа, където се плаща само консумацията и тя е минимум 20 лева за чадър и два шезлонга.
Поне така беше в последните 2-3 години, вероятно и тази година.
Тази година не съм ходил там.
Поне така беше в последните 2-3 години, вероятно и тази година.
Тази година не съм ходил там.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Поздрави от Кефалония 
Изкривих се от път, тръгнах в 04:00 от София и стигнах Кефалония в 15:00ч ...след което ДВА часа карах до хотела в другия край на острова , температурата е 35 до 40 градуса в планината, но очакват захлаждане. Като единствен минус се сещам, че има много цикади на острова...
... Натам ...колеги, не знам как а някой идвал тук, някога ще мине през главата да даде същите пари за почивка в БГ. Хотела ми е на цената на такъв в БГ, в най-лачената таверна на плажа , цените са по-ниски от в Тюленово. Природата тук е по-красива и от на снимките а като минах над Асос и Миртос, щях да припадна. Няма такива панорами....единствено ме е яд, че чак сега идвам до тук ...и че дойдох с кола

Изкривих се от път, тръгнах в 04:00 от София и стигнах Кефалония в 15:00ч ...след което ДВА часа карах до хотела в другия край на острова , температурата е 35 до 40 градуса в планината, но очакват захлаждане. Като единствен минус се сещам, че има много цикади на острова...
... Натам ...колеги, не знам как а някой идвал тук, някога ще мине през главата да даде същите пари за почивка в БГ. Хотела ми е на цената на такъв в БГ, в най-лачената таверна на плажа , цените са по-ниски от в Тюленово. Природата тук е по-красива и от на снимките а като минах над Асос и Миртос, щях да припадна. Няма такива панорами....единствено ме е яд, че чак сега идвам до тук ...и че дойдох с кола

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
acho.rs написа:Поздрави от Кефалония
Пътят е много, няма две мнения, но йонииските острови са с класи над северната част на Егейско море. По всеки параграф - цени, климат, пътища, хора, кухня, морето, плажовете...
Уви, няма много алтернативи за стигане до там. В Превеза има едно летищенце Актион, до което чат-пат имаше някакви чартъри, но отдавна не съм се интересувал.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
barty написа:Мой приятел днес ми звънна, бил една седмица на Слънчев бряг та спомена някои цени: чадър и два шезлонга 50 - 60лв, баничка 7-8 лв...
На платената зона няма хорано на свободната било пълно .
Едва ли ме лъже
Нашите са на Китен, както и един колега сега е там с жената и детето и един приятел пък се заговорихме вчера и той там ходил съвсем скоро и всички коментираха, че цените на храните са по-ниски от тези в Търново и като ми пращат разни менюта, ми наистина е по-евтино.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Как върви капманията "Много е чисто на Бетономорието"? Успешна ли е?
https://dariknews.bg/regioni/varna/myrtvi-plyhove-na-plazha-eto-kakva-e-prichinata-za-nepriiatnata-gledka-vyv-varna-2354260
А обяснението кърти ли мивки???
Тръбите за лайната имат преливник, който е буквално се излива в морето!!!
Т.е. да се чете, лайната се изливат в морето!
Евала! 

https://dariknews.bg/regioni/varna/myrtvi-plyhove-na-plazha-eto-kakva-e-prichinata-za-nepriiatnata-gledka-vyv-varna-2354260
РИОСВ-Варна извърши проверка, след като миналата седмица на Южния плаж в града изплува голямо количество мъртви плъхове и мокри кърпички. Инспекцията е установила, че причината за неприятната гледка е канализационен преливник, който е замърсил морето.
„Към битово-фекалната канализация, която е от смесен тип, има преливник и при силен дъжд той се излива в дъждовната канализация. Тя пък се зауства във вълнолома наблизо и се получава замърсяване на морето. Това се дължи на изграждането на множество заведения в район.
А обяснението кърти ли мивки???
Тръбите за лайната имат преливник, който е буквално се излива в морето!!!
Т.е. да се чете, лайната се изливат в морето!

Последна промяна zAcK на 25 Юли 2023, 9:01, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Моджо написа:Лефкада не е ли по-близо.? И ферибот няма.
Нищо общо между двата острова, Лефкада за мен си е чист комерс, в сравнение.