Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Море 2023г.?!...
bum_bum написа:Не ме разбра. От изискани меса не разбирам много, но много други храни от които разбирам да кажем много са боклуци с гръмки твърдения и декларации, които не отговарят на истината и вкуса е постигнат със синтетики, овкусители, пълнители и т.н. Цените са в небето, потребителите доволни, производителите и търговците още повече и така..
Освен това като ресторанта е лъскав и цените високи, инстинктивно мислиш, че вайното, което са ти сервирали всъщност е небесна амброзия.
Показателен е един широко известен пример от близкото минало с едни вина. Сервират ги на дегустаторите с обяснението, че е вино на е доколко си години. Дегустаторите драйфат направо. Сервират същото в хубава антична бутилка и кутия пълна със слама и обяснението, че е отлежало. Тия припадат от кеф.
Несъмнено има хубави места с хубави меса, но вероятно много повече са тия на които приказките им са в повече от качеството.
Разбрах те. Аз в нашенски ресторант почти никога не съм ял вкусна телешко пържола и съм се отказал да опитвам. Да не говорим и за великия номер да се "запечати" пържолата на тиган със "зехтинче" - демек омазват я с олио и запържват. Ако пък и по нашенски се омаже със сметана и сосчета направо плачеш.
Голям цирк е цялата история е тия прословути телешки пържоли- в САЩ, че дори на о.Мадейра за без пари може да се разцепиш от ядене на вкусно месо. Тук ако си поръчаш филе миньон поне да разбереш какво е, 95% вероятност да ти донесат дърта крава с вкус на джапанка. . . И като се почнаха- Пържолени Къщи (Steak Hose brakme), Стек и Вино , велики специалитети , хората "разбраха" че steak е нещо Велико и няма нищо общо с пържола, а пържоли от 30лв килото в ресторанта минават по 200лв килото ....а пък "баровеца" като си поръча и "препеченко" цирка е пълен. И И още мога да говоря и да се съгласявам с теб - всичката паста (спагети и тн ) на 9 от 10 места е преварена и е на пихтия/фиде защото ако е както трябва просто я връщат.... генерално всичката храна бухана с натриев глутамат....но нищо не може да бие трагедията ни с десертите- бой таз захар с маргарин и брашно и дай тия 12 лева за маскарпоне и шоколад от палмово олио и 50% захар.
Но нали темата е за море - аз да попитам, защо масово в морските ни ресторанти няма риба

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Созопол и Несебър можеш да ги пропуснеш смело.
Ако не си бил скоро и очакваш да е като едно време - ми не е.
Нищо няма за показване или гледане. Може само една бърза разходка и то само в Несебър.
Резово - Да
Ропотамо - Да
Велека е по да спред мен.
Делфинариума - голямо Да.
Аз лично бил отишъл в Замъка вместо в Созопол и без тва са едно до друго. В Равадиново.
Да гледам дограма/изолация имитация на дъски и замазка имитация на камъни в С и в Н - еми...сори.
Нищо няма за показване или гледане. Може само една бърза разходка и то само в Несебър.
Резово - Да
Ропотамо - Да
Аз лично бил отишъл в Замъка вместо в Созопол и без тва са едно до друго. В Равадиново.
Да гледам дограма/изолация имитация на дъски и замазка имитация на камъни в С и в Н - еми...сори.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Leon написа:Да, ТУИ също менажират хотели не само организират пътувания. Турция стана недостъпна на практика откакто руснаците ходят само там. Ще го преслушам тоя Тунис, че в Египет категорично отказвам да стъпя.
Аз съм бил на няколко БГ хотела с много реклами от ТУИ, явно е имало пръст и там понеже бях доволен.

При все, че много ми харесват пирамидите и миналото на Египет, аз също съм против да ходя в такава противна държава. Някой ден ако се чуе, че нещо са променили откъм ислямизирането на всичко и гоненията над християни, може и да се замисля.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Моджо написа:Созопол и Несебър можеш да ги пропуснеш смело.
Резово - Да
Ропотамо - Да
Мерси Колега

Замъка в Равадиново, знам го къде е, но последно кято бях, беше още строеж и то май изоставен строеж беше тогава, гледах го от пътя

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Наред си е отдавна, влизах веднъж само за да видя, че втори път няма да вляза. Не виждам какво му е хубавото на тая бутафория, да не говорим, че входа вече ще е станал безбожно скъп за моите представи. 
От мечтата на собственикът да си имал замък от малък се е превърнало в печатница за пари.

От мечтата на собственикът да си имал замък от малък се е превърнало в печатница за пари.
In God we trust, all others we track.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми интересно е да се разгледа, какво пък. 100 пъти е по-добре от Созопол примерно.
Карман , кога па си бил последно? Най-рано си спомням да съм бил 2010 и си работеше замъко. После съм ходил пак няколко пъти, последно 2015 или 2016. В изцяло завършен вид не знам дали ще го видя някога
)
Между другото делфинариума е само 1 от многото неща в морската. Има зоологическа,аквариум, планетариум, природонаучен музей..всичките ги обиколихме за 1 ден.
В Бъргас ако правят още пясъчните фигури също е интересно.
По Ропотамо не знам, но по Велека можеш да си земеш кану и да си гребеш и да се разхождаш.
Карман , кога па си бил последно? Най-рано си спомням да съм бил 2010 и си работеше замъко. После съм ходил пак няколко пъти, последно 2015 или 2016. В изцяло завършен вид не знам дали ще го видя някога

Между другото делфинариума е само 1 от многото неща в морската. Има зоологическа,аквариум, планетариум, природонаучен музей..всичките ги обиколихме за 1 ден.
В Бъргас ако правят още пясъчните фигури също е интересно.
По Ропотамо не знам, но по Велека можеш да си земеш кану и да си гребеш и да се разхождаш.
Последна промяна Моджо на 07 Сеп 2023, 15:42, променена общо 1 път
Хм,хм...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:На пристанището наистина е лесно да се подхлъзнеш![]()

Така се подхлъзнахме, че още ни е лошичко, като се сетим за тая сметка

То иначе, кво ни остава

Миналата седмица с единия от тия участници, бяхме в един квартален ресторант тук да обядваме. Тип квартална кръчма.
За около 40-50 кинта някъде (даже май нямаше и толкова), се намлатихме и двамата, като попски деца на задушница.
Вкусни вратни пържоли ... носят хората някви разядки, салати, просто супер.
И му викам, вадим картите и разделяме сметката като на Котор. Той се хили и вика, млъквай, че още ми гори стомаха от оная сметка

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая картинка по горе е култова за българското лайноморие , сръПската скара и трАбата с фекала отдолу преди да изтече в морето . Иначе природата виновна че няма свободен метър всичко е бетон и набито с подобни кръчми . Още малко в морето ще ги сложат тия смрадливите бараки . Даже малко има отнесени тоя път , трябваше в началото да ги залее не накрая на сезона .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Top Gun Maverick написа:Наред си е отдавна, влизах веднъж само за да видя, че втори път няма да вляза. Не виждам какво му е хубавото на тая бутафория, да не говорим, че входа вече ще е станал безбожно скъп за моите представи.
Входа преди 3-4 години беше по т'ва с к'во си облечен и дали си чужденец, така го преценяваха

Сега не знам как е.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
За мен Тунис е много по-близо до Египет, от колкото да не е, така че внимавайте да не се разочаровате. Основната разлика са хората, които просто не са такива просещи мърльовци, и го няма това усещане, че не си добре дошъл, когато си извън хотела. Освен това е много забавно като понаучиш Тунизийския арабски - "Ште ейба" е "добър апетит". "Хуя са ебни" е когато не искаш да се та занимават повече
Но е мръсно точно колкото е мръсно в Египет, а и е точно толкова рисково да се опиташ да ядеш от улицата. Да не говорим, че последният атентат в Джерба е отпреди 2-3 месеца. Един съвет мога да дам за Африка, въпреки че не съм обикалял все още достатъчно: Вземете си най-скъпия хотел, че тия звезди не значат абсолютно нищо там.

- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
След една командировка в Мароко за една седмица, повече в тези 3 държави в Северна Африка - Мароко, Тунис и Алжир не мисля да стъпвам.
Циганията е повсеместна и са едни такива гадни цигани, не знам как да го опиша. Колкото и да са им хубави и евтини курортите, все пак персоналът е от местната фауна. Общо взето неприятни дестинации.
Циганията е повсеместна и са едни такива гадни цигани, не знам как да го опиша. Колкото и да са им хубави и евтини курортите, все пак персоналът е от местната фауна. Общо взето неприятни дестинации.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
preki написа:След една командировка в Мароко за една седмица, повече в тези 3 държави в Северна Африка - Мароко, Тунис и Алжир не мисля да стъпвам.
Мойте са същите впечатления, въпреки че са от 2000-2003г.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Jordana написа:Тая картинка по горе е култова за българското лайноморие , сръПската скара и трАбата с фекала отдолу преди да изтече в морето . Иначе природата виновна че няма свободен метър всичко е бетон и набито с подобни кръчми . Още малко в морето ще ги сложат тия смрадливите бараки . Даже малко има отнесени тоя път , трябваше в началото да ги залее не накрая на сезона .
Носи се мълва, че имало скъсани язовирни стени ...
Иначе кмета каза, че тия тръби са за дъждовна вода

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ивчо написа:Jordana написа:Тая картинка по горе е култова за българското лайноморие , сръПската скара и трАбата с фекала отдолу преди да изтече в морето . Иначе природата виновна че няма свободен метър всичко е бетон и набито с подобни кръчми . Още малко в морето ще ги сложат тия смрадливите бараки . Даже малко има отнесени тоя път , трябваше в началото да ги залее не накрая на сезона .
Носи се мълва, че имало скъсани язовирни стени ...
Иначе кмета каза, че тия тръби са за дъждовна вода![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Е не бе - за изворна вода са, ама е так за мистика са заринати под плажа. Всипко е точно. А пък нивата на Ешерихия на Царево от 440% се оказаха от неправилно взети проби. А морския вирус всъщнсот не е морски, защото лови само 20% от летуващите. Още по-якото е че на местния турист не му дреме, знае че се къпе в лайна ама тама има една крайморска кръчма само на 4км от плажа, дето шкембе чорба с бира е само 10 лева
Лека корекция Ачо - 4400%, не 440%
Супер смешници са. И природата вече не ги търпи и ги наказа...

Супер смешници са. И природата вече не ги търпи и ги наказа...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV