Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Здравословен живот, или...
slatanic написа:ivanski_2 написа:slatanic написа:Под 10% мазнини е стоял винаги.
Сори ама не мога да ти повярвам при положение че хора които си вадят хляба с това не успват да държат тези проценти няколко години, баща ти ей така с физическа работа успява, вярно баща ти е ама малко прекали с хвалбите... и един мармот завива шоколада
![]()
Или просто си нямаш идея колко са 10%, ще се раддвам бум да ти обясни малко за процентите, че гледам преди и имаше и заблудени хора дето качваха снимка и казваха %, но бяха далеч от истината
Аз проценти не меря.Виждам резултати.
А тия хора дето с това се уж занимават да ходят да видат как изглежда дървосекач на пълен работен ден например.
Щото едно е в залата, а друго е всеки ден на работа.
Как и да е.Фактите са пред мен цял живот не от снимки в нета.
Въпроса бе че нищо не дава гаранция на къде ще отидат нещата в един момент.
Та успех и добро здраве на всички.
Пак не уцели с примера

Ще ти изпратя/направя 100-тина снимки ако искаш като си ида в Чепеларе, точно на дървосекачи от 30-40 години , даже си харесай точно от колко години искаш да се занимават с това, при нас всеки 3-ти е такъв, и мога да ти кажа не от 1-2-5 които си видял 99% са с шкембета и цицки, това е

А точно това казвам че "виждам" (май си за очила ) е много различно от "меря", пак казвам нека Бум да разкаже колко е трудно да се поддържа човек на 10%

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Прощавайте за лаишкия въпрос, но всъщност как реално ги измервате тези проценти мазнина?
Лудия.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Малко за пътя на въглехидратите захарите и мазнините в цикъла на кребс
https://bg.khanacademy.org/science/biol ... r-pathways
Има един неприятен момент обаче че глицерола се превръща в глицералдехид . Последните проучвания показват че намаляването количествата на глицерола може да забави стареенето
https://nauka.offnews.bg/meditcina/prob ... 98883.html
Тоест тук говорим за забавяне на стареенето , не за подмладяване .
Другия от пътищата за подмладяване е генната терапия , при този подход се очаква до 5 години да има сериозен пробив и да бъде създадено първото хапче за подмладяване . При този метод може да се получи 50% реверс на биологичната възраст на клетката .
Засега всичко е на мишки и червеи , но изводите за ролята на глицерола са доста интересни и могат да бъдат от практическа полза за всеки .
https://bg.khanacademy.org/science/biol ... r-pathways
Има един неприятен момент обаче че глицерола се превръща в глицералдехид . Последните проучвания показват че намаляването количествата на глицерола може да забави стареенето
https://nauka.offnews.bg/meditcina/prob ... 98883.html
Тоест тук говорим за забавяне на стареенето , не за подмладяване .
Другия от пътищата за подмладяване е генната терапия , при този подход се очаква до 5 години да има сериозен пробив и да бъде създадено първото хапче за подмладяване . При този метод може да се получи 50% реверс на биологичната възраст на клетката .
Засега всичко е на мишки и червеи , но изводите за ролята на глицерола са доста интересни и могат да бъдат от практическа полза за всеки .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Двигателист написа:Прощавайте за лаишкия въпрос, но всъщност как реално ги измервате тези проценти мазнина?
И аз съм лаик, но съм виждал едни щипки с които ти щипят паласките, тва е стария метод, сега 100% има и разни модерни дигитални работи.
Има и "умни" кантари, които сами ти пресмятат % мазнини, но сякаш не им вярвам.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
По отношение на мазнините смятам че няма кой знае какви чудеса които тепърва ще ги откриват , метаболизма им е известен . Транс мазнините почти не се метаболизират и се натрупват в мастните депа . Трябва да бъдат избягвани по всякакъв начин . Наситените дълговерижни мазнини се окисляват много бавно в пероксизомите до ацетил-КоA и водороден прекис H2O2 . Пероксизомните ензими обаче са катализирани от високомастни диети , участват също и в други метаболитни вериги напимер за синтез на холестерол и глицеролипиди така че тези мазнини не трябва да се прекалява . Не наситените мастни киселини се метаболизират по модифицирано бета окисление но на определен етап трябва да се включат още 2 допълнителни ензима което усложнява метаболизирането и създава условия за протичане на още няколко метаболитни процеса . Тоест мазнините са важна част от храната но не трябва да се прекалява , около 20% мазнини от калорийния прием са напълно достатъчни като 10% са наситени и 10% ненаситени което смятам че е напълно в тон с балансираното хранене . Като цяло храната бива вредна и по малко вредна , така че колкото по малко човек консумира толкова по добре в по продължителен период от време това има огромни бонуси за организма .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Напредвам аз със техниката.
Днес дойде и "агнето".
Ще видя дали ще имам място вътре да се повъртам с него.
Иначе ластиците вече ми взимат здравето.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
А можеш ли да опъвш ластика с една ръка , с другата да въртиш агнето докато висиш с главата надолу от тая решетка ? 3в1 така да се каже ... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като поза добереш се връзваш с ластика през кръста и въртиш торбата. Няма по-добра тренировка за ядрото.
Мъка ми е някаква а торбата уж е лека деева.
Това тренировката без почивка е като някакво изтезание своеобразно.
Ама ми харесва де.По-скоро ми е тясно и се притеснявам да не отнеса я парапет,я лампи ама ще му хвана цаката.
Я обясни...като със силов колан ли имаш на в предвид да се пристягам през кръста с тоя ластик?
Как го връзваш това?Дай малко акъл?
Това тренировката без почивка е като някакво изтезание своеобразно.
Ама ми харесва де.По-скоро ми е тясно и се притеснявам да не отнеса я парапет,я лампи ама ще му хвана цаката.
Я обясни...като със силов колан ли имаш на в предвид да се пристягам през кръста с тоя ластик?
Как го връзваш това?Дай малко акъл?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Гледай клипчета в ютуба за техниката. Основната част е техника. Давал съм я на приятели много по-силни от мен и залитат като пияни с нея. Като хванеш правилата техника ще се справиш. Не е важна толкова силата, колкото контрола.
Въртенето е нещо от рода на все едно си обличаш сакото като го замяташ през рамо. Ало застанеш пред стена на 40-50см не трябва да я докосваш. Движението е много пестеливо и торбата трябва да е максимално близко до тялото през цялото време.
Аз бях на семинар с Ники Станчев за да усвоя техниката, но той каза, че съм перфектен вече, значи с повече внимание и тренировки можеш да се научиш и от тубата, но гледай негови клипчета, че има всякакви самодейци с много грешна техника.
За ластика ползвам колан за тежести, който е да за да окачваш тежест за набиране или кофички и за него връзвам ластика. Можеш да опиташ и да вървиш напред и назад, докато я въртиш. Но е добре да го правиш след като усвоиш добре техниката за да не товариш раменете и кръста излишно.
Въртенето е нещо от рода на все едно си обличаш сакото като го замяташ през рамо. Ало застанеш пред стена на 40-50см не трябва да я докосваш. Движението е много пестеливо и торбата трябва да е максимално близко до тялото през цялото време.
Аз бях на семинар с Ники Станчев за да усвоя техниката, но той каза, че съм перфектен вече, значи с повече внимание и тренировки можеш да се научиш и от тубата, но гледай негови клипчета, че има всякакви самодейци с много грешна техника.
За ластика ползвам колан за тежести, който е да за да окачваш тежест за набиране или кофички и за него връзвам ластика. Можеш да опиташ и да вървиш напред и назад, докато я въртиш. Но е добре да го правиш след като усвоиш добре техниката за да не товариш раменете и кръста излишно.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
slatanic написа:Това тренировката без почивка е като някакво изтезание своеобразно.
Ще споделиш ли каква е цялата програма? Кръгово, ЕМОМ?
Аз лятото размятам пудовки по двора на кръгова тренировка(3 кръга, 7 упражнения, с кратка почивка само между кръговете - свиква се, не се плаши), ама за зимъс обмислям и аз една торба, че последните години само на маса тренирам студените месеци и всяка пролет се почва от нулата почти.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Аз вече стъпвам сравнително нормално и почвам от утре тренировките, и следователно правилното хранене, та за мен(тествано на моето тяло), това е истината 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Тая логика "правилно хранене" само като тренираш никога не съм я разбирал. Много хора забелязвам спират по една или друга причина да тренират и храната си е*бава майката. А трябва да е точно обратното, не стига че намаляш разхода без тренировка, ами и увеличаваш приема с вафлички, чипсчета и всевъзможен джънк. Докато не почнете да разглеждате храненето и тренировките като две отделни неща които не е задължително да вървят заедно трудно ще постигате здравословна форма.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Тая логика "правилно хранене" само като тренираш никога не съм я разбирал. Много хора забелязвам спират по една или друга причина да тренират и храната си е*бава майката. А трябва да е точно обратното, не стига че намаляш разхода без тренировка, ами и увеличаваш приема с вафлички, чипсчета и всевъзможен джънк. Докато не почнете да разглеждате храненето и тренировките като две отделни неща които не е задължително да вървят заедно трудно ще постигате здравословна форма.
Веднага обяснявам, опитавм се да се храня правилно постоянно, но изведнъж просто звъни телефона и както съм на вилата разбирам че утре трябва да съм на 300км , паля и тръгвам ям каквото има и когато има по път, доста често отсядам при роднини/приятели, каквото има това ям.
simple is that