България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:Мисля, че на моменти изписва 120-127 мили, та това си е 190-200, не 180, а знаеш, че всеки 10 км. над едни цифри започват да оказват по-голямо влияние.
тая маневра специално за вайпърите (рязко в ляво при олекване на купето) й викаме "jump steer" (като "bump steer" ама не съвсем)... вайпъра е една от малкото коли дето като литне и се приземява първо на задна лява гума (345мм) и от там има едно разко завиване на ляво... пича просто или е блеял или няма опит... тая маневра е заучено положение на моята локална писта (лайм рок в кънектикът) където има един участък където след хълма ако си литнал и се приземиш (или просто натиснеш окачването щото след това има хубав десен завой) накриво - моментално изхвърчаш независимо с каква състезателна кола си... та от там го знам това вероломно местене ...
чакай да ти потърся от лайм рок за какво става въпрос... като ролеркоустър е... тръпка ама памперса трябва да е затегнат...
тоз примерно има супер аеро ама пак малко (за)литна... а по- нормалните направо отлепяме... 0:37 на видеото...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Top Gun Maverick написа:Никой нищо не казва за тоя в СТЗ, който бяга от патрулките, удря там няколко коли и патрулка, накрая го задържат като уж никой не го рита, ама умира от нещо си.
Доклада от аутопсията сочи, че е задушен при ареста. На един от клиповете се виждат над 5 човека върху него

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тази 'ситуация' не я ли гледахме скоро в щатите?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ушевите убиха поредната си жерта докато се правят на полицаи . Отново скачане по колата чупене на стъкла и побой при задържане .....за административно нарушение !!! Поредния убит за не спиране на полицейска палка - без никакви данни за извършено престъпление , без заповед за арест , без никаква нужда от подобна агресия . Тия кога ще се научат да слагат шипове и да използват технически средства при задържане на автомобил ? Кога ще разберат че не се стои в полицейския котор като препречват пътя ? Кога ще станат истински професионалисти и ще ловят престъпници вместо да убиват хората за едно нарушение на пътя ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Обаче, ако не дай си Боже беше сгазил човек, какви щяха да са реакциите?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:Като става въпрос за неравности и бързо каране... Винаги се сещам за това...
Ако караш лагерна количка филма може да свърши много бързо и неприятно без дори да разбереш.
Това не е пукане на гума... просто неравност, на неподходящото място в неподходящото време и много твърдо окачване a.k.a. спортно
С много меко пак не е много ок. Роднини така, но с меко, им излезна гумата от джантата. Със 160
Мина се странично през 2 дървета. Добре, че колата беше Е38, за да са живи, макар и със щети по тях.- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
алх, такова залитане не се получава и на Лагуна Сека, точно на тирбушона? Даже на Гран Турзимото там все беше част от лицензите именно с Вайпъра тоя завой.
Нямаше друга такава досада.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е.Димитров написа:Обаче, ако не дай си Боже беше сгазил човек, какви щяха да са реакциите?
Ами ако беше терорист камикадзе да се взриви с тия 10 ушака докато го убиват от бой ? Кой щеше да е виновен ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Гледайки видеото от ареста се убеждавам за пореден път, че в родната милиция има точно нула физическа и тактическа подготовка, да не говорим за някакви стандартни оперативни процедури и аналитична мисъл. Пълна, тотална трагедия са.Jordana написа:Ушевите убиха поредната си жерта докато се правят на полицаи . Отново скачане по колата чупене на стъкла и побой при задържане .....за административно нарушение !!! Поредния убит за не спиране на полицейска палка - без никакви данни за извършено престъпление , без заповед за арест , без никаква нужда от подобна агресия . Тия кога ще се научат да слагат шипове и да използват технически средства при задържане на автомобил ? Кога ще разберат че не се стои в полицейския котор като препречват пътя ? Кога ще станат истински професионалисти и ще ловят престъпници вместо да убиват хората за едно нарушение на пътя ?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако видиш кадетите, които се подготвят в полицейската академия ще се отчаеш още повече 
Реално има разписани процедури кое как да се случва и какво да се прави в повечето случаи, но няма кой да го учи и упражнява преди да вземе значката и да излезе на улицата (изключая костенурките нинджа от специализираните отряди
)

Реално има разписани процедури кое как да се случва и какво да се прави в повечето случаи, но няма кой да го учи и упражнява преди да вземе значката и да излезе на улицата (изключая костенурките нинджа от специализираните отряди
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз пак да питам, кое налага да се бяга от полицията?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Тоз не казаха ли че бил с психически отклонения? Аз така разбрах. Та кой го знае що е почнал да бяга ако не е нещо криминално де.
Иначе след като си обезвреден, разбирай с белезници, всякакво по нататъшно ритане, биене и подобни са абсолютно недопустими....навсякъде по света.
Иначе след като си обезвреден, разбирай с белезници, всякакво по нататъшно ритане, биене и подобни са абсолютно недопустими....навсякъде по света.
Хм,хм...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Всякакви хора с психични отклонения имат книжки и си карат коли необезпокоявани... просто чудесно 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Ченгетата са го погнали по сигнал, че е заплашвал деца с нож на бензиностанция преди това. Не е хукнал да бяга за здраве.
Ако ще тръгваме да разплитаме историята още по-назад, тоя празноглав борец с доказани психични отклонения чих го дири по улиците въобще? Институциите, дето се "грижат" за подобни са ясни, същите некадърници като ченгетата.
На който му се гледа още по темата, ето алабализмите на семейството му
и коментар от Иван Савов:
Ако ще тръгваме да разплитаме историята още по-назад, тоя празноглав борец с доказани психични отклонения чих го дири по улиците въобще? Институциите, дето се "грижат" за подобни са ясни, същите некадърници като ченгетата.
На който му се гледа още по темата, ето алабализмите на семейството му
и коментар от Иван Савов:
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
И като направи нещо на тия деца, а е с психични отклонения знаете ли какво ще му направят? Нищо. Ще го пратят на хотел за кратко в лудницата където ще го надрусат с лекарства и той на излизане няма да е по-добре. Знаех си, че трябваше в криминалната тема да го пусна това, ама вече е късно. А и айде по темата, тоя е с книжка за кола? И как наистина лудите карат кола? Значи утре решава в мозъка си нещо, че не му хареса как го гледа някой от пешеходната и го убива буквално. Пак нищо няма да му направят. Има тука един - двама луди, които се разкарват, ама на никой не пречат. Има и още двама, братя са, уж са добре през повечето време. Но имам един познат, стана таксиджия, от малки се знаем, чичо му е доказано луд, но и той през годините си беше изкарал освидетелстване. Работеше като охрана по дискотеки преди, сам ми е казвал, че ако реши ей сега как някой достатъчно го е ядосал му удря две ножки и в затвор няма да го вкарат.
Та тоя ако наистина е освидетелстван от видеото...не знам, едно време в лудниците са ги изкарвали разни неспасяемо случаи на агресивни вън на минус градуса в студа, мокрят ги с маркуча, разболяват се и дотам. Пак опираме до липсата на държава. То за нормалните болници пари няма, вие искате всички луди да са в лудницата.
Не съм гледал видеата горе, но тоя има ли жълта книжка реално?
Та тоя ако наистина е освидетелстван от видеото...не знам, едно време в лудниците са ги изкарвали разни неспасяемо случаи на агресивни вън на минус градуса в студа, мокрят ги с маркуча, разболяват се и дотам. Пак опираме до липсата на държава. То за нормалните болници пари няма, вие искате всички луди да са в лудницата.
Не съм гледал видеата горе, но тоя има ли жълта книжка реално?
In God we trust, all others we track.