България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:Това, че е с предимство не значи, че пешеходеца не трябва да се оглежда!
Защо му е да се оглежда? Нали винаги е виновен шофьорът? В Сф няма пешеходна без камера. Много лесно може да се докаже кой лъже.
И все пак по-добре с отнето предимство но жив, отколкото обратния случай.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
По последна информация тоя дори не бил спрял. След кат ударил момчето е карал още 100 метра и е спрял само щот имало трафик. Ебаси боклука.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Казаха, че не бил избягал, останал на място. Няма спирачен път.
Ама може би е нормално за 2 промила. Сега, чака го обвинение за умишлено причиняване на смърт заради това, че е напукан. По първоначални данни се е движел с около 80 при положение, че имало заведения и т.н. и най-важното ограничението май е 30, но дали е 30 или 40 май няма особено значение. Ако го признаят за виновен го чака от 10 до 20 години кафез, плюс лишаване от право да шофира до живот. Това последното е топ. Хващам е пиян и санкциониран през 2005-та. 
П.п: Бонусът е, че вътре се е возела жена с дете. Това още повече го причислява към незачитане на нищо от закона.

П.п: Бонусът е, че вътре се е возела жена с дете. Това още повече го причислява към незачитане на нищо от закона.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе не знам какво го чака тоя алкохолик даже не ми се мисли , ама тия неща се решават много просто - малко от малко човек трябва да е внимателен като пресича. Кво те топли че си с предимство на пешеходна като си умрял ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
То пък тоя като излезе на 50 от затвора, един живот го чака... след всеки пореден такъв случай наказанията ще стават по-тежки... та не си е птишъл напразно човека, щото ще спаси доста други от преценячи.
Последна промяна steeN на 03 Сеп 2023, 20:50, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Еми да е мислил преди да се качва на талпа. 2005та е бил на 19 и тогава окей всички сме вършили тъпотии, ама на 37 вече тряя да имаш глава на раменетеsteeN написа:То пък тоя като излезе на 50 от затвора, един живот го чака...
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Боли го фара. Пак ще си кара къркан и без книжка. Щом веднъж вече е хващан и не си е взел поука, сега ли?
Ако е вярно, че в колата е имало и жена и дете, по-скоро ми се иска и на нея да потърсят отговорност, че му е позволила да шофира.
Ако е вярно, че в колата е имало и жена и дете, по-скоро ми се иска и на нея да потърсят отговорност, че му е позволила да шофира.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Времето на преценячите мина, никой не му дреме вече какво те мислят. Мислил, не мислил все тая.
Някъде 2019 беше преломната точка, от която няма връщане назад.
След местните избори в София, ще стане изкл. интересно с количеството камери, които се готвят да монтират... после и останалите градове.
След местните избори в София, ще стане изкл. интересно с количеството камери, които се готвят да монтират... после и останалите градове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Времето на преценячите мина, никой не му дреме вече какво те мислят. Мислил, не мислил все тая.
Докато стигнат до Бургас тия камери ние в София всички вече ще сме пешеходци как е тръгнало...

- steeN
- старши ентусиаст
-
Щом ти е мерак да ставаш пешеходец 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
slatanic написа:...
и още по добре!
10 до 20 години…. Ще се признае за виновен ще му дадат 10 и ще лежи 6… Жертви при инцидент с пияни трябва да са предумишлени убийства. Минимум 15-20 ефективно преди право за преразглеждане и кръвнина на жертвите изплащана цялата във срок от 6 месеца.Ако няма пари- му се конфискува имущество, коли там каквото има и се плаща с приходите от тях.
Това момиче се надявам да има мъжко момче за баща….
Това момиче се надявам да има мъжко момче за баща….
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Свидетел: "Водачът се засили преди пешеходната пътека за да изпревари момчето и мине преди него."
Не, бе, няма проблеми! Държавата е супер яка и всички в нея са супер яки.
Само пешеходците са смотаняци и въобще не трябва да има такива в центъра на София!
Щото са много опасни и пречат на колите излизайки по пешеходните пътеки, както разбрахме в последните мнения.
Стъпват на пътя и т.н.

Ама ако не знаете, това е център на столица на държава в ЕС. Има ограничение 30 км/ч!
Като не ви харесва, отивайте да карате в Южен Судан! Пешеходците СА с предимство.
Не разбирам как след всеки убит почвате с мъдростите как пешеходците това и онова???
Top Gun Maverick написа:....в 99%-та от случаите съм шофьор, дразня им се също понякога на малоумните изпълнения на пешеходците, обаче когато оръжието за убиване е в теб, а онзи няма никакъв шанс да ти направи нещо, трябва ти да го пазиш дори това да значи, че 5%-та от случаите ще са заради пешеходеца.
Маверик го е написал много добре! Когато оръжието за убийство е в ръцете ти, ТИ трябва да внимаваш, не околните

Едно време на шофьорските курсове ни учеха, че има ли пешеходци трябва да караме с повишено внимание.
Че дори да са тръгнали към пешеходната, да намалим. Че ако има пешеходна, пак е добре да сме с повишено внимание и дори да намалим

Сега всеки втори ти обяснява, че ограничение от 30км/ч е тъпо и че пешеходците са си виновни сами!
И много често ми се случва, щото ходя много пеша, някой да ме "изпревари" и да мине пред мен на пешеходната, давайки газ, щото имало място да минем едновременно

И само да попитам, колко са виновни, като в почти цяла София пешеходните са заобградени от паркирали коли, бусове и т.н.?

Да не ви казвам как пресичат майки с колички в такива ситуации, кога е трудно някой да ги види

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Да не ви казвам как пресичат майки с колички в такива ситуации, кога е трудно някой да ги види![]()
![]()
Не знам за майките, ама за бащите с колички е някакъв ужас

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jorixa написа:zAcK написа:Да не ви казвам как пресичат майки с колички в такива ситуации, кога е трудно някой да ги види![]()
![]()
Не знам за майките, ама за бащите с колички е някакъв ужасДобре че купихме офроуд количка, ама пак не е лесно. Бе като цяло в тоя град да си пешеходец буквално си е екстремно преживяване. Без да преувеличавам, на Витоша в гората ми е по-лесно да се придвижвам пеш от колкото в квартала.
Нашата и тя беше доста подвижна с прилично големи гуми, че иначе няма минаване през всичките препятствия!
А живеем в центъра

та всяко излизане беше като Офроуд преживяване, без да преувеличавам. Кучешките лайна и т.н. въобще не ги броя...

----
Центърът на София ми е Дивия Запад

Обичайна случка на Витошка:
„Бяхме тръгнали към квартал „Младост”. На южния парк имаше задръстване и сменихме в последния момент маршрута. Нямаше коли зад мен. Единият шофьор, с който се скарахме наби спирачки и започна да ме пита „Какво става, какво правиш?”. После продължи да кара и по-надолу пак наби спирачки, а аз му свирнах. След това се опитах да го изпреваря, защото не исках да го блъсна отзад. Той криволичеше, за да ме засече Затова минах пред него и пред още една кола. После спрях на червен светофар. Тогава ме застигнаха и се опитаха да ме извадят от колата. Скубаха ме, блъскаха ме по главата, удряха ми юмруци. Не осъзнах какво се случва дълго време. Дъщеря ми започна да снима. Шофьора на едната кола извади ключовете от моята. Когато започнаха да ме удрят съм изпуснала спирачката и автомобилът тръгна напред. Бяхме в шок”, разказа Диляна Янева.
„Излязох от колата. Успях да снимам регистрации, лица. Единият мъж започна да ме удря и искаше да ми вземе телефона. Мама звънна на 112. След няколко секунди стана зелено и двамата просто се качиха в колите си и избягаха”, допълни дъщерята.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!