Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2023г.?!...
Приключих с моретата за тази година.
Последното беше в Тенерифе, както обичам да казвам там са забравили, че имало инфлация.
Цените които давам надолу са в местни кръчми, далеч от туристическите капани и курорти, някои от тях са на първа линия на плажа обаче.
На един от най-известните плажове в цяло Тенерифе, Las Teresitas, чадър с два шезлонга са цели 6€.
Кафе еспресо на същото място 1€.
Няма нужда да пояснявам, че има огромен безплатен паркинг за стотици автомобили, съблекални, душове и тоалетни безплатно.
По разни хубави сладкарници еспресо с малко мляко е 1,20€.

Ето и кръчмите.
Ходих основно по рибни, като рибата която се предлага е хваната сутринта, имат си техни корабчета, само дива е.
Избора е голям, всичко което имат струва една цена, в зависимост от кръчмата 18-22€/кг.
Може да се вземе половин или четвърт риба, ако е много голяма.
Единия път взех половин риба и беше 1,9кг, има я нарязана и изпечена надолу, но съм взимал и четвърт 1,8кг.
Под 0,5-0,6кг риби няма.
Местно вино бяло и червено 8-10/л
Повечето неща са около 10€, миди, калмари, меса, козе, свинско.
На последната снимка е плато козе местни сирена, както се вижда са 4 големи парчета, около 300гр общо, това е 9,50€.

Ето и едно меню с цени.

Това е друго меню от кръчма на първа линия до плажа, тук рибата беше 18€/кг, тая озъбената нагоре е от тям, 0,5кг, дере се.

В магазинче на 50м от плаж в населено място 1,5л студена вода е 0,75€.

А в населените места улиците са така масово.

Пожелавам на всеки да отиде и да се наслади, много малко места в света предлагат това, като общ сбор от качества - плюсове и минуси.
Последното беше в Тенерифе, както обичам да казвам там са забравили, че имало инфлация.
Цените които давам надолу са в местни кръчми, далеч от туристическите капани и курорти, някои от тях са на първа линия на плажа обаче.
На един от най-известните плажове в цяло Тенерифе, Las Teresitas, чадър с два шезлонга са цели 6€.
Кафе еспресо на същото място 1€.
Няма нужда да пояснявам, че има огромен безплатен паркинг за стотици автомобили, съблекални, душове и тоалетни безплатно.
По разни хубави сладкарници еспресо с малко мляко е 1,20€.

Ето и кръчмите.
Ходих основно по рибни, като рибата която се предлага е хваната сутринта, имат си техни корабчета, само дива е.
Избора е голям, всичко което имат струва една цена, в зависимост от кръчмата 18-22€/кг.
Може да се вземе половин или четвърт риба, ако е много голяма.
Единия път взех половин риба и беше 1,9кг, има я нарязана и изпечена надолу, но съм взимал и четвърт 1,8кг.
Под 0,5-0,6кг риби няма.
Местно вино бяло и червено 8-10/л
Повечето неща са около 10€, миди, калмари, меса, козе, свинско.
На последната снимка е плато козе местни сирена, както се вижда са 4 големи парчета, около 300гр общо, това е 9,50€.

Ето и едно меню с цени.

Това е друго меню от кръчма на първа линия до плажа, тук рибата беше 18€/кг, тая озъбената нагоре е от тям, 0,5кг, дере се.

В магазинче на 50м от плаж в населено място 1,5л студена вода е 0,75€.

А в населените места улиците са така масово.

Пожелавам на всеки да отиде и да се наслади, много малко места в света предлагат това, като общ сбор от качества - плюсове и минуси.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Море 2023г.?!...
Гърция 2024 резервирана и платена . Я съм готов. След това с децата мислим да идем до Албена за 3-4 дни. Но то ще се резервира март някъде.
Хм,хм...
Март е малко късно за Албена, ако се гони нещо конретно и се търсят отстъпки.
Декември-Януари е времето за резервации там според мен. По възможност клубна карта. След това повечето от това което остава е нагоре по гората, а шатълите са меко каано отчайващи.
Декември-Януари е времето за резервации там според мен. По възможност клубна карта. След това повечето от това което остава е нагоре по гората, а шатълите са меко каано отчайващи.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Хм, не знаех, благодаря. Може тогава декември, януари. Нещо да ми препоръчаш? Между другото и дядо Коледа донесе кой каквото си е пожелал.
Хм,хм...
Ние не сме претенциозни и изобщо не търсим лукс - нормална храна без много да се хитрува с "пре-сготвяне", чисти стаи, добра локация са ни достатъчни(подозирам че и при вас е така).
В Албена има рзлични категории хотели като има и разлики между хотелите вътре в дадена категория. Ние сме доволни от Боряна главно заради локацията(но пък срещу тях можеш да прочетеш много негативни отзиви основно от хора с повече претенции). Боряна и групата около нея са в южния край на плажа и зад тях е резервата. Нона мисля че е най-евтин от групата , но е най зле откъм сграда и ресторант, Гергана мисля че е наскоро ремонтиран, но пък е последния хотел в редичката до устието на реката.
Другата група са хотелите в централната и северната част на плажа(пак на първа линия). Цените са по-високи, базата е по-добра, ресторанта и храната са по-добре. За мен обаче е минус , че са точно в центъра на лудницата, а освен това се пресича крайбрежната алея, за да се иде на плажа, който обаче в тази част е по-добре поддържан. - Съществена разлика в хотелите не мисля че има просто е въпрос да се избере локация.
Другото са луксозните хотели и тези на втора линия и нагоре по гората, за тях отзиви не мога да споделя само това което вече казах, че ако се разчита на шатъл за слизането до плажа си прецакан.
В Албена има рзлични категории хотели като има и разлики между хотелите вътре в дадена категория. Ние сме доволни от Боряна главно заради локацията(но пък срещу тях можеш да прочетеш много негативни отзиви основно от хора с повече претенции). Боряна и групата около нея са в южния край на плажа и зад тях е резервата. Нона мисля че е най-евтин от групата , но е най зле откъм сграда и ресторант, Гергана мисля че е наскоро ремонтиран, но пък е последния хотел в редичката до устието на реката.
Другата група са хотелите в централната и северната част на плажа(пак на първа линия). Цените са по-високи, базата е по-добра, ресторанта и храната са по-добре. За мен обаче е минус , че са точно в центъра на лудницата, а освен това се пресича крайбрежната алея, за да се иде на плажа, който обаче в тази част е по-добре поддържан. - Съществена разлика в хотелите не мисля че има просто е въпрос да се избере локация.
Другото са луксозните хотели и тези на втора линия и нагоре по гората, за тях отзиви не мога да споделя само това което вече казах, че ако се разчита на шатъл за слизането до плажа си прецакан.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Децата искат лятото да ги водя на море в Америка. Не знам що, ама и двамата имат мечта да отидат там.
Големия е живял в Торонто, ама беше малък и нищо не помни. Само гледа снимки ся и иска да отива или в Америка или пак в Торонто.
Не мога да разбера какво генерира тоя голям интерес към Америка и Канада. Сигурно игрите къде играят, но както и да е.
Дайте предложения за източното крайбрежие. Имам една съученичка живее в Маями, вика идвай при нас и ся ми праща разни предложения.
Ще питам и колегите ми за съвети, ама да питам и тук за предложения за хубави места, за да проуча максимално много идеи/опции.
Не съм фен на 5 star all inclusive. По-скоро си мисля за не популярна дестинация, дори по-екзотична, да няма много турист, хубава къща с двор, барбекю и хубави плажове, и ресторанти на близо.
ПП. снощи голямия ми вика: "5 days in New York is a must"
Ясно е, че няма да се размина без голямата ябълка, ама му викам ти пък кога почна да поставяш условия бе келеш малък
Големия е живял в Торонто, ама беше малък и нищо не помни. Само гледа снимки ся и иска да отива или в Америка или пак в Торонто.
Не мога да разбера какво генерира тоя голям интерес към Америка и Канада. Сигурно игрите къде играят, но както и да е.
Дайте предложения за източното крайбрежие. Имам една съученичка живее в Маями, вика идвай при нас и ся ми праща разни предложения.
Ще питам и колегите ми за съвети, ама да питам и тук за предложения за хубави места, за да проуча максимално много идеи/опции.
Не съм фен на 5 star all inclusive. По-скоро си мисля за не популярна дестинация, дори по-екзотична, да няма много турист, хубава къща с двор, барбекю и хубави плажове, и ресторанти на близо.
ПП. снощи голямия ми вика: "5 days in New York is a must"

Ясно е, че няма да се размина без голямата ябълка, ама му викам ти пък кога почна да поставяш условия бе келеш малък

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
помисли и да ги заведеш до Дисни в Орландо, ако имаш възможност естествено
според мен ще се изкефят, както и ти
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако отидете в Миами:
- South Beach - популярна дестинацаия, снимани много клипове и т.н. огромен плаж, доста мизерия но ще се изкефи и ще има снимки на фейса
- Key Biscayne - нещо като квартала на богатите. Там на края на резервата има малки плажчета, много е красиво.
- Key West - разходете се, сигурен съм че ще се изкефите
- West Palm Beach - разходете се по крайбрежната с колата, доста е красиво и си заслужава
- Naples - По магистрала 75 се разходете към Мексиканския залив, уникални залези има.
South
Naples
- South Beach - популярна дестинацаия, снимани много клипове и т.н. огромен плаж, доста мизерия но ще се изкефи и ще има снимки на фейса
- Key Biscayne - нещо като квартала на богатите. Там на края на резервата има малки плажчета, много е красиво.
- Key West - разходете се, сигурен съм че ще се изкефите
- West Palm Beach - разходете се по крайбрежната с колата, доста е красиво и си заслужава
- Naples - По магистрала 75 се разходете към Мексиканския залив, уникални залези има.

South
Naples
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ще те пуснат ли с децата там? Визаджиите имам предвид...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ildivvy написа:Ще те пуснат ли с децата там? Визаджиите имам предвид...
Мисля, че няма да има проблем да им изкарам визи, но принципно да, такъв риск съществува, макар и да го оценям като минимален.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Aз пък ще открия сезона с отиване на студено
Букнахме всичко за три до Норвегия в търсене на Северното сияние
. За лятото още не сме мислили нищо 

Букнахме всичко за три до Норвегия в търсене на Северното сияние

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не съм голям фен на места от сорта на Малдивите, но взех да се чудя за едно кратко посещение там, но не на остров резорт.
Имам набелязани 1-2 обикновени острова с местни, но ако някой е бил ще се радвам да сподели.
Имам набелязани 1-2 обикновени острова с местни, но ако някой е бил ще се радвам да сподели.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
barabqga написа:помисли и да ги заведеш до Дисни в Орландо, ако имаш възможност естествено
Супер идея, мерси

Kroki написа:Ако отидете в Миами:...
Благодаря

Вече почва да ми се оформя концепцията като цяло.
Прекарваме 4-5 дни в голямата ябълка, взимам мустанг или чаленджър под наем и газ на юг към Маями с 2 нощувки на хубави места по пътя.
После Дисни, няколко дни в Маями и обратно към ябълката. Нещо такова, ще видим. Здраве да има. Отворен съм за всякакви идеи.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Само с 2 нощувки, буквално ще живеете в колата 3 дни, разстоянията не са това, което изглеждат на картата... и както знаеш, който бърза, стига бавно там 
За визата едва ли ще е проблем, те си знаят кой има намерение да прави шашми, много добре в посолствоТО.

За визата едва ли ще е проблем, те си знаят кой има намерение да прави шашми, много добре в посолствоТО.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Аз почвам да си мисля, че ми е по-евтино да съм на почивка и да работя там, отколкото да стоя в София
В момента тук определено се оляха/насраха. По центъра масово една салата вече е 20-30 лева според зависи, като вечеря за мен с жената и малко алкохол се въртим около 200-300 лева. Реално за 150 евро мисля, че на много места ще сме ок...

В момента тук определено се оляха/насраха. По центъра масово една салата вече е 20-30 лева според зависи, като вечеря за мен с жената и малко алкохол се въртим около 200-300 лева. Реално за 150 евро мисля, че на много места ще сме ок...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV