България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от In_Memoriam » 02 Фев 2024, 14:52

Що му се връзваш на това мазно тролче :shock: Или е тъп или се прави на тъп, но като цяло все тая кое е вярното.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Фев 2024, 15:17

Стотинката пред компютъра в момента:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Фев 2024, 15:48

bum_bum написа:Какво саботирам аз? Ако блъсна мангала, който държавата е изпратила да пълни дупки без никакви осигурителни мерки какво ще ми се случи? Кой е саботьора, аз или държавата?

Тука бъркаш според мен като използваш имагинерното понятие "държавата". Тоя там го е пратил някой който като теб си е казал "що пък не, като мога, кой ще ми каже нещо". И това е проблема ни като общество, че всички разсъждават така, без значение дали извършват действието от свое име или от името на "държавата". Докато процеса е от вън навътре и чакаме първо другите да се оправят за да се оправим и ние, никога няма да се оправим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2024, 15:55

Ми там е работата, счупената държава очаква населението да е читаво. Как да стане? :dunno:

На този човек там, който си е казал "щом като мога" това му е работата. Затова му плащаме и ти и аз. В личния си живот да прави каквото иска, но когато си на работа си имаш задължения и или ги изпълняваш или си търсиш друга работа, която да ти е по-приятна и възможна за способностите.

Аз и ти независимо дали всеки ден ще минаваме на червено или ще сме най-примерните шофьори на света това няма да се отрази по никакъв начин на това как работи някой в общината.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Фев 2024, 16:31

TNT написа:Стотинката пред компютъра в момента:

Изображение
По-скоро Тротинетката и другите воайори ^
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 02 Фев 2024, 16:42

Тия на пътя са от частна фирма. Сто процента имат конуси и знаци. Просто български мързел. Да се обади на КАТ? Сигурно не си. Може да сме много големи по форумите, но на практика всички търсим пътя на най-малкото съпротивление.
Например на запад, залагат до 7 градуса страничен наклон и всеки дъжд мие пътя. При нас пътя е с 0 наклон. Даже и на т.н. магистрали има участъци, на които е страшно да се кара в дъжд, защото водата не се оттича на никъде. Да се върнем пак на западните пътища, в канавките залагат периодично кало и масло утаители. Елементарно съоръжение от две камери свързани при дъното и позволяващи маслото да остане в първата, а калта на дъното. И готово няма кал. И всеки дъжд е безплатно миене на пътя. Защо не го правим и тук? Защо не протестираме да се строи така?
Виж за фотомонтаж на кюлчета в чекмедже всичко живо скача. Нещата не се променят за нощ. Като колело малко да се завърти напред и да се подпре да не се върне назад.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Фев 2024, 16:47

bum_bum написа:...

Май ти си бастуна? Ако го беше блъснал и след това да ме питаш кой е джигита, щеше да е реална. Да коментирам ситуация с милион променливи... Че и с претенции... wtf...

В реалнит свят отиваш на съд и се правят експертизи и става ясно, можешо ли е е можело ли е и тн. Лошото качество на пътя не ти дава право да трепеш хора. Шокиращо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2024, 16:54

ID A написа:Да се обади на КАТ? Сигурно не си. Може да сме много големи по форумите, но на практика всички търсим пътя на най-малкото съпротивление.

На общината и на КАТ звънях преди година-две, че пред мен отрязаха мантинелата за да могат да си минават напряко към строежа и "излишната" част просто я хвърлиха върху другата мантинела и дали не си е още там? :mhihi:

Мога да се басирам, че във форума няма човек с повече сигнали до Инспектората от мен. Просто повече не се занимавам с глупости, явно е, че не мога да оправя света.

steeN написа:Лошото качество на пътя не ти дава право да трепеш хора. Шокиращо.

Ти си просто безкрайно вдлъбнат. Тия седят по средата на Околовръстното бе! Какво лошо качество на пътя, какво право да трепя хора? Ако ги блъсна карайки с 60, а не с 80 колкото е ограничението дали няма да се видя в приключение и да обикалям съдилищата с години?

Ей ти я ситуацията. Аз идвам от локалното и карам бавно, ама тия по Околвръстното? С черни дрехи, по средата на платното, без никаква сигнализация. И с телефона се вижда далеч по-добре, отколкото на живо.

Изображение

Държавата наела фирма да я свърши тая работа? Какво го интересува някой това? Аз като исках да си прекарам водопровод до къщата за да мине къртицата под пътя без дори да има нещо на платното ми искаха "проект за временна реорганизация на движението", заверен в КАТ. 700лв беше преди близо 15 години и месец чакане.

А тия дали имат подобен проект? И ако имат защо не го изпълняват? Щото на мен ми искаха да нося там мобилни светофари, знаци и т.н. И защо аз трябва да следя дали наетите от държавата фирми си вършат работата и да звъня тук и там да се обяснявам и да се моля някой да обърне внимание?

Тия са работили по параметъра на Околовръстното цял ден. Дали през това време не е минал нито един патрул на КАТ, как мислиш? И дали на тях им е направило някакво впечатление?

Мой познат удари отзад на магистралата подобен камион спрял без сигнализация, освен някакви неща накачени по него в крайна лява лента. Освен, че се потроши целия, дали не го и осъдиха?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 02 Фев 2024, 17:02

Чудесно, че подаваш сигнали. Но ти говориш за конкретна ситуация и аз те питам за нея. И на мен ми се е случвало, особено на магистрала да косят откъм лявата лента, с разкопчана сигнална жилетка и без предварителна сигнализация. Но като се разминеш с него, виждаш, че от другата страна има сигнализация. Просто този, който трябва да коси в разделителната линия е минал неправилно откъм другото платно. Ами намаляш скоростта тогава и влизаш вдясно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2024, 17:23

ID A написа:Чудесно, че подаваш сигнали

Имах една папка с над 100 снимки на всякакви идиотизми, кал, кочини, тежка техника на платното без сигнализация, едно голямо нищо.

При нас дори ми излезе челен товарач в насрещното, пратих снимка и сигнал и ми отговориха, че нямало как да знаят на кого е, щото нямал регистрация. А то наблизо има един строеж и много лесно може да се разбере на кого е. Ама това ще ги заинтересова единствено ако някой се надене в него челно.

Вече нищо не подавам. Едно, че не ми е приятно да го играя някакъв доносник, друго, че не ми е работа и трето, че няма смисъл. То ако взема да се обаждам за всяко нещо, което не е наред ще трябва да стана телефонист.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Фев 2024, 17:26

bum_bum написа:...

Насъбрал си някаква злоба... сам си вредиш по този начин. Където и да отидеш по света, в каквато и среда да си с тази нагласа ще ги говориш същите неща рано или късно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Фев 2024, 17:37

Изображение

То при толкова сигнали за всичко, според мен и капацитет няма. Но пък и ако се знае, че се върши нещо по тези сигнали... МОЖЕ БИ хората ще си помислят да не правят простотии, имащи нужда от сигнал.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Фев 2024, 19:37

много си личи когато някой не е управлявал хора, които работят нискоквалифициран труд.

няма шанс да накараш един прост работник да си върши работата качествено, освен ако не си му на главата през цялото време. идеално знаят какво се иска от тях, но при всяка удобна възможност скатават.
дали като не си облекат защитното облекло, не си сложат конусите или си шлепнат работната кола където им падне.
лично съм учил възрастни хора как се пикае и как се чисти тоалетна, естествено особен резултат нямаше де, но трябва да се опитва.

и най-забавното е че причината за подобно поведние е начинът на мислене, който абсолютно същия като това на бумбум. за какво да си дават зор, няма да вземат по-голям надник.
Последна промяна Petrolhead на 02 Фев 2024, 20:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2024, 19:46

Аз не мисля, че подобна работа може изобщо да се върши без присъствието на технически ръководител.

Просто няма как процедурата да е такава, че да пуснат двама мангали с едно бордово камионче по пътя и да им кажат - където видите дупка, пълнете.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Фев 2024, 20:07

Защо си мислиш, че ръководителят е нещо по-различно от циганетата. Наемен работник ли е? Значи му е през шмайзера, важното е да не го хванат

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата