България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Сеп 2023, 7:07

https://bntnews.bg/news/blasnaha-mazh-l ... 7news.html
Това сега го чух, лежал на пътя...

На Фокус темата тази сутрин ще е какво е нужно да бъдат накарани гражданите да слезнат от колите и да ползват градски транспорт с условието, че няма едно решение само. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Сеп 2023, 15:21

https://news.bg/regions/burgaskiyat-omb ... shuma.html

Общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев настоя МВР да наложи глоби на шумните мотористи, които подлагат на тормоз гражданите през късните часове на денонощието.

Случват се нещата малко по малко.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 13 Сеп 2023, 15:49

Тея келеменца цял живот ги ненавиждам, баси досадната бръмчаща пасмина. Особено много ги мразех, когато децата ми бяха бебета и спяха под режим. Съответно си планираш пътуването така, че детето да спи 2 часа в колата например. Тръгваш и някъде из града се намира някой алфа моторист, дето ще навие масура точно до колата ти и ще изтрещи като бомба. Бебето се ококорва стреснато и следват 2 часа рев и провален ден, защото е кисело цял ден, че не си е взело нормалния сън... И така с едно нищожно действие на някой такъв досаден търсач на внимание се прецаква деня на цало семейство...
ПП Много силно се съмнявам, че ще бъде приложена наистина каквато и да е рестрикция на някой от тях, но се радвам, че поне се говори за тоя проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Сеп 2023, 17:21

Нали са легални :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Сеп 2023, 17:52

steeN написа:https://news.bg/regions/burgaskiyat-ombudsman-iska-globi-za-motoristite-po-zakona-za-shuma.html

Общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев настоя МВР да наложи глоби на шумните мотористи, които подлагат на тормоз гражданите през късните часове на денонощието.

Случват се нещата малко по малко.

Спирали са ме още 2005 в Младост3 за тая работа на улицата пред общината.
Чаках тогавашната кака да приключва работа и бръмчах напред назад лятото.
Ама културно им се извиних и не съм давал газ след това между блоковете.
Е на булеварди дето няма никой... :ok:
И сега така карат младежите.
Ама аз и тировете ги чувам всяка вечер все едно у нас карат по тангентата.
Но нито им ебаха мамата на ония дето направиха и правят планината с боклук зад тангентата нито на идиотите дето уж правиха шумозаглушаването на същата.
Та... кервана... избори... кучетата лаят... и те така...

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 14 Сеп 2023, 22:14

От днес:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochina ... XfMoPOWL4k
Минаването на спуснати бариери и/или задействана сигнализация си е руска рулетка.. След всеки път - шансовете ти намаляват..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 15 Сеп 2023, 10:32

Първо да кажа, че никога не съм минавал на пуснати бариери. Обаче да стоят бариери 5 мин преди да дойде влака си е малоумие, не сме 60те години дето се обаждат по телефона на кантонера от предната гара, че тръгва влака и той на ръка да пуска и вдига бариерата. А тук в Банкя на прелеза редовно се чака поне по 5 мин...абсурдно е според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 15 Сеп 2023, 11:03

Абе то всичко свързано с БДЖ е мамата си джаса... И аз се изнервям понякога като чакам 10 минути да мине влак с 3 вагона за 5 секунди ама си чакам.. Много хора обаче с по-лабави нерви не чакат. А и тия смешни бариери не е никак трудно да ги заобиколиш

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Сеп 2023, 11:18

Имам ли идеална видимост и ако имам индикации, че бариерите сега са паднали(тоест малко коли отпред на прелез по който минавам редовно и знам кога, какво и т.н.)си минавам като типичен местен преценяч. :mhihi:
С ръчна кутия разбира се е лесно, с автомат не съм минавал защото съм се питал ако в тоя момент се прецака и нямам инерция тогава какво. :mhihi: Един колега на които викаме кравата така веднъж мина и не го знам как решил, че вижда влака, но ще минава пред него :mhihi: и извади супер голям късмет, че го удари отзад в задната броя и само му завъртя колата. :shock:
Съветът ми е да не се минава изобщо, но ако все пак по някаква причина минавате, то нека е само на прелез, който познавате, карайте някой да слезе от колата и да гледа, ако няма такъв слезте вие ако няма шанс да се огледате без да слизате.
Абе не минавайте изобщо. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 15 Сеп 2023, 16:02

b_u_b_o написа:Първо да кажа, че никога не съм минавал на пуснати бариери. Обаче да стоят бариери 5 мин преди да дойде влака си е малоумие, не сме 60те години дето се обаждат по телефона на кантонера от предната гара, че тръгва влака и той на ръка да пуска и вдига бариерата. А тук в Банкя на прелеза редовно се чака поне по 5 мин...абсурдно е според мен.

Преди 6-7 години с една мома отиваме на разходка към Трявна. По пътя наближавам някакъв прелез, бариерите пуснати, спрях. Чакам, мина известно време, май и колата вече бях угасил, нищо, няма влак. Минаха 15-20 минути, вече се замислих, че има проблем с бариерите, та обърнах да си ходя. Обръщам и тогава се появи втора кола, та попитах човека кво става и той ми вика, че така си бил тоя прелез, та над 20 минути висях до де дойде влака.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 15 Сеп 2023, 16:12

Това ми напомни за https://kinematograf.bg/na-cherveno-redlight-film . Гледах го наскоро в лятно кино в парка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 15 Сеп 2023, 17:59

b_u_b_o написа:Първо да кажа, че никога не съм минавал на пуснати бариери. Обаче да стоят бариери 5 мин преди да дойде влака си е малоумие, не сме 60те години дето се обаждат по телефона на кантонера от предната гара, че тръгва влака и той на ръка да пуска и вдига бариерата. А тук в Банкя на прелеза редовно се чака поне по 5 мин...абсурдно е според мен.

:yes: В чужбина ми се е случвало бариерата пада пред мен, след 20 сек. влака минава вдига се, и всичко за 30-40 сек...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Сеп 2023, 18:05

Е, да ама наще седят по 5-6 минути. Седял съм повече от 15 минути,че някаква дрезина правеше маневра....и в един момент почваш да се чудиш какво става та седиш кат пукал..и земеш та минеш и по закона за Мърфи влака дойде. Минавал съм 2-3 пъти на пусната бариера ,отдавна, но факт. Обаче само на прелез, който познавам, първа кола съм, и бариерата току що е паднала и имам и видимост де. Не е за гордост,ма на, правил съм го.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 15 Сеп 2023, 18:42

Вие сте смели мъже. Аз и на вдигнати бариери минавам едва едва, на ниска предавка и се оглеждам като лалугер.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 15 Сеп 2023, 19:58

drifty написа:Вие сте смели мъже. Аз и на вдигнати бариери минавам едва едва, на ниска предавка и се оглеждам като лалугер.

Факт, и аз също. Живота ми е твърде ценен че да имам доверие на няква бариера :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата