България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от streetz » 25 Яну 2024, 16:38

Гледането в телефона като си в движещ се автомобил наистина води до прилошаване :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2024, 20:05

Изображение

Ето го въпросното кръстовище през което дневно минават много хиляди коли.

Лентата означена със задължителен завой само на дясно е и за направо. Ама не много направо, а после леко в дясно за тези искащи веднага след кръстовището да свият вдясно, където се вижда там синята кола.

Лентата в която съм аз е за направо ама не баш направо, а точно там, където в момента е синята кола.

А тези, които са в ляво от мен трябва да отидат съвсем вляво зад синия.

Светофара не се вижда, но той сочи, че лентите са за направо и надясно. Да ама колко хора имат идея при разнобой в сигналите кое важи?

Но без маркировка с посоки и ленти през самото кръстовище човек, който минава за първи път там ще се чуди на къде да хване.

И това си седи така не знам от кога, години май.

А става въпрос за 10 кила боя! В държавата в която борбата срещу ПТП-тата е на пиедестал. На едно от натоварените кръстовища в столицата.

А после как било във Франция, как било в Германия, как ако съм в Щатите едва ли не ще ме обесят, щото съм ганьопитек.

Сега сигурно една камара народ ще се изредят да обясняват, че това го има във всички други страни. Ми аз съм прост Ганьо, не съм ходил много по чужбината ама много силно ме съмнява да има нормална държава в която голямо, натоварено кръстовище в столицата да бъде толкова неуредено.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Яну 2024, 20:17

bum_bum написа:...

на това кръстовище щяха да ме пишат по вестниците, защото като ходя на работа правя обратен на него (офиса ми е централно срещу теб - свети в синьо)

една сутрин се забавих с тръгването (бях първа кола) и по-добре, че един с пасат 5 мина на червено с барем 100+ на по-малко от метър пред бронята ми :shock: , ако ме беше изцепил във вратите - гуд гейм, беше ми "приятно"

мисълта ми е, че това, че е КРИВО е най-малкият проблем, ГАНЕТО му трябва сериозна пренастройка на шофирането

освен маркировка няма да е лошо да се върнат и броячите, както и камерите за червено да работят и глобата да не е 30лв :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Яну 2024, 22:25

не е в БГ, ама е много отрезвяващо

https://www.instagram.com/reel/C2XRNPSM ... V5b3ZoMzE2
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Яну 2024, 22:30

Тук ако е с по-жива кола и ако беше натиснал газта вместо спирачки 100% щеше да му се размине. Той просто спря и си изчака удара.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 25 Яну 2024, 22:37

Абе на клипче изглежда лесно, ама не знам колко хора в тая ситуация ще смачкат газта вместо спирачката, при опасността да се забият в идващия тир просто с по-голяма скорост...

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Яну 2024, 22:45

И аз не знам, но това е единствения изход от ситуацията. Иначе нямаш мърдане с мантинели от двете страни, ремаркето гледам че е занесло и то ще те събере ако си се преместил в другото платно. Но да седиш и да си чакаш 30 тона да спрат за 50 метра при положение, че до последната секунда преди удара имаше място да се разминат :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Яну 2024, 22:50

Няма шанс с повече газ, отпред след тира има друга кола която тира удря и завърта в същото платно . Единствения шанс е леко ляв волан за да се разминете , няма нужда от повече газ - спирачките печелят време за реакция .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Яну 2024, 23:55

Това дали има или няма нужда от газ зависи от това колко бързо вземеш решението какво правиш, защото мястото за разминаване се стеснява с всеки един момент. А колата отпред е далеч и спокойно може да се заобиколи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 25 Яну 2024, 23:57

Абе кой от вас още в първото гледане на ситуацията веднага му идва да смачка газта? Големи сте! Ама дано не му се случва на човек, че гаранция ще си опикаете кълките....

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 26 Яну 2024, 0:06

Не се напрЕгай толкова, че ще пукнеш някой капиляр. Обсъждаме си :dunno:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Яну 2024, 1:30

аз се надявам при такава ситуация да чукна леко в ляво... в дясно нямаш ход...

ама така само си говориме- това да си мислиш как ще отреагираш като гледаш някво мазало е все едно да гледаш графиката на бития кон една година назад и да викаш "аз щях да купя тука и да продам там"...

hindsight is always 20/20 :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 26 Яну 2024, 4:37

Единствения шанс е, след като спреш, да пуснеш спирачката и да си на нулева, за да намалиш силата на удара

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2024, 9:24

Аз бих играл вляво, не мисля, че на живо ще имам шанс да дам газ в който и да е момент. Иначе колата отпред е далеч, тя не е проблем, но тира е. Бих играл вляво защото с повече газ ми трябва според мен поне още 1 секунда за да мина, а няма така, тира е на свободно "падане". Ремаркето вляво вероятно ще ме удари, но не е 100% сигурно, плюс това там бих имал шанс самата скорост на ремаркето да се намали. За мен работата да се реагира беше буквално намаляне почти до спиране още като виждаш, че тоя е заспал и отива в тира. Нашият човек обаче само си гледа първата една секунда, а време за две секунди гледане няма. :dunno: Общо взето това е от ситуациите Х, в които вече може да кажеш, че ниската скорост е решаваща. Ако тира кара бавно и колата бавно...

И сега пред мен става ситуация. Две дизелови комбита ме изпреварват, карам със 100 на идеален път километър преди града. Тия поне със 140, но не е това проблема. Минават пред мен и вдясно е Волво дърто, кара го груб селянин, който кара все 30+ годишни бангии, тая е млада около 25. Отляво на него Е91 320 и са абсолютно наравно, но натискат здраво и Волвото не дава път, а отсреща идва кола. Тоя с БМВ-то не отстъпва защото е ядосан вече, а и по закон изпреварвания трябва да отстъпи. В крайна сметка след 5-8 летящи секунди пауъра му беше по-голям и влезе между двете коли, а отсрещната беше една жена, която от страх кривна леко към една отбивка. След половин километър БМВ-то намали на 30 за да завие наляво, а селянина намали защото често има тринога там, като го минах по инерция, че беше с 40 вече. :dunno: :dummy:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Яну 2024, 15:57

Top Gun Maverick написа:...

ганьо (тм) кашон рейсинг... такива битки на его-тата дори няма смисъл да се коментират...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата