Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Строително-ремонтна тема
Един строителен въпрос имам. Колко сложно и скъпо е да се направи комин на къща без такъв ? За изграждане на камина примерно ? Изобщо възможно ли е технически или е възможно срещу умопомрачителна сума 

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Един строителен въпрос имам. Колко сложно и скъпо е да се направи комин на къща без такъв ? За изграждане на камина примерно ? Изобщо възможно ли е технически или е възможно срещу умопомрачителна сума
Едни от най добрите коминни системи
https://www.schiedel.com/bg/
и приблизителна цена на материалите
https://www.masterhaus.bg/bg/product/19 ... -na-komini
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Някой може ли да препоръча бригада за къртене? Ако не е от орки ще е супер, ако това въобще е възможно? 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Правилно си се ориентирал да търсиш препоръки. Разните суперкъртачи.ком, невероятникъртачи.бг и тем подобни от нета ги пропускай. И пак без орки трудно. Аз бях се разбрал с някаква бригада, обаче в уречения ден не дойдоха, а бях предупредил съседите, някои бяха с малки деца и хората си бяха предвидили да ги няма тогава щото шумът е брутален. Та почнах да звъня наред на обявите за кърти чисти извозва с условие веднага да идват.Намерих едни, още от вратата се огледаха за ел. контакт, пуснаха къртачите и разбиха няколко кв.м. замазка. Чак след това почнахме да се договаряме за пари. Бях наясно, че предвид ситуацията "от сега за веднага" цената ще е по- висока, ама тия ме изкъртиха и в преносния смисъл, баси тарикатите. Трябваше да се разбие замазката и да се извадят тръбите за парното, че една беше спукана. Тоест да се кърти само където минават тръбите, не навсякъде. Обявиха 2000 лв за тръбите на 4 радиатора и лирата в банята. Гол на легло най-лесно се еве
Истината е, че си свършиха работата повече от добре, и то най-вече единия дето си беше баш циганин, който реално изкърти всичко без да спре за почивка. Другите двама (пак циганин и шефа българин) изчезнаха през това време и след 2 часа се върнаха с камиона само да съберат, изметат и изнесат боклука. Няколко седмици след това като дойдоха майсторите, които щяха да ремонтират жилището, ми казаха, че е можело и те го свършат това на доооста по-прилична цена, но кот такоа.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Налага ми се да направя козметичен ремонт на тристаен апартамент. В момента подовете на коридора, хол/кухня, и банята са със саморазливен полиран хоросан, а двете спални стар паркет. С оглед на пестене на време и финанси мисля да не разбивам саморазливната замазка, а директно върху нея да положа паркет, в спалните ще махнем стария паркет и ще наредим новия с подложка, а в банята директно гранитогрес върху разливната. С две думи - целия апартамент с паркет и само банята гранитогрес.
Много се чудя и не мога да преценя дали да сложа трислоен паркет или ламинат висок клас? Трислойният е ясно, че е по-красив, но колко не знам колко е издръжлив?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Много се чудя и не мога да преценя дали да сложа трислоен паркет или ламинат висок клас? Трислойният е ясно, че е по-красив, но колко не знам колко е издръжлив?
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
streetz написа:Няколко седмици след това като дойдоха майсторите, които щяха да ремонтират жилището, ми казаха, че е можело и те го свършат това на доооста по-прилична цена, но кот такоа.
Да не би да си очаквал да кажат нещо друго? Всеки плюе предния. Ако си доволен от свършената работа, хич не го мисли, дано ти е ок след целия ремонт и нерви

---
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те всичките са така. Първо псуват предишните колко са осрали всичко, после казват, че те щели да го направят по-хубаво и накрая обикновено се оакват още повече 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
streetz написа:Правилно си се ориентирал да търсиш препоръки. Разните суперкъртачи.ком, невероятникъртачи.бг и тем подобни от нета ги пропускай. И пак без орки трудно. Аз бях се разбрал с някаква бригада, обаче в уречения ден не дойдоха, а бях предупредил съседите, някои бяха с малки деца и хората си бяха предвидили да ги няма тогава щото шумът е брутален. Та почнах да звъня наред на обявите за кърти чисти извозва с условие веднага да идват.Намерих едни, още от вратата се огледаха за ел. контакт, пуснаха къртачите и разбиха няколко кв.м. замазка. Чак след това почнахме да се договаряме за пари. Бях наясно, че предвид ситуацията "от сега за веднага" цената ще е по- висока, ама тия ме изкъртиха и в преносния смисъл, баси тарикатите. Трябваше да се разбие замазката и да се извадят тръбите за парното, че една беше спукана. Тоест да се кърти само където минават тръбите, не навсякъде. Обявиха 2000 лв за тръбите на 4 радиатора и лирата в банята. Гол на легло най-лесно се евеИстината е, че си свършиха работата повече от добре, и то най-вече единия дето си беше баш циганин, който реално изкърти всичко без да спре за почивка. Другите двама (пак циганин и шефа българин) изчезнаха през това време и след 2 часа се върнаха с камиона само да съберат, изметат и изнесат боклука. Няколко седмици след това като дойдоха майсторите, които щяха да ремонтират жилището, ми казаха, че е можело и те го свършат това на доооста по-прилична цена, но кот такоа.
От доста места чувам, че много хора са имали проблеми с тумби орки. Звънят на разни обяви и т.н., идват 5-6-7 орка и после почват едни скандали за цените.
Щото орките казват едно и като поизкъртят обявяват друго. Да не говорим, че грам не ми се занимава с такива. Комшии като са викали, после все има проблеми.
Трябва да им висиш на главите, а като са няколко човека, как ги наглеждаш

Един път така изнасяха боклуци при нас. Видели отворен прозорец на едно общо мазе, дето не се ползва и намятали сума боклуци вътре без да ги види комшията

После ЕС плащахме да се изчисти...

Да не говорим, че пак такива групи примати осраха целия вход пренасяйки разни неща

Ако не открия бели хора, ще търся в провинцията. Бърза работа нямаме

Дори мога и да им подготвя всичко и да не искам да изнасят нищо

И машини ако трябва ще им наема.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
smamf написа:Налага ми се да направя козметичен ремонт на тристаен апартамент. В момента подовете на коридора, хол/кухня, и банята са със саморазливен полиран хоросан, а двете спални стар паркет. С оглед на пестене на време и финанси мисля да не разбивам саморазливната замазка, а директно върху нея да положа паркет, в спалните ще махнем стария паркет и ще наредим новия с подложка, а в банята директно гранитогрес върху разливната. С две думи - целия апартамент с паркет и само банята гранитогрес.
Старият паркет "паркет" ли е или ламинат?
Ако е истински паркет може да се опита да се оправи, въпреки, че цената ще е малко повече, от колкото да сложиш ламинат.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Но крайният резултат ще е много по-добър...!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
smamf написа:Налага ми се да направя козметичен ремонт на тристаен апартамент. В момента подовете на коридора, хол/кухня, и банята са със саморазливен полиран хоросан, а двете спални стар паркет. С оглед на пестене на време и финанси мисля да не разбивам саморазливната замазка, а директно върху нея да положа паркет, в спалните ще махнем стария паркет и ще наредим новия с подложка, а в банята директно гранитогрес върху разливната. С две думи - целия апартамент с паркет и само банята гранитогрес.
Слагай хубав трислоен, няма нищо общо с ламината. Също така може да се цикли. Имам един апартамент с трислоен паркет на около 20години и все още е ОК, а като стане време за смяна е много лесно.
I love the sound of V8 in the morning...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Някой може ли да препоръча бригада за къртене? Ако не е от орки ще е супер, ако това въобще е възможно?
Викай си строителна фирма да ти направят всичко от - до. Не се занимавай с ремонти на парче и незнайни бригади.
И интериорен дизайнер да ти препоръчат.
Така няма да се занимаваш с глупости, нерви, бригади, олигофрени, орки, строителни отпадъци и др.
Строителната фирма си се оправя с всичко.
Контролират и си организират сами всичко. Коя бригада след коя да влезе, кой да ходи да куПва маТряли там квито трябват и т.н.
Става много бързо, лесно и хубаво. Да не кажа, че и пари ще ти спести. Видях ги, единия кърти, след него ел. техника и ВиК-то директно полагат квот трябва там. След ел. техника, директно минава шпакловчика или плочкаджията. (За ВиК-то искаха 24 часа проба обаче)
При мен за няма и 2 седмици, всичко наред изкъртиха и направиха по дизайнерски проект. Дойдоха 2 буса бригади и 3-ти пълен с инструменти, къртачи и не знам си кво

Не съм се занимавал грам, само цвета на стените къде го избрах 1-вия път не ми 'ареса нещо, та ги връщах за нов и отново да боядисват, ама тва си беше от моята тъпотия

ПП. Естествения паркет си е топ от всякъде. Едно хубаво циклене с лакиране и няма сравнение с нищо друго.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
carmanf1 написа:zAcK написа:Някой може ли да препоръча бригада за къртене? Ако не е от орки ще е супер, ако това въобще е възможно?
Викай си строителна фирма да ти направят всичко от - до. Не се занимавай с ремонти на парче и незнайни бригади.
Тука целта не е да живеем ние в него и на този етап ми трябва само изкъртване на разни неща

Буквално само къртене, дори може да мине и без извозване на отпадъци

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i