България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Пак не отказваш тест, а само техния, но пак се явяваш някъде си, тука пише с какви срокове разполагаш.
https://www.google.com/amp/s/advokatboz ... %25BE/amp/
Но това е от април, не знам дали не са гласували нещо друго. Може би в новините довечера може да кажат за отказ след като обяснят за новите санкции с отнемането.
https://www.google.com/amp/s/advokatboz ... %25BE/amp/
Но това е от април, не знам дали не са гласували нещо друго. Може би в новините довечера може да кажат за отказ след като обяснят за новите санкции с отнемането.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Прекалено буквално го приемате това "отнемане в полза на държавата", само за справка на Враня при баретите има един паркинг пълен с подобни коли и нито една не се ползва за нуждите на държавата
.
Преди да се стигне до това отнемане обаче колата ще поседи на точно такъв паркинг докато минат всички съдебни дела и има окончателна присъда.
Няма вариант днес те свалят пиян от S класата и утре тя да е вече на разположение на НСО да я юркат
Отделно самата държава не иска такъв тип коли защото поддръжката им е скъпа и е по-вероятно НАП да ги разпродава чрез търгове. Има няколко конфискувани и по-лачени коли в ескорта на КАТ и всичките до последно бяха в окаяно техническо състояние (на Лансера му приплъзваше съединителя почти на всяка предавка след 3.5к оборота
)

Преди да се стигне до това отнемане обаче колата ще поседи на точно такъв паркинг докато минат всички съдебни дела и има окончателна присъда.
Няма вариант днес те свалят пиян от S класата и утре тя да е вече на разположение на НСО да я юркат

Отделно самата държава не иска такъв тип коли защото поддръжката им е скъпа и е по-вероятно НАП да ги разпродава чрез търгове. Има няколко конфискувани и по-лачени коли в ескорта на КАТ и всичките до последно бяха в окаяно техническо състояние (на Лансера му приплъзваше съединителя почти на всяка предавка след 3.5к оборота

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ползата е налице, колкото и да размишляваме и това, че ще "изгорят" няколко невинни човека е в рамките на нормалното 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Сега в малките градове алкохолиците, които са известни просто няма да ги вземат на работа, а в някои фирми ще се подписва договор, че си съгласен да те тестват преди да ти дадат служебно МПС.
Няма нужда от това. Според новия член в закона, ако колата не е твоя собственост ти налагат глоба с размера на оценката на МПСто. Никой няма да конфискува фирмени автомобили или такива на други лица.
Зависи кога и как откажеш/не приемеш резултата от теста.Какъв е варианта ако откажеш тест за наркотици?
За сега най-добрият вариант както писах по-горе е "...отказ от тестване с DrugTest(ако изобщо се стигне до изготвяне на протокол от тяхна страна) и да настоявам да ми бъде връчен талон за химико – токсикологично лабораторно изследване".
Адвокатът с който говорих не можеше категорично да потвърди, дали този ход ще доведе до отнемане на книжката за 24 месеца(или по-скоро докато излезе резултатът от теста). Но категорично е най-добрият начин за отказ, ако си сигурен, че нищо не си пипал.
Другите варианти за отказ са:
- отказваш да бъдеш тестван за наркотици изобщо(приемаме че няма ПТП) - губиш книжката за 24 месеца и плащаш глоба 2000лв.
- отказваш да бъдеш тестван за наркотици и алкохол - губиш книжката за 48 месеца и плащаш 4000лв глоба.
- резултатът от DrugTest излиза положителен, ти не се съгласен с него и искаш кръвен тест - пишат ти акт за 24 месеца без книжка и глоба 2000лв, който на теория отпада, ако резултатът от кръвният тест е отрицателен.
Тънък момент е протоколът за тестване за наркотици. За разлика от алкохола, тестването за наркотици не е толкова свободно и за да имат право да го направят трябва да има признаци, че си употребил(прегледайте протокола доста е детайлен). Неправилно или неуместно съставен протокол също може да е причина актът да падне. Освен това могат да се пишат възражения към него, а не само към акта.
Разбира се, ако решат ще пишат каквото си искат в протокола и ще опитат да те тестват.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
TheDriver написа:- резултатът от DrugTest излиза положителен, ти не се съгласен с него и искаш кръвен тест - пишат ти акт за 24 месеца без книжка и глоба 2000лв, който на теория отпада, ако резултатът от кръвният тест е отрицателен.
До колкото знам, тоя резултат се чака 3м...

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:TheDriver написа:- резултатът от DrugTest излиза положителен, ти не се съгласен с него и искаш кръвен тест - пишат ти акт за 24 месеца без книжка и глоба 2000лв, който на теория отпада, ако резултатът от кръвният тест е отрицателен.
До колкото знам, тоя резултат се чака 3м...
бавно стават изследванията... много са сложни

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Изглежда ОК, но защо не решиха проблема с тестовете на кръв (сроковете и бр. лаборатории) и вярността на пробите за наркотици.
Dräger DrugTest 5000 - 10 000лв дадохме за това велико изобретение и сега го прескачам в офиса, че е в голям куфар, а точността му е описана:
https://liberty420.org/2019/04/03/mohno_acab/
Dräger DrugTest 5000 - 10 000лв дадохме за това велико изобретение и сега го прескачам в офиса, че е в голям куфар, а точността му е описана:
https://liberty420.org/2019/04/03/mohno_acab/
3 месеца дори звучи силно оптимистично. Доколкото знам масовият случай е поне 6 месеца.
Просто е:
- отказваш да подпишеш протокола, отказваш да те тестват с DrugTest и искаш талон за кръвен тест - има 50/50 шанс да ти пишат акт и да си без книжка докато излезе теста, но колата ти няма да бъде конфискувана.
- рискуваш с DrugTest и имаш някакаъв процент шанс тестът да е фалшиво положителен, отказваш да се съгласиш с резултата и искаш талон за кръвен тест - гарантирано получаваш акт за 2 години без книжка и 2000лв., но колата ти не е конфискувана. Ако кръвния тест е отрицателен имаш разправия с КАТ за отпадането на акта.
* тук има и допълнителен риск некомпетентен служител на МВР да пише акт по новата алинея(и да конфискува автомобила), а не по регламента за отказ от тестване.
Просто е:
- отказваш да подпишеш протокола, отказваш да те тестват с DrugTest и искаш талон за кръвен тест - има 50/50 шанс да ти пишат акт и да си без книжка докато излезе теста, но колата ти няма да бъде конфискувана.
- рискуваш с DrugTest и имаш някакаъв процент шанс тестът да е фалшиво положителен, отказваш да се съгласиш с резултата и искаш талон за кръвен тест - гарантирано получаваш акт за 2 години без книжка и 2000лв., но колата ти не е конфискувана. Ако кръвния тест е отрицателен имаш разправия с КАТ за отпадането на акта.
* тук има и допълнителен риск некомпетентен служител на МВР да пише акт по новата алинея(и да конфискува автомобила), а не по регламента за отказ от тестване.

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Този протокол къде може да се намери, че ми стана интересно да го прегледам.
Иначе ми е интересно при "фалшиво положителен" и после кръвно доказано отрицателен тест, можеш ли да заведеш дело срещу КАТ да пропуснати ползи да речем?
Иначе ми е интересно при "фалшиво положителен" и после кръвно доказано отрицателен тест, можеш ли да заведеш дело срещу КАТ да пропуснати ползи да речем?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Има и по-просто, сигурен си, че не вземаш наркотици и лекарства подобни на наркотици и си даваш пробата. Мен така един, който ме беше топнал преди години и ме спрях на буркани остана с пръст в уста, понеже не искаше да вземам клиентите на скапания му автобус. Ами излизат си отрицателни като няма хептен нищо. Да не ви казвам, че един пушил трева го тестваха и не отчете нищо. 
Драйвър, знам, че ти слагат глоба със стойността на МПС-то, което караш, нали с това почнах новината днес като не вярваха колегите чак.
А другите неща с отказ и т.н. ги пише в адвокатската статия.
Спокойно, не мисля, че някой колега от форума ще изгори без нищо, досега никой не е изревал от така наречените фалшиви тестове.

Драйвър, знам, че ти слагат глоба със стойността на МПС-то, което караш, нали с това почнах новината днес като не вярваха колегите чак.

Спокойно, не мисля, че някой колега от форума ще изгори без нищо, досега никой не е изревал от така наречените фалшиви тестове.
Последна промяна Top Gun Maverick на 09 Авг 2023, 15:22, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.

- vicho
- старши ентусиаст
-
drifty написа:Този протокол къде може да се намери, че ми стана интересно да го прегледам.
може... и ще ти дадат 100к компенсация

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На едната 24-ка картинг в Хасково имах много големи болки от мускулна треска и бях изпил 3-4 Окита. Окитата пък случайно разбрах светкали на тия тестове. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То колко неща би трябвало да светкат, ако са толкова чувствителни и светкат как им падне... Паракофдал, Ацефеин, Седалгин нео (ае тва е със зелена рецепта, ама масово се изписва) и половината сиропи за кашлица 

drifty написа:Този протокол къде може да се намери, че ми стана интересно да го прегледам.
Може, ако ти се занимава с дела.
Ако си шофьор, доставчик, таксиджия и т.н. вероятно има смисъл(ако си на светло

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Top Gun Maverick написа: досега никой не е изревал от така наречените фалшиви тестове.
Ти новини може да не гледаш, ама нали разказваше че радио слушаш.
Има стотици ако не хиляди такива случаи ......
Това че нямаш познат на който да се е случило далеч не значи че няма.
TheDriver написа:drifty написа:. Ако си IT и работиш от вкъщи ще хвърляш пари и нерви на вятъра.
Ooo не бъди сигурен, ще накараш шефа да ми издаде бележка че понеже не мога да ида в офиса, понеже живея в друг град(по ЛК) и пътувам всяка сутрин, след отнемането на книжката ми се е наложило да започна дистанционна работа, което е намалило резултатите ми с 90% и ще претендирам за тези 90% за всички месеци, а адвоката който ще е на процент ще си съдере дъ-то да спечеля

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...