България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от pampo » 09 Авг 2023, 15:53

Top Gun Maverick написа:Има и по-просто, сигурен си, че не вземаш наркотици и лекарства подобни на наркотици и си даваш пробата. Мен така един, който ме беше топнал преди години и ме спрях на буркани остана с пръст в уста, понеже не искаше да вземам клиентите на скапания му автобус. Ами излизат си отрицателни като няма хептен нищо. Да не ви казвам, че един пушил трева го тестваха и не отчете нищо. :help:

Драйвър, знам, че ти слагат глоба със стойността на МПС-то, което караш, нали с това почнах новината днес като не вярваха колегите чак. :mhihi: А другите неща с отказ и т.н. ги пише в адвокатската статия.
Спокойно, не мисля, че някой колега от форума ще изгори без нищо, досега никой не е изревал от така наречените фалшиви тестове.

Какво значение има дали е от форума, или не. Грешни резултати излизат супер често, те затова и от КАТ са изпищяли оня ден. Само че как така само техният синдикат оспорва теста, а обикновения човек с кашлица ще го кара на вода, вместо сироп. Или за по-сигурно, ако пиеш каквито и да е лекарства - не шофираш...
Да не говорим, че ако все пак си пушил трева например, преди 1 седмица - тестът може да излезе положителен и гърмиш, ама това бива, отказваш тревата и това е... С лекарствата не е толкова лесно, ти дори не занеш какви са тези, които излизат на тестовете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Авг 2023, 15:55

vicho написа:
drifty написа:Този протокол къде може да се намери, че ми стана интересно да го прегледам.

Иначе ми е интересно при "фалшиво положителен" и после кръвно доказано отрицателен тест, можеш ли да заведеш дело срещу КАТ да пропуснати ползи да речем?

може... и ще ти дадат 100к компенсация :lol: :D :D :D :smoke: :weed: :weed: :weed:

Много си остроумен, но ако ти се случи нещо такова бързо ще ти се изтрие усмивката от лицето. Представи си докато си возиш децата случайно да светнеш за нещо, дето си пил заради болки от контузия по време на някое от тичанията ти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 09 Авг 2023, 16:12

От адвокатската статия -

каква е разликата между "медицинско изследване" и "тест с доказателствен анализатор" ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Авг 2023, 16:26

drifty написа:Много си остроумен, но ако ти се случи нещо такова бързо ще ти се изтрие усмивката от лицето. Представи си докато си возиш децата случайно да светнеш за нещо, дето си пил заради болки от контузия по време на някое от тичанията ти.

принципно си прав, ама пак е забавно... хем тъжно, хем забавно едновременно

щот не е доизмислено... както винаги, но да се надяваме, че ще го пооправят

аз лично предполагам, че ще наблегнат на конфискацията при пиянките за да си нямат проблеми органите :bchug:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 09 Авг 2023, 16:56

Важно е да се напомни, че теста се плаща от полицая ако е отрицателен, и от тествания ако е положителен.
Куките не тестват случайни хора на поразия и колкото и тъпи и ограничени да са, си имат нюх към кой да напънат :mhihi:
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Авг 2023, 18:37

blqsu4ko написа:Важно е да се напомни, че теста се плаща от полицая ако е отрицателен, и от тествания ако е положителен.
Куките не тестват случайни хора на поразия и колкото и тъпи и ограничени да са, си имат нюх към кой да напънат :mhihi:

Един такъв има платен с мое участие! Отиде зян, неизползван, но разпечатан... :dunno:
Преди година някъде ме спират една вечер един дърт и един много млад, много надъхан и крайно агресивен дришльовец. Дришито ми иска документи без да се представи.
Много го разсърдих, че искам да се легитимира, изпъна се като струна, представи ми се ТРИ ИМЕНА и като се почна една плеяда...
- Сега ще ти правим тест за наркотици. Ако излезе нещо ще сваляме номера, без книжка, а-у, заплахи, дела, затвор, апокалипсиси и т.н.
- Дооооообре, давайте го. :lalala:
Аз се връщам от риболов, мега спокоен и отпочинал и ми дреме на дедовия. Неделя късно вечер, никой за нищо не ме чака.
Вади дрисльото една опаковка и почва да я размахва!
- Помисли си внимателно дали си пушил трева(що точно трева не разбрах) в последните 10 дена, че отчита.
- Няма ядове, в последните 10 не съм, давайте!
- Аааа, а кога си пушил за последно? Помисли си!
- В девети клас, преди един мач на националния отбор с Италия.
Наистина тогава съм пушил за последно, от общо 3-4 пъти в живота. Гледа ми личната карта..
- :shock: :shock: :shock: Ма, ти си на 32 години БЕ!
- Да, на 32 съм! В един страшен дъжд направихме хикс с италианците на националния стадион и после настинах! Може и да не ми говориТЕ на БЕ!
В тоя момент рЕзко му спадна тестостерона и се осъзна, ама докато се пеняви явно е успял да скъса опаковката.
Оня дъртия вече взе да се усмихва широко и го строи да ми връща документите.
Да, ама на мен падне ли ми да се изгавря с прост милиционер НЕ ПУСКАМ!
- Аааа, чакай сега, отворил си го вече, дай да ме тествате, да не ходи зян поне.
- Не, не, приятна вечер Ви желаем!
Младото лайно вече е на шофьорското място в новата шкодичка и гледа настрани...
След още 2-3 опита от моя страна дъртия ми документите с насмешка, гледайки в земята и си заминаха! Не ми се мисли какви задвратници е ял лешпера после.
На следващия ден по друг повод си пия кафето с един адвокат и като му заразправях оня щеше да прерита от смях. Едвам си пое дъх да ми обясни, че идиотът сега това ще го плати и то беше нещо от типа на 59лв. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Авг 2023, 18:46

Да , ама ако си пил сироп за кашлица докато ловиш рибоци .....сещаш ли се ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Авг 2023, 19:08

Според мен този идиот просто ще го даде на следващия, знам че трбява пред теб да го отвори, но ще го обърне обратно примерно а и повечето изобщо не знаят за това с отварянето, та не го мисли него, сигурен съм че няма да плаща :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2023, 21:15

ivanski_2 написа:
Top Gun Maverick написа: досега никой не е изревал от така наречените фалшиви тестове.

Ти новини може да не гледаш, ама нали разказваше че радио слушаш.
Има стотици ако не хиляди такива случаи ......
Това че нямаш познат на който да се е случило далеч не значи че няма.

Така става като не пускаш целия цитат. Имах предвид, че от форума никой не е изгорял. Виж нагоре колегата го е разбрал като ме пита какво значение има дали е от форума или не.
Спокойно, не мисля, че някой колега от форума ще изгори без нищо, досега никой не е изревал от така наречените фалшиви тестове.

Иначе да, аз също искам да има точни тестове. Един мой колега изгоря така, стоя няколко месеца като глух петел и накрая кривната излезе чиста. Ама знаете ли истината? Той си употребява, не знам как е излезнала чиста, може би няколко дена не се е шил. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 11 Авг 2023, 9:29

Разпространява се един списък с лекарствата, които евентуално биха довели до фалшиво положителен резултат на DrugTest.

Бях почти сигурен, че антихистаминовите ще са включени и се оказах прав. Аз около 9 месеца в годината пия анихистаминови(сенна хрема) и макар да ги пия преди лягане по навик(в миналото медикаментите бяха със сънотворен страничен ефект, новите не са така) ми се случва да пия и през деня или пък да карам през нощта.
Сенната хрема върви ръка за ръка и с деконгестанти(капки за нос)....

Ако тоя списък е верен, една голяма част от населението сме "употребяващи" , особено в зимните месеци.

- нестероидни противовъзпалителни средства, употребата на препарати, съдържащи ибупрофен.
- аналгетици: трамадол, използван за лечение на умерен до силен болков синдром
- деконгестанти: псевдоефедрин е една от основните субстанции за производство на метамфетамин.Нурофен, Грипекс, Хюмекс и др.
- лекарства за суха кашлица: декстрометорфан се съдържа в редица медикаменти за лечение на суха и дразнеща кашлица, кодеин се открива по-рядко в състава на различните противокашлични средства,
- антибиотици: левофлоксацин и ципрофлоксацин от групата на квинолоните.
- антихистамини: дифенхидрамин и доксиламин, използвани главно за лечение на нарушения на съня
- антихипертензивни средства: лабеталол (бета блокер), дилтиазем и верапамил (калциеви антагонисти)
- перорални антидиабетни средства: метформина.
- антидепресанти и антипсихотици: тази група има най-много представители - Сертралин, тразодон, кветиапин, бупропион, флуоксетин, венлафаксин, амитриптилин
- психостимуланти: метилфенидат, използван при синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието,
- лекарства за лечение на HIV
- лекарства за редукция на теглото (фентермин), кортикостероиди (преднизон), лекарства за лечение на болестта на Паркинсон (амантадин), антипсихотици, както и редица добавки, съдържащи витамини от група В, канабидиол, макови семена, хинин

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 12 Авг 2023, 23:53

Не е верен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 13 Авг 2023, 0:03

Това е оригиналната статия. Колко да не е вярно,лекар го е писал. https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5 ... pJUBbijqZs
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Авг 2023, 10:36

Божанката какво ревна сега, друса ли се, че има проблем с това как пробата може да му отчете марихуана от преди седмица? :mhihi: И не е точно така, един наркоман беше пафкал сутринта, натопиха го, че кара, тестваха го на обяд и беше чист, а се чудел дали да отказва тест.
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/ ... la-1785891
Само аз ли виждам проблема в самия тест, а не във вземането на колата? Да го направят само с кръв тогава и докато не се докаже да не ти я вземат или да намерят точни тестове.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 13 Авг 2023, 12:22

Top Gun Maverick написа:Да го направят само с кръв тогава и докато не се докаже да не ти я вземат или да намерят точни тестове.

Е то тва е един от основните проблеми. Навсякъде в нормалните държави си невинен до доказване на противното, тука е обратното.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Авг 2023, 12:27

Я питай Кевин Спейси и Джони Деп дали е точно така. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата