България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от nickstorm » 30 Сеп 2023, 20:39

Top Gun Maverick написа:
nickstorm написа:Миналата седмица, докато минавах през Унгария, видях поне 4-5 аварирали коли оставени в аварийната. Интересното е, че не ги махат, а им слагат по 5 конуса и триъгълник. Личеше си че стоят там с дни, понеже нито хора, нито репатраци-нищо. Явно са им такива обичаите на хуните :dunno: Отделно имат много малко светлоотразители по мантинелите, за разлика от румънците, които са в другата крайност :mhihi:

Сега като казваш, вярно има места без отразители по тия техните магистрали. :shock: Карам аз нощем и всичко тъмно като в рог.

То и аз така си планирам пътуванията, да минавам през Унгария нощем, докато хуните спят :mhihi: А тези, които не спят обичат да карат на дълги, няма значение дали са зад теб или срещу теб :lol: За сметка на това в Сърбия магистралите не са натоварени, местните карат по безплатните национали основно, та там и през деня е ряхав трафика. Те пък си заебават колите в аварийната с вдигнат капак и триъгълника, и там видях доста закъсали-поне 5-6 коли някъде...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Окт 2023, 16:23

Хаинбоазът нали ти отворен, ти затворен, ти наполовина затворен, за тирове перманентно затворен :shock: и трафика от тука или поне голяма част от него. Излизам си аз посока Шипка от близкото село Шейново, ама като се включваш в главния път пак си се минава през селото, тоест 50 ли, 40 ли. Гледам отдолу един автобус и можех да мина, ама ми се стори с чужда регистрация и викам ще е някой тъп фес, да го изчакам по-добре, че ще ме натиска тъпака нагоре до Шипка(града, не върха)а в този трафик зор да ме изпревари. Тръгвам след него и го гледам регистрация фес, което за мен значи малоумник на квадрат и преценяч от класа. Още излезе от селото и натисна една кола да я изпреварва, а срещу него два бързи завоя от които понякога излизат със 100 спокойно. Тоя голям автобус го натисна тепърва да изпреварва и отсреща се появи кола, викам ще се върне, не беееее :shock: кара педала :ranting: и колите отсреща две на брой... спряха. Буквално спряха и то на поне 50 метра от автобуса. Тоя изпреварвания явно натисна спирачка и тоя автобус тъкмо викам ще го пишат по новините и мина тъпото мустакато копеле. :ranting: Няма такива малоумници като тези с регистрация 34. Видиш ли тая цифра, идиот на 34-та степен!!! Изключенията са рядкост когато говорим за автобус или тир.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от nuclear » 02 Окт 2023, 7:41

Е то по тия завои и наклон, щом се налага автобус да изпреварва лека кола, значи 100% проблемът е в карането на леката кола. Ще ме натиска, викаш... ами настъпете я малко тази газ, щом автобусът е по-бърз от теб, значи ще правиш задръстване нагоре. Вече изкарахте автобусите като болиди от формула 1.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 02 Окт 2023, 10:14

vicho написа:вчера карах с бегачката София - Велико Търново - Русе , Русе - Велико Търново - София (вечерно)

хем нямаше трафик, хем всички бяха тотални олигофрени

не знам по тоя път, защо по дяволите минималната скорост е 120-140 :shock: :shock: :shock:

Колчета са започнали да слагат и като гледам маркировката (червена широка), на много места ще има...

Бах тоо олигофренясал народ

по-хубаво да има коли, камиони и колчета, че да не могат да се засилват чак така

Ми то и камери винаги има яко и пак карат като олигофрени. Аз често карам София - Варна и винаги минавам по Тракия, от горе е ужас.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Окт 2023, 10:17

nuclear написа:Е то по тия завои и наклон, щом се налага автобус да изпреварва лека кола, значи 100% проблемът е в карането на леката кола. Ще ме натиска, викаш... ами настъпете я малко тази газ, щом автобусът е по-бърз от теб, значи ще правиш задръстване нагоре. Вече изкарахте автобусите като болиди от формула 1.

Какви завои и наклон бе човек, това е преди прохода ако си чел целия пост, от Шейново към Шипка. Има два бързи завоя(писах го вече)пътя е гладък и идеален, но леко тесен и има ограничение 60, има заведение отляво и след него тоя настъпа макар да се беше залепил зад колата още преди него. Щом автобусът бил по-бърз...това не знам дали да го коментирам. Щом е бърз автобус трябва да изпреварва без видимост и колата отпред ми е виновна, че е 20+ тона. :clap:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Окт 2023, 11:36

В петъка имаше много приятна тапа на излизане по Хемус. Бяха се ударили 3 коли в лява лента и полицай зад тях. НИКОЙ не искаше да премести колите в 3-тата лента или поне да отклоняват двете ленти и през тях. Мамичката им.

vicho написа:не знам по тоя път, защо по дяволите минималната скорост е 120-140 :shock: :shock: :shock:

Често пътувам до Априлци и там пътя е широк, доста плавни завой, големи прави. Винаги карам около 110.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Окт 2023, 14:49

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0907401213

Като човек удрял кон( но реагирал за да няма пострадали хора :ok: )бих искал да питам интересно какво прави колата на магистралата? Не трябва ли да е в конюшнята, а коня правилно да си е на пътя? Снощи пак един кон си подаде муцуната на пътя....

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 05 Окт 2023, 10:47

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Окт 2023, 11:28

Защо ли не съм видял някой такъв да трепе хора? Хубаво, че го пускате с назидателност, ама вчера защо не пуснахте идиота с Поршето, който шари през трафика застрашавайки хора? Тука тъпото освен чалгата беше, че надува на магистралата при наличието на коли вдясно, не много, но все пак имаше. Когато съм вдигал 300+ съм гледал да няма коли, а това с 200 в града вече си е тъпотия отвсякъде АКО има трафик и хора.
Относно ситуацията с момиченцето отзад и как набива леко газ колкото да го погъделичка с някаква ниска скорост, не виждам никакъв проблем, правил съм го 1:1, където трябва и когато трябва. Голям праз да вдигнеш 50 с кикдаун.
Поне след такива клипове като някой си показва лошите навици(да, това е лошо в крайна сметка макар да сме го правили повечето хора)се намери един да каже в ефир проблема с липсата на писта! :clap: Та ирониите с пляскане някои ще ги аплодираме. Като няма къде ще е на пътя. Кой с малко мозък, кой с още по-малко, кой с никакъв, така ще е тя. Някой в тая държава може да се сети, че освен да спасява животи, може и пари да изкарва с тая писта. Едно парче земя се иска и айде да не е както казва Дунев 900 метра асфалт, но 1.6-1.8 км. права за да може да се спира и някакъв кръг със завой от порядъка на 4-5 км.
Може да се направи даже преди Хемус, че вчера се навършиха 49 години от първата копка.
Иначе моралните Катания на камъни ги знаем, че са заслужени.

Та някой да каже нещо за сопола с Поршето, който освен катастрофи си прави каквото му е кеф, където му е кеф и медиите го амбицират още като го правят известен? С такова поведение в една държава с по-строги изпълнители на законите, просто ще го санкционират както е редно и никой няма да разбере. Тука го направиха герой келеша и ще ходи да се тежкари пред мацките колко е Пол Уокър.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Окт 2023, 11:37

Top Gun Maverick написа:а това с 200 в града вече си е тъпотия отвсякъде АКО има трафик и хора.

Я сподели в кой град няма трафик, хора и е безопастно да се кара с 200 в града.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Окт 2023, 11:41

Top Gun Maverick написа:Някой в тая държава може да се сети, че освен да спасява животи, може и пари да изкарва с тая писта. Едно парче земя се иска и айде да не е както казва Дунев 900 метра асфалт, но 1.6-1.8 км. права за да може да се спира и някакъв кръг със завой от порядъка на 4-5 км.

А може би това, което си мислиш е просто грешно, иначе щеше да ги има под път и над път пистите. Печелившият бизнес е 0.1% идея и 99.9% изпълнение. Хора с "идеи" с лопата да ги ринеш, хора които могат да реализират идеи... няма много такива.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Окт 2023, 11:55

TNT написа:
Top Gun Maverick написа:а това с 200 в града вече си е тъпотия отвсякъде АКО има трафик и хора.

Я сподели в кой град няма трафик, хора и е безопастно да се кара с 200 в града.

Там където са гонките в София всеки четвъртък. :yes:
По околовръса като минеш детелината на ботевградско до отбивката за челопеч. 3 широки ленти + аварийна място много право и те така :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Окт 2023, 12:03

Това май не е градско :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Окт 2023, 12:16

Някакви места има в дадени часове, които стават. И говорим за моментно 200, а не да летиш като линейка. Пак казвам, че пиша всички тези неща с убежденията, че е неправилно и противозаконно. Но когато се спори за дадена ситуация, всеки вика с 200 в града и си представяш гонката във филма Ронин едва ли не с Е34-ката М5или изпълненията на онзи грузинеца не го помня какъв Кавадзе ли беше(пак с М5 Е34)който умря докато го возят и той като Пол Уокър. Медиите спомагат за тези неща.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 05 Окт 2023, 13:29

Top Gun Maverick написа:Защо ли не съм видял някой такъв да трепе хора?

Защо трябва да стане буквално най-лошото, за да се сети някой, че не е ок това, което прави? И каква е гаранцията, че утре няма да утрепе някой? Според мен шансовете са му доста големи, ама тик-тока е по-важен :yes:
Пуснах го, защото ми попадна сутринта, онзи с Поршето беше по-стар случай, ако не се лъжа от миналото лято и се размина на магия, че не попиля хората на отбивката край морето.

*Явно става въпрос за друго Порше :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата