България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Другите са виновни...синдром си е.
Хм,хм...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Искате да сте европейци, ама явно не сте живяли и 1 месец в западна европа да видите там как е
Там ако падне 30 сантиметра сняг, държавата затваря за 1 седмица. Без да бройм Алпииските държави

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
А как това затваряне се отразява на тези европейци? Щото на мен седмица без работа ми бърка доволно в здравето. Нещо държавата помага ли им или не. Просто ми е интересни не съм живял навън.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
turieca написа:А как това затваряне се отразява на тези европейци? Щото на мен седмица без работа ми бърка доволно в здравето. Нещо държавата помага ли им или не. Просто ми е интересни не съм живял навън.
Децата си стоят вкъщи, възрастните ползват публичен транспорт ако има. Лично съм живял в Лондон като наваля 20 санта сняг и дори метрото почти спря да работи и 50% от хората не ходеха на работа в продължение на дни
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Двигателист написа:То половината шофьор не знае за правилото на дясностоящия! По малките (и не само по тях) се кара като добитък - направо ли е, значи е с предимство. Честно казано, вече имам чувството, че правилото е отменено. А ако на кръстовището пътя с предимство си променя направлението, за което има знак, вече става безнадеждно. Всеки ден минавам през такива кръстовища и грам не разчитам на предимството.
За общоприето излизане от голямо кръгово от най-вътрешна, през средна и дясна само с “биене” на мигач, няма смисъл да споменавам.
А за това как в малко кръгово с две ленти аз съм във вътрешната за направо и наляво, като излизам от него, а ганьопитек отдясно(от лентата само за надясно)ми свири защо минавам аз неправилно какво да кажа? Сега, не съм светец, аз също минавам понякога от дясна лента при едни особени обстоятелства, ама никога не свиря тоя отляво защото е предимство и второ не му стоя на калника, а на такава дистанция, че не само да не го притеснявам, ами дори ако се опита да ме удари от злоба, че се правя на тарикат, да не успее. И няма драми никога.
Jorixa написа:Искате да сте европейци, ама явно не сте живяли и 1 месец в западна европа да видите там как еТам ако падне 30 сантиметра сняг, държавата затваря за 1 седмица. Без да бройм Алпииските държави
Гумаджията ми ми разправя миналият ден по случай, че уплашили народа да сменя гуми. И вика в Испания преди не знам колко години, абе вика дали беше 1см. сняг на магистралата. Затвориха я, четири часа ни държаха, тировете спряха...всичко. Предполагам е било прецедент.
Бум-бум, това къде е бе?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Top Gun Maverick написа:Бум-бум, това къде е бе?На село не е така.
На 50 метра от място на което къща 160кв (по документи, реално не знам колко) струва над милион. И минава покрай други по-големи къщи, които струват по няколко милиона.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Имам съученичка, която живее на едно престижно място тука около града
Покрай нея познавам, много от съседите й. Всички са с еВаси му и къщите и дворовете. Заможна работа.
Ама тя и всичките й съседи си ми казват, тва е квартала на гумените ботуши
И кал до колене.
Последния път като ходих там на гости, съседа й ми вика, идвай брат ама остави колата еди къде си, аз ще дойда да те взема с пикапа
Викам нали знам кво е при вас идвал съм 100 пъти няма проблем ще мина, той вика оооооо ся е още по зле. Ще те взема с пикапа.
И вика, нали ти бях обещал гумени ботуши - купил съм ти. Нося ги
Не отидох с колата, взех си такси щот останах да спя там, ама и таксито не пожела да влезе. Взеха ме с пикапа
Покрай нея познавам, много от съседите й. Всички са с еВаси му и къщите и дворовете. Заможна работа.
Ама тя и всичките й съседи си ми казват, тва е квартала на гумените ботуши

Последния път като ходих там на гости, съседа й ми вика, идвай брат ама остави колата еди къде си, аз ще дойда да те взема с пикапа

Викам нали знам кво е при вас идвал съм 100 пъти няма проблем ще мина, той вика оооооо ся е още по зле. Ще те взема с пикапа.
И вика, нали ти бях обещал гумени ботуши - купил съм ти. Нося ги

Не отидох с колата, взех си такси щот останах да спя там, ама и таксито не пожела да влезе. Взеха ме с пикапа

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Щом държиш да коментирам - проблемите на 1ния процент (в преносен и буквален смисъл)... отишъл да живее някъде по средата на нищото... на "престижно място"... после държавата му е виновна... сори, ама дори в Люлин нямат такива драми, където цените са сигурно на 1/5
Тези проблеми не са проблем за останалите 99% от хората в София буквално. Но ако се пита... оооо Лозенец (примерно) било гето
Буквално никаква връзка с реалния свят. Същата работа като глупостите в темата за електрическите коли.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
И възниква въпросът : доколко е релевантно да правиш къща за милион / два или повече на място със скапани комуникации ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Точно същия въпрос съм го задавал на моята съученичка и нейните съседи.
Ерудирани хора са всички и си казват, на времето живеехме в гадни панелки и като се видяхме в пари ... аре давай, къща искат. Нормално и ги разбирам напълно хората.
Ама ся, вземи тая кал .... И специално мен, много ме е яд на ония корумпирани крадци и паразити по общините, областни управи, кметства, които нищо не вършат, само гледат да грабят подкупи.
Човека е вложил труд, усилия, средства, време, плаща данъци и те се подиграват
Линейка да дойде и да те намери там - абсурд.
Щот инфраструктура Нула. Ама искат данъци и такси. После скъсани гуми, сцепени джанти, не можеш да караш нормална кола, нямаш нормален адрес.
ПП. Подиграват се, ама някой друг им такова таковата
Ерудирани хора са всички и си казват, на времето живеехме в гадни панелки и като се видяхме в пари ... аре давай, къща искат. Нормално и ги разбирам напълно хората.
Ама ся, вземи тая кал .... И специално мен, много ме е яд на ония корумпирани крадци и паразити по общините, областни управи, кметства, които нищо не вършат, само гледат да грабят подкупи.
Човека е вложил труд, усилия, средства, време, плаща данъци и те се подиграват

Линейка да дойде и да те намери там - абсурд.
Щот инфраструктура Нула. Ама искат данъци и такси. После скъсани гуми, сцепени джанти, не можеш да караш нормална кола, нямаш нормален адрес.
ПП. Подиграват се, ама някой друг им такова таковата

Това принципно е за имотната тема, ама да питам, те като са взели парцела да строят в някоя вилна зона в дън гори Тилилейски, къде са гледали и какво са очаквали, че ще им направят магистрала до имението ли?
Там пак в имотната тема някой беше питал за някакъв апартамент за 300 000€!!!! в Малинова Долина и като пуснах човечето на гугъл, попаднах на някакви лунни пейзажи, над 50% от "улиците" само насипани, всичко е с локви, абе изглежда като некво грозно общежитие в Сибир. А за тея пари ще си вземеш имот до НДК...
Там пак в имотната тема някой беше питал за някакъв апартамент за 300 000€!!!! в Малинова Долина и като пуснах човечето на гугъл, попаднах на някакви лунни пейзажи, над 50% от "улиците" само насипани, всичко е с локви, абе изглежда като некво грозно общежитие в Сибир. А за тея пари ще си вземеш имот до НДК...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
pampo написа:Това принципно е за имотната тема, ама да питам, те като са взели парцела да строят в някоя вилна зона в дън гори Тилилейски, къде са гледали и какво са очаквали, че ще им направят магистрала до имението ли?
мой колега взе 160 квадрата зад ндк за тотален ремонт 280,000 евро

с място за спиране (във вътрешния двор)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз имам приятели с възможности по Ню Хампшир, Вермонт, Мейн, които живеят в доста големи къщи и до тях е черен път… Всичките имат трактори с рала или поне пикапи с рала и чистят до тях си… Градът само минава най-главните пътища, ама по- малките хората сами ги чистят…. Но за сметка на това Ню Хампшир има едни от най-високите данък имот…
Но за да съм по темата, местните карат сериозни джипове и пикапи пригодени за зимата … Ама като е студено и мокро да видиш някой от тия всъдеходи да кара над ограничението…. Много много рядко.
Но за да съм по темата, местните карат сериозни джипове и пикапи пригодени за зимата … Ама като е студено и мокро да видиш някой от тия всъдеходи да кара над ограничението…. Много много рядко.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Jorixa написа:Искате да сте европейци, ама явно не сте живяли и 1 месец в западна европа да видите там как еТам ако падне 30 сантиметра сняг, държавата затваря за 1 седмица. Без да бройм Алпииските държави
Чак пък... В холандия си имат даже и малки снегоринчета за велоалеите...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Бай хой, отишъл съм да живея на място с път и където има изграден вече жилищен комплекс.steeN написа:Щом държиш да коментирам - проблемите на 1ния процент (в преносен и буквален смисъл)... отишъл да живее някъде по средата на нищото... на "престижно място"... после държавата му е виновна... сори, ама дори в Люлин нямат такива драми, където цените са сигурно на 1/5Тези проблеми не са проблем за останалите 99% от хората в София буквално. Но ако се пита... оооо Лозенец (примерно) било гето
Буквално никаква връзка с реалния свят. Същата работа като глупостите в темата за електрическите коли.
Това е пътя за градината.
Ама що са я направили там тая скапана градина? Да я бяха построили в Люлин, където има път и цената и даже щеше да е по-ниска

Ааа, и пътя до комплекса не бил път. Общината позволила да се строи незаконно. Без път. Собственика си го затвори, сложи бариера и сега за да се прибера у нас дължа 5лв на месец или 1лв на преминаване. В същото време общински път има по проект ама общината не го прави, че няма пари.
Но всичко е точно. Някой друг ми е виновен, че като избирам къде да живея не гледам законен ли е пътя, нали?
То при теб всичко е уредено 1% ни остана само да си оправим и държавата ще цъфне. 1% имат проблеми с пътя, 1% имат проблеми с тока ..