България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от dhtj » 21 Ное 2023, 4:27

alx написа:
blqsu4ko написа:При 172км/ч по ГПС ще бъдеш засечен с точно толкова. След това на снимката, при изчисление на глобата се прилагат 3% толеранс, което прави около 167км/ч или 70лв. на промоция :mhihi:

а че при 172км си абсолютно науправляем освен ако не си с гт3рс и дори тогава си частично управляем ама пак си ограничен от таланта си- минавало ли ти е през акъла?

или викаш- преценил си си...

Кво значи "абсолютно неуправляем"? Пипам волана наляво - завивам си наляво - пипам надясно, завивам си надясно, тва си е управляемо от всякъде. Е, не можеш да заобикаляш конуси през 10м и няма да спреш до 0км/ч за секунда, ама пак си е управляемо. Все едно в германия пенсиониери не карат пасати комби с 200+ ежедневно. :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2023, 8:19

Карам с 80 километър пред града и гледам не изпреварва някакъв и след него виждам да наближава с космическа скорост НЛО сякаш защото идва много бързо и не мога да го оприлича в тия две секунди, но гледам напред и кола, викам тоя зад мен сега ще намали, ядец...тръгна да изпреварва без грам да се замисля. Нямаше и теоретичен шанс да се разминем, ако не бях дал плътно вдясно до банкета със спирачка. Светнаха му отзад на ганЦо и след всичкото му летене, намали където мислеше, че може да има камера(тя рано никога я няма, ама как да е)и го стигнах на кръговото, буквално след километър и половина. Изравнявам се с него в почти спрямо положение и му въртя ръка така :kuku: и го гледам някакъв чичак на 60 поне. :shock: С Фиат баничарка беше, дърта. Чудя се за къде бързаше тоя цървул, влезе в града и почна да ги изпреварва пак бързащо, а на мен ми вдигна ръце нещо от сорта на, че хем се извинява, хем какво толкова е направил. Отзад го гонеше една кифла на 40, с баща банка с едно Рено Лаят, която всяка сутрин бърза на убиване човек. :conf: Няма да се оправим, поне още едно поколение трябва да мине. Силно се съмнявам, че точно тия два субекта инат шофьорски способности тип да се опитат да реагират ако нещо се обърка. Както се обърка на чупката и тъпотията му. Голямо бързане сутрин да се наредят на кръговото с мен сутрин. Куките им викам изкарайте я тая тринога сутрин, няма да може да отчетете всички нарушители с много и то, не можело, каквото им кажели от горе. Абе тия от горе са чували къде е Канзас, че да знаят кога и къде да я слагат.
П.п: По това време всички возим някакви деца в колите, включително лоената кифла с реното, която само ми затвърди мнението за наглите пачи със сувчета. :banghead: Тия с големите Жипки не карат така, дори "мутресите". :banghead:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 21 Ное 2023, 9:40

dhtj написа:Все едно в германия пенсиониери не карат пасати комби с 200+ ежедневно. :lol:

Ми честно казано 99% от колите доста културно си карат в Германия. То като цяло не са и много участъците по които трафика е достатъчно спокоен да караш с 200. Тия дет се злобят са някви млади турчоля най-често.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Ное 2023, 9:57

Събота и неделя няма тирове и става за 200 и нагоре . През другото време също става щото като няма тапи германците си карат в дясна лента с тировете и лявата е свободна за ниско прелитащи самолети .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2023, 12:01

Супер голям мит е, че в Швабия като може НА МЕСТА да караш с 250+, то швабите си пляскат с 200+ ей така. :mhihi: Не знам дали знаете, ама разхода на гориво си е фактор в тая игра :mhihi: Пасат комби с 200+ гори повече от М-ка с нормално каране разбирай 160-180, да не говорим, че колата се експлоатира така, а колкото и странно да звучи, на швабата му пука колко бързо ще му се издуха колата за да взема нова. Да не говорим, че често никой не бърза за никъде! :idea: Не съм живял в Германия, впечатленията ми са само като съм ходил от време на време, но наистина очаквах от слушане какво е там да ме прелитат като спрял. Ами не е така. Тръгвам си с някаква кола за БГ да речем средно 2000 км. ме чакат и си правя сметка, че няма смисъл да се силя за да изгоря куп гориво отгоре, което ще ми намали печалбата от тая кола или увеличи загубата, мисля си, че така риска да я заваря в някой или някоя мантинела е по-голям и си карам 120 по магистралите. Тировете вдясно, аз в средна лента, изпреварват ме някакви в лява, но много, много, много рядко виждам някой със 160+. :idea: Това за 200+ хич не го казвам, дори не съм запомнил такива моменти, а са ме минавали всякакви екзотики. Не знам, не съм ходил две години, може нещо да се е променило, но не вярвам. Обикновено съм запомнил, че като видя дори рано сутрин шваба в колата(обикновено са сами)то той не бърза видимо.

Виж много мангаля от нашите съм чувал да се хвалят как си идват за отрицателно време като натискат колкото може някой кокошарник, който там е бил на ниво подарък, но тука си идва за нов живот.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 21 Ное 2023, 12:23

Моите наблюдения са от преди 10 години, както и от приятели и познати.
Често хората работят далече от местожителството си и пътуват всеки ден. Карат бързо, за да пестят време, и защото пътищата позволяват.
Имах приятел доктор, който си смени корсата, щото със 160 му беше много шумна по негови думи. Пътуваше по 220км на ден само до работа и обратно, всеки ден.
Като са поскъпнали горивата може и да са почнали по-леко да карат вече де, не съм ходил отдавна.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Ное 2023, 12:36

Пак се лети (160+++), но само когато обстановката и трафика позволяват. Около час пик така или иначе аутобаните са ограничени на 120 около градовете, та участъците за бързане са малко и на места където трафика се е поразредил. Най-бързото ми пътуване там е Кьолн - Мюнхен за малко под 4 часа с кола...тръгване към 4:00 сутринта от Кьолн на 01.01 и каране където колкото може, буквално бях сам на пътя :lol: . Излезе доста по-скъпо от влака (тогава още бяха евтини ICE влаковете), който взима отсечката за 4:20-4:30 часа и се пътува доста по-лежерно отколкото с кола
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Ное 2023, 12:54

Отивам в КАТ по някаква работа. Лична карта , моля ? На ви лична карта. Господине имате фиш, попълнете разписка за връчване. Попълвам, дават ми фиша. Гледам го и казвам :госпожо, тоя фиш е от март 2022 и аз със сигурност съм го платил. Оная рови в компа, и разпечатва 2-ри фиш. Двата са абсолютно идентични, разликата е само в номерата. И аз питам : кво правим ? И тя : ами пишете до началника на ОДМВР В.Търново, щото фиша е от тях. Демек : спасявай се...
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Ное 2023, 13:15

:ranting: :ranting: :ranting:
Ей затова имам един джоб наелонов в който има фишове за скорост платени още от 2013-та, когато ти пращаха и снимка да видиш, че си сам на пътя, а не да гадаят твоята ли е сега тая скорост или не както сега.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2023, 15:34

dhtj написа:
alx написа:
blqsu4ko написа:При 172км/ч по ГПС ще бъдеш засечен с точно толкова. След това на снимката, при изчисление на глобата се прилагат 3% толеранс, което прави около 167км/ч или 70лв. на промоция :mhihi:

а че при 172км си абсолютно науправляем освен ако не си с гт3рс и дори тогава си частично управляем ама пак си ограничен от таланта си- минавало ли ти е през акъла?

или викаш- преценил си си...

Кво значи "абсолютно неуправляем"?

.. означава, че с изключение на бавно и внимателно премислени маневри планирани от далече- всяко по- внезапно кихване на нервната ти окончания (а при такива скорости всичко непланирано е внезапно) завършва със напълнен памперс, поизпразнен портфейл и Господ ако е милостив- само толкоз.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 21 Ное 2023, 22:30

Не се усеща скоростта в БМВ-тата, няма спор... Проблема е, че при тази скорост (има-няма 50 метра в секунда), докато реагираш и предприемеш нещо... 50 метра. Но, всеки сам си преценява, де...
Рязка смяна на лента, на сухо, става до около 120-130 км/ч... Да спреш до нула, може би 110-120 метра. Ако е мокро, мръсно и т.н., няма смисъл да казваме, защото си е доста. Ако гумите са китайски, или некитайски на 5 години... Ако накладките и дисковете са... Много ако стават, които за съжаление не отнемат, а прибавят метри, но както е модерно – всеки сам си преценява. Мога само да кажа само - да пази Господ!
Лудия.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Ное 2023, 10:08

Пак говорят за "новите" камери. Ще натискат по-бързо да почват тия глоби. Само подозирам, че с въвеждането им ще има доста вандалски прояви по тях. :mhihi: Аз и сега съм виждал ударени, а са само за винетки, сега ще е по-зле. Няма да могат както тия стационарните обаче да ги ломят защото са високо. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 23 Ное 2023, 10:33

Една въздушна пушка почва от 100лв... :mhihi:
Някой може и прашка да си пази от едно време. :lol:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Ное 2023, 11:19

Не знам с нея каква успеваемост ще има в стъклата на тия шитни, някой озлобен може да иде с трактора нощем да дръпне стълба даже. :mhihi:
Имали сме една от най-модерните системи в Европа и т.н.
Като гледам ще пуснат нещата много по-рано отколкото си мислехме. Аз като чух слуха миналия ден и видях какво трябва да правят някак реших, че ще е най-рано след една година, сега го виждам най-късно за лятото. Най-късно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от steeN » 23 Ное 2023, 11:23

Ще трябва да събират глоби по-усърдно за да имат пари да ги подменят :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата