Израел и Палестина- какво е решението?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Израел и Палестина- какво е решението?

Мнение от steeN » 11 Окт 2023, 18:08

Хипотетични сценарии, колкото искаш. Анализи, в които водещото е кой какво "заслужавал" и кой на кого е симпатичен са безсмислени.

Ето ти два реални, които според теб са просто късмет. Свързани са точно с "радиоактивни материали".

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Opera
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Outside_the_Box
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2023, 18:12

То ясно, че колкото по- назад гледаш толкова по- тесен става генофонда… ако отидеш достатъчно назад всички сме от едно място…

Ставаше въпрос, че ненаучните ми наблюдения са че повечето евреи не приличат на арабите…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Израел и Палестина- какво е решението?

Мнение от bum_bum » 11 Окт 2023, 18:36

Имаше две момичета еврейки като ученик в нашия клас, едната беше по-черничка, но да речем като българка. Другата беше светла и руса, тя после замина за Израел и последното, което чух за нея е, че е в армията.

Преди 10-тина години работех с едни евреи като подизпълнител. Тия, дето бяха тук от румънския офис бяха всичките руси, а баш началника беше даже рижав.

Обаче идват веднъж големите началници от Израел, ебааахти мангалите брат. :dunno:

От тогава си мисля, че са нещо като циганите. Има ги по цял свят и толкова са се измешали, че има всякакви. Но тия, дето са си от време оно в оная територията посмъртно не бих могъл да ги различа от палестинците или други някакви местни.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Окт 2023, 19:28

Малко тъпо за хумор при това със сексуален подтекст, ама вчера един водещ от радиото се базикаше, че го вълнувало дали ще викнат Уондър уоман в армията, нали все пак Гал Гадот е еврейка. :mhihi:

Нашият футбалер няма да ходи в армията, бил диагностициран с диабет на 17(сега бил на 23 май казаха)а такива в армията на Израел не вземали. Ще си идва да играе за националния.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Окт 2023, 19:37

Top Gun Maverick написа:Малко тъпо за хумор при това със сексуален подтекст, ама вчера един водещ от радиото се базикаше, че го вълнувало дали ще викнат Уондър уоман в армията, нали все пак Гал Гадот е еврейка. :mhihi:

Таз кака е на 40 години, има май други преди нея.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 11 Окт 2023, 19:47

bum_bum написа:Част от тия пари, които се хвърлят за модерно въоръжение вероятно ако отидат да се нахранят, облекат, образоват и цивилизоват част от тия хора, вероятно резултата би бил по-добър. Ако децата ми гладуват и ходят голи и боси, дори без да вярвам в някакви божества, вероятно и аз ще съм навит да тръгна на война срещу лошите бели хора заради които половината свят гладува, че да могат те да се тъпчат и да измират от собствената си лакомия и свинщина.

Те се хвърлят, страшно много пари. И какво става - вождовете им ги заграбват, за масите остават трохи.
Някои проблеми не се решават колкото и пари да се хвърлят. С такъв материал - толкова.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Окт 2023, 20:23

bum_bum написа:
steeN написа:
bum_bum написа:късмет

Нищо общо нямат с късмет нещата, а целенасочена последователна политика.

То хубаво политика, спират ги да правят модерни оръжия ама все някога някой от тия ще набара някакво количество радиоактивен материал за една мръсна бомба и ще обезлюди за милиони години някой от символичните за запада градове. Бързо ще им свърши тогава и късмета и политиката.

Част от тия пари, които се хвърлят за модерно въоръжение вероятно ако отидат да се нахранят, облекат, образоват и цивилизоват част от тия хора, вероятно резултата би бил по-добър. Ако децата ми гладуват и ходят голи и боси, дори без да вярвам в някакви божества, вероятно и аз ще съм навит да тръгна на война срещу лошите бели хора заради които половината свят гладува, че да могат те да се тъпчат и да измират от собствената си лакомия и свинщина.

alx написа:… омешани са, ама не са един народ… нито като генотип а още по- малко като ценностна система, интелектуални и морални устои…

Говоря за произхода, ясно е, че като морал и ценности са съвсем различни вече.

Гуглирах за произхода и излезе това. Резултат от генетични изследвания.

Archaeologic and genetic data support that both Jews and Palestinians came from the ancient Canaanites, who extensively mixed with Egyptians, Mesopotamian, and Anatolian peoples in ancient times.

Ти това сериозно ли го мислиш ??? Ами иди на екскурзия в Судан, говори с някой и започвай да даряваш....макар че е доста по-добре да идеш в циганската махала и просто и изхвърлиш 10к лв - ефекта ще е същия . От който е ставало нещо на тоя континент е избягал отдавна. Никой ме ги е спъвал, има ли са си цивилни колонизатори но и колонизаторите са видели че не става и са се махнали . Другото са теории как западните сили дължали просперитета си на гърба на "колониите"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 11 Окт 2023, 20:24

bum_bum написа:
steeN написа:
bum_bum написа:късмет

Нищо общо нямат с късмет нещата, а целенасочена последователна политика.

То хубаво политика, спират ги да правят модерни оръжия ама все някога някой от тия ще набара някакво количество радиоактивен материал за една мръсна бомба и ще обезлюди за милиони години някой от символичните за запада градове. Бързо ще им свърши тогава и късмета и политиката.

Част от тия пари, които се хвърлят за модерно въоръжение вероятно ако отидат да се нахранят, облекат, образоват и цивилизоват част от тия хора, вероятно резултата би бил по-добър. Ако децата ми гладуват и ходят голи и боси, дори без да вярвам в някакви божества, вероятно и аз ще съм навит да тръгна на война срещу лошите бели хора заради които половината свят гладува, че да могат те да се тъпчат и да измират от собствената си лакомия и свинщина.

alx написа:… омешани са, ама не са един народ… нито като генотип а още по- малко като ценностна система, интелектуални и морални устои…

Говоря за произхода, ясно е, че като морал и ценности са съвсем различни вече.

Гуглирах за произхода и излезе това. Резултат от генетични изследвания.

Archaeologic and genetic data support that both Jews and Palestinians came from the ancient Canaanites, who extensively mixed with Egyptians, Mesopotamian, and Anatolian peoples in ancient times.

Много генерализираш темата и от там сякаш е доста неточно.

Евреите, без значение дали ги харесваме или не, са народ с абсолютно изключителни постижения и това не става случайно, плод е на определени разбирания за света, акумолирана мъдрост и много, много труд.

От друга страна, въпросът с неразвитите общости и общества е малко като спорът кое е първото яйцето или кокошката - зле са, защото са некултурни, необразовани или нецивилизовани или обратното.
Примери сме й самите ние. Най-вече сме зле заради самите нас, а не заради някаква гигантска Вселенска конспирация.... дори и основната вина не е на мракобесните велики сили - САЩ, Англия, Русия или пък Османската империя.

Развитият цивилизован свят може много да е вредил, но и много помага. Дори и след като се изследва презрения колониализъм се стига до извода, че равносметката не е никак проста ---> справка ЮАР, тоест без бели хора в никакъв случай не се гарантира наличието на по-развито общество.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 11 Окт 2023, 21:12

alx написа:То ясно, че колкото по- назад гледаш толкова по- тесен става генофонда… ако отидеш достатъчно назад всички сме от едно място…

Ставаше въпрос, че ненаучните ми наблюдения са че повечето евреи не приличат на арабите…
не знам какви араби си виждал и какви евреи ама си леко далеко от реалността, сигурно няма да можеш да ги различиш облечени еднакво

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 11 Окт 2023, 22:24

Евреи има бели, семити и черни. Сигурно има и жълти някъде. Иврит е семитски език, както и арабския. Белите, ашкенази джута, имат друг език - идиш, който е германски език със славянски и латински елементи. Както и при христянството и мюсулуманството, има различни секти и хората са шарени.

Американските(европейските) евреи, са много различна порода от местните в Израел.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2023, 23:53

Ми… аз ходя до тел авив всяка година та съм ги гледал и на терен кви са… аз лично намирам разлики…

Това което не мога да разбера е защо Турция е още в НАТО. Сега го слушах султана… Страшни дипломати са и имат огромна армия еле пък за региона… но ценностите им са много далече от тези на развития западен свят… знам, че едно време бяха важни щото студена война това онова, но мисля, че в момента особено с ръководството което имат са несъвместими…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 11 Окт 2023, 23:59

alx написа:Това което не мога да разбера е защо Турция е още в НАТО.

Е те ги плашат с изгонване, мине не мине. Но формално НАТО май няма процес за изритване. :D

Освен това ни бяха много важни като логистика в "глобалната война срещу терора".

А "евреи" има всякакви изглеждащи, вписващи се във всякакви култури и етноси. Затова и Мосад "по принцип" са толкова добри в събирането на информация...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Окт 2023, 7:43

alx написа:Ми… аз ходя до тел авив всяка година та съм ги гледал и на терен кви са… аз лично намирам разлики…

Това което не мога да разбера е защо Турция е още в НАТО. Сега го слушах султана… Страшни дипломати са и имат огромна армия еле пък за региона… но ценностите им са много далече от тези на развития западен свят… знам, че едно време бяха важни щото студена война това онова, но мисля, че в момента особено с ръководството което имат са несъвместими…

Защото на НАТО ни трябва силен съюзник в оня свят - със съседи като Иран, Ирак, Сирия....бих добавил непредвидимите Пакистан, Египет, малко по-далеч - Афганистан .
Това за което ти говориш е несъвместимо с ЕС, където те скоро няма да влязат. Макар че бъдещето на Ердоган не е сигурно, след този финансов крах

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Окт 2023, 9:28

Какъв финансов крах, миналия ден една обясняваше на другите как такъв лидер ни трябвал, да бил добре с всички. Казвам и аз, че той има армия и затова лавира, плюс географско положение, но пък докара народа до бедност. Ама не, каква бедност имало в Турция, иди да видиш пак са по-добре от нас, всичко им е евтино и парите им стигат за всичко. Пък инфлацията там била заради запада. :ok:
Та какво очакваш след като по света има хора да го харесват, значи там е Бог. :mhihi:
Иначе да ги махат от НАТО, тъкмо ще ни направят външна граница, ще докарат тука всякакви ракети и самолети и ще сме въоръжени по-добре и от едно време когато бяхме почти република на съюза. То друг начин ние да имаме реална сигурност няма. Щели да държат настрани чалмите отдолу, те чалмите от бой разбират, от друго не. Примитивността е такава.
Мангалите тука ревнали сега как можело заради един, който наръгал полицай да обръщат всички къщи в махалата с краката нагоре, те с какво били виновни и т.н. но иначе много се перчат и от други не разбират. Та същите са и онези долу, даже и по-зле всъщност защото тия тука поне някои ходят по Европа да работят и някои от тях пък леко хващат хубави неща от там.
Мангал ли е обаче, той чисто генетично не става, разберете го това. Още на генетично ниво той е различен и изключенията са рядкост. А дали е бял мангал, рус, със сини очи или черен с кафеви, черни очи все тая.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Окт 2023, 10:45

Top Gun Maverick написа:Мангал ли е обаче, той чисто генетично не става, разберете го това. Още на генетично ниво той е различен и изключенията са рядкост. А дали е бял мангал, рус, със сини очи или черен с кафеви, черни очи все тая.

Е това нямам идея как може да се обясни на "ентелегенцията".
Според същата тази "ентелегенция" те били дискриминирани и тн.
Обаче аз не съм виждал някъде, където има някакво сборище/махала или някакво населено място с подобни индивиди в световен мащаб, да не се е превърнало в гето.
Да не говорим , че тея са най-големите расисти.
Пускаш едно такова семейство в някакъв нормален вход на жилищна кооперация и с много малко изключения веднага там се превръща в някакво мини гето.
Не, че не съм виждал и чисти българи да превръщат дома си в коптор и пълна мизерия, но по подразбиране тея са дъно... разбира се има и точни.
Решението според мен е само едно, такова хора, които пламенно защитават правата на тези "хора" , както и разни мигранти (тази пък дума от къде се взе, направиха я с цел да се омекоти израза "нарушители на границата) да бъдат поставени в тази среда при тези, дето защитават. В всяко гето един апартамент и там да живеят и да се опитат да ги моделират според техните разбирания. А не стоейки си в удобният фотьойл на километри разстояние да обясняват, колко били дискриминирани същите!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата