България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Petrolhead » 16 Авг 2023, 11:05

z
Последна промяна Petrolhead на 21 Сеп 2023, 10:08, променена общо 1 път

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Авг 2023, 11:36

Като цяло хората са полудели. Онзи ден купиха на едно момиче ПЪРВАТА и кола, последно 911 турбо с и още нямаше номер, шото нали се чака поръчков поръчаха карбони за още ххх пари. :bchug:

За мен е туу мъч това.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Авг 2023, 13:24

Нежния пол се държи мъжки.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15179771
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Авг 2023, 13:29

И по-хубави циганки съм виждал, особено тука. :mhihi: Сега поне няма да кара скоро това създание.

Че да няма да се излага сега тая мома при вас бе Кроки. :mhihi:

Бус спрял в аварийната на Тракията и веднага се намерил някакъв фес, който го отнесъл направо, шофьора на буса на 31 е умрял веднага. Чудя се сега, дали тоя тир не е видял в огледалата някакви летящи, които са светели щото бързат за на майка си това и не е решил да им прави място, че по-бързо да се махат, като може това да е станало и ако два тира се изпреварват. Защото в Европа е съвсем нормално един тир да изпревари друг като си пусне мигача, хората го пускат и толкова. Тука обаче това е съпроводено минимум с псувни от колите отзад защото как сега единия тир карал с 87, а другия с 90 и ще го изпреварва 20 секунди след като отзаде иде царя, краля, божествената частица на които трябва път да се направи защото не може да намали, все пак бърза я за гьола, я просто си бърза човека какво пък толкова. Нещо такова мисля ще е станало, тира(не го оправдавам, аз ако съм си карам и ме боли, че някой от 1 километър ми свети)няма как ей така да реши с 80-90 да мине през аварийната.
Чудя се и друго, оная жена скоро за която писаха, че спряла с детето си в аварийната за почивка, дали е чула за това сега? :shock:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Авг 2023, 16:55

А дали феса не е заспал примерно?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Авг 2023, 16:57

Top Gun Maverick написа:И по-хубави циганки съм виждал, особено тука. :mhihi: Сега поне няма да кара скоро това създание.

Че да няма да се излага сега тая мома при вас бе Кроки. :mhihi:

Бус спрял в аварийната на Тракията и веднага се намерил някакъв фес, който го отнесъл направо, шофьора на буса на 31 е умрял веднага. Чудя се сега, дали тоя тир не е видял в огледалата някакви летящи, които са светели щото бързат за на майка си това и не е решил да им прави място, че по-бързо да се махат, като може това да е станало и ако два тира се изпреварват. Защото в Европа е съвсем нормално един тир да изпревари друг като си пусне мигача, хората го пускат и толкова. Тука обаче това е съпроводено минимум с псувни от колите отзад защото как сега единия тир карал с 87, а другия с 90 и ще го изпреварва 20 секунди след като отзаде иде царя, краля, божествената частица на които трябва път да се направи защото не може да намали, все пак бърза я за гьола, я просто си бърза човека какво пък толкова. Нещо такова мисля ще е станало, тира(не го оправдавам, аз ако съм си карам и ме боли, че някой от 1 километър ми свети)няма как ей така да реши с 80-90 да мине през аварийната.
Чудя се и друго, оная жена скоро за която писаха, че спряла с детето си в аварийната за почивка, дали е чула за това сега? :shock:

Хич не ги жаля, това са професионални шофьори, би трябвало по-добре от останалите да преценят ситуацията.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2023, 20:40

https://btvnovinite.bg/bulgaria/knjagin ... rovec.html

Гледам вече да не пиша в тая тема ама това ме напрегна повече.

Княгиня Мотика и тя в кюпа. Има ли изобщо някоя публична личност, която да не пие преди да кара?

Мъжът и (някой си Муньос) казал, че си била изгубила кучето и била под стрес, вероятно била изпила само една чаша вино. Не стига, че си насран и вместо да се извиниш и да си посипеш главата с пепел публично си и нагъл. :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Авг 2023, 21:09

Е той Китин Муньос също е нещо закачил от кобургите , как ще се извинява на някакви чесъни . Освен това бил известен мореплавател , пък аз знам че барбите обичат да поркат докато мореплават та сигурно одобрява и пияната си жена :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Авг 2023, 0:02

Ама пише, че тя наранена щото и дръпнали вратата докато и вземат ключовете да не хукне да бяга от...стрес, нали под стрес е била. Голяма работа ако беше ударила някой пешеходец вместо да се буфне така. :kuku: Не пише също и че са и взели колата...над 1.2...давайте тия гори да ги избиваме някак. Сега и на Муньос да му вземат колата.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Авг 2023, 9:47

Те тия ключове за колата вече не и требват , сега трябва да я конфискуват колата а Муньос да носи в затвора портокали ....освен ако автомобила е на друг и кръвната проба излезе чиста :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Авг 2023, 17:42

тъкмо се прибрах от Варна (през Бургас)... хем няма движение кой знае колко, хем хората масово camp-ват в лявата лента :mhihi:

ако някой ме види по новините да "изпреварвам" отдясно да знае, че НЕ ИЗПРЕВАРВАМ, а заобикалям аварирали вляво :mhihi: :mhihi: :mhihi:

иначе беше сравнително спокойно, а онзи ден в четвъртък вечерта направо си нямаше никой по пътищата :idea:

слушах преди малко отново "Хора, пътища, автомобили", ама хванах малко от него

отново хванати 30+ пияни, 15+ дрогирани, 2-ма загинали и т.н.

хората не са много стреснати от това , че вземат коли... явно не е достатъчно!!! :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Авг 2023, 19:13

Муньос каза, че инцидента не заслужавал толкова голямо внимание. :mhihi: Супер, да си се отказал от тия титли, от гори, от разни имоти, нещо там. Ама ти хем искаш да си от царска фамилия, хем пък да не те вземат под внимание.
Една чаша вино вика може да е пила заради кучето, ама след инцидента, тя не пие, ама 1.5 промила...ок де, една чаша вино да е, дрегера греши, ама що отказа кръвна тогава? :ok: Някой подшушна, че може да иде над 2 промила ли? :mhihi: Айде сега предала доброволно колата, вярно нищо не е станало, сега ще и вземат и книжката там, всичко е ок, забравяме вече.
Тоя от хотела пък взел ключовете със сила според спътницата(прислужница, която не я видяла да пие)като може би тогава я е ударил без да иска. Жертва ще е, мда.
Не може сега, нали за равенство се борим. Тати да даде някой лев от милионите, които взе като осъди държавата, която НИКОГА нямаше да съди(никога, никога, никога :mhihi: това са глупости, Муньос и той вика, че нещата с княгинята са глупости)и нещата ще са ок.
Айде, дано намери кучето поне, че горкото него го мисля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Авг 2023, 19:59

С такъв пример от известни личности, певци, артисти, готвачи, политици, полицаи, а сега и царска особа (да и го таковам в окапалия нос) какво да очакваме от обикновения човек?

Всичките били стресирани. Все с това се оправдават. Ми като не искаш да си стресиран ходи на работа от 9 до 6 за по-малко стрес. Че като ти дадат заплатата на края на месеца и излезеш от Лидъл с една малка торбичка храна да видиш тогава какво е стрес.

Толерирането на всичките тия е ясен сигнал към нормалния човек, че няма ред, закон и справедливост.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Авг 2023, 20:00

Top Gun Maverick написа:Ама пише, че тя наранена щото и дръпнали вратата докато и вземат ключовете да не хукне да бяга от...стрес, нали под стрес е била. Голяма работа ако беше ударила някой пешеходец вместо да се буфне така. :kuku: Не пише също и че са и взели колата...над 1.2...давайте тия гори да ги избиваме някак. Сега и на Муньос да му вземат колата.

Ми то пиянството си им е вградено в плиткото ДНК на сакскобурготите така или иначе. По скоро съм изненадан, че не ги хващат по- често щото всичките са алкохолици…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Авг 2023, 20:05

Недей така ДНКато ...заради дкучето е цялата дандания , колко пъти да го повтаря това Муньос :dunno:
Последна промяна Jordana на 20 Авг 2023, 20:33, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата