Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от acho.rs » 25 Юли 2023, 9:01

Моджо написа:Лефкада не е ли по-близо.? И ферибот няма.

Мисля,че Кефалония е по-красив остров. Иначе да - Лефкада, особено ако си близо до моста, се стига за 8 часа.
И за да съм обективен, ще кажа че гръцката ТОЛ система е най-малоумната в света...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 25 Юли 2023, 9:02

zAcK написа:Как върви капманията "Много е чисто на Бетономорието"? Успешна ли е? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

https://dariknews.bg/regioni/varna/myrtvi-plyhove-na-plazha-eto-kakva-e-prichinata-za-nepriiatnata-gledka-vyv-varna-2354260

РИОСВ-Варна извърши проверка, след като миналата седмица на Южния плаж в града изплува голямо количество мъртви плъхове и мокри кърпички. Инспекцията е установила, че причината за неприятната гледка е канализационен преливник, който е замърсил морето.

„Към битово-фекалната канализация, която е от смесен тип, има преливник и при силен дъжд той се излива в дъждовната канализация. Тя пък се зауства във вълнолома наблизо и се получава замърсяване на морето. Това се дължи на изграждането на множество заведения в район.

А обяснението кърти ли мивки???
Тръбите за лайната имат преливник, който е буквално се излива в морето!!!

Т.е. да се чете, лайната се изливат в морето! :ok: Евала! :mhihi:

Нещо много новини конкретно за Варна ми станаха. Някой май си прави предизборната кампания през нова телевизия :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 25 Юли 2023, 12:08

acho.rs написа:

Мисля,че Кефалония е по-красив остров. Иначе да - Лефкада, особено ако си близо до моста, се стига за 8 часа.
И за да съм обективен, ще кажа че гръцката ТОЛ система е най-малоумната в света...

Вземи си транспондер от първия тол пост след границата, а имат офиси и на много други тол постове.
От миналата година транспондерите работят за всички магистрали в Гърция и се спестява много време.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 25 Юли 2023, 12:26

acho.rs написа:Поздрави от Кефалония :)

Здравей колега, интересувал ли си се какво е времето там Септември месец , че съм запланувал ходене в тази посока в самото начало на Септември :roll: Все пак там е доста по на ЮГ , но си е остров :dunno:
Хубаво да си изкарате :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Юли 2023, 12:52

msi200 написа:
acho.rs написа:

Вземи си транспондер от първия тол пост след границата, а имат офиси и на много други тол постове.
От миналата година транспондерите работят за всички магистрали в Гърция и се спестява много време.

:bowdown:
don_gori написа:

Здравей колега, интересувал ли си се какво е времето там Септември месец , че съм запланувал ходене в тази посока в самото начало на Септември :roll: Все пак там е доста по на ЮГ , но си е остров :dunno:

За първи път идвам. Септември особено в началото трябва да отлично време. То и днес в момента (около 13:00ч) е 31 градуса с бриз, така че се търпи. Но ако си във вила, някъде по склоновете да знаеш, че е доста по-топло (поне +5градуса)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Море 2023г.?!...

Мнение от Anthony_J » 25 Юли 2023, 13:06

Jorixa написа:Мислиме до година да си наемеме няква къща за около месец в Гърция лятото. Някой знае ли някакви сайтове в който се предлагат такива едномесечни рентали ?
Като човек, който дава къща под наем в Гърция, мога да ти кажа, че не трябва да очакваш някакви чутовни намаления за 1 месец, особено в топ сезона. Макс 20%. Аз имам постоянно запитвания дори за наемане за целия сезон, но нямам никаква изгода от това, при положение, че още февруари всичко ми беше букнато до края на септември. Единствено ако намериш някой, който не му се занимава с настаняване, почистване, пране и т.н., но пък такива имоти обикновено са калпави и няма голям избор. Моят съвет е да избереш нещо в AirBnb и пишеш на собственика, като намерите начин да се свържете извън платформата. Така ще можеш да получиш добра цена, тъй като AirBnb товари сериозно наемателите с над 15% отгоре на цената, която търси хоста. Той пък плаща 15% данък върху стойността на резервацията, който си го калкулира в цената към клиента, а може да си го спести. И най-добре да си направиш резервацията максимално рано, до края на тази година.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Юли 2023, 18:27

don_gori написа:

Миналата година началото на септември в Кефалония си беше сериозна жега. Там сезона е до средата на октомври, като мога да кажа, че от 20-ти септември нататък е приказка. Цени на нощувки, спокойствие, обслужване в кръчмите-всичко е плюс :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 25 Юли 2023, 18:43

Преди седмица се върнах от Ксамил в Албания. За втори път съм там, преди беше доста по евтино в сравнение с Гърция, сега цените са малко по ниски от Гърция. Страхотни плажове и хубава храна. След 10 дни заминавам за Гърция и ще мога д а дам по точно сравнение :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Юли 2023, 19:07

Antony J ква е тая забрана деца до 12 часа на плажа и за кои дни се отнася. Че наше писаха че ще има и така си остана. Има ли я, нема ли я не е ясно.
Пп за отстъпката 20% ми се виждат даже много. На мен повече от 10 не са ми давали.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Юли 2023, 20:36

empar написа:Пътят е много, няма две мнения, но йонииските острови са с класи над северната част на Егейско море. По всеки параграф - цени, климат, пътища, хора, кухня, морето, плажовете...
Уви, няма много алтернативи за стигане до там. В Превеза има едно летищенце Актион, до което чат-пат имаше някакви чартъри, но отдавна не съм се интересувал.

Кажи ми че не включваш Лефкада в това сравнение?

Моджо написа:Antony J ква е тая забрана деца до 12 часа на плажа и за кои дни се отнася. Че наше писаха че ще има и така си остана. Има ли я, нема ли я не е ясно.
Пп за отстъпката 20% ми се виждат даже много. На мен повече от 10 не са ми давали.

Вчера определено всички деца бяха на плажа /гръцки, българи, макета и тн./
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 25 Юли 2023, 21:16

Моджо написа:Antony J ква е тая забрана деца до 12 часа на плажа и за кои дни се отнася. Че наше писаха че ще има и така си остана. Има ли я, нема ли я не е ясно.

Няма такава забрана за деца на плажа - фалшива новина е това :)

Краткосрочните наеми в сезона наистина не излизат изгодно... ние затова си наехме една къща дългосрочно преди 10-на години уж за 1-2 години и още си я държим...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 25 Юли 2023, 23:52

Поредната лъжа на нашите медии. Не знам дали от тъпотия или умишлено. Няма никаква забрана, просто има препоръка от здравните власти да не се водят деца на плажа от 14:00 до 17:00, тъй като бяха големи жеги. От 2-3 температурите се нормализираха, поне в Северна Гърция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Юли 2023, 0:15

///M Power написа:
empar написа:Пътят е много, няма две мнения, но йонииските острови са с класи над северната част на Егейско море. По всеки параграф - цени, климат, пътища, хора, кухня, морето, плажовете...
Уви, няма много алтернативи за стигане до там. В Превеза има едно летищенце Актион, до което чат-пат имаше някакви чартъри, но отдавна не съм се интересувал.

Кажи ми че не включваш Лефкада в това сравнение?

Включвам го, но с уговорката, че никога не съм ходил на лятна почивка на западния бряг на Гърция или прилежащите му острови. Бръмчал съм доста, на риболов, но от Октомври до Март, когато има само местни, някой и друг италианец и разни северняци.
Левкада е най-достъпният остров, заради грандиозните си 20м. отстояние от континента. В следствие на това е най-"слабия" всички, но пак е на извънземно ниво, сравнено с откровената мизерия на северна Егея.
На мен лично ми е фаворит, но по субективни причини. Ако има някой друг риболовец във форума сигурно знае за прословутия ФАР и какви неща се случват там през есента.
На връх Никулден да топнеш ташунките на Порто Кацики е насравним кеф, последван от брутална настинка! :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 26 Юли 2023, 12:50

Да добавим и че в Северна Гърция - Тасос, Кавала, Халкидики , Катерини - морето и природата са си перфкетни, а климата доста по-мек от жегите на юг. Дори бих казал и че обслужването (ресторанти, хотели) е на добро ниво, проблема ...сме ние, сърбите и македонците :D Носим им доста пари, но и балкански манталитет и поведение. Все пак доакто ни таксуват с 30-50% повче от на юг, си им 3 добре на гърците.

ПС: малко жълти новини - двойка шезлонги с чадър в Скала Кефалония - 20 евро Такса (не консумация) .
Пресните риби са по 15 евро и огромни, идват с гарнитура ама не черпят вода и десертчета...при положение че такова риби в Егейско ги ловят на 35-40 евро, аз съм ок с 1 евро за 1.5л вода.
Гръцката салата е порция точно 1кг ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 26 Юли 2023, 18:26

... За гърците Халкидики и Северна Гърция са еквивалента на северозападна България. За тях хубавите курортни места са на юг от Атина и островите.
Северна Гърция щяха само да са чували за туризъм, ако не бяхме ние, сърбите и румънците.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата