Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от dhtj » 18 Авг 2023, 20:38

bum_bum написа:
dhtj написа:А, колега падълист. :D

Те тая година 80% от плажуващите са педали :mhihi:

Готино е ама повече забавление за баланс. Да тренирам нещо с него не ми се получава.

Kaто си изправен наистина не можеш да се натовариш много, но ако гребеш седнал като на каяк става хубаво напомпване на ръце, рамене и гръб, пробвал ли си?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 20:46

Понеже не помагате си резервирах една почивка на Павел Баня да укрепим нещата преди зимата. :mhihi: :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2023, 21:22

dhtj написа:

Kaто си изправен наистина не можеш да се натовариш много, но ако гребеш седнал като на каяк става хубаво напомпване на ръце, рамене и гръб, пробвал ли си?

Пробвах, даже и със седалката ама ми е прекалено нестабилно. На истински каяк е съвсем различно.

Имаше един пич наблизо скачаше по него, тичаше, гребеше бързо прав с краката един пред друг. Много яко. Пробвах ама не ми се получава добре, бая вода изпих :mhihi: Бях убеден, че имам много добър баланс и ще клекна на един крак на него. Забрави. На два крака е лесно, на един - абсурд.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 18 Авг 2023, 21:47

bum_bum написа:Пробвах, даже и със седалката ама ми е прекалено нестабилно. На истински каяк е съвсем различно.

Имаше един пич наблизо скачаше по него, тичаше, гребеше бързо прав с краката един пред друг. Много яко. Пробвах ама не ми се получава добре, бая вода изпих :mhihi: Бях убеден, че имам много добър баланс и ще клекна на един крак на него. Забрави. На два крака е лесно, на един - абсурд.

10км си греба по дунава седнал за един следобед съвсем спокойно.
По 5км в посока, та течението не е фактор. Вечерта се чувствам като Larry Wheels :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Авг 2023, 3:19

slatanic написа:Понеже не помагате си резервирах една почивка на Павел Баня да укрепим нещата преди зимата. :mhihi: :ok:

Нещо ако ти трябва като дойдеш, питай. Или просто информация, особено ако идваш до града.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Авг 2023, 19:12

Карах 650 км и се прибрахме. Шкодата е върха :D
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Авг 2023, 20:09

Ами не вярвям нещо да се е променило от преди 5-6 години, но може да се чуем за приказката.
Аз ходя там от 20 години близо вече. Просто последно време съм избрал други дестинации за почивка.
П.с.Ходих до Видин,Делейна,Кула, София... 500+км и мерцедеса е бил върха... 2003 кога е произведен. :ok:
Ама и днес с трима и багаж даде 5.3 разход :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 19 Авг 2023, 23:41

Повечето плажове на Лефкада са камъняк, може би само на Гиалос имаше достатъчно пясък, че да може да копне дете с лопатка. На Егремни не съм ходил, че тъкмо беше имало земетресение и пътищата леко ги нямаше тук-там, та за него като най-известен нямам пряко наблюдение :) На повечето места водата бързо става дълбока и за деца не ми се вижда подходящо, трябва задължително с възрастен. Освен Василики - там е до колене на 50 метра навътре, но плаж няма, само трошен камък. Но пък там в района до Василики е Агиофили, който май има някакъв пясък и не е дълбоко, но пък е малък и хората се прескачаха буквално. Много е як островът, но за обикаляне и любуване на гледките, не за търкаляне в пясъка и плацикане. Може да е имало подходящи места, но не помня да съм ги видял за 10 дни обикаляне.
П.С. Сетих се и за Катизма бийч, че е пясъчен.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 20 Авг 2023, 7:45

Агиофили е топ :yes: Там достъпа само откъм морето май беше , или доста трудно откъм сушата :dunno: Аз със лодка ходих до там .Много зависи къде си точно на Лефкада ,че придвижването е тегаво въпреки късите /40-60 км. най много/ разстояния . А и септември тълпите там не намаляват - поне до към 20-ти. Егремни е за снимки . Пясъчните са малки и малко и доста натоварени .Микро Гиалос е с пясък , но във водата пак камъчета .Общо взето за мен Лефкада е прехвалена ,пренаселена и с много надути цени , ама пък не е лошо да се види :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 20 Авг 2023, 15:27

Благодаря и на двамата колеги :yes:

Ще ги прегледам предложенията и ще проуча :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 21 Авг 2023, 9:43

carmanf1 написа:Благодаря и на двамата колеги :yes:

Отидохме там и плаж за деца нямаше, добре че спяхме в Превеза, та започнахме да ходихм на север по крайбрежието на плаж /там имаше много които са подходящи/
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 21 Авг 2023, 9:53

Колеги, препоръчайте градче/хотел на Кефалония. Обмисляме да ходим с жената и детето в началото на Септември, но нямам идея къде да търся спане.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Авг 2023, 10:21

И аз ще съм там с моята мома.. Отвори гоогле, защото плажовете са доста популяни и ги има всичките, също и достъпа до тях. Потвържадавам, че дълбоко става почти веднага и за малки деца и моята жена(не може да плува) не е подходящо, но пък слагаш 1 очила и шнорхел и си ти. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 21 Авг 2023, 10:55

Kroki написа:

И аз ще съм там с моята мома.. Отвори гоогле, защото плажовете са доста популяни и ги има всичките, също и достъпа до тях. Потвържадавам, че дълбоко става почти веднага и за малки деца и моята жена(не може да плува) не е подходящо, но пък слагаш 1 очила и шнорхел и си ти. :)

Горещо препоръчвам разходка с корабче.Води ви до плажове до които няма стигане освен по вода,а са адски красиви!Хубаво е да обиколите и градчетата из острова,също са готини.На навигацията там много вяра недейте да и имате защото на момнети се опитва да ви прекара по най краткия път а това значи вместо по хубавите крайбрежни пътища да ви прекара през центъра на острова което е адското изкачване и после същото спускане по едни от най тесните пътища през които сте минавали,там се кръстих да не срещна кола в насрещното :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Авг 2023, 11:49

Phil написа:Колеги, препоръчайте градче/хотел на Кефалония. Обмисляме да ходим с жената и детето в началото на Септември, но нямам идея къде да търся спане.

Аз писах по-горе за Скала - приятно градче, доста красиво с хубава крайбрежна алея и добри ресторанти . Плажът е огромен и шезлонги има по абсолютно всяко време. 90% от туристите са англичани и амеирканци , което вдига нивото но и цените.
Друг минус е че плажът е смесен - камъни и пясък, което налага обувки а дълбоко става почти веднага с влизането - не става за деца без надзор. Ако обичате да обикаляте с кола - град Скала е най-югозиточната част и е далече от повечето интересни места.
Ако ходите все пак там - препоръчвам Ферибот от Килини до Порос

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата