България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Exclusive89 написа:Голяма мъка с камерите... вече 9г. съм в Белгия, и често пътувам до Германия, Люксембург, Франция, Нидерландия и Швейцария (по-рядко) все още нямам глоба за превишена скорост.Всяко лято, а понякога и през зимата се прибирам в България, нямам никакви честитки сигурно вече 12-13г. Аз ли съм най-примерния шофЕр тук
или Вие сте прекалено бързи
просто внимаваш достатъчно в пътната обстановка и не си позволяваш тъпотии от сорта на 70-80 по Малинов или 100 на околовръстното ...
аз също...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Алоууу светците....Петър ви гледа...и цъка отгоре...
Проблема е че хората масово не могат да карат ни бързо ни бавно.
Не разбират как се кара и защо трябва да се кара както трябва спрямо условията които ги заобикалят.
Независимо дали с кола,мотор,камион.
Не знаят кога какво трябва да направят и как да го направят... и не искат да научат.
Останалото са факти...и хранилки за бюджета...другото черната хроника на преценилите повече от възможностите си...и тези изправили се срещу тях без да искат...

Проблема е че хората масово не могат да карат ни бързо ни бавно.
Не разбират как се кара и защо трябва да се кара както трябва спрямо условията които ги заобикалят.
Независимо дали с кола,мотор,камион.
Не знаят кога какво трябва да направят и как да го направят... и не искат да научат.
Останалото са факти...и хранилки за бюджета...другото черната хроника на преценилите повече от възможностите си...и тези изправили се срещу тях без да искат...

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Много добри умения си имат хората, недейте така.. Това, че на Полиграфията се бяха нанизали 5 броя не е от липса на умения, но просто някой им е казал, че на студено и хлъзгаво дистанцията не е важна..
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
slatanic написа:Алоууу светците....Петър ви гледа...и цъка отгоре...![]()
Предполагам визираш мъчениците притиснати от тежкия гнет на знаците за скорост... изкупуват греховете на цялото шофьорско съсловие

И аз съм убеден, че ще ги канонизират в светци след такива нечовешки страдания.

vicho написа:просто внимаваш достатъчно в пътната обстановка и не си позволяваш тъпотии от сорта на 70-80 по Малинов или 100 на околовръстното ...
То само толкоз да бяха щеше да е чудо. И дори и в момента за да хванат светофар ги гледам разни как минават с по 100 през кръстовище градско.
Не знам колко тъпо копеле може си да го правиш това.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
С 100 на околовръстното си карат 30-40% от всички извън час пик.
Обаче след 21-22 часа се срещат през няколко минути с 120-130 и нагоре.
Обаче след 21-22 часа се срещат през няколко минути с 120-130 и нагоре.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
пИдалИ с тия средни скорости.
Тъкмо, ще си карам с колко си искам и ше спирам за по цигарка с кафенце - и без тва не обичам, и никога не съм пушил в колата
Идеални са, дават ми някоя друга пуш пауза
Тъкмо, ще си карам с колко си искам и ше спирам за по цигарка с кафенце - и без тва не обичам, и никога не съм пушил в колата

Идеални са, дават ми някоя друга пуш пауза

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Предвид разстоянието на което са стълбовете не мисля, че ще има смисъл от спиране за кафе
Общо взето беше каквото беше с бързането, ще останат единични отсечки където може да се дава газ и те ще са задръстени от ентусиасти
ПП: Моя грешка - то щели ТОЛ камерите дето следят за винетки да мерят скоростта, аз си мислех че преброителните, които са доста нагъсто. Значи все пак ще може да се дава газ тук-таме

Общо взето беше каквото беше с бързането, ще останат единични отсечки където може да се дава газ и те ще са задръстени от ентусиасти

ПП: Моя грешка - то щели ТОЛ камерите дето следят за винетки да мерят скоростта, аз си мислех че преброителните, които са доста нагъсто. Значи все пак ще може да се дава газ тук-таме

Последна промяна Don_Diego на 24 Ное 2023, 9:35, променена общо 1 път
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Вчера си карам в Котленския проход с Тойота Проейс-а , лежерно така в края на работния ден . Асфалта мокър , ама пък аз съм с нови зимни гуми . И така на един плавен ляв завой със скорост около 65-70 колата все едно някой и ритна задницата , от нищо
.За пръв път ми се случва да видя как системите за безопасност си вършат работата
,и повече не искам да виждам
Ако не бяха там ESP , ABS и не знам си още какво май щях да съм или в дерето или залепнал на мантинелата .Ще си лея куршум
Сега настилката е по коварна от сняг и лед - там поне си знаеш и внимаваш. Внимавайте , че белите стават много бързо и дори огромен опит зад волана и перфектен автомобил не са гаранция че няма да се случи
Наистина извадих голям късмет ...И стабилизиращите програми наистина вършат чудесна работа
, макар че досега съм бил скептичен . Един вид че то човека като не може ...

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Прав си, така си е.
Наскоро беше валяло, всичко мокро и карах внимателно.
Ама на един завой, под водата разлято масло и много трудно се вижда, видях го ама късно
Да съм карал с 30 - 40 - 50 и добре, че беше колата да ми спаси задника, иначе щях да съм, не знам и аз къде
Първо усетих, че веднага си включи предния мост, после таблото светна като коледна елха и колана ме стегна яката
Добре, че беше колата, иначе моите шофьорски умения отиваха в кофата
Обадих се на 112 и предупредих, че там има разлято масло, да не се омаже някой друг. Репортнах го и в waze.
Наскоро беше валяло, всичко мокро и карах внимателно.
Ама на един завой, под водата разлято масло и много трудно се вижда, видях го ама късно

Да съм карал с 30 - 40 - 50 и добре, че беше колата да ми спаси задника, иначе щях да съм, не знам и аз къде

Първо усетих, че веднага си включи предния мост, после таблото светна като коледна елха и колана ме стегна яката

Добре, че беше колата, иначе моите шофьорски умения отиваха в кофата

Обадих се на 112 и предупредих, че там има разлято масло, да не се омаже някой друг. Репортнах го и в waze.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Ей голямата драма че ще трябва да карате със 140 средна скорост по магистралата
То и без това участъците които позволяват повече не са много. Плюс тва предвид че има места на които неизбежно се кара с под 100 (тунели, ремонти, трафик) значи че спокойно може да се изрежеш и със 180 от време на време.

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Тя драмата за магистралата едва ли е толкова голяма, защото средна 140 (а с толеранса на глобите отиваме на 150) изобщо не е малка скорост. Аз виждам проблема по първокласната пътна мрежа - турски и румънски тирове си карат с над 90, за да ги изпревариш си вдигаш твоята средна скорост или се примиряваш и караш зад тях.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
steeN написа:...
То само толкоз да бяха щеше да е чудо. И дори и в момента за да хванат светофар ги гледам разни как минават с по 100 през кръстовище градско.
Неземни кроманьонци са подобни индивиди, и ме вбесяват адски много

Един такъв преди време, направо си ме удряше странично, ако не гледах и бях тръгнал навреме

BTW, гледам тука, явно са прокопали, да речем, (N-1) канала в земята (гдето N=295 e броя на тол камерите), опънали са оптиките, дублирали са ги с UTP-та, за всеки случай, и са 'дигнали тайм сървърЪТ с цезиев часовник, за тази иначе така невероятна time sensitive and safety critical система, "неможеща" без кабели, тц-тц-тц

ПП: Гледам, че ще ползват и мобилни за средна скорост. Явно и между тях ще опъват "простори жица", за да са добре синхронизирани и на тях часовниците им... атомни

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:steeN написа:...
Неземни кроманьонци са подобни индивиди, и ме вбесяват адски много![]()
Един такъв преди време, направо си ме удряше странично, ако не гледах ...
Мен ей тва много ме дразни. Не следят олигофрените по кръстовищата (а има камери на всяко по-голямо), къде масово се минава на червено, дори и градския транспорт си минават на тъмно червено

Ама ако караш със 150/160 (или 200+

Nickelback написа:... "Похарчили са мЕльоните"
Тва като "умните" и много "интелигентни" светофари в Пловдив къде ги направиха

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Направиха това, което искаха да направят! Усвоиха едни хубави пари! Никой не е мислел сериозно да 'оправя' трафика... Защо Тотев още не е в затвора
?

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!