България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
А, ти няма да го подкрепящ. Никога не са ми правили проблем ако съм в колата или до нея. А според мястото някой път има бая толеранс. Някой път няма. Нема си счупиш нокът да пуснеш смс. При бай ти Лавитан е зона, питай го дали някога не съм пуснал смс ако ще даже само да изляза, да си взема нещата и да си тръгна. Като при него много ги нема тия от градската.
За 2 минути и половина, а... За толкова е щял да ги види, че и скобата нямат време да сложат. Не е бил там 100%. Идват хората, виждат кола без талон или смс, без шофьор и кво треа направят? Да вадят кълбото да каже минали ли са 5 минути или не са.
За 2 минути и половина, а... За толкова е щял да ги види, че и скобата нямат време да сложат. Не е бил там 100%. Идват хората, виждат кола без талон или смс, без шофьор и кво треа направят? Да вадят кълбото да каже минали ли са 5 минути или не са.
Хм,хм...
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
до колкото разбрах - претенциите на нервака са че много е чакал докато му махнат скобата. В никакъв случай не го оправдавам, но скобарите са пъргави като охлюви когато е за сваляне на скоба, и трябва да се нормира за колко време трябва да свалят скобата след обаждане.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе много добре ги знам как действат тия от софийската мобилност , нема нужда да ги фалиш . Пак да питам що само там се случват тия инциденти ? Тука във Варна 5-10-15 минути не е проблем да оставиш колата , често ми се случва да стоя повече от 3 часа колкото е допустимо . Не имало никога проблеми , изчакваш половин час и па пускаш смс . В София забрааавиии ...оня тича със скобата още докато паркираш 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Точно така, това му е работата. Не те карат насила да спираш в зони. А след като ги е чакал мръшляка да дойдат да му махат скобата дали е било за 2-3-4 минути само да го няма ? Значи са имали време да дойдат, което може и да не е веднага /даже е почти сигурно/..да слязат, да сложат скобата и да си тръгнат. И тоя после врещи 2 минути и половина ме нема ооолелелеее. Па и на бой налита... Така че толеранс е имал достатъчно. Ама не е било за 2 минути. Пак те питам. Виждаш паркирана кола без платено нищо и няма никой наоколо. Баба Ванга ли си да знаеш кога е спрял и дали толеранса му е свършил? Може да е спрял преди 3 минути , ама може и преди половин час. Или не си съгласен ? Съдейки по забутаното място не ще да са дошли след 5 секунди.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Проблема е че са го закопчали за 2 минути а после чака 40 минути след като си е платил . Като ти харесва пускай им смс още като излизаш от вас , никой не може да ти забрани да им правиш теманета на тия уроди 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Кой знае дали са 40, на тоя цървул ли да вярвам? Плюс това едва ли са се предали през това време. Занимавали са се с такива като него да им махат скобите, задръствания, това, онова. Другият път пуска левче и няма грижи. Или ходи пеш, или с такси
или с градски транспорт. Сега ще го и осъдят за хулиганство на обществено място и ще му дойде акъла е ПРОСТАТА тиква. От всичко написано само последното не е сигурно.
Само ти си мислиш, че са само от столицата. Да ти давам линкове от тука? На паяците все познати и съм гледал клипове от телефоните. Знаеш ли как нормална на вид жена се качва горе на паяка, който се мъчи да и вземе колата и почва да псува като селянка д думите кво снимаш уееее, снимай, псува и т.н. защото е местна "мутреса"? Ама накрая отиде на съд и айде дребно хулиганство. Целият цирк за да не си плати 25 лева(50 е ако е отнесат)защото са я набарали и е дошла от някъде си. Все са за малко, все спират където им падне и все се излагат. И скобаджиите имат вина, ама в масовия случай е обратно. Чудех се защо варненци кръстили ТХ регистрациите тъпи хора, ами ей заради такива като тоя тъпунгер. Далеч съм от мисълта, че масово да такива, ама има достатъчно.

Jordana написа:Това са номерата на софийските скобари от градска мобилност . Малко им е даже , няма такива уроди никъде на друго място в България . Спираш и след 2 минути са закопчан , даже да си до колата . Има някакви норми на човешко поведение все пак , 5-10 минути е нормално за минимален толеранс като се слага скоба . Абсолютно го подкрепям човека щото това отношение към гражданите е нетърпимо . Ще изтърват някоя стотинка за 10 минути серсеми недни . Що само от "прекрасната" ни столица са тия новини ??!!!!
Само ти си мислиш, че са само от столицата. Да ти давам линкове от тука? На паяците все познати и съм гледал клипове от телефоните. Знаеш ли как нормална на вид жена се качва горе на паяка, който се мъчи да и вземе колата и почва да псува като селянка д думите кво снимаш уееее, снимай, псува и т.н. защото е местна "мутреса"? Ама накрая отиде на съд и айде дребно хулиганство. Целият цирк за да не си плати 25 лева(50 е ако е отнесат)защото са я набарали и е дошла от някъде си. Все са за малко, все спират където им падне и все се излагат. И скобаджиите имат вина, ама в масовия случай е обратно. Чудех се защо варненци кръстили ТХ регистрациите тъпи хора, ами ей заради такива като тоя тъпунгер. Далеч съм от мисълта, че масово да такива, ама има достатъчно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Тука не ги вдигат с паяци , не знам що се радваш толкова и на тая тъпотия . Слагат скоба и като си платиш идват я махат , обаждаш се идват след 10 минути плащаш и махат скобата 21лв е . Напълно нормално , но няма да ти сложат скоба за 10 минути това ти го гарантирам . Докато в София особено в центъра си ушит точно за 3 минути , наблюдавал съм ги как работят .
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми и тука на вдигат много с паяци. И за 10 минути може и сложат, може и да не сложат. Зависи къде си. И всъщност кво значение има. Спираш на зона, пускаш смс. Трудно ли е? Навсякъде съм пускал, в това число дори и в Сливен примерно, където синя зона са ми клиенти и няма никакъв шанс да ми сложат скоба или квото и да е, щото колата се знае коя е и на кой е. И въпреки това си пускам. Така е правилно. А у Варна си спрях на платен паркинг и толкоз. Не помня колко беше за почти целия ден. Ма нещо 12-15 лв. По спомен.
Хм,хм...
Ходи в Казанлък и пусни смс да те видя...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ей го и тоя фараон...
https://clubz.bg/141633

Интересно е, че обвиняемият е осъждан и е бил с неотдавна изтекло наказание - отнемане на книжката.
Бил е в изпитателен срок. Предишното наказание, за което е осъждан е, че шофирал след употреба на кокаин своето... Мазерати.
Според Нова тв до спирането му се е стигнало едва след преследване с полицията в района на кв. "Бояна".
https://clubz.bg/141633

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
В Казанлък не съм спирал, но по миналата седмица бяхме в Копривщица и си пусках. Без да има реална опасност да ме глобят. Че и там имам "връзки" да речем. За 2 - 3 - 5 лева струва ли си да занимавам хората? В родния си град пускам... дето па хептен нема къ да стане нещо. А и да стане ще ме откопчаят без глоба.
Хм,хм...
Ще се сблъскаш с чудото наречено паркомат и ще те питам.... 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Тука съм съгласен с Моджо, толеранс може да има може и да няма, ако проявят човещина 5-10 мин проявят, ако не не можеш да им се сърдиш, че са си свършили работата. В закона толеранс няма. На мен ми се е случвало и половин час да забравя да подновя синята зона и да не ми закопчаят колата. Колкото до забавянето да те отключат, имаш проведен разговор в който ги викаш, като дойдат предполагам ти издават някакъв протокол в който трябва да пише час, ако не ги караш да го напишат. После с тия две неща праскаш едно оплакване и като се съберат няколко и стане системно все някой ще вземе мерки. Но да налиташ на бой...няма да коментирам какъв те прави.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Мен пък веднъж ми се случи в Бургас в почивно време на зоната да тръгнат да закачат колата с паяка. Бяхме паркирали 45 секунди по-рано, буквално, тъкмо се отдалечавахме от колата. Върнахме се да питаме кво става, скобаджиите нищо не казаха, разкачиха колата и си заминаха.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тука скобата беше 10 лв. сега даже не знам колко е, ама минават и гледат бележките. Ако закъснееш малко никой не ти слага скоба. Паякът вдига където е написано, че вдига паяк, а не където си иска. На обозначените за паркиране места слагат само скоби, никой не те вдига. Вдигат те ако си спрял на главен булевард и си задръстил едната лента, на спирка обозначена с паяк и т.н.
Проблемите с паркоматът колега не ги знам какви са били, жената пускаше бележка преди когато и се налагаше и толкова. Гледам и други хора пускат и си ги слагат на таблото.
Но в началото се нагледах на всякакви идиоти, които тръгваха със скоба на предна лява гума
на няколко, които с чук ги чупеха и си тръгваха, на всякакви скандали и т.н. как са спрели само за малко. Спира ганЦо на булеварда и само до банкомата, само до натариуса, само до Изи кредит, само до Йетела и т.н. всеки ден само за малко. И като спре един и спираХА след него още няколко. Идва и вика, ама онзи сега що не го вдигате, сякаш паяка може да вдигне всички за две минути.
Тоя с Макларъна ясно, че беше наркоман.
Добре, че това път ще удари стабилно гредата.
Проблемите с паркоматът колега не ги знам какви са били, жената пускаше бележка преди когато и се налагаше и толкова. Гледам и други хора пускат и си ги слагат на таблото.

Но в началото се нагледах на всякакви идиоти, които тръгваха със скоба на предна лява гума

Тоя с Макларъна ясно, че беше наркоман.

Последна промяна Top Gun Maverick на 25 Сеп 2023, 21:36, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.