България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
master of the force
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alx » 13 Ное 2023, 15:36

ID A написа:Я иди до щатите да видиш как и без книжки карат. Че понякога и след убийство се отървават!

колега- това в някоя паралелна америка ли се случва? щото в тая в която аз живея може и да ти се размине без книжка с някаква по- солена глоба и без затвор ама да контузиш или не дай си Боже да убиеш някого особено ако си бил с много превишена скорост си е рецепта за дълги години затвор и финансова разруха.

хубавото е, че тоя дето го е пуснал хубавеца на свобода са го привикали да обяснява... новото правителство знае, че тези неща вече се гледат по- внимателно от хората и се надявам престъпника да го затворят ефективно поне за 7 години
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 13 Ное 2023, 15:54

vicho написа:
Jorixa написа:Верно че сме във форум на БМВ, ама ти за други марки не си ли чувал?

аз съм чувал, ама си имам достойнство :mhihi:

сори :lol:

Ми той и Начо Панталеев, и другите като него явно имат същото достойнство, па нямат умение да шофират, и за тва и стават тия патаклами.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 13 Ное 2023, 15:59

Тия дет могат да плуват най-много се давят :winky:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Ное 2023, 16:36

TNT написа:Някои хора си дават свободата много лесно.

Не точно, лесно дават чуждата свобода. :mhihi: Щото всичките реват за мерки дето тях няма да ги засегнат. Аз викам като ще забраняваме за да спасяваме животи да го правим както трябва. Да забраним всички коли над 100 коня. За какво са ти повече. Ама и с тях може да вдигнеш висока скорост. Ми да им сложим гпс модули за ограничване на скоростта, до 50 градско и 90 извънградско. Аа и да забраним изпреварването, че е опасно, ще си караме в редичка и когато стигнем тогава.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Ное 2023, 16:41

b_u_b_o написа:Ми да им сложим гпс модули за ограничване на скоростта, до 50 градско и 90 извънградско

направи го така, че на магистрали да може да се кара със 120 макс (90 и 50 съответно на другите пътища) и със това точно аз имам 0 (нула) проблеми да бъде въведено сега, веднага.

... щото не мога да карам и искам всичко около мене да се случва една идея по- бавно барем оцелея сред нло-тата
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 13 Ное 2023, 16:58

100 коня на малко купе са ти предостатъчни да си караш със 140, че и да изпреварваш където се налага. Никва свобода не се отнема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Ное 2023, 17:01

Познавам хора, които имаха деца преди 20. Във форума направо им забраниха да карат седан/комби/сув :lol:

П.П. Дори актуалния Голф-комби няма двигател под 100 коня.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 13 Ное 2023, 17:08

Обаче звучи добре как едва ли не да караш мощен седан е основополагащо право.
Не, не е.
Като човек, живял в ниската земя, съм виждал как на е46 2.0 дизел пътните такси са му 2400 евро на година. Сигурно ги лишават от основни права в живота...
Да караш бмв, мерцедес, ауди си е лукс, ако имаш съответното достойнство да не караш други марки, вероятно то ще е подплатено с кадърност и няма да си сотаджия, ще можеш да си позволиш по-високи данъци и такси.
Ако това е цената на по-безопасни пътища за всички (с възможно най-малко тарикати, минаващи между капките) - супер.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 13 Ное 2023, 17:16

И аз не знам от къде на къде е речено че на 20 трябва да караш премиум марка (то VW вече си е премиум, цените са им колкото на Ауди почти). Плюс тва 100 коня е ориентировачно, в Италия на пример е 75 коня на тон. Демек ако си вземеш 2 тона семеен автомобил може и 150 коня да е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Ное 2023, 17:24

Еми значи и Шкода Октавия комби 1,5 пак не става :dunno: А и какво като е премиум ? Трябва освен да забраним мощността, да забраним и хубавите коли ? :dunno: А с бъдещето на автомобилите - електричките, там кво правим ? Нали всичките са с динамика на Формула 1 :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2023, 17:26

b_u_b_o написа:
TNT написа:Някои хора си дават свободата много лесно.

Не точно, лесно дават чуждата свобода. :mhihi:

Ти на луната ли караш или по същите пътища по които и ние? :mhihi: Как по-точно следенето на скоростта не ме засяга... ? Тва ли е новата теория сега :lol: Или другото... "о ще видите като вас почнат да ви тормозят ченгетата"... а може би тези, които ги тормозят проблема е персонален?

Иначе тва със 100те коня за мен е излишно (въпреки, че първата ми кола беше 105 коня и не беше някаква драма).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 13 Ное 2023, 17:33

alx написа:...

Айде бе! На прима виста си спомням за един българин пометен в аврийната лента, от жена съпруга на полицай. Със сигурност има и други.

И що за глупост
alx написа:новото правителство знае, че тези неща вече се гледат по- внимателно от хората...
Какво общо има правосъдието с правителството? Язък, че уж там се представяш, че живееш!
Мога да ти кажа, че съм много повече за, американския модел да излизат под гаранция веднага, отколкото да ги държат затворени по 6 месеца и после под домашен арест и като излезе присъдата, "Олеле малеле, ми тоя излежал половината присъда под домашен арест!!!!" и сега почти не му остава да лежи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2023, 17:53

Намалете малко напрежението с хубава музика и приятен планински път в сверна Калифорния с 25 мили в час ограничение. :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Ное 2023, 18:05

steeN написа:Как по-точно следенето на скоростта не ме засяга... ?

Ти пък къде се буташ сега? :mhihi: Говорим за тъпотията с младите шофьори и 100те коня...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Ное 2023, 18:28

ID A написа:Какво общо има правосъдието с правителството?

ми, че те по нашите ширини са едно и също бе младеж ...

за жената на полицая - не съм нито чул нито гледал- ако е намерена за виновна- ще лежи. повече информация имаш ли?
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата