Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Здравословен живот, или...
Аз ям почти всеки ден медец около 30-40-50гр. Ям и въглехидрати (сложни, знам че за вас КЕТО маниаците всички са боклуци), всеки ден използвам и парфюм. Кръвните ми изследвания всяка година са в норма, винаги съм зареден с енергия, разболявам се изключително рядко, а когато съм болен мога да тренирам (разбирайте колко ми е зле). Къде греша? Или по точно кога да очаквам да пропадам?
Ооо да пия и алкохол, рядко и малко.
Ооо да пия и алкохол, рядко и малко.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Без да целя да се заяждам или подобно: бях същия като теб, всички показатели в норма или ако са извън е съвсем малко и до следващия преглед пак бях в норма. После от раз всичко си е*ава ма*ката и въпреки, че имаш неща в норма, нещата хич не са розови
Не трябва да се гледа с пренебрежение на възможните кофти последствия от лошо хранене щом в настоящия момент всичко ми е наред като не спазвам нищо

Не трябва да се гледа с пренебрежение на възможните кофти последствия от лошо хранене щом в настоящия момент всичко ми е наред като не спазвам нищо
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Никой не е казал, че кето е единствения начин да се поддържаш в добро здраве. По света има милиарди здрави хора, които не са на кето.
Относно сложните въглехидрати и разликата им със захарта си задай един въпрос- под каква форма тялото може да използва въглехидратите? И после до какво се метаболизира обикновената захар, меда и картофа или всяка друга храна със сложни въглехидрати?
Едното покачва глюкозата до високи стойности бързо, а от там и инсулина. После пада бързо. Другото покачва глюкозата бавно, но трайно. Също и инсулина.
За да обработиш 1mmol глюкоза използваш определено количество инсулин, според инсулиновата ти чувствителност и физическото натоварване в момента. Без абсолютно никакво значение дали тази глюкоза е дошла от захар или картоф.
Е, панкреаса дали го бърка за колко време днес я е произвел тази глюкоза? Ми не. Затова с времето инсулиновата чувствителност намалява, необходимото количество се увеличава, бета клетките се увреждат и идва един момент в който панкреаса не може да произвежда достатъчно инсулин за да държи глюкозата в норма,
И тогава идват различните дегенеративни заболявания- ретинопатия, глаукома, артрит. Повишава се риска от инсулт и инфаркт. Развива се т.нар. Метаболитен синдром. И изобщо почти всички заболявания на възрастта за които можеш да се сетиш. И това не е въпрос дали, а кога ще се случи, ако се храниш с големи количества въглехидрати. Независимо дали са обикновена захар или сложни въглехидрати.
Относно сложните въглехидрати и разликата им със захарта си задай един въпрос- под каква форма тялото може да използва въглехидратите? И после до какво се метаболизира обикновената захар, меда и картофа или всяка друга храна със сложни въглехидрати?
Едното покачва глюкозата до високи стойности бързо, а от там и инсулина. После пада бързо. Другото покачва глюкозата бавно, но трайно. Също и инсулина.
За да обработиш 1mmol глюкоза използваш определено количество инсулин, според инсулиновата ти чувствителност и физическото натоварване в момента. Без абсолютно никакво значение дали тази глюкоза е дошла от захар или картоф.
Е, панкреаса дали го бърка за колко време днес я е произвел тази глюкоза? Ми не. Затова с времето инсулиновата чувствителност намалява, необходимото количество се увеличава, бета клетките се увреждат и идва един момент в който панкреаса не може да произвежда достатъчно инсулин за да държи глюкозата в норма,
И тогава идват различните дегенеративни заболявания- ретинопатия, глаукома, артрит. Повишава се риска от инсулт и инфаркт. Развива се т.нар. Метаболитен синдром. И изобщо почти всички заболявания на възрастта за които можеш да се сетиш. И това не е въпрос дали, а кога ще се случи, ако се храниш с големи количества въглехидрати. Независимо дали са обикновена захар или сложни въглехидрати.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Като казах, че ям въглехидрати не означава, че ям основно въглехидрати. Г/д така стоят нещата при мен, когато свалям В-25-30% М-15-20% П-45-50%. А когато качвам м.м. въглехидрата скача до около 35%, М-25%..
И така винаги се чувствам енергичен. Все пак човека, който ми прави програмата и диетата/режима на хранене мисля, че е достатъчно компетентен, не е някакъв льохман. Нямам нищо против КЕТО храненето, но понякога прекалено много плюете по въглехидратите, разбира се има и такива въгхл.. които са ла*на, но не и всички.
И така винаги се чувствам енергичен. Все пак човека, който ми прави програмата и диетата/режима на хранене мисля, че е достатъчно компетентен, не е някакъв льохман. Нямам нищо против КЕТО храненето, но понякога прекалено много плюете по въглехидратите, разбира се има и такива въгхл.. които са ла*на, но не и всички.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Отгоре обясних защо въглехидрата си е въглехидрат и за тялото няма никакво значение дали е захар или нещо друго. Тялото може да понесе някакво количество, защото има механизъм да се справи. Всичко отгоре причинява вреди.
Темата не е за кето или колко са лоши въглехидратите, тъй че щом така си решил и се чувстваш добре, значи си си намерил начина. Аз не разбирам защо трябва да качваш тегло и после да чистиш. Това го правят културистите, а ние, където тренираме няколко пъти седмично по 1 час сме много далеч от техните нужди и възможности. Не е ли по-добре да поддържаш едно стабилно тегло и % мазнини през цялата година?
Темата не е за кето или колко са лоши въглехидратите, тъй че щом така си решил и се чувстваш добре, значи си си намерил начина. Аз не разбирам защо трябва да качваш тегло и после да чистиш. Това го правят културистите, а ние, където тренираме няколко пъти седмично по 1 час сме много далеч от техните нужди и възможности. Не е ли по-добре да поддържаш едно стабилно тегло и % мазнини през цялата година?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Exclusive89 написа:Като казах, че ям въглехидрати не означава, че ям основно въглехидрати. Г/д така стоят нещата при мен, когато свалям В-25-30% М-15-20% П-45-50%. А когато качвам м.м. въглехидрата скача до около 35%, М-25%..
Ако се храниш естествено от какво точно успяваш да докараш 45-50% протеин???

А относно поредната порция безумни нападки и квалификации - давайте малко конеткст на казаното бе, хора!
Единият спрял мазнините - лекарите били дебили. Другият спрял въглехидратите - бил баДка.
Кажете ЗАЩО! Има си здравословни състояния, в които се прилага както едното, така и другото.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Не е ли по-добре да поддържаш едно стабилно тегло и % мазнини през цялата година?
И до там ще стигна, мисля да направя още един цикъл качване/сваляне и след това ще поддържам. Даже мисля да пробвам и КЕТО.
А защо правя така.. 2018 бях качил доста кила, основно мазнини, след това започнах да свалям и успях да сваля доста. От 91,5кг свалих до 72кг. но ми липсваше мускулна маса, отстрани можеше да изглеждам г/д добре, но за самият себе си бях категория ''скакалец''

empar написа:
Ако се храниш естествено от какво точно успяваш да докараш 45-50% протеин???![]()
![]()
![]()
Основно от месо, яйца и по доза-две Whey протеин.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
След качване на килограми по тази схема кетото няма да ти хареса. За 2-3 седмици ще изпикаеш почти всичко натрупано.
Въглехидратите можеш да ги спреш по всяко едно време и дори никога повече през живота си да не изядеш и един грам няма да ти стане нищо. Защото няма понятие като есенциални въглехидрати. Т.е., всичко от което имаш нужда тялото ти ще си го произведе.
Мазнините не можеш да ги спреш, също както протеините, защото има есенциални аминокиселини и есенциални мастни киселини. Ако не ги приемаш - умираш. Повечето хора са на хала на който са заради злоупотреба с транс мазнини в комбинация с въглехидрати. И като отидат на лекар той ги кара да спрат полезните мазнини. Има логика, нали?
Има един много стар, но добре контролиран експеримент, първия вероятно научен опит какво точно се случва, когато човек не яде никакви въглехидрати, малко протеин и големи количества наситени мазнини. Който се интересува може да потърси за Вилямур Стефансон.
empar написа:Единият спрял мазнините - лекарите били дебили. Другият спрял въглехидратите - бил баДка.
Въглехидратите можеш да ги спреш по всяко едно време и дори никога повече през живота си да не изядеш и един грам няма да ти стане нищо. Защото няма понятие като есенциални въглехидрати. Т.е., всичко от което имаш нужда тялото ти ще си го произведе.
Мазнините не можеш да ги спреш, също както протеините, защото има есенциални аминокиселини и есенциални мастни киселини. Ако не ги приемаш - умираш. Повечето хора са на хала на който са заради злоупотреба с транс мазнини в комбинация с въглехидрати. И като отидат на лекар той ги кара да спрат полезните мазнини. Има логика, нали?

Има един много стар, но добре контролиран експеримент, първия вероятно научен опит какво точно се случва, когато човек не яде никакви въглехидрати, малко протеин и големи количества наситени мазнини. Който се интересува може да потърси за Вилямур Стефансон.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
bum_bum написа:Въглехидратите можеш да ги спреш по всяко едно време и дори никога повече през живота си да не изядеш и един грам няма да ти стане нищо. Защото няма понятие като есенциални въглехидрати. Т.е., всичко от което имаш нужда тялото ти ще си го произведе.
Нито един грам повече, както сам знаеш, е на практика невъзможно. Теоретично си прав, но за теоретично съвършено здрав човек, което практически не съществува.
bum_bum написа:Повечето хора са на хала на който са заради злоупотреба с транс мазнини в комбинация с въглехидрати. И като отидат на лекар той ги кара да спрат полезните мазнини. Има логика, нали?![]()
![]()
Тук проблемът е, че масата лекари са абсолютни социални инвалиди, завалиите. Казвам от челен опит, точно по темата.
Тъща ми е стомашен хирург и дълги години работи по арабските държави със свръх затлъстели хора. Операции, режими, даже дисертация написа. Точно с кето хранене(или по-скоро НВД, не съм сигурен) е върнала почти от умрелите не един и двама.
Редовно си говорим за хранене и на моменти знам какво иска да каже и пак не я разбирам, хем и аз доста съм чел по темата. Не искам да си представям като стане някой типичен ръб срещу нея как му звучи.
- Обясни на хората за кое мазно говориш бе, женааа!
- Е, то не се ли подразбира? Тия хора биология не са ли учили? Не гледат ли какво ядат?
Направо давам на късо в такива моменти! Те ако знаеха, едва ли щяха да стигнат до нея...

пп. Има си и огромен процент пълни некадърници в тая гилдия.
Последна промяна empar на 28 Ное 2023, 11:17, променена общо 2 пъти
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
bum_bum написа:...И като отидат на лекар той ги кара да спрат полезните мазнини. Има логика, нали?![]()
![]()
A обяснение за това имаш ли?
Толкова ли са неграмотни всички лекари или вярваш в някаква конспирация, как лекарите нарочно искат да сме болни?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз лично вярвам, че голяма част от лекарите са неграмотни що се отнася до хранене и метаболитни процеси в организма. Такива са ми и преките и не преките наблюдения. Каква е причината за това, не знам. Предполагам, че това че са учили тези неща по морално остарели учебници от преди 50 години играе основна роля, съчетано с тоталния отказа на повечето да осъвременяват знанията си. А може би теорията с конспирацията също не е за изключване, но бих я погледнал пред друга гледна точка. Не, че "биг фарма" иска да сме болни, а хранителната промишленост(ако първите са големи, то вторите са десетки пъти по-големи) не иска хората да са осъзнати в храненето си. Напоследък се усещам колко лош клиент съм станал за тях, влизам в магазина и купувам яйца, млечни и месо. До скоро си правех труда да пообиколя щандовете ей така да видя какво има и дали някоя лъскава опаковка няма да ми грабне окото...еми то ми се повръща вече само като ги видя 90% от нещата по рафтовете без дори да погледна съдържанието.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
За лекарите - основните причини са две: 1. Съвременната медицина е ориентирана около глюкозата като източник на енергия и основната причина е проста - в екстремни състояния тя може да бъде използвана директно за хранене дори на тежко увреден организъм. Кетони и мастни киселини от бутилка няма как да налееш. Втората е, че медицината лекува хора, които се хранят глюкозно. Причините за това сме ги писали, а и са толкова обширни, че няма смисъл сега да ги коментираме, но ако обобщим - въглехидратите са станали основна храна от бедност и катаклизми. Та, медицинските знания са натрупани основно в последните, да речем, сто години. Как са се хранили хората в този период? Лекарите са обучавани, практикували и правили открития с хора, които се хранят така. Не че не знаят за мастния метаболизъм, знаят, разбора се. Но медицината е част от средата - един от ярките примери е демонизирането на мазнините в Щатите през 50-те и 60-те години под влияние на политиците. Всички гласове на разума са заглушавани. Преди 7-8г. взеха превес, но щетата е нанесена. Още един пример от България. Когато обирджиите на мандри вземат властта става ясно, че кашкавал за всички няма как да има. Как да нахраним работническото движение? Лесно - в столовете се готвят евтини и масови продукти като картофи, ориз, фасул и т.н., а калорийният пълнеж се осигурява от евтина мазнина. В огромни количества. Така за една петилетка традицинното българско готвене, в което почти не е имало нишестени храни, се подменя напълно. Лекарите са част от тази среда, дори някой да се е обявил срещу тази политика, кариерата му е приключвала в някое родопско село, в добрия случай.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Как да нахраним работническото движение? Лесно - в столовете се готвят евтини и масови продукти като картофи, ориз, фасул и т.н., а калорийният пълнеж се осигурява от евтина мазнина. В огромни количества. Така за една петилетка традицинното българско готвене, в което почти не е имало нишестени храни, се подменя напълно.
Американски и български офицер обсъждат диетите на войниците.
Българинът гордо заявява "Нашите войници приемат по 2500ккал на ден!"
Американецът му се смее "Това нищо не е, нашите приемат по 3500!"
Българинът: "Лъжеш! Никое човешко същество не може да изяде такова количество боб със зеле!"

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://www.segabg.com/hot/category-bul ... ato-zehtin
Гърци купуват тонове олио от България и го връщат с оцветители като зехтин
Гърци купуват тонове олио от България и го връщат с оцветители като зехтин
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Бях писал някъде назад, че един от доставчиците ми на суровини ми каза как това се прави и тук. От него купуват оцветителя и аромат на зехтин.
Твърде наивни е да се мисли, че в момента в България може да се купи истински зехтин под 40лв за литър. И дори и на тази цена пак не е сигурно.
Ето аз какво си купих за 01.12. Цената за кг се вижда на етикета. Върнах ги и завинаги забравям за тази фирма. Лошото, че не остана вече от къде да се купува

Днес минавах през The Mall и там някакъв “фермерски” пазар. Гледам пак овчи кашкавал- 40-тина лв килограма. Стиснах го леко- дъвка. Питам продавачката - зрял ли е? Гледа ме, все едно я питам дали е от котешко мляко. Пита някакъв друг бастун, седнал там до нея - казва и да. Питам колко дни и оня с някаква ехидна усмивка на превъзходство - 40. Е тогава вече побеснях и събрах половината мол да гледат сеир. Тия всичките боклуци, фермери, био-мио и всякакви такива производители заслужават да пукнат от глад.
Естествено няма да се случи и аз ще съм единствения тъпак както винаги, който седи гладен заради някакви свои измислени принципи
Твърде наивни е да се мисли, че в момента в България може да се купи истински зехтин под 40лв за литър. И дори и на тази цена пак не е сигурно.
Ето аз какво си купих за 01.12. Цената за кг се вижда на етикета. Върнах ги и завинаги забравям за тази фирма. Лошото, че не остана вече от къде да се купува

Днес минавах през The Mall и там някакъв “фермерски” пазар. Гледам пак овчи кашкавал- 40-тина лв килограма. Стиснах го леко- дъвка. Питам продавачката - зрял ли е? Гледа ме, все едно я питам дали е от котешко мляко. Пита някакъв друг бастун, седнал там до нея - казва и да. Питам колко дни и оня с някаква ехидна усмивка на превъзходство - 40. Е тогава вече побеснях и събрах половината мол да гледат сеир. Тия всичките боклуци, фермери, био-мио и всякакви такива производители заслужават да пукнат от глад.
Естествено няма да се случи и аз ще съм единствения тъпак както винаги, който седи гладен заради някакви свои измислени принципи