Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от barty » 06 Авг 2023, 18:12

Мине ли Илинден и времето се обръща.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 06 Авг 2023, 18:26

barty написа:Мине ли Илинден и времето се обръща.

И така до към 20.08 - после морето става пак готино ,септември е перфектно :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Авг 2023, 12:50

Една равносметка “на половината” на морския ми престой по родното Черноморие тази година… реших за експериментирам и да ходя на ново място, без връзки и познати, което се оказа малко по-трудно от очакваното ама се оправих. Болшниството от родните “бизнесмени” по морето си заслужават слабия сезон и все по-големия отлив на туристи :ok:

На Южното съм, общо взето всеки ден на различно местенце ходим.
Тия по “лачените” барчета на Каваци и Градина са сбъркали бранша - държат плажовете празни, уж всичко било резервирано…пък цял ден никой не идва :kuku:
Други пък сложили 60лв за чадър и два шезлонга…и те са празни :mhihi:

Храната с малки изключения е зле…

Малко съжалих, че не съм си при мои хора ама като съм се хванал на хорото ще си го играя докрай :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Авг 2023, 20:45

Don_Diego написа:Една равносметка “на половината” на морския ми престой по родното Черноморие тази година… реших за експериментирам и да ходя на ново място, без връзки и познати, което се оказа малко по-трудно от очакваното ама се оправих. Болшниството от родните “бизнесмени” по морето си заслужават слабия сезон и все по-големия отлив на туристи :ok:

На Южното съм, общо взето всеки ден на различно местенце ходим.
Тия по “лачените” барчета на Каваци и Градина са сбъркали бранша - държат плажовете празни, уж всичко било резервирано…пък цял ден никой не идва :kuku:
Други пък сложили 60лв за чадър и два шезлонга…и те са празни :mhihi:

Храната с малки изключения е зле…

Малко съжалих, че не съм си при мои хора ама като съм се хванал на хорото ще си го играя докрай :help:

Предлагам после да идеш до Египет , да видиш дали е топло лятото...пък какво стане :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Авг 2023, 21:25

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Египет е задължителен вече ама преди да стане лято там :lol:
В крайна сметка се оказа, че няма измъкване от познати и поне откъм плаж/бар/обслужване уредихме нещата :smoke:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 12 Авг 2023, 21:34

Е поради мнения като това ич не ща да стъпя на нашето черноморие.Та ако ще без пари да е... ;)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Авг 2023, 22:30

Заради такива мнения се слага всичко под общ знаменател, а истината е, че и на нашето черноморие има предостатъчно хубави места, както и че в Гърция цените са х2 минимум(въпреки басните за евтината Гърция :kuku: )плюс, че солеността на нашето море е идеална и няма нужда да внимаваш колко си вътре и колко силно става по теб след като излезеш. Гърция може да има предимства, но не виждам защо е това плюене по нашето море. :dunno: Северните народи сигурно са луди защото идват тука, че и повтарят. :conf:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 12 Авг 2023, 22:38

Евтино им е да идват тук.Тия дето ги боли дедовият дали им е евтино не идват.
Как и да е.Не ми се плюва по нашите...
Факт е че храната в гръцко е космос в сравнение с храната тук.
За плажове и т.н. няма какво да говорим...просто територията е различна...
Ама как пък не си направиха поне малко труда нашите тук да усвоят малко културата от другите наоколо как се прави туризъм...неее знам...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 12 Авг 2023, 22:54

Тук проблема в за редовия турист, демек за почти всеки :mhihi:
Гърция също като тук има хубави и кофти места. Масовката места не са толкова уау колкото се изкарват.
Кухнята, особено морската е нормално да е друга вселена защото морето е навсякъде около тях и рибата е прясна, тук масово по-интересните риби са замразявани

Както казах - като отидеш при свои хора тук, цялото преживяване става съвсем различно, в ценово изражение също.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 12 Авг 2023, 23:56

В Гърция пък не е нужно да имаш хора - навсякъде храната и обслужването са топ по принцип. :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Авг 2023, 7:56

В момента съм в Гърция, някакво село Епаноми. За първи път идваме в този район на Гърция. Това което ми прави впечатление е че няма много българи и македонци, а повечето са си Гърци. На плажовете чадъри и шезлонги не се плащат, а са срещу консумация. Може да вземеш една вода която е 1 евро и да седиш цял ден ако искаш. Храната е много добра, както и обслужването. Нито имам свои хора тук, нито познавам някой. Вчера направихме малко гаф че си поръчахме всеки по една салата Гръцка, предупредиха ни че така не трябва ама....една салата беше 1,5кг. на цена от 7 евро - няма изяждане. Та като цяло като гледам как е тук се чудя на хората дето ходят по нашето Черноморие.

Sent from my 2201123G using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 13 Авг 2023, 8:24

От личен опит тази година .Примерна поръчка в Гърция , Тасос ,Скала Рахони ,Карадолас теверна:
Узо 200 мл. 7 евро
Вода 1,5 л. 1 евро
Гръцка салата 6 евро
Патладжан 3 евро
Калмари 8 евро
Ципура /с малко гарнитура/14 евро
Октопод 13 евро
Бяло вино /местно, каничка/ -2 по 0,5 л -8 евро
Една каничка комплимент , десерт сладолед , портокалов пай и диня /и трите!/ -комплимент
60 евро

България . Поморие , р-т Чайка
Ракия 1+1/2 13,50 лв.
Шопска салата 9,00 лв.
Салата на шефа 10,50 лв.
Сафрид 12 лв
Лаврак без гарнитура 29 лв.
Тиквички по гръцки :mhihi: 8 лв.
Бира 3 по 5 лв. 15 лв.
Селска ли бисквитена ли торта 6 лв.
Комплимент-не
103 лв.

Някъде може да съм объркал някоя стотинка . В Гърция вкусно и много , у нас- добре и хапнах / в този случай /.Заведенията са съпоставими - на брега , зад плажа , не са супер лъскави , но са добри .
Къде е по евтино и къде е по добре :roll: :dunno: Аз всъщност за себе си знам :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Авг 2023, 9:46

Ако някой си мисли че бирата навън е скъпа :D
Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Авг 2023, 10:18

Най-грубо салата в Гърция като количество е х2 на българската, да не говорим, че има х3 хубаво сирене.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Авг 2023, 11:31

Top Gun Maverick написа:Заради такива мнения се слага всичко под общ знаменател, а истината е, че и на нашето черноморие има предостатъчно хубави места, както и че в Гърция цените са х2 минимум(въпреки басните за евтината Гърция :kuku: )плюс, че солеността на нашето море е идеална и няма нужда да внимаваш колко си вътре и колко силно става по теб след като излезеш. Гърция може да има предимства, но не виждам защо е това плюене по нашето море. :dunno: Северните народи сигурно са луди защото идват тука, че и повтарят. :conf:

Чисто приятелски ти пожелавам някой ден, преди да станеш на 50г , да положиш върховни усилия и да изминеш тия +100км до Гърция - направи нещо ново, стига с това лайноморие, не сме на 18г да вече .... :ok: Кви са тия опорки - солена вода, ама то мноо скъпо, ама то и нашето си е хубаво. Хубава ни е планината, донякъде , морето ни е отходна яма, което и да искаме (а ние искаме) не можем да компенсираме със условия .

За да не съм офтопик - тази година се отказах да ходя за уикенди на нашето море и сега ще ходя за 4ти път до Гърция - този път за 4 дни пак и отново до Тасос. Както и да правя сметките, ми излиза същото като в БГ за 3 дни, само че в БГ получавам Дачия на цената на БМВ...е, има хора които ще кажат - ама Дачията може да минава през дупки - всеки си има приоритети

ПС: Гърция не е само Неа Перамус, Касандра и Катерини :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата