Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2023г.?!...
Rainbow написа:Аз почвам да си мисля, че ми е по-евтино да съм на почивка и да работя там, отколкото да стоя в София![]()
В момента тук определено се оляха/насраха. По центъра масово една салата вече е 20-30 лева според зависи, като вечеря за мен с жената и малко алкохол се въртим около 200-300 лева. Реално за 150 евро мисля, че на много места ще сме ок...
Знам, че цените са над средните в Европа, ама за салати за 20-30лв не бях чувал още и сметки от 300лв, освен ако не е нещо сериозно и с поне 1 бутилка хубаво вино.

И като знам как после се чака като наследство 10% бакщиш, сметката съвсем е абсурдна.
Аз дадох една идея повече от тази сума, ама за трима човека, като ядохме доста интересни неща, каквито у нас дори няма, визирам месата.
Преди седмица в Мадрид, в една от най-скъпите зони в града.
https://razamadrid.com
Едно от нещата беше в допълнителното меню за което пише в главното.
Зряло бонфиле от крава порода Simmental, което върви с голям запечен кокал, от който ти вадят костен мозък и се слага върху филето като сос. Беше чудно, цена 28€

Ето менюто, има и на английски.
https://razamadrid.com/wp-content/uploads/2023/05/carta-sala.pdf
Обслужването също няма общо с това което е тук, не е само носене на чинии, а рязане, сервиране от едната в другата и т.н.
Това е финладската порода Sashi, 700гр ентрекот за двама 55€

Понеже бях с кола, пих само една чаша вино, от най-скъпото което се предлага на чаша.
Червено испанско Pesquera Crianza за 7,20евро, но да отбележа, че самото вино струва около 18евро онлайн.
У нас има доста места където чаша вино е 15лв и виното е от туби 3 или 5л...
Последна промяна alekangg на 02 Ное 2023, 12:37, променена общо 1 път
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Море 2023г.?!...
steeN написа:Само с 2 нощувки, буквално ще живеете в колата 3 дни, разстоянията не са това, което изглеждат на картата... и както знаеш, който бърза, стига бавно там
За визата едва ли ще е проблем, те си знаят кой има намерение да прави шашми, много добре в посолствоТО.
Ето това не съм го дообмислил добре. Значи ще са 3-4 нощувки. Мерси

Ще го мисля/планирам. Трябва да се събера в рамките на около 18-20 дни, щото иначе ще трябва да работя от там, което грам не ми е оферта, като съм с децата.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Rainbow написа:Аз почвам да си мисля, че ми е по-евтино да съм на почивка и да работя там, отколкото да стоя в София![]()
В момента тук определено се оляха/насраха. По центъра масово една салата вече е 20-30 лева според зависи, като вечеря за мен с жената и малко алкохол се въртим около 200-300 лева. Реално за 150 евро мисля, че на много места ще сме ок...
Салата 20-25лв, основно ястие 25-40лв, недей боже да искаш телешко олеле Мале- все едно динозавър си поръчваш - 50 до 80лв , че даже и до отгоре. .. десерт 12-15лв, бутилка вино под 50лв и да има в менюто е само една и винаги е свършила, така като да св почувстваш мизерен че искаш да минеш само с 30лв за вино, дето струва 10лв. Така че нормална вечеря под 200лв вече няма ...няма ме и мен и по тези ресторанти, след като години наред ги спонсорирах...да не говорим и че вкъщи изглежда значително по-добре а избора на напитки е меко казано космос отгоре. Е миенето е тегаво, ама ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То 15лв стана сандвич в мола
В България обаче си има банкетна култура и дори в най-голямата криза, заведенията са фул. От там нито качество има нужда да се търси, нито добра цена.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Осраха се направо с цените.
Мен ми горе-долу същото да съм с децата в Гърция и ако трябва да бачкам от там, отколкото тука като излезем някъде.
Едно кино за тримата, ми отива на 100+. Вечерта да ги взема с мен с приятели някъде на ресторант/пицария, платя детския център, че и на час го направиха

И за един ден отиваш на 300+ само за кино и вечеря

После ако отидем на бар (без децата

- TNT
- младши ентусиаст
-
carmanf1 написа:аз пийна 1 хубаво уиски
Нека не отваряме и темата с фалшивия алкохол навсякъде

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:Rainbow написа:Аз почвам да си мисля, че ми е по-евтино да съм на почивка и да работя там, отколкото да стоя в София![]()
В момента тук определено се оляха/насраха. бутилка вино под 50лв и да има в менюто е само една и винаги е свършила, така като да св почувстваш мизерен че искаш да минеш само с 30лв за вино, дето струва 10лв. Така че нормална вечеря под 200лв вече няма ...няма ме и мен и по тези ресторанти, след като години наред ги спонсорирах...да не говорим и че вкъщи изглежда значително по-добре а избора на напитки е меко казано космос отгоре. Е миенето е тегаво, ама ...
Не съм се замислял над това!
Преди година последно бях на някаква пицария в София, уж била добра Felicità.
Едно, че не беше нещо особено, но тогава искахме бутилка вино, бяхме 4-ма. Ами не само най-евтината, ами всичко около 40лв все го нямаше, питах поне за 3 различни, включително за някакво което рекламираха на хартиените листи, които слагат пред всеки.
Тъпата келнерка ми предложи много хубаво вино според нея за 80лв, на което се изсмях и й казах, че ще ядем пици и някак си не върви хубаво и тежко вино.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
acho.rs написа:...да не говорим и че вкъщи изглежда значително по-добре а избора на напитки е меко казано космос отгоре. Е миенето е тегаво, ама ...
С няколко спестени ресторанта,от разликата в парите спокойно си купуваш една не лоша миялна м-на

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
TNT написа:То 15лв стана сандвич в молаВ България обаче си има банкетна култура и дори в най-голямата криза, заведенията са фул. От там нито качество има нужда да се търси, нито добра цена.

ПС: миялната ми е топ, но само аз опериеам с нея и жената знае какво не е за съдомиална и цапа по 3-4 тенджери и тигани ...от тия по 10кг хахах
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

- TNT
- младши ентусиаст
-
Хепито остана едно от малкото адекватни с цени да (сигурно има минуси). За виното (аз съм по уиски/бира, но рядко покрай жената, ако няма малки бутилки се включвам). Последният ми спомен беше от Шефс на паветата (който изненадващо вече е заменен с друг, който не разбрах има ли Мишлен звезда или нещо от сорта (странно беше написано), но явно е голямото добро утро).
Та там още помня как се "карахме" със сервитьора след като дори му казах, че не обичам вино и ми е все тая, а се опитваше да ми пробута бутилка за 200 лева (при цени в меню от 40 до 300 лева) и видиш ли ако не взема нея нищо не разбирам. Предполагам залагаше, че с жената сме заедно отскоро и ще ми стане неудобно пред нея и ще я взема, ама не позна
Отделно напоследък все повече ми изкача едно сравнение в акъла - как 2 по хубави излизания вечер са ми месечният лизинг на Х3-ката и още повече ми минава мерака за излизане. Горко им на младите сега с тези цени...
Та там още помня как се "карахме" със сервитьора след като дори му казах, че не обичам вино и ми е все тая, а се опитваше да ми пробута бутилка за 200 лева (при цени в меню от 40 до 300 лева) и видиш ли ако не взема нея нищо не разбирам. Предполагам залагаше, че с жената сме заедно отскоро и ще ми стане неудобно пред нея и ще я взема, ама не позна

Отделно напоследък все повече ми изкача едно сравнение в акъла - как 2 по хубави излизания вечер са ми месечният лизинг на Х3-ката и още повече ми минава мерака за излизане. Горко им на младите сега с тези цени...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Re: Море 2024г.?!...
Здравейте, понеже от 2 седмици сме с бебе вкъщи и мисля другата година лятото да командировам майката с бебето и някоя от бабите за 1 месец или на нашето черноморие около Бургас, или в Гърция. Знаете ли варианти къде мога да букна за месец някъде в горепосочените места. Някакъв двустаен апартамент примерно Юли месец. За предпочитане е Гърция, като идеята е аз уикендите да прескачам да ги видя
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
preki написа:Здравейте, понеже от 2 седмици сме с бебе вкъщи и мисля другата година лятото да командировам майката с бебето и някоя от бабите за 1 месец или на нашето черноморие около Бургас, или в Гърция. Знаете ли варианти къде мога да букна за месец някъде в горепосочените места. Някакъв двустаен апартамент примерно Юли месец. За предпочитане е Гърция, като идеята е аз уикендите да прескачам да ги видя
Бебе на нашето черноморие, абсурд.
Ще ти пратя подходящо място в Гърция. На ЛС да не правим реклами.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз бях с моето тази година и не сме имали проблем. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите